Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

KIZINI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİ(EK)1)KOCAELİ' DE SOSYAL MEDYA CİNAYETİANNESİ CENAZEYİ ALMAYA GELDİİZMİT'te, 41 yaşındaki Erdal Günlü sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar nedeniyle 17 yaşındaki kızı Rana Günlü'yü döverken, son olarak tartıştığı kızını tabanca ile vurarak öldürdü.

KIZINI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİ(EK)

1)KOCAELİ' DE SOSYAL MEDYA CİNAYETİ

ANNESİ CENAZEYİ ALMAYA GELDİ

İZMİT'te, 41 yaşındaki Erdal Günlü sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar nedeniyle 17 yaşındaki kızı Rana Günlü'yü döverken, son olarak tartıştığı kızını tabanca ile vurarak öldürdü. Eşinden boşanan Şengül Pekkaya, Erdal Günlü'nün psikopat olduğunu, kızının giyimi kuşamına karıştığını, kızını dövdüğünü söyledi. Olcay Günlü de kardeşi Serdar Günlü'nün kızının giyindiği kıyafetler ve sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar nedeniyle sinirlendiğini belirtti.Dün gece, Turan Güneş Caddesi'nde meydana gelen olayda, Erdal Günlü tartıştığı kızı lise öğrencisi kızı Rana Günlü'yü tabanca ile vurarak öldürdükten sonra başına dayadığı silahı ateşledi. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdal Günlü yaşamını yitirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Rana Günlü'nün cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Erdal Günlü'nün bir cinayet davasında suça iştirak etmek suçundan 12 yıl hapis cezası aldığı, 9 ay önce cezaevinden çıktığı, ağabeyi Olcay Günlü'nün işlettiği börekçide çalıştığı öğrenildi.

11 BİN TAKİPÇİSİ VAR

Eskişehir'de annesiyle birlikte yaşayan Rana Günlü bir ay önce babasını ziyaretine geldi. İddiaya göre, Erdal Günlü bu sırada Rana Günlü'yü 11 bin takipçisinin olduğu sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar nedeniyle kızarak dövdü. Erdal Günlü okulların tatile girmesinin ardından kızını arayarak çok özlediğini belirterek İzmit'e gelmesini istedi. Rana Günlü babasının ısrarları üzerine dün İzmit'e geldi. Erdal Günlü ile kızı arasında yaşanan tartışmanın ardından olay meydana geldi.

Erdal Günlü kızını sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar nedeniyle yargılayarak dövdüğü belirtilirken, kendisinin ise sosyal medya hesabında arkadaşlık kurabilmek için bir çok Uzakdoğulu ve yabancı uyruklu kadınlarla arkadaşlık yapması dikkat çekti.

PSİKOPATTI

Eskişehir'de yaşayan Şengül Pekkaya kızı Rana Günlü'nün cenazesini Eskişehir'e götürmek için bugün İzmit Asri Mezarlığı'na geldi. Şengül Pekkaya büyük üzüntü yaşarken arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Şengül Pekkaya boşandığı eşinin psikopat olduğunu belirterek, kızının kot pantolon ve askılı kıyafetler giyinmesini kızdığını, giyimi kuşamına karıştığını, 1 ay önce ziyaretine gelen kızını dövdüğünü söyledi.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Mezarlığa gelen Serdar Günlü'nün ağabeyi Olcay Günlü ise, "Cezaevinden çıktıktan sonra psikolojisi bozuldu, kendine gelemedi. Çocuk ruhlu biri haline dönüştü. 12 yıl önceki aklı ile fikri ile kalmıştı. Kızının hal ve hareketlerine çok kızıyordu. Kızı ile problemleri vardı, sıkıntıları vardı. Sosyal medya hesabına kızıyordu, paylaştığı fotoğraflara kızıyordu. Ben de, kendisinin daha genç kız olduğunu, takılacak bir şey olmadığını yarın öbür gün senin istediğin gibi giyinir diyerek sıkıntı yapmamasını istedim. 'Ben çağırdığımda gelmiyor, ne dersem gelmiyor' dedi. Dün çağırdı özlediğini söylemiş. Ben de yeğenimi gördüm, sarıldık. Aynı binada oturuyoruz. Sonra bir ses duydum eşim ile birlikte eve gittik. İçeri girdiğimizde kız çekyatta yatıyordu. Kardeşim de onun kucağına düşmüş" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenazelerin alınması

Anneden görüntü

Amca ile röp.

