Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Sakarya'da yağmur su baskınlarına yol açtı (2)

30 METREKÜP YAĞMUR YAĞDI

Sakarya'da öğle saatlerinden sonra etkili olan yağmur yağışı sonucu son 12 saatte metrekareye 30 metreküp yağmur yağdı. Sakarya'da çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Erenler ilçesindeki 7065. Sokak'ta yaşayan vatandaşlar ise yağıştan en çok etkilenenler oldu. Sokakta bulunan yaklaşık 10 ev yağmur sonrasında sular içinde kaldı. Yoldan taşıp eve giren yağmurun yüksekliği bazı noktalarda diz seviyesine kadar ulaştı. Ramazan Bayramı öncesi su baskınlarıyla zor duruma düşen vatandaşlar kovalarla evlerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri ise su baskını olan bölgelerde çalışmada bulundu.

Macide Uzun su baskınından sonra evinde kullanabileceği eşyasının kalmadığını belirterek, "Yağmur altında taşmış her taraf. Her yağmurda böyle. Ben kendim de hastayım, hasta halimle bu evle uğraşıyorum. Buna çözüm bulsunlar. Eşyalarımı, evimi istiyorum" dedi.

Yetkililere yardım çağrısı yapan Muzaffer Yavuz ise, "Bayram öncesi rezil olduk. Bayram zamanı halimize bakar mısınız? Bunların suçlusu biz değiliz. Sesimizi yetkililer duysun. Burada perişan olduk, sular içinde kaldık" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

sualtında kalan evler

Vatandaşlarla röp

Su altında kalan yollar

Haber: HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER  / DHA)

=====================================

Amcasını tabancayla öldürdü

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, İbrahim D., ailevi nedenlerle tartıştığı amcası 47 yaşındaki Zekeriya Deniz'e tabancayla ateş edip kaçtı. Göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan Deniz, hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, öğleden sonra Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Zekeriya Deniz ile yeğeni İbrahim Deniz, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için evde buluştu. Bir süre görüşen ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İbrahim Deniz, üzerinde taşıdığı tabancayla amcası Zekeriya Deniz'e bir el ateş etti. Zekeriya Deniz göğsüre isabet eden kurşunla yere yığılırken, yeğeni İbrahim D. olay yerinden kaçtı. Zekeriya Deniz, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Deniz, doktorların çabasına karşın hayatını kaybetti. Haberi alan Deniz'in yakınları hastaneye akın edip sinir krizi geçirdi. Deniz'in cesedi otopsi için morga konulurken, zanlı İbrahim D.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Acil servis

Zekeriya Deniz'in yakınları

Ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğulanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

=================================

Suriyeli Hemşerisini Bıçakla Ağır Yaraladı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Suriyeli gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada 23 yaşındaki Abdullah Helef göğsünden bıçaklanarak ağrı yaralandı.

Olay, İnegöl'ün Orhaniye Mahallesi 2. Güneş sokaktaki Suriye uyruklu gençlerin kaldığı evde meydana geldi. Suriye uyruklu Abdukadir Elsalati, kiraladığı evi vatandaşı olan 6 kişiye de kiraladı. Başkasından kiralayıp, vatandaşlarına kiralık verdiği eve gelen Abdukadir Elsalati, evde bulunan Abdullah Helef ile henüz belirlenmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANDI

Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. 26 yaşındaki Abdukadir Elsalati, kavga sırasında evde bulduğu bıçakla 23 yaşındaki Abdullah Helef'i yaralayıp kaçtı. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan Suriye uyruklu gencin imdadına o sırada eve gelen arkadaşları yetişti. Ağır yaralanan genç, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına aldı. Yaralı genç hastanede tedavi altına alınırken, arkadaşını bıçaklayan Abulkadir Elsalati, İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralının görüntüsü

-Olay yeri evin genel görüntüsü

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

====================================

PETKİM'de eylem

İZMİR'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM) ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi sözleşmesinden sonuç alınamaması üzerine eylem kararı alındı. Talepleri karşılananan kadar işyeri önünde nöbet tutma kararı alan işçiler, bugün tesislerin giriş çıkışını araçlarıyla trafiğe kapattı. PETKİM görevlileri ile işçiler arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, tesislerin kapısında tedbir amacıyla bir grup çevik kuvet polisi ile Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) hazır olarak bekletilmeye başlandı.

