Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)HAKKARİ'DE ASKERİ KONVOYA ROKETLİ SALDIRI: 1 YÜZBAŞI ŞEHİT, 5 ASKER YARALIHAKKARİ-Çukurca Karayolu'nda askeri konvoyun geçici sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

1)HAKKARİ'DE ASKERİ KONVOYA ROKETLİ SALDIRI: 1 YÜZBAŞI ŞEHİT, 5 ASKER YARALI

HAKKARİ- Çukurca Karayolu'nda askeri konvoyun geçici sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Şehit ve yaralılar hastaneye getirilirken, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olay dün gece saat 23.30'da Hakkari- Çukurca karayolundaki Oğul Köyü yol ayrımına 1 kilometre mesafede  meydana geldi. PKK'lı teröristler, askeri konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı düzenledi. Saldırıda isabet alan araçlarda bulunan 1 yüzbaşı şehit oldu, 5 asker yaralandı. Olayın ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların bulunduğu ambulanslar Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelirken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyon başlattı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Hakkari- Çukurca Karayolu'nda askeri konvoyun Van'a intikali sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Terör saldırısı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "19 Haziran 2017 tarihinde 23.00 sularında Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığında görevli personelin Çukurca'dan Van'a intikali sırasında konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmişlerdir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Hastaneden ve ambulanslardan görüntü

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: HAKKARİ,

=====================================================

2)MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in Mersin'deki baba evine ateş düştü.

Akdeniz İlçesi'ne bağlı Huzurkent Kulak Mahallesi'nde oturan Sultan -Halil Bahşiş çiftine acı haberi Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, verdi. Oğulları Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in şehadet haberini öğrendikten sonra fenalaşan Bahşiş çiftine, hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağı, Türk bayraklarıyla donatılırken, haberi duyan yakınları taziye için eve akın etti. Bekar olduğu öğrenilen şehit Ramazan Bahşiş'in cenazesinin, bugün Tarsus İlçesi'nde defnedileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehidin sağlık fotoları

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş'ın acı haberi vermek için şehidin baba evine gelmesi

Evden yükselen ağıtlar

Mahallelinin şehit evine akın etmesi

Evin önünde bekleyenlerden görüntü

Şehidin baba evine dev Türk bayrağı asılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

3)ŞEHİT GÜVENLİK KORUCUSU TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞIRNAK merkeze bağlı Aslanbaşar Köyü'nde 2 gün önce 3 PKK'lı terörist tarafından kaçırılan ve boğulmuş şekilde ölü halde bulunan güvenlik korucusu Mehmet Beldek'in naaşı, düzenlenen tören sonrası son yolculuğun uğurlandı.

Merkez Aslanbaşar Köyü'nde 2 gün önce hayvanlarını otlatırken PKK'lılar tarafından kaçırılan ve dün dere kenarında boğulmuş halde bulunan 23 yaşındaki güvenlik korucusu Mehmet Beldek İçin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Paltak, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı katafalka konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Burada yapılan duaların ardından şehit güvenlik korucusu Mehmet Beldek'in naaşı, ambulanslarla toprağa verilmek üzere Yeni Aslanbaşar Köyü'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Protokolün alana gelişi

-Şehit naşının tören alanına getirilmesi

-Özgeçmiş ve dua

-Şehit cenazesinin ambulansa bindirilmesi

-Cenazenin uğurlanması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

==================================================

4)KASTAMONU'DA 8 ASKER GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

KASTAMONU 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 8 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Kastamonu merkeze bağlı Gölköy Köyü mevkisinde bulunan Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 2'si uzman çavuş, 6'sı er 8 askerde dün iftardan sonra saat 21.30 sıralarında mide bulantısı ve kusma şikayetleri başgösterdi. Askerlerden 2'si Kastamonu Devlet Hastanesi, 6'sı kentteki özel hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi bulguları görülen askerlere serum tedavisi uygulanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonu Devlet Hastanesi'ne gelerek askerlerin durumu hakkında bilgi aldı. Alayda akşam yemeğinde dağıtılan menü incelendi. Sadece 8 askerin rahatsızlanması nedeniyle dağıtılan yemekten şüphelenilmediği öğrenildi. Tedavi altına alınan askerlerden uzman çavuşun kantinden kek alıp yedikten sonra rahatsızlandıklarını söylediği belirtildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

2 ASKER TABURCU EDİLDİ

Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda rahatsızlanmaları sonucu hastaneye kaldırılan 8 askerden 2'si taburcu edilirken, 6'sı müşahade altında tutuluyor. Askeri yetkililer, yapılan ilk tetkiklerde askerlerin mide üşütmesine bağlı gelişen komplikasyonlarla tedaviye alındığını, gıda zehirlenmesi bulgularının görülmediğini söyledi. Yetkililer, birlikte ayrıca revirde tedavi gören asker bulunmadığını, konuyla ilgili valiliğin açıklama yapacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kastamonu Devlet Hastanesi acil servis önü

-Ambulans

-Hastane

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

==========================================

5)BAŞSAVCI ŞİMŞEK: ANKARA MERKEZLİ BİR TAKIM GÖZALTILARIMIZ OLABİLİR

MANİSA Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, kentte askeri kışlalarda yaşanan gıda zehirlenmeleriyle ilgili 24 kişinin gözaltında olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Ankara merkezli birtakım gözaltıların da olabileceğini söyledi.

"PROVOKASYON VE KAOS ORTAMI YARATMAK İSTİYORLAR"

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve personele iftar yemeği verdi. Adliye bahçesindeki iftar yemeğinde dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Yemeğin ardından Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaşanan asker zehirlenmeleriyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Başsavcı Şimşek, sosyal medyada yayılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sosyal medyada veya bir takım yayın organlarında iddia edildiği gibi öyle şehit olan herhangi bir askerimiz yok. Israrla bazı gruplar bunu yaymaya çalışıyorlar. Dün sayı 3'tü, bugün 12'ye çıkardılar. Burası büyük bir birlik, 6-7 bin askerin aynı anda temel eğitim faaliyeti icra ediyor. Toplu yaşam alanlarında bazı zamanlarda hijyen sorunu yaşanabiliyor. Kesinlikle bu son olayda vefat eden herhangi bir asker yok. Böyle bir durum olsa bu çocukların aileleri, çevreleri var. Tamamen art niyetli provokasyon ve kaos ortamı yaratmaya yönelik olarak görüyoruz. Tespit edilebildiğimiz kişiler hakkında yasal işlem başlattık. Bu devam edecek" dedi.

