Haberler

Erdoğan: Ellerindeki Adalet Levhaları Bile Utanır Bunlardan

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları'nın verdiği iftarda konuştu.

Konuşmasının büyük bölümünde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ayıran Erdoğan, kendilerine yapılan haksızlıklar karşısında sadece sabır gösterdiklerini, AK Parti kapatma davasında "Ankara'da yargıçlar varmış" diyen CHP'nin ise şimdi sokaklarda adalet aradığını söyledi.

"YARGININ VERDİĞİ BU KARARA DA SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ"

Yarınlarından umudunu kesmiş bir ülkeyi, darbe teşebbüsü dahil birçok badireyi rahatça atlatan güçlü bir yapıya kavuşturduklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel'in dediği gibi 'Yollar yürümekle aşınmaz'. Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki 'adalet' levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir. Siz bu ülkede parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti'nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde 'Ankara'da da yargıçlar varmış' diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız. 'Anayasa devletiyiz, hukuk devletiyiz' diyorsunuz anayasanın 138. maddesi kim için? Belli bir grup için mi? Kim olursa olsun eğer birileri, bırakın siz hükmetmeyi tavsiye dahi edemezsin, yargıyı baskı altına alamazsın ve yargıyı baskı altına almak isteyenler de aynı durumla yarın karşı karşıya kalabilirler. Yargı onlar için de geçerlidir."

"ZAFER SABREDENLERİNDİR"

AK Parti'nin kapatılma davası döneminde arkadaşlarına daima sabır tavsiyesinde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "(Men sabera zafera) dedik ve sabrettik. Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk, hendekler, çukurlar açanlar gibi her tarafı bombalarla, şunlarla, bunlarla tehdit edenler gibi, işte şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle her tarafı tahrik etmek suretiyle biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi, hukuk standartları içerisinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik. Hamdolsun bugünlere de geldik." dedi.

"EN BÜYÜK REFORMUMUZ CUMHUR İLE CUMHURİYETİN BARIŞTIRILMASIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın siftahsız dükkan kapattığı bir Türkiye'den rekor düzeyde büyüyen, üreten ve ürettiğini de dünyaya satan bir ülke konumuna gelindiğine işaret ederek, "Bunlar hep önümüzü kestiler, hala da önümüzü kesiyorlar ama biz bunlara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye elbette önce milletimizin emeğinin, sonra da AK Parti'nin son 15 yılda hayata geçirdiği reformların eseridir. En büyük reformumuz ise ülkemizde devletle millet arasındaki soğukluğun ortadan kaldırılması, cumhur ile cumhuriyetin barıştırılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"SEN ARAPÇA RABİA NEDİR ONU DA BİLMEZSİN"

"Onun için 'bizim bir rabiamız var' dedik" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama bakıyorsunuz utanmadan sıkılmadan, 'Teröristlerin işaretini kendilerine işaret edindiler' diyor. Sen bunun içinde ne var biliyor musun? Sen zaten Arapça 'erbaa' nedir, 'rabia' nedir onu da bilmezsin. Bir de bunun içinde ne var? Bunun içinde 'tek millet' var, bunun içinde 'tek bayrak' var, bunun içinde 'tek vatan' var, bunun içinde 'tek devlet' var. Bunun hangisine karşısın? Senin yedi tane, altı tane neyse okun var. Sakarya'da bir vatandaş sordu 'Saysana bana bu altı tane oku' dedi, sayamadı. Biz 'Rabiamız' diyoruz kızıyorsun, niye rahatsız oluyorsun? Sizin gibi dünyanın o ileri gelen malum tiplerinin işaretlerini yapmıyoruz.

"TERÖRİSTLER BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEK"

Biz ülkemizi bütünleştirecek bir içeriği, muhtevi rabiamızı söylüyoruz. Tek millet, 80 milyon tek millet. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Acem'i, Roman'ı, Boşnak'ı hep beraber tek millet. İki, 'tek bayrak'. Bayrağımız, şehidimizin kanıyla, oradan rengini almış, hilaliyle bağımsızlığımızın ifadesini bulmuş, yıldızıyla da şehitlerimizin ifadesi olmuş ve 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' bu vatan da uğrunda ölenlerle yoğrulmuş, haşır neşir olmuş ve 780 bin kilometrekare böyle vatan olmuş. Dördüncüsü de tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet, asla tanımıyoruz. Kimse bu yollara tevessül etmesin. Bu yollara tevessül edenler bunun bedelini nasıl şu anda ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edeceklerdir. Gabar'da da Tendürek'te de Kato'da da Cudi'de de ödeyecekler, Bestler Deresi'nde de ödemeye devam edecekler."

"ŞİMDİ DE BİZİM HATİCELERİMİZ VAR"

"Bu konuda durmak yok" diyen Erdoğan, iftarda bulunan AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ı işaret ederek, "Onun için Hatice'lerimizin sayısının tabii artması lazım. Tarihte Nene Hatun'larımız var şimdi de bizim Hatice'lerimiz var. Maşallah hiç yılmadan, usanmadan yola devam." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın en güçlü ülkelerini dahi sarsacak 15 Temmuz ihanetinin üstesinden işte bu sayede hamdolsun geldik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkenin en büyük gücünün tank, top ve silahtan oluşmadığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title