PETKİM ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 10. oturumundan da sonuç alınamadı. Bunun üzerine bugün itibariyle süresiz eylem kararı alan Petrol-İş Sendikası'na üye PETKİM işçileri, sabah otomobilleriyle işyerine geldi. Her zaman olduğu gibi araç giriş kartlarını gösterip, içeri girmek isteyen işçiler güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Güvenlik görevlileri, içeri girmek isteyen işçilerden personel giriş kartlarını basmalarını da istedi. Ancak, bunun üzerine Petrol-İş Sendikası tarafından alınan karar ile işçiler, kapıları tutup, gelen araçların içeri girmesine engel olup, geri çevirdi. PETKİM'in önünde uzun araç kuyrukları oluştu. PETKİM görevlileri ile işçiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, tesislerin girişine gelip, sendika yetkilileri ile görüşüp, kapı girişini açmalarını istedi. Sendika yetkilileri, sorunun işverenden kaynaklandığını belirtip, araçlarını koyabilecekleri başka yerin olmadığını belirtti. İşçiler, PETKİM'in tavrını slogan atıp, alkışlarla ve düdük çalarak protesto etti. Gerginliğin artması üzerine PETKİM'in girişine tedbir amacıyla TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

"SÖZLEŞME İMZALANANA KADAR BURADAYIZ"

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, tıkanan toplu iş sözleşmesi süreci nedeniyle eylemlere başladıklarını, bugüne kadar tanık olmadıkları bir uygulama ile karşılaştıklarını belirtti. Oktay, "Dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Onlar kendi geleceklerine baksınlar. Kimse kraldan çok kralcı olmaya çalışmasın" dedi.

Gergin olduklarını, ancak yapılan uygulamanın kendilerini daha da gerdiğini belirten Oktay, "Bizi çok iyi motive ettiler. Hafta sonu yaptığım açıklamalarda da söyledim, artık bu saatten sonra bu şirkette yaşanacaklardan biz sorumlu değiliz. Bizler toplu sözleşme döneminde insan onuruna yaraşır bir ücret, insanca çalışma ortamı ve iş barışı için buradayız. Sözleşme imzalanana kadar buradan ayrılmayacağız. Gerekirse bayramda bile ailelerimizle burada bekleriz. Taleplerimize cevap verebilecek bir noktaya gelmediğimiz sürece biz bu toplu sözleşmeye imza atmıyoruz" diye konuştu.

PETKİM'DEN AÇIKLAMA

PETKİM'den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin ortak iradeyle imzalanmasına ilişkin gösterdikleri tüm gayrete rağmen sürecin sendika tarafından akamete uğratıldığı belirtilip, "Bu süreçte geldiğimiz noktayı, şeffaflık anlayışımız gereği değerli çalışanlarımızla, tüm açıklığıyla paylaştık. Bu paylaşımda, sürecin görüşmelerle çözülmesine olan inancımızı koruduğumuzu tekrar ifade ettik. Buna rağmen, sendikanın bugün başlattığı bu eylemin iyi niyetten uzak olduğu kadar hukuka aykırı ve bir takım risklere fırsat verecek nitelikte olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Hatırlatmak isteriz ki; PETKİM naftadan başlayan petrokimya işlerinde üretim yapan bir kuruluş olup, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 62. maddesine göre grev yasağının bulunduğu işyerleri kapsamındadır. Grev yasağı kapsamında olmasının en büyük nedeni PETKiM'in riski son derece yüksek işyerleri statüsünde olmasından kaynaklanmaktadır. Bu hukuka aykırı eylem ve engellemeler nedeniyle ramazan ayında gece vardiyasına kalan çalışanlarımızın da değişimi sağlanamamış bulunmaktadır. Aynı şekilde acil bakımda görevli işçiler de iş başı yapmamıştır. 700 kişinin hizmet verdiği bakım bölümünde gece vardiyasında acil durum için sınırlı sayıda eleman bulunurken, bu sayı gündüz vardiyasında 250 civarındadır. Bu alanda hizmet verenlerin dikkatini işine yoğunlaştırmış çalışanlardan oluşması risklerin yaşanmaması açısından önem taşımaktadır. Buna rağmen, sendikanın başlattığı hukuka aykırı eylemle söz konusu çalışanların değişimi engellenerek tehlike yaratılmaktadır" denildi.

Açıklamada, tesislere personel kartı okutulmadan girilmek istenmesinin de risk düzeyi yüksek bir işyeri için büyük bir tehlike arz ettiği kaydedildi. İşçilerin, tesisin önünde oturma eylemi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-İşçilerin eyleminden görüntü

-PETKİM önünde biriken araçlardan görüntü

-Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın açıklaması

-Yaşanan gerginlikten görüntü

-TOMA'lardan ve Çevikkuvvet ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA ( İzmir ),

====================================

İzmir'de 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemi

CUMHURİYET Halk Partisi tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemi, İzmir'de partili kadınların katılımıyla yapıldı.

Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, saat 18.30'da bir araya gelen CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi 15 kadın, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemine katıldı. Eyleme katılan kadınlar ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. İki dakika boyunca hareketsiz durarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıllık hapis cezası verilip, tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

Eylemin sonunda açıklama yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Adaleti düşünmek için iki dakika sessizce duracağız. Her gün eş zamanlı olarak Türkiye genelinde, İzmir'de tüm ilçelerde eylem yapacağız. Adalet gelene kadar sessizce duracağız. Bugün il kadın kolları olarak bugün buradayız. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüşe destek vermek amacıyla böyle bir eylem yapıyoruz. Adalete tüm halkımızın dikkatini çekmek istiyorum. Çünkü adalet herkese gerekli. Halkı bu adalet arayışının içine katmak istiyoruz. Bizim için katılımdan çok içerik önemli" dedi. Balcı, CHP teşkilatı olarak 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemini her gün saat 18.00'de ilçelerde yapacaklarını sözlerine ekledi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Eyleme katılanlardan görüntü

Basın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===========================================

Denizli ve Balıkesir'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP Denizli ve Balıkesir İl Başkanlığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne, 'Adaleti düşünmek için duralım' adlı eylemle destek verdi. Partililer, iki dakika boyunca hareketsiz kalırken; 'Adalet Yürüyüşü' boyunca bu eylemlerin süreceği belirtildi.