"ANKARA MERKEZLİ GÖZALTILAR OLABİLİR, BU ŞUAN KESİN DEĞİL"

24 kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını dile getiren Başsavcı Şimşek, Ankara merkezli gözaltılar da olabileceğini söyledi. Başsavcı Şimşek şöyle konuştu:

"O gece yaşanan olayda birlikten rahatsızlandığını beyan eden 731 askerimiz vardı. Bu sayı akşam itibariyle 8'e indi. Bu arkadaşlarımızın da hayati riski olduğu için tutulmuyor. Gıda zehirlenmesi teşhis ve tanımız şuan en güçlü olan ihtimal. Bu tür şeylerde yapılacak tahliller büyük önem arz ediyor. Bu da öyle hemen olmuyor. Kan alınıyor, dışkı örnekleri alınıyor. Kimyasal laboratuvarlarda bir takım testlerden geçiriliyor. Özellikle asker aileleri müsterih olsun. Yasal süreci zaten biz 23 Mayıs'taki olayda başlatmıştık. 12 askerimizde de ciddi sağlık sorunu oluşacak vaka ile karşı karşıya kalmıştık. Doğu Kışla'da yaşanan bir temizlik çalışmasından kaynaklı. O bir gıda zehirlenmesi değil. Batı Kışla'da en son yaşanan olayla ilgili tanılarımız şuan için gıda zehirlenmesi olduğu yönünde. Ancak raporlarımız netleşecek. Onunla ilgili çalışmalar var. Şuan Manisa merkezde bu işin mutfağından, alımına kadar, yüklenici firmanın çalıştırdığı, sorumlu tuttuğu gıda mühendisleri, aşçılar, servis ve sevk yapanlarla ilgili sorgumuz devam ediyor. Şuan için sayı 24. Sorgulardan sonra özellikle Ankara merkezli de birtakım gözaltılar olabilir. Bu şuan kesin değil. Ama bu grubu muhtemel yarın adliyeye çıkaracağız. Şuan soruşturmanın içeriği ve ifadelerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum."

Yaşanan olaylarda ihmalin söz konusu olup olmadığıyla ilgili soruyu cevaplayan Başsavcı Şimşek, "Daha önce askeri birliklerimiz kendi yemeklerini kendi kışlalarında malzemelerini tedarik ederek yapıyorlardı. Bu işte sorumlu olan kendi birlikleri içinde rütbeli askerler vardı. Denetim yapılıyordu. Günlük öğünlerde yenilecek yemeklerin kalorisine kadar hesabı titizlikle yapılıyordu. Son dönemlerde büyük birliklerde yemeklerin Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan ihalelerin sonucunda özel firmalara verilmesi, o firmaların piyasadan temin ettiği gıdalarla bu yemeklerin yapılması ve devamında maalesef bu sıkıntılar meydana geldi. Başbakanımızın açıklamasını da dinledim. O da bu konuya neşter vurmuş durumda. Bir daha böyle birliklerimizde, yada başka kurumlarda benzer vakalarla karşılaşmayız" diye konuştu.

"İSTANBUL ADLİ TIP KESİN ÖLÜM NEDENİNİ ARAŞTIRACAK"

23 Mayıs'ta yaşanan gıda zehirlenmesinde hayatını kaybeden Er Hüsnü Özel'in Adli Tıp'tan raporunun geldiğini kaydeden Şimşek, "Türkiye'de bu konuda en donanımlı İstanbul Adli Tıp. İzmir Adli Tıp belli bir noktaya getirmiş. İzmir Adli Tıp'ın raporuyla yetinmeyeceğiz. İstanbul Adli Tıp'a göndereceğiz. Onlardan öncelikli olarak bunu inceleyip, o askerimizin kesin ve net vefat sebebini bildirecekler. Sağlık Bakanlığı'nın buraya gönderdiği bir halk sağlığı heyeti vardı. Onlar bir rapor tanzim ettiler. O da yakın zamanda elimize geçer. Ayrıca EDOK komutanlığının tanzim ettiği bir rapor vardı. Biz bütün bu raporları aynı dosyada birleştiriyoruz. Sorgudaki ifade ve beyanlara bakacağız. Gıda zehirlenmesinin dışında, duyum delil elde edilirse onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Emniyette sadece bu işle ilgilenmesi için özel bir ekip oluşturduk. Adliyedeki 2 savcı da bu büroda işe yoğunlaşacak" dedi.

"BU KONUDA CİDDİ ARAŞTIRMALARIMIZ VAR"

Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek, kamuoyundaki FETÖ iddialarını da yanıtlayarak, "Bu aşamada bir yorum yaparsam çok yanlış olur. Böyle herhangi bir örgütün parmağının olduğuna dair şuan için elde ettiğimiz net bir delil yok. Ancak biz olaya bir gıda zehirlenmesi olayı boyutunda bakmıyoruz. Burası bir askeri kışla. Ülkenin teminatını sağlayan ve hassas bir görev yapan bir kamu kurumunun oradaki mensuplarının bir yaşam alanı. Doğal olarak bu tür yerlerde ve ülkenin geldiği gün ile gündemleri de değerlendiriyoruz. Bu olmaz dediğimiz bir husus yok. Çünkü burada büyük bir birlik ve bir hayli asker var. Askerlerimizin içerisinde Anadolu'nun değişik şehirlerinden gelen çocuklarımız var. Bunların herhangi bir provokasyona veya kaosa alet edilip edilmediklerini şuan için bilmiyoruz. Bu konuda netleştirmedik. Ama bu konularda da ciddi araştırmalarımız var. Bu çerçevede hem askerlerimizde, hem birlikteki rütbelilerle gerekli çalışmalar devam ediyor. İlerleyen zamanlarda o tür bir delil veya bilgi ve belgeye ulaşırsak bunları kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

"İDDİA VE BEYANI OLAN HERKES BİZE BAŞVURABİLİR"

Askerlerle ilgili soruşturma başlatılmadığını açıklayan Başsavcı Şimşek, böyle iddiaları olan herkesin Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na başvurabileceğini söyledi. Başsavcı Şimşek, "Kesinlikle bu çocuklarla açılan bir disiplin soruşturması ve dayak olayı yok. Biz kesinlikle bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Ben buradan asker ailelerimize bu teminatı veriyorum. Burada Manisa Adliyesi var. Çocuklarının burada herhangi bir darp edildiğine dair, dövüldüğüne dair iddia ve beyanı olan herkesin bize müracaat etme hakkı var. Malum artık askeri kanunlar ve askeri mahkemeler artık yürürlükten kaldırıldığı için bu tür birliklerde meydana gelen her türlü sıkıntı ve problemlerde suç arz eden konular doğrudan sivil savcılık ve sivil mahkeme sıfatıyla bizler yetkiliyiz. Ben o konuda arkadaşların müsterih olmasını ve ailelerin de rahat olmasını istiyorum ve kesinlikle böyle bir şey yok" dedi.