Cenazelerin araca konulması

Genç kızın sosyal medyada paylaştığı görüntüleri

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

2)ÇATALZEYTİN'DE YAĞMUR SELE YOL AÇTI

KASTAMONU'nun Çatalzeytin İlçesi'nde sağanak yağmur sele neden oldu. Cadde ve sokaklar göle döndü, birçok ev ve işyerini su bastı.Kastamonu'nun sahil ilçelerinden 2 bin 600 nüfuslu Çatalzeytin'de dün gece başlayan ve etkisini sürdüren yağmur, yaşamı felç etti. Metrekareye 72 kilogram yağışın düştüğü ilçede merkezden geçen Kurudere taştı, rögar kapakları tıkandı. Cadde ve sokaklar suyla kaplandı, ulaşım durdu. Birçok ev ve işyerini su bastı. Belediye ekipleri suyu tahliye etmek ve yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Yağmur nedeniyle Çatalzeytin ile Abana ilçeleri arasındaki yolun Ginolu mevkisinde heyelan da meydana geldi. Toprak kayması ile birlikte yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

BELEDİYE BAŞKANI: FELAKETİ YAŞADIK

Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, Çatalzeytin- Kastamonu yolundaki su kanallarının dereye verilmesinin felaketi getirdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"İlçe merkezi bu yolun altında kalıyor. Yolun kenarında biriken sular şarampol dediğimiz kanallar ile dereye, ilçeye verildiği için felaketi yaşadık. Daha önce iligili kurumları uyardım ama tedbir almadılar. Dere 1.5 metre kadar yükseldi, taştı. Aşırı da yağış var. Sahil yolu kapalı. Ekiplerimiz çalışıyor. Su akıyor şu anda. Can kaybımız yok çok şükür. Ancak hasar büyük. 1986 yılındaki selin aynısı tekrar yaşadık."

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Cep telefonu ile çekilen sel görüntüleri

Süre: 16.27

Boyut: 68,01

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/KASTAMONU,

===============================================

3)BABA OĞUL 2 METREKARELİK ARSA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA'da 70 yaşındaki Mehmet Ölmez ile oğlu 35 yaşındaki Turgay Ölmez, komşuları 68 yaşındaki İslam Alçelik ve oğlu 15 yaşındaki Yusuf Alçelik'i bıçaklayarak öldürdü. Çifte cinayetle sonuçlanan komşu kavgasının iki ev arasındaki 2 metrekarelik arsa yüzünden yaşandığı ortaya çıktı.

Olay, dün iftara yakın dakikalarda merkez Seyhan İlçesi Yenibey Mahallesi 18064 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Ölmez, komşusu İslam Alçelik'in evinin 2 metrekarelik bahçe girişinin kendilerine ait olduğunu belirterek duvarı yıkmak istedi. Alçelik de arsanın kendine ait olduğunu ve yıllardır kullandığını iddia edince aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya tarafların oğulları da karışınca kavga çıktı. Bıçak ve satırların çekildiği kavgada Mehmet Ölmez, oğlu Turgay Ölmez, komşuları İslam Alçelik ve oğlu Yusuf Alçelik'i bıçakladı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları darbelerle ağır yaralanan baba-oğul, çevredeki vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden baba-oğul doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Katil zanlısı baba-oğul ise polis tarafından gözaltına alındı.

EVİ KUNDAKLADILAR

Polisin olay yerinde inceleme yapıp ayrılmasından sonra, Alçelik ailesinin yakınları katil zanlılarının evini kundakladı. İtfaiye tarafından söndürülen evin cinayet nedeniyle terk edildiği anlaşıldı.

