Haberler

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği İftar Programı Düzenledi

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, "Bu sene 25. yılını kutladığımız Türkiye- Gürcistan ilişkilerine baktığımızda, her döneminde Gürcistan'ın ne zaman bir şey ihtiyacı olsa Türkiye yanına durmuş, ne zaman Türkiye'nin gerçek bir dostun varlığına ihtiyaç duymuşsa da Gürcistan...

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, "Bu sene 25. yılını kutladığımız Türkiye- Gürcistan ilişkilerine baktığımızda, her döneminde Gürcistan'ın ne zaman bir şey ihtiyacı olsa Türkiye yanına durmuş, ne zaman Türkiye'nin gerçek bir dostun varlığına ihtiyaç duymuşsa da Gürcistan bizim yanımızda yer almıştır." dedi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, iftar programı düzenledi. Büyükelçilik binasında düzenlenen iftara 200'e yakın davetli katıldı.

Büyükelçi Gümrükçü, programda yaptığı konuşmada, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İftar programının özel bir misafir olduğunu belirten Gümrükçü, "Bugün çok özel konuğumuz var. 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi, Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli bizim adamlarından Prof. Dr. Aziz Sancar da bugün iftar yemeğimize katılarak bizi şereflendirdi." dedi.

Gümrükçü, Sancar'ın sadece Türkiye ve Türk halkına değil, tüm dünyanın umut ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türkiye ile Gürcistan arasındaki 25 yıllık diplomatik ilişkilerine de değinen Gümrükçü, şöyle devam etti:

"Gürcistan ve Türkiye, sadece halklar arasındaki özel ilişkiler değil, iki devlet arasındaki mükemmel ilişkileri nedeniyle de gerçekten bu dostluğun, bu kaynaşmanın, bu paylaşımın en güzel örneklerinden birisini sergiliyor. Bu sene 25. yılını kutladığımız Türkiye- Gürcistan ilişkilerine baktığımızda, her döneminde Gürcistan'ın ne zaman bir şey ihtiyacı olsa Türkiye yanına durmuş, ne zaman Türkiye'nin gerçek bir dostun varlığına ihtiyaç duymuşsa da Gürcistan bizim yanımızda yer almıştır."

Gümrükçü, geçen yıl hain darbe girişimi ardından Gürcistan'ın ve Gürcü halkının Türkiye'ye verdiği somut desteği asla unutmayacaklarını bildirdi.

- Londra'daki İslamofobik terör saldırısına tepki

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finsbury Park Camisi yakınında düzenlenen terör saldırısı ve son zamanlarda dünyanın birçok noktasında meydana gelen terör saldırılarına tepki gösteren Gümrükçü, din adına düzenlenen terör saldırılarını sert bir şekilde kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

Gürcistan Mülteci ve Göçmen İşleri Bakanı Sozar Subari, iftar programının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan ve tüm dünya Müslümanlarına mübarek ramazan ayında mutluluk ve barış dileyerek, Ramazan Bayramını da şimdiden kutladığını ifade etti.

Subari, "25 yıl önce Gürcistan bağımsız bir ülke oldu ve Türkiye onun bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden. O nedenle Türkiye Gürcistan'ın en önemli ortaklarından biri ve bağımsızlığına stratejik desteği veren bir ülkedir. Gürcistan Türkiye'nin yardımıyla çok zor dönemleri atlattı." dedi.

Gürcistan Devlet Bakanı Ketevan Tsikhelaşvili de Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerinin karşılıklı saygıya dayandığını, iki halkın birbirinin dinine, kültürüne ve değerlerine büyük saygı gösterdiğini kaydetti.

Tiflis'te düzenlenen iftar programına, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi ve iki Bakan yanı sıra, milletvekilleri, Gürcistan Ortodoks Kilisesi üst düzey temsilcileri, Tiflis Belediyesi yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis yetkilileri, Türk Hava Yolları Gürcistan yetkilileri, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) temsilcileri, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar Kamaşidze, Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) yetkilileri ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title