HER ŞEY ARAŞTIRILIYOR

Kamera görüntülerinin de izlendiğini açıklayan Başsavcı Şimşek, "Aklınıza gelebilecek ne varsa bu konuda emin olun araştırılıyor. Kışladaki kamera görüntüleri bu son olayda o günkü hareketlilik, 112 Acil servisin aranma saatleri, askerlere kaldırıldığı hastanede ilk müdahale eden sağlık ekipleri ile bir görüşme ve istişare ediliyor. Zaman içerisinde ifade ve beyana da çevrilecek, tutanaklara da geçilecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İftardan görüntü

Başsavcı Akif Celalettin Şimşek'in konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: İlker KILIÇASLAN - Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

KIZINI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİ

6)SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMASINA SİNİRLENİP DÖVMÜŞ

İzmit'te, lise öğrencisi 17 yaşındaki kızını tabanca ile vurarak öldüren Erdal Günlü daha sonra tabancayı başına dayayarak ateşledi. Hastaneye kaldırılan Erdal Günlü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Rana Günlü'nün cenazesi otopsi icin morga kaldırıldı. Erdal Günlü'nün yakınları olayı öğrenerek eve gelirken, Erdal ve Rana Günlü'nün öldüğünü öğrenince fenalık geçirdiler.

Erdal Günlü'nün yıllar önce eşinden boşandığı, lise öğrencisi olan kızı Rana Günlü'nün Eskişehir'de annesinin yanında kaldığı öğrenildi. Erdal Günlü'nün bir cinayet davasında suça iştirak etmek suçundan 12 yıl hapis cezası aldığı, 9 ay önce cezaevinden çıktığı belirtildi. Erdal Günlü'nün yaklaşık 1 ay önce Eskişehir'den ziyaretine gelen kızını sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar konusunda uyararak dövdüğü, okulların tatil olmasının ardından kızını güçlüklü ikna ederek yanına gelmesini istediği öğrenildi. Rana Günlü'nün ağabeyi Olcay Günlü, babasının Rana'yı özlediğini söyleyerek yanına gelmesini istediğini, kardeşinin dün İzmit'e geldiğini, bugün ise babasının yaşanan tartışmanın ardından kardeşini öldürdüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Evin önünden görüntü

-Tabutla cenazenin çıkarılması ve araca yüklenmesi

-Komşunun olayla ilgli, açıklaması

-Polislerin çalışmaları

-Akrabalardan görüntü

-Detaylar

-Baba'nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli),

===================================================

7)ŞEHİT DERİK KAYMAKAMI DAVASI ERTELENDİ

Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, çeşitli illerdeki cezaevlerinde tutuklu olan sanıklar Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Nursel Eser, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Bağı, Fikret Deniz, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Abdülkadir Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Saime Ateş Mesutoğlu ve Hüseyin İzci hazır bulunurken, Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım ve eşi Ayşegül Safitürk ise mahkemeye görüntülü sistem üzerinden katıldı. Duruşmayı şehit Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, bazı yakınları ile Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas birlikte izledi. Şehit yakınlarına destek olmak üzere hemşerisi olan Trabzon-Mardin Kardeşlik Projesi Koordinatörü ve Trabzon Şehit Aileleri Derneği adına Ahmet Külekçi de davaya katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından mahkeme, sanıkların savunmaları alınması ile başladı. Gazetecilerin mahkemeyi takip etmelerine izin verilmezken, mahkeme salonunun küçük olması üzerine bazı tutuklu yakınları da dışarıda kalmak zorunda kaldı.

Mahkemede savunmalarını yapan tutuklu sanıklardan Zuhal Dalçin, Nursel Eser, Zinet Erdaş, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Deniz üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti. Tutuksuz sanıklar Abdülkadir Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Saime Ateş Mesutoğlu ve Hüseyin İzci de olayla ilgileri ve bilgilerinin bulunmadığını ileri sürerek, beraatlarını talep etti. İçişleri Bakanlığı ve Mardin Valiliği yetkili avukatları ile müşteki avukatları, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini talep ederek, tüm sanıklar hakkında şikayetlerinin sürdüğünü belirtti. Avukatlar dosyada eksikliklerin giderilmesini, aynı yerde tutuklu bazı sanıkların başka yerlere nakledilmesini ve patlama sonrasında hastane, adli tıp ve sevk raporlarının araştırılmasını talep etti.

Sanık avukatları da tutuklu ve tutuksuz yargılanan müvekkillerine atılı suçları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etti.

KURAN'DAN AYET OKUYARAK CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan şehit Kaymakam Muammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, "Kim bir mümini bile bile öldürürse onun cezası için de ebedi olarak kalmak üzere cehennemdir" ayetini okuyarak suçluların ahirette cezalarını çekeceklerini, bu dünyada da çekmelerini istediğini aktardı. Saldırıdan sonra bir ihmalin olup olmadığının araştırılmasını isteyen baba Safitürk, "Ben adaletin tesis edilmesini istiyorum. Tüm sanıklar hakkındaki şikayetim devam ediyor" dedi.

"TEK SUÇU FAZLA SEVİLMEKTİ"

Eşi Ayşegül Safitürk'te oğlu ile birlikte mağdur edildiklerini ve şikayetçi olduklarını kaydetti. Delillerin ortada olduğunu ve mahkeme heyetinden daha fazla uzatılmamasını isteyen Ayşegül Safitürk, eşinin şehit edilmesinde tek suçunun bölgede sevilen bir kaymakam haline gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

"KADIN AĞLAYARAK SALDIRIYI ÖNCEDEN BİLDİRDİ"

Mahkemede hazır bulunan Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk de saldırıdan 13 gün önce kardeşini makamında ziyaret ettiğini belirterek, "Biz makamda çay içtiğimiz sırada belediyede görevli bir kadın, bir saldırı düzenleneceğini ve ağlayarak kaymakamın öldürüleceğini söyledi. Kardeşimin bu noktada dikkatli olmasını istedim. O da 'tamam' dedi. Buradan ayrıldıktan sonra tekrar kaymakama sordurdum, 'Onları gözaltına aldırdım' dedi. Bunun araştırılmasını istiyorum. Bir de tutuklu 5 sanık aynı cezaevinde kalıyor. Birleşip aynı ifadeleri veriyorlar. Hepsinden şikayetçiyiz, şikayetimiz devam ediyor" diye konuştu.