Katil zanlılarının Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ederken, baba Mehmet Ölmez verdiği ilk ifadede bıçağı kendisinin kullandığını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adli Tıp Kurumu'nun genel görüntüsü

Adli Tıp Kurumu tabelası

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyenler

Bir yakınının konuşması

SÜRE: 59"     BOYUT: 60 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=================================================

4) ÇÖKEN YOLDA KAZA RİSKİ ARTIYOR

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde Ören Mahallesi ile Anamur Sanayi sitesi arasındaki yaklaşık 8 kilometrelik mesafede ortaya çıkan yol çökmesi sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Son olarak 30 tonluk ağaç yükü bulunan TIR'ın çekicileri yolun çöken zeminine düştü. TIR uzun uğraşlar sonucu çıkarılırken, yolun çöken kısmı ise kapatılmayı bekliyor. Daha önceleri benzer çökmelerin yaşandığını ifade eden çevre esnafı, yaşanan durumun hayati tehlike oluşturmasının yanında trafiği de olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yolun çöken kesiminin dubalarla çevrilmesi

Çöken yer ve yoldan geçen araçların görüntüsü

Çöken yerin yanından geçen araçlar

Yolcu otobüsünün çukurla görüntüsü

Çukur yanında röp

Saplanan tırın fotoğrafları

SÜRE: 03'    BOYUT: 174 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/(ANAMUR)MERSİN,

================================================

5)ANTALYA BELEDİYESİ'NDEN KATO DAĞI ETEKLERİNDE KÜRTÇE KONSER

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda 19 Nisan'da başlayan ve binlerce güvenlik görevlisinin katıldığı geniş kapsamlı operasyon devam ederken, Antalya ve Beytüşşebap Belediyeleri'nin ortak organizasyonla Kato Dağı eteklerinde bulunan ilçe merkezinde konser verildi. Kato Dağı zirvesinde silah sesleri gelirken, dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekildi.

Beytüşşebap ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen İrfan Türküleri konserine Beytüşşebap İlçe kaymakamı Murat Şener, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Ünsal, Belediye Başkan Vekili Kerim Ulaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Silah sesleri yerine Kato Dağı eteklerindeki Beytüşşebap İlçesi'nde çocuklar Kürtçe-Türkçe müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Uzun yılardır yaşanan terör olayları nedeniyle her gün, hava kararmasıyla birlikte, silah seslerin duyulmaya başlandığı ilçe merkezinde sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte vatandaşlar artık akşam geç saatlere kadar dışarda kalabiliyor. Bu kapsamda dün akşam verilen konsere katılan Kaymakam Murat Şener ve protokol üyeleri, Kürtçe-Türkçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener, konser öncesi yaptığı konuşmada, ilçede huzur ve güvenin sağlandığını belirterek, "Geçen yıl bu zamanlar Beytüşşebap'ta hava kararınca sokaklar bomboş, insanlar evlerine hapsolmuş oluyorlardı. Bu yıl gece geç saatlere kadar insanlar sokaklarda ve gezip dolaşıyor, birbirlerine misafir oluyor, huzur ortamının tadını çıkarıyorlar. Bir yılda yaşanan bu değişikliğin tek sebebi huzur ortamının sağlanmış olması. Yaptığımız bu etkinlikler huzur ortamının kalıcı olmasını temin etmek, insanların bu huzurun kalıcı olduğuna inanmasını sağlamak ve artık normalleşmenin tamamlanmasını sağlamaktır. Buradaki insanların da gece rahatça dolaşmaya, eğlenmeye hakkı var diye düşündük. Zaman zaman bu tür farklı etkinliklerle vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Yoğun ilgi vardı, güzel bir etkinlik oldu. Hafta içerisinde perşembe günü de sıra gecesi etkinliği düzenleyerek yine farklı faaliyet gerçekleştirmiş olacağız. Gayemiz normalleşmenin, huzurun tam anlamıyla ilçemize yerleşmesi" dedi.

