Haberler

Nevşehir'de İkinci Üniversite Kurulması

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'e ikinci üniversitenin kurulacak olmasından dolayı büyük bir onur, gurur ve sevinç yaşadıklarını söyledi.

Ünver, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile kurulması kabul edilen üç yeni üniversiteden biri olan Kapadokya Üniversitesinin bölgeye önemli katkılar sunacağını ifade etti.

İlke Eğitim ve Sağlık Vakfınca Nevşehir'de kurulacak Kapadokya Üniversitesi için belediye tarafından 70 bin metrekarelik arsa tahsis edildiğini aktaran Ünver, üniversitenin, Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulundan oluşacağını belirtti.

Nevşehir'e kazandırılacak ikinci üniversitenin kente olumlu katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Ünver, şunları kaydetti:

" Nevşehir'e ikinci üniversitenin kurulması kararından dolayı büyük bir onur, gurur ve sevinç yaşamaktayız. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ardından Kapadokya Üniversitesinin de özellikle yüksek öğretim alanında önemli çalışmalar yürüteceğine inanıyoruz. TBMM Genel Kurulunda alınan bu karar bizim için, içerisinde bulunduğumuz ramazan ayının bir bereketi gibi geldi. Nevşehir'in her alanda gelişmesi, büyümesi, kalkınması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu düzeydeki hizmetlerimizi, halkımızın da desteği ile bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettirme kararlılığı içerisinde olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ünver Kapadokya Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title