8 SAAT SÜREN DURUŞMA, 11 AĞUSTOS'A ERTELENDİ

Yaklaşık 8 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, bazı tanıkların da ifadesinin alınması için ve saldırının gerçekleştirildiği hükümet konağı ile kaymakamın şehit olduğu odanın fotoğraf ve krokilerinin hazır edilmesine ve tutuklu sanık Devran Aslan'ın en yakın ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden beyan vermeye engel teşkil edecek akıl hastalığının bulunup bulunmamasına ilişkin rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı 11 Ağustos'a erteledi.

"HAK ETTİKLERİ CEZA EN KISA SÜREDE VERİLSİN"

Duruşmaya Trabzon'dan şehid yakınlarına destek olmak üzere gelen Trabzon-Mardin Kardeşlik Projesi Koordinatörü ve Trabzon Şehit Aileleri Derneği adına Ahmet Külekçi de şehit kaymakamın hatırasına destek olmak ve sanıkların hak ettiği cezayı almaları için duruşmayı takip etmek üzere Mardin'e geldiğini söyledi. Şehit kaymakamın hayallerini bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Külekçi, bunun için üzerlerine düşen her çalışmada yer almaya hazır olduklarını anlattı. Sanıklara en üst seviyeden ceza verilmesini isteyen Külekçi, "Şehit Kaymakamı şehit edenler en kısa zamanda hak ettikleri cezayı almaları lazım ki toplumun vicdanına bir su serpilsin" diye konuştu.

İddianamede, sanıklardan Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Baği, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Nursel Eser, Saime Ateş Mesutoğlu, Şerif Mesutoğlu, Tahsin Erdaş, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin hakkında, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek", "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Kamu malına zarar vermek", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirilmesi" ve "6136 sayılı Kanun'un 12. maddesine muhalefet" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıldan 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede yer alan "Önemli tespitler" kısmında, "Olay yerinde yapılan incelemelerde Safitürk'ün makamının karşısında bulunan tuvalet giderinde 10 santimetre altta ışığı yanar vaziyette dışarıdan çok düğmeli olduğu görülen kumanda (verici) olduğu değerlendirilen antenli cihaz bulunmuştur. Güvenlik kameraları görüntülerinde yapılan incelemede binanın arka kısmını çeken kameranın güncel saatten 4 dakika kadar geri olduğu tespit edilmiştir. Makam odasının bulunduğu katın tuvaletinden patlamadan yaklaşık 10 saniye sonra bir çift eldivenin atıldığı görülmüştür. Suikast eylemini gerçekleştiren kişi veya kişilerin saldırının hemen sonrasında tuvaletin camından attıkları eldivenler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Adliyeden görüntü

-Ahmet Külekçi'nin açıklaması

-Şehid kaymakamın abisinin görüntüsü,

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ / MARDİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

8)DİYARBAKIR'DA POLİS ARACIYLA MİNİBÜS CARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 9'U POLİS 19 YARALI

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı Mermer Köyü yakınlarında polis özel harekat timlerini taşıyan zırhlı midibüsle, minibüs çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 2 kişi öldü, 9'u polis 19 kişi yaralandı.

Kaza dün 17.00 sıralarında merkez Sur İlçesi'ne bağlı Mermer Köyü yakınlarında meydana geldi. Operasyondan dönen polis özel harekat timlerini taşıyan zırhlı polis midibüsü, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Karşı şeride geçen polis midibüsü, gelen 72 KC 317 plakalı minibüsle çarpıştı. Kaza bölgesine çok sayıda ambulans sevk edilirken, ilk belirlemelere göre minibüsteki 1'i çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi, 9'u polis 19 kişi ise yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza alanından görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

9)ADANA'DA KOMŞU KAVGASI: 2 ÖLÜ

ADANA'da iki komşu aile arasında evlerin arasına duvar örme meselesi yüzünden çıkan kavgada, Yusuf ve İslam Alçelik kardeşler bıçaklanarak öldürüldü.  Olay, dün saat 19.45 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yenibey Mahallesi 18064 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Alçelik ve Ölmez aileleri arasında evlerinin arasındaki küçük bir arsaya duvar örme meselesi nedeniyle husumet oluştu. Ölmez ailesinin duvar örme isteğine karşı çıkan Alçelik ailesi arasında dün akşam saatlerinde kavga çıktı. Kavgada, Yusuf ve İslam Alçelik kardeşleri, komşuları 70 yaşındaki Mehmet Ölmez ile oğlu 35 yaşındaki Turgay Ölmez'in bıçaklı saldırısına uğradı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan kardeşler, çevredeki vatandaşlar tarafından yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Çok kaybeden Alçelik kardeşler, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Katil zanlısı baba-oğul ise polis tarafından cinayette kullanılan bıçak ile yakalanarak gözaltına alındı.

KATİL ZANLSININ EVİNİ KUNDAKLADILAR

Polisin olay yerinde inceleme yapıp ayrılmasından sonra, Alçelik ailesinin yakınları katil zanlılarının evini kundakladı. İtfaiye erleri tarafından söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Ölmez ailesinin olayın hemen ardından boşalttığı belirtildi. Katil zanlılarının Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ederken, baba Mehmet Ölmez'in verdiği ilk ifadede bıçağı kendisinin kullandığını söylediği öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polisin olay yeri şeridinden görüntü

İtfaiye erlerinin yangına müdahale etmesi

İtfaiye erlerinin demir makaslarıyla evin penecere şebekesini kesmesi

Evin dış görüntüsü

Cinayete sebep olan iki evin arasındaki küçük arsa

Cinayete kurban giden kardeşlerin evlerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

10)RÖGAR KAPAĞI HIRSIZI, POLİS ARACINA ÇARPINCA YAKALANDI

KONYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli, otomobiliyle polis aracına çarptı. Araçtan inerek kaçan 42 yaşındaki Hüseyin Aydın, kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobilin bagajından ise çok sayıda çalıntı rögar kapağı ele geçirildi.

