Haberler

Başbakan Yıldırım, Teravih Namazının Ardından Batı Trakya Türklerine Hitap Etti (2)

Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun köyü Kozlukebir'de teravih namazı kıldı, vatandaşlarla bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun köyü Kozlukebir'de teravih namazı kıldı, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yıldırım, Gümülcine yakınındaki Kurcalı köyünde Batı Trakya Türkleri ile iftar yaptıktan sonra Müezzinoğlu'nun köyü Kozlukebir'e geçti.

Başbakan Yıldırım, beraberindeki Bakan Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve vatandaşlarla teravih namazı kıldı.

Teravihin ardından vatandaşlara hitap eden Yıldırım, şahsına ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı Batı Trakya Türklerine teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun doğduğu, okuduğu topraklarda bulunduklarını hatırlatan Yıldırım, Müezzinoğlu ile 65. Hükümet'te ülkenin geleceği ve refahı için çalıştıklarını belirtti.

Bu topraklara doğup büyüyen, buranın havasını soluyan insanların öncelikle Yunanistan vatandaşı, aynı zamanda da Müslüman soydaşlar olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ait olduğunuz ülkenin bir ferdi olarak, geleceğiniz ve ülkenin geleceği için gereken gayreti gösterirken diğer yandan da inancınızın ve kültürünüzün geçmişten geleceğe taşınması için gerekli mücadeleyi vereceksiniz. Gerek Cumhurbaşkanımız gerek biz, gerekse bakanlarımız her seviyede yaptığımız temaslarda bir yandan Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin nasıl daha ileriye götürülebileceğini konuşurken diğer yandan sizlerin sorunlarını da en üst düzeyde gündeme getiriyoruz. Sorunların çözümü konusunda takibimizi sürdürüyoruz."

Başbakan Yıldırım, mübarek ramazan ayının son günlerine gelindiğini anımsatarak, soydaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Binali Yıldırım Batı Trakya Kozlukebir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title