CHP Denizli İl Başkanlığı'ndaki eyleme, yaklaşık 30 kişi katıldı. Partililer ellerindeki adalet yazılı dövizler taşıdı. Grup adına CHP İl Başkanı Teoman Sancar açıklama yaptı. Adalet Yürüyüşü boyunca her akşam 2 dakikalık 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemi düzenleyeceklerini belirten Sancar, hukukun üstünlüğünü korumaya devam edeceklerini vurgulayarak, "CHP Genel Merkez'inin Türkiye'de yaşanan adaletsizlikler hukuksuzluklar ve baskılara karşı bir duruş, bir mesaj ve bir tavır almak üzere çıkmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nden dolayı bizlerde Denizli İl Teşkilatı olarak tüm örgütlerimizle birlikte bugün ve bundan sonra her gün, saat 18.00'de, 2 dakikalık bir duruş göstermeye karar verdik. Bu duruş, Türkiye'de siyasi partilerin değil, tüm vatandaşların ihtiyacı olduğu demokratik duruşun ve adaletin duruşudur. Tarafsız, yansız, antidemokratik olmayan, insanların ülkemizde adalete güvendiği bir gün ortaya çıkıncaya kadar bizler adalet aramaya ve hukukun üstünlüğünü korumaya devam edeceğiz. CHP adalet aramaya ve adaleti savunmaya ilelebet devam edecektir" dedi.

Sancar'ın konuşmasının ardından kalabalık, sessizlik içinde 2 dakikalık duruş eylemi yaptı. Duruş eyleminin tamamlanmasının ardından çeşitli sloganlar atan grup, sessizce dağıldı.

BALIKESİR'DE ALİHİKMETPAŞA MEYDANI'NDA TOPLANILDI

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın eylem için toplandığı adres ise Alihikmetpaşa Meydanı oldu. Bugün saat 18.00'de yapılan eyleme, yaklaşık 100 partili ile vatandaşlar katıldı. 'Adalet' yazılı bir tişört giyen ve elinde mum tutan CHP İl Başkanı Ender Biçki, Türkiye'de adaletin mumla aranır hale geldiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ilk 4 gün katılıp destek veren Biçki, "Ergenekon ve Balyoz davaları ile bu ülkenin yiğit kahraman askerlerini yıllarca cezaevine atanlar, Fethullah Gülen cemaatini yıllarca kamu kurumlarında besleyen, onlara yardım eden, onların önünü açanlar bugün hiçbir şey olmamış gibi suçu kendi üzerinden atarak yeni suçlu yaratma gayretindeler. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Ergenekon ve Balyoz davalarında 'bu davaların savcısıyım" diyenler, bu terör örgütüne 'ne istediniz de vermedik' diyenler, bugün sanki hiç suçları yokmuş gibi, FETÖ sanki kendiliğinden çıkmış gibi yeni suçlular yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

"ADALETİ MUMLA ARIYORUZ"

"Biz bugün Türkiye'de adaleti mumla arar hale geldik" diyen Biçki, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye tarihinde ilk kez kimseye bir zararı olmayan bir eylem başlattı. Bu eylem çok haklı, çok kutsal ve çok onurlu bir eylemdir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yollara düşerek adalet arıyor. Aklıselim herkesin, vicdan ve merhamet sahibi herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. Bir ana muhalefet partisi neden 450 kilometre yürüyerek adaleti arama yoluna düşer? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki OHAL ile adaletin yok olduğu, adaletin bir partinin lehine çalıştığı, bir partinin görevini yapar hale geldiği ortadadır. Bugün bizler siyasi görüş farkı olmadan, tüm insanlar için adalet arıyoruz. Adalet gerçekleşinceye kadar yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşün partisi yok. Bu yürüyüşün siyasi bir görüşü yok. Bu yürüyüş insanlık için adalet için yapılan bir yürüyüştür" diye konuştu.

Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazanan 1341 kişiden yüzde 90'ının AK Parti yönetimlerinde görev aldığını öne süren Biçki, "Bu hakimlerin, savcıların herkese adil, eşit bir hukuk dağıtması mümkün olabilir mi? Biz buna itiraz ediyoruz. Adalet herkese gereklidir. Adaletten elinizi çekin. Adaleti siyasallaştırmayın" dedi. CHP İl Başkanı Biçki'nin konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlar ellerinde adalet yazan pankartlarla iki dakika süreyle bekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Eylem yapan kalabalıktan detay

Adalet yazılı afislerden detay

Slogan atılması

CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın açıklaması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Petkim İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title