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Aslanlıkışla Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Hırsızlık Büro ve Güven Timlerine bağlı ekipler devriye görevi yaptıkları sırada daha önceden hırsızlık olaylarında kullanılan 42 PT 022 otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Sürücü 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Yaklaşık 15 dakika süren kovalamaca sonucunda otomobil önce kaldırıma ardından da polis aracına çarparak durdu. Bu arada şüpheli ise arabadan inerek kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu şüpheli Hüseyin Aydın yakalanarak gözaltına alındı. Otomobilde inceleme yapan polis bagajda çok sayıda çalındı rögar kapağına rastladı. Aydın'ın özellikle sanayi siteleri içerisindeki rögar kapaklarını çaldığı öğrenildi. Hırsızlık olaylarının biri ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Daha önceden poliste suç kaydı bulunan Aydın, işlemleri için emniyete götürüldü. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Hüseyin Aydın'ın yakalanıp gözaltına alınması

Otomobilden çıkan rögar kapakları

Olay yeri detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

================================================

11)ZONGULDAK'TA YAĞMUR ULAŞIMI ETKİLEDİ

ZONGULDAK'ta gece saatlerinde etkili olan yağmur, ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kent merkezi ve Kozlu İlçesi'nde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açarak oluşan su birikintilerini gidermeye çalıştı. Zonguldak-Kozlu Karayolu'nda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Trafik polisleri, karayolunda oluşan su birikintilerinde araçların yolda kalmaları tehlikesi nedeniyle iki şeridi de trafiğe kapattı. İlçeye ulaşım, üst yoldan verildi. Yapılan kontrollerde su baskını yaşanan ev ve iş yeri tespit edilemedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yola düşen akya parçaları

-Yağmurdan detaylar

-Yağmurda yürüyenler

-Kozlu ilçesi girişindeki su birikintisi

-Belediye ekiplerinin çalışması

-Terminalden görüntü

Süre (1.25) Boyut: (88 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

================================================

12)SAKARYA'DA YAĞMUR SU BASKINLARINA YOL AÇTI

SAKARYA'da öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Ev ve iş yerleri su altında kalırken, yollar göle göndü. Sakarya'da dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış kısa bir süre sonra etkisini artırdı. Kuvvetli sağanak yağış sonrası kentteki birçok yerde su taşkınları yaşandı. Cadde ve sokaklar yağmur suyuyla dolarken, evlerin zemin katlarını ve iş yerlerini su bastı. Bazı vatandaşlar yağış boyunca evlerinden ve iş yerlerinden dışarıya çıkamadı. Erenler İlçesi'ndeki birçok mahallede evleri su bastı. Eşyaları sular altında kalan vatandaşlar, evlere giren suyu kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı. Modern Sanayi, Dörtyol Sanayisi'nde yollarda biriken suyun yüksekliği 30 santimetreyi geçti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, kuvvetli yağış sonrası su baskınlarının olduğu bölgelerde çalışma başlattı.

30 METREKÜP YAĞMUR YAĞDI

Sakarya'da öğle saatlerinden sonra etkili olan yağmur yağışı sonucu son 12 saatte metrekareye 30 metreküp yağmur yağdı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Erenler ilçesindeki 7065. Sokak'ta oturanlar yağıştan en çok etkilenenler oldu. Sokakta bulunan yaklaşık 10 ev yağmur sonrasında sular içinde kaldı. Yoldan taşıp eve giren yağmurun yüksekliği bazı noktalarda diz seviyesine kadar ulaştı. Ramazan Bayramı öncesi su baskınlarıyla zor duruma düşen vatandaşlar kovalarla evlerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri ise su baskını olan bölgelerde çalışmada bulundu.

Macide Uzun su baskınından sonra evinde kullanabileceği eşyasının kalmadığını belirterek, "Yağmur altında taşmış her taraf. Her yağmurda böyle. Ben kendim de hastayım, hasta halimle bu evle uğraşıyorum. Buna çözüm bulsunlar. Eşyalarımı, evimi istiyorum" dedi. Muzaffer Yavuz ise, "Bayram öncesi rezil olduk. Bunların suçlusu biz değiliz. Sesimizi yetkililer duysun. Burada perişan olduk, sular içinde kaldık" diye konuştu.

KAYNARCA'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde dün gece etkili olan yağmur yağışı hayatı olumuz etkiledi. Kaynarca ilçe girişinde yağmur suları nedeniyle yol suyla kaplandı. Araçlar suyla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bir kamyonet yoldan çıkarak yol kenarındaki çamura saplandı. Araç çekici ve iş makinesi yardımı ile kaldığı yerden çıkarıldı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri suyla kaplı yollarda suları çekmek için çalışma yaptı. Yağmur etkili olurken, trafik ekipleri ilçe girişinde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

sualtında kalan evler

Vatandaşlarla röp

Su altında kalan yollar

-------------------------------

Yağmur yağışından görüntü

Çamura saplanan araçtan görüntü

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER-Serhat YAĞIZ / KAYNARCA(Sakarya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================================

Çorlu'da yağmur etkili oldu, eğitim uçuşları iptal edildi (EK)

13)SARAY İLÇESİ'NDE EVLERİ SU BASTI

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde önceki gün akşamdan beri aralıkla yağan yağmur dün öğleden sonra etkisini artırdı. İlçenin özellikle Kemalpaşa Mahallesi'nde bazı evleri su basarken, karayolları suyla kaplandı. Evlerini su basan vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştığı görüldü. İlçedeki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, su basan karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Su basan evin önü

-Su ve evden detaylar

-Su üzerindeki yürülen kadın

-Detaylar

Haber-Kamera: Şenol AKSOY / SARAY(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

14)OTOMOBİLİN ALTINDA KALMAKTAN DİREKLER KURTARDI

Konya'da kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımda bulunan elektrik direklerine çarparak durabildi. Bu sırada kaldırımda yürüyen bir vatandaşın otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulması güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, önceki gün saat 10.45 sıralarında merkez Meram ilçesi Saadet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan 42 CCZ 12 plakalı otomobil, kaldırımda bulunan elektrik direklerine çarparak durabildi. Bu sırada kaldırımda yürüyen bir vatandaş otomobilin altında kalmaktan kaçarak son anda kurtuldu. Bu anlar ise bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Kaza anı ve vatandaşın turtulması kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

15)EV VE SAMANLIK KÜLE DÖNDÜ

BURSA'nın İnegöl ilçesinde samanlıkta başlayan yangın bitişiğindeki eve sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken ev ve samanlık kulanılamaz hale geldi.

