Haberler

"Amerikan Uçaklarını Vururuz" Diyen Rusya'ya ABD'den Cevap: Başımızın Çaresine Bakarız

Güncelleme:

Washington'da Ulusal Basın Kulübünde öğlen yemeğine katılan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Kulübün Başkanı Jeff Ballou'nun sorularını yanıtladı.

"RUSYA İLE İLETİŞİM KANALINI AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Orgeneral Dunford, Rusya ile Suriye'de kuvvetlerin güvenli ayrışması için kurulu olan iletişim kanalının bu sabaha kadar etkili bir şekilde kullanıldığını ve söz konusu kanalın önümüzdeki saatlerde tekrar kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

"RUSYA'NIN AÇIKLAMASINI MEDYADAN ÖĞRENDİM"

Söz konusu kanalın 18 ay boyunca sahadaki özellikle de havadaki kuvvetlerini koruma konusunda etkili olduğunu ifade eden Dunford, iletişim kanalının çalışmasının operasyonlar bakımından önemli olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamayı medyadan öğrendiğini ifade eden Dunford, konuyla ilgili diplomatik görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

"KUVVETLERİMİZ BAŞININ ÇARESİNE BAKAR"

Bollou'nın, "Rusya'nın ABD kuvvetlerini vurmayacağına ne kadar eminsiniz?" şeklindeki sorusuna Dunford, "Bizim harekat merkezimiz ile Rusya Federasyonu'nun harekat merkezi arasındaki iletişimin devam ettiği konusunda eminim. Kuvvetlerimizin orada başının çaresine bakacak kabiliyete sahip olduğuna güvenim tam." diye cevap verdi.

Dunford, bölgede bir olay olduğunda ABD ile Rusya'nın iletişim kanalları üzerinden birbiriyle iletişime geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

"SURİYE UÇAĞINI VURMAMIZ YASAL"

Amerikalı komutan, ABD'nin Suriye savaş uçağını düşürmesinin yasal zemininin, "kuvvet koruma kapsamında Kongre tarafından 2001 yılında verilen Askeri Güç Kullanma Kanunu olduğunu" dile getirdi.

RUSYA "VURURUZ" DEMİŞTİ

ABD savaş uçakları dün PYD/PKK'nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarına ateş açması üzerine bir Suriye SU-22 savaş uçağını düşürmüş, Rusya Savunma Bakanlığı da ABD ile kuvvet ayrışma kanalını askıya aldığını ve Fırat Nehri'nin batısına geçen koalisyon uçaklarının vurulacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Washington Suriye Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title