Haberler

İran Dışişleri Bakanı Zarif Tunus'ta

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in bir araya gelerek, Körfez'deki krizi görüştüğü bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in bir araya gelerek, Körfez'deki krizi görüştüğü bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sibsi, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Zarif'i başkent Tunus'taki Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin masaya yatırıldığı görüşmede, bu sorunun diyalog ve uzlaşı ile çözümüne ilişkin ortaya konulan çabaların ele alındığı ve görüş ayrılıklarının bir an önce çözülmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ara buluculuk girişimlerinin desteklenmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Sibsi'nin, "Yemen ve Suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan krizlerin siyasi diyalogla çözümü ve terör ile aşırıcılıkla mücadelede iş birliği" vurgusu yaptığı kaydedildi.

Tunuslu iş adamları İran'a gidecek

Bakan Zarif'in Tunus temasları kapsamında Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Cihinavi ile bir araya geldiği aktarıldı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zarif ve Cihinavi'nin iki ülke iş birliğinin artırılması çerçevesinde, "Tunus-İran Ortak Komite toplantısının 2018 yılında gerçekleştirilmesi ile iş birliği ve ortaklık imkanlarını değerlendirmek üzere Tunuslu iş adamlarının Tahran'ı ziyaretinin hazırlanmasını" görüştüğüne yer verildi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, iki gün önce Kuzey Afrika turu kapsamında sırasıyla Moritanya, Cezayir ve Tunus'u ziyaret etmek üzere Tahran'dan ayrılmıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Yemen Katar İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title