İnegöl'e bağlı Kurşunlu Mahallesi Eskişehir Caddesindeki Lütfü Karaboğa'ya ait samanlıkta yangın çıktı. Samanlıktan yükselen duman ve alevleri gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Samanlar nedeniyle alevler bitişiğindeki eve de sıçradı. Vatandaşlar, itfaiye ekipleri gelene kadar evlerinden çektikleri hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştılar. Kısa sürede gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Ev ve samanlığın kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yangın yeri genel görüntü

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

-Vatandaşların genel görüntüsü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ / İNEGÖL(Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

16)AMCASINI TABANCAYLA ÖLDÜRDÜ

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, İbrahim D., ailevi nedenlerle tartıştığı amcası 47 yaşındaki Zekeriya Deniz'e tabancayla ateş edip kaçtı. Göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan Deniz, hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, dün öğleden sonra Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Zekeriya Deniz ile yeğeni İbrahim Deniz, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için evde buluştu. Bir süre görüşen ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İbrahim Deniz, üzerinde taşıdığı tabancayla amcası Zekeriya Deniz'e bir el ateş etti. Zekeriya Deniz göğsüre isabet eden kurşunla yere yığılırken, yeğeni İbrahim D. olay yerinden kaçtı. Zekeriya Deniz, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Deniz, doktorların çabasına karşın hayatını kaybetti. Haberi alan Deniz'in yakınları hastaneye akın edip sinir krizi geçirdi. Deniz'in cesedi otopsi için morga konulurken, zanlı İbrahim D.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Acil servis

Zekeriya Deniz'in yakınları

Ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğulanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

17)SURİYELİ GENÇLERİN BIÇAKLI KAVGASI; 1 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Suriyeli gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada 23 yaşındaki Abdullah Helef göğsünden aldığı darbe ile ağır yaralandı.

Olay, İnegöl'ün Orhaniye Mahallesi 2. Güneş sokaktaki Suriye uyruklu gençlerin kaldığı evde meydana geldi. İddiaya göre 26 yaşındaki Suriyeli Abdukadir Elsalati, kiraladığı evi vatandaşı olan 6 kişiye kiraladı. Başkasından kiralayıp, vatandaşlarına kiralık verdiği eve gelen Abdukadir Elsalati, vatandaşı Abdullah Helef ile henüz belirlenmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Abdukadir Elsalati, kavga sırasında evde bulduğu bıçakla Abdullah Helef'i yaralayıp kaçtı. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan Suriye uyruklu gencin yardımına evde bulunan arkadaşları yetişti. Ağır yaralanan genç, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı genç hastanede tedavi altına alınırken, arkadaşını bıçaklayan Abulkadir Elsalati, polis tarafından yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yaralının görüntüsü

-Olay yeri evin genel görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ / İNEGÖL(Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

18)BANKADAN ÇEKTİĞİ KREDİYİ ÖDEYEMEYİNCE İNTİHAR ETTİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde inşaat ustası 32 yaşındaki Ahmet Bayar, otomobilinde av tüfeğiyle intihar etti. Bayar'ın bir süredir ekonomik sıkıntıda olduğu ve bankadan çektiği kredinin taksitlerini ödeyemediği için bunalıma girip intihar ettiği iddia edildi.Manavgat'ın Emek Camii yakınlarında iftar saatinde bir otomobilden silah sesi geldiğini duyanlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Ahmet Bayar'ın sürücü koltuğunda oturduğu 07 VEN 64 plakalı otomobilin içinde av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Ahmet Bayar'ın cenazesi savcının incelemesinin ardından morga konuldu. Olayı haber alıp gelen yakınları fenalık geçirdi.

KREDİ BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ

Evli ve 2 çocuklu Ahmet Bayar'ın inşaatlarda ustalık yaptığı belirtildi. Ahmet Bayar'ın özel bir bankadan kredi çektiği ve bir süre önce ekonomik olarak sıkıntı yaşamaya başladığı belirtildi. Son 3 aydır kredi borçlarını ödeyemeyen Bayar'ın sıkıntılarını yakınlarıyla paylaştığı ancak borçları nedeniyle iyice bunalıma girdiği iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Olay yerinden görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Yakınlarının feryatları ve yas tutması

Savcının incelemesi

Cenazenin cenaze arabasına konulması

Cenaze aracının ayrılması

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN / MANAVGAT(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

19)DONDURMA HIRSIZI KAMERADA

KONYA'da bir kişi, müşteri gibi girdiği markette dolapta bulunan dondurmaları montunun içine koyarak çalması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, 12 Haziran günü saat 18.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Necip Fazıl Mahallesi'nde bir markette meydana geldi. İddiaya göre markete müşteri gibi gelen şüpheli, dondurma dolabının bulunduğu reyona yöneldi. Şüpheli etrafını kontrol ettikten sonra yaklaşık 10 adet dondurmayı montunun içine koydu. Daha sonra yiyecek reyonuna yönelen şüpheli bir süre sonra marketten ayrıldı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Hırsızlık anı kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

20)ÇANAKKALE'DEN ÇALINAN KOYUNLAR BALIKESİR'DE BULUNDU

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ndeki bir ağıldan çalınan 48 koyun, jandarmanın dikkati sayesinde, Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Dereköy Köyü'nde bir merada otlatılırken bulundu. Koyunlar sahibine teslim edilirken, hayvanları çalan ve satın alan 2 kişi gözaltına alındı.

Biga'nın Kozçeşme Köyü'nde oturan Ali Osman Tozan'a ait 48 koyun geçen 16 Haziran'da ağıldan çalındı. Tozan'ın şikayeti üzerine hareket geçen Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla hayvan hırsızlığının İ.T. tarafından yapıldığını tespit etti. Şüpheli İ.T., Biga İlçesi Güvemalan Köyü yakınlarında yakalandı. İ.T., jandarmadaki sorgusunda, çaldığı hayvanları Balıkesir-Edremit Karayolu'nda Balıkesir iline yakın bir bölgeye bıraktığını itiraf etti. Şüpheli İ.T.'nin tarifi ile harita üzerinden jandarma tarafından yapılan değerlendirmede, çalınan hayvanların indirildiği bölgenin Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Dereköy Köyü'nde ağılı bulunan ve geçmiş dönemde de hırsızlık malı hayvanları satın aldığı belirlenen A.B.'ye yakın olduğu tespit edildi. Ardından A.B.'nın ağılında yapılan aramada çalınan küçükbaş hayvanlara rastlanmadı. Ancak, jandarma, daha önceden bildiği ağıldaki çobanının olmadığını farketti. A.B.'nin de şüpheli hareketleri ve sürekli çevreyi gözetlemesi üzerine hayvanların arazide olabileceği değerlendirildi. Bunun üzerine arazide arama yapan jandarma, ağıla yakın bir bölgede A.B.'nin çobanı tarafından otlatıldığı belirlenen çalıntı küçükbaş hayvanları buldu. Jandarma İ.T. ve A.B.'yi gözaltına aldı. El konulan koyunlar ise tutanakla sahibi Ali Osman Tozan'a teslim edildi.

Tozan, "Allah, hepinizden razı olsun" diyerek, jandarma görevlilerine teşekkür etti. Jandarma, iki şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

(GÖRÜNTÜLER JANDARMA TARAFINDAN ÇEKİLMİŞTİR)

-Çalıntı hayyvanların merada otlatılırken bulunma anından jandarma tarafından çekileng örüntüler

-Çalıntı hayvanların sahibine teşhis ettirilmesinden görüntü

-Bulunan hayvanların sahibi Ali Osman Tozan'a teslim edilip, ağılına konulmasından görüntü

-Ali Osman Tozan'ın hayvanlarını bulan jandarmalara teşekkür etmesi

Haber: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

21)İZMİR'DE 'ADALETİ DÜŞÜNMEK İÇİN DURALIM' EYLEMİ

CUMHURİYET Halk Partisi tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemi, İzmir'de partili kadınların katılımıyla yapıldı.

Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, dün saat 18.30'da bir araya gelen CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi 15 kadın, 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemine katıldı. Eyleme katılan kadınlar ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. İki dakika boyunca hareketsiz durarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıllık hapis cezası ve tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

Eylemin sonunda açıklama yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Adaleti düşünmek için iki dakika sessizce duracağız. Her gün eş zamanlı olarak Türkiye genelinde, İzmir'de tüm ilçelerde eylem yapacağız. Adalet gelene kadar sessizce duracağız. Bugün il kadın kolları olarak bugün buradayız. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüşe destek vermek amacıyla böyle bir eylem yapıyoruz. Adalete tüm halkımızın dikkatini çekmek istiyorum. Çünkü adalet herkese gerekli. Halkı bu adalet arayışının içine katmak istiyoruz. Bizim için katılımdan çok içerik önemli" dedi. Balcı, CHP teşkilatı olarak 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemini her gün saat 18.00'de ilçelerde yapacaklarını sözlerine ekledi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Eyleme katılanlardan görüntü

Basın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

22)CHP ANTALYA'DA 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ' DÜZENLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek amacıyla Antalya'da, CHP'nin Muratpaşa, Kepez ile Konyaaltı İlçe başkanlıklarından eş zamanlı  yürüyen yüzlerce partili, il başkanlığı binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne Antalya'da partililer destek verdi. CHP'nin Muratpaşa, Kepez ile Konyaaltı İlçe başkanlıkları önünde bir araya gelen yüzlerce partililer, il başkanlığı binasına yürüdü. Partilere sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. İl başkanlığı binasında toplanan partililer İzmir Marşı ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Ellerinde 'adalet' yazılı döviz ve pankart taşıyan partililer, sloganlarla Ak Parti hükümetini eleştirdi. Yürüyüşe, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

İl başkanlığı binası önünde partililere seslenen CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, bugünden itibaren tüm ilçelerde kuracakları çadırlarda 21.00- 23.00 saatlerinde 'adalet nöbeti' tutacaklarını söyledi. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı, akademisyen, gazeteci, milletvekillerinin tutuklandığı, işçi, memurun işten atıldığı, adaletin yok edildiği bir süreç yaşandığını savunan Başkan Erdem, "Yargının iktidar güdümüne girdiği, temel insan hak ve özgürlüklerinin güvence altında olmadığı hukuk devletinin özü demokrasinin askıya alındığı süreci yaşıyoruz. Biz 'herkes için adalet' diyoruz. Basın emekçileri, işçi, esnaf, memur, kadınlar, gençler, öğretim üyeleri, milletvekilleri, üniversite öğrencileri, adil yargılanmayı bekleyen her fert için adalet istiyoruz. Adaletin bir gün herkese lazım olacağı inancıyla iktidarın hukuk tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak için laik, demokratik cumhuriyeti korumak için genel başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne destek olacağız" diye konuştu.

Milletvekili Niyazi Nefi Kara da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik, 'Yollar yürümekle aşınmaz' sözünü eleştirdi. Kara, "Yürünmeyen yol, yol değildir. Adalet mümkün temelidir. Bizim mülkümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Adaleti yok ederseniz bu ülkeyi yok edersiniz"  dedi. Açıklamanın ardından partililer taşıdıkları balonları adalet talebiyle uçurdu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

CHP il binası önünde partililerin görüntüsü

Dövizlerden görüntü

Yürüyerek gelen partililerin görüntüsü

İl binası genel görüntü

CHP il başkanı Mustafa Erdem'in konuşması

CHP milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşması

Balonların gökyüzüne salınması

Haber-Kamera: Tolga YILDIRIM - Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

23)MERSİN'DE CHP'DEN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

MERSİN'de CHP İl Başkanlığı çağrısı ile toplanan partililer ve vatandaşlar 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak için alanlara indi. Partilileri CHP Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit de yalnız bırakmadı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Barış Meydanı'nda toplanan partililere, Muğdat Camisi tarafından yürüyüşe geçen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de destek verdi. Meydanda buluşan yaklaşık 300 kişi, 'Adalet için 2 dakika düşün' sloganı ile düzenlenen etkinlikte adalet vurgusu yaptı. Şiirler okuyup şarkılar söyleyen grup, 'kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' ve 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları attı. 'Adalet' yazılı pankart ve döviz taşıyan kalabalığa seslenen CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye'de çok sayıda yaşanan hukuksuzluk ve adaletsizlikler olduğunu söyledi.

Adalet vurgusu yapan Özyiğit, "CHP'nin yada kalbi adaletten, insan haklarından yana atan insanların sözleri dinlenmiş olsaydı, doğru ve adil davranılmış olsaydı bu eylemliliğe gerek olmayacaktı. Bilseydik ki ülkede tarafsız bir yargı var, bunları alanlarda ifade etmek zorunda kalmayacaktık. Barış Meydanı'nda adalet için varız. Bu adalet talebimizi bundan sonra CHP bayrağı altında değil, toplumun her ferdinin, her sivil toplum kuruluşunun, her partinin, bu ülkede adaletin olmadığını düşünen her insanın katılacağı bir çatıya çeviriyoruz" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise, "Gördüğümüz hukuk dışı uygulamalar, Türkiye'de artık hukuk ve adaletin olmadığını gösteriyor. Hukuk ve adalet siyasetin emrine girmiştir. Bunu uygulamalarla açıkca görüyoruz. Enis Berberoğlu'na ceza verilmesinin nedeni, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yanına bırkamayacağız' sözünün devamıdır. Siyaset, hukuk ve adalete talimat veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından bir süre şiir okuyup şarkı söyleyen grup, olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Alandan ve katılımcılardan görüntü

Slogan atan ve döviz taşıyan vatandaşlar

-CHP'liler pankart taşırken

-Alana giren vatandaşlar

-CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit'in konuşması

-CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'nun konuşması

-Şiir ve şarkı okunması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE / MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

24)DENİZLİ VE BALIKESİR'DEN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

CHP Denizli ve Balıkesir İl Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne, 'Adaleti düşünmek için duralım' adlı eylemle destek verdi. Partililer, iki dakika boyunca hareketsiz kalırken; 'Adalet Yürüyüşü' boyunca bu eylemlerin süreceği belirtildi.

CHP Denizli İl Başkanlığı'ndaki eyleme, yaklaşık 30 kişi katıldı. Partililer ellerindeki adalet yazılı dövizler taşıdı. Grup adına CHP İl Başkanı Teoman Sancar açıklama yaptı. Adalet Yürüyüşü boyunca her akşam 2 dakikalık 'Adaleti düşünmek için duralım' eylemi düzenleyeceklerini belirten Sancar, hukukun üstünlüğünü korumaya devam edeceklerini vurgulayarak, "CHP Genel Merkez'inin Türkiye'de yaşanan adaletsizlikler hukuksuzluklar ve baskılara karşı bir duruş, bir mesaj ve bir tavır almak üzere çıkmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nden dolayı bizlerde Denizli İl Teşkilatı olarak tüm örgütlerimizle birlikte bugün ve bundan sonra her gün, saat 18.00'de, 2 dakikalık bir duruş göstermeye karar verdik. Bu duruş, Türkiye'de siyasi partilerin değil, tüm vatandaşların ihtiyacı olduğu demokratik duruşun ve adaletin duruşudur. Tarafsız, yansız, antidemokratik olmayan, insanların ülkemizde adalete güvendiği bir gün ortaya çıkıncaya kadar bizler adalet aramaya ve hukukun üstünlüğünü korumaya devam edeceğiz. CHP adalet aramaya ve adaleti savunmaya ilelebet devam edecektir" dedi.

Sancar'ın konuşmasının ardından kalabalık, sessizlik içinde 2 dakikalık duruş eylemi yaptı. Duruş eyleminin tamamlanmasının ardından çeşitli sloganlar atan grup, sessizce dağıldı.

BALIKESİR'DE ALİHİKMETPAŞA MEYDANI'NDA TOPLANILDI

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın eylem için toplandığı adres ise Alihikmetpaşa Meydanı oldu. Dün saat 18.00'de yapılan eyleme, yaklaşık 100 partili ile vatandaşlar katıldı. 'Adalet' yazılı bir tişört giyen ve elinde mum tutan CHP İl Başkanı Ender Biçki, Türkiye'de adaletin mumla aranır hale geldiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ilk 4 gün katılıp destek veren Biçki, "Ergenekon ve Balyoz davaları ile bu ülkenin yiğit kahraman askerlerini yıllarca cezaevine atanlar, Fethullah Gülen cemaatini yıllarca kamu kurumlarında besleyen, onlara yardım eden, onların önünü açanlar bugün hiçbir şey olmamış gibi suçu kendi üzerinden atarak yeni suçlu yaratma gayretindeler. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Ergenekon ve Balyoz davalarında 'bu davaların savcısıyım" diyenler, bu terör örgütüne 'ne istediniz de vermedik' diyenler, bugün sanki hiç suçları yokmuş gibi, FETÖ sanki kendiliğinden çıkmış gibi yeni suçlular yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

"ADALETİ MUMLA ARIYORUZ"

"Biz bugün Türkiye'de adaleti mumla arar hale geldik" diyen Biçki, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye tarihinde ilk kez kimseye bir zararı olmayan bir eylem başlattı. Bu eylem çok haklı, çok kutsal ve çok onurlu bir eylemdir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yollara düşerek adalet arıyor. Aklıselim herkesin, vicdan ve merhamet sahibi herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. Bir ana muhalefet partisi neden 450 kilometre yürüyerek adaleti arama yoluna düşer? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki OHAL ile adaletin yok olduğu, adaletin bir partinin lehine çalıştığı, bir partinin görevini yapar hale geldiği ortadadır. Bugün bizler siyasi görüş farkı olmadan, tüm insanlar için adalet arıyoruz. Adalet gerçekleşinceye kadar yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşün partisi yok. Bu yürüyüşün siyasi bir görüşü yok. Bu yürüyüş insanlık için adalet için yapılan bir yürüyüştür" diye konuştu.

Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazanan 1341 kişiden yüzde 90'ının AK Parti yönetimlerinde görev aldığını öne süren Biçki, "Bu hakimlerin, savcıların herkese adil, eşit bir hukuk dağıtması mümkün olabilir mi? Biz buna itiraz ediyoruz. Adalet herkese gereklidir. Adaletten elinizi çekin. Adaleti siyasallaştırmayın" dedi.

CHP İl Başkanı Biçki'nin konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlar ellerinde adalet yazan pankartlarla iki dakika süreyle bekledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Eylem yapan kalabalıktan detay

Adalet yazılı afislerden detay

Slogan atılması

CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın açıklaması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

25)KEŞAN'DA CHP'LİLERDEN YAĞMUR ALTINDA 'DURMA' EYLEMİ

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan yürüyüşe destek için yağmur altında 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi düzenlendi. Kent merkezinde ise Selimiye Camisi önünde toplanan partililer durma eylemi yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak amacıyla CHP Keşan İlçe Başkanlığı'nca 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi yapıldı. Parti binasında toplanan yaklaşık 30 kişi, yağmur altında ellerinde 'Adalet' yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik ve bazı STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, yürüyüşün ülke genelinde destek gördüğünü belirterek, yürüyüş sonlanana kadar destek eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Grup, yağmur altında 2 dakika süren eylemin ardından sessizce dağıldı.

EDİRNE'DE SELİMİYE ÖNÜNDE DURDULAR

Edirne kent merkezinde de CHP'lileler tarihi Selimiye Camisi önünde, 2 dakika durma eyleminde bulundu. Eyleme Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile yaklaşık 100 partili katıldı. İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Şiddet içermeyen barış içinde adalet istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı eylemin 5'nci gününde, bundan sonra her gün saat 18.00'de tüm Türkiye'de eş güdümlü olarak 2 dakikalık durma eylemi yapacağız. Edirne örgütü olarak bugün bunu başladık, yarın şehrin başka noktasında durma eylemimiz devam edecek" dedi. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sonu erdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Partililerin alana gelişi

-Ellerinde taşıdıkları dövizler

-Yağmur altında durmaları

-Erdoğan Gümülcineli konuşması

-Sessiz eylem gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL / KEŞAN(Edirne),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İbrahim Deniz Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title