Görüntü Dükümü

-----------------------

-Sanatçıların Kürtçe Türkçe şarkı söylmemesi

-Çocukların şarkılar eşliğinde oynaması

-Protokol üyelerinin halay çekmesi

-Zihinsel engelli gencin oynaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), -

============================================

6)ASILAN FLAMA TRAFOYA KISA DEVRE YAPTIRDI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde pazaryeri girişindeki trafonun yanına asılan Beşiktaş flamasının rüzgarın etkisiyle elektrik tellerine temas etti. Kısa devre sonucu patlama meydana gelirken, pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Olay, Camiatik Mahallesi 14 Kasım Caddesi üzerinde meydana geldi. Beşiktaş'ın şampiyon olması nedeniyle cadde üzerindeki 4 katlı bir binaya 10 metre uzunluğunda flama asıldı. Flama, rüzgarında etkisiyle elektrik tellerine temas etti. Oluşan kısa devre nedeniyle yakınında bulunan trafoda patlama meydana geldi. Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlar patlama nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. İhbar üzerine gelen TREDAŞ ekipleri, trafoda çalışma yaparak oluşan arızayı giderdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-TREDAŞ ekiplerinin çalışması

-Pazarda alışveriş yapanlar

-Pazaryeri gör.

-Asılan flama

-Vatandaş röp.

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

(SÜRE: 04.10 - BOYUT: 149 MB)

================================================

7)ANTALYA LAVANTA KOKUYOR

ANTALYA'da daha çok yayla bölgelerinde üretimi yapılan ve kozmetik sanayisinde kullanılan lavanta, sahil kesiminde de yayladaki verimlilikte üretildi.

Türkiye'de tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ve bu bitkilerin kullanıldığı endüstriyel alanlar üzerine ar-ge çalışmalarıyla hem çiftçi hem de tarımsal sanayi açısından bilgi üretilen Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM), daha çok yayla kesimlerinde üretilen lavantayı sahilde de yetiştirdi. Antalya'da narenciye ve tropik meyveler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan BATEM'e geçen yıl Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'nden getirilen fideler, 2 dönüm alana dikildi. Az da olsa ilk hasadın geçen yıl yapıldığı alanda, bu yıl muhteşem bir görsellik oluştu.

BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, "Antalya Lavanta Kokuyor" sloganıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle başlattıkları bu proje kapsamında geçen yıl deneme amaçlı 2 dönüm alana diktikleri lavantaların büyüdüğünü ve çok güzel bir görsellik oluşturduğunu söyledi. Lavantanın daha çok Isparta ve Burdur bölgesinde yetişen ve sanayisi hızlı gelişen bir bitki olduğunu belirten Ünlü, "Biz de Antalya'da sahil kesiminde lavanta olur mu olmaz mı düşüncesiyle geçen yıl dikim yaptık ve diker dikmez hava sıcak olduğu için hasat ettik" dedi.

Bu yılın ilk ürünlerinin hasadına da başlandığını belirten Ünlü, "2 dönüm alanda demo olarak dikim yapıldı. Geçen yılki üretimden lavanta sabunu ve kolonyası ürettik. Lavanta çorak ve yüksek yerlerde yetişen bir bitki olduğundan Akdeniz sahil kesiminde de yetişip yetişmeyeceğini denemek için kurduğumuz bir parsel burası. Tabi ilerleyen günlerde bu büyüyerek gidecek. Çok revaçta bir bitki. Bu yıl 'Antalya Lavanta Kokuyor' diye de bir proje yaptık. Buradan çelikler alarak fide üretimi de yapıyoruz. Elmalı ve farklı yayla kesimlerinde üreticilere tanıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ana amaçlarının para kazanmak değil, burada üretimin yapılabildiğini göstermek ve alternatif ürünler elde etmek olduğunu açıklayan Ünlü, "Lavanta parfümeri sanayiinde kullanılan bir bitki. Aynı zamanda sağlık açısından çok faydalı, çay olarak tüketiliyor. Yine cilt sağlığı için de önemli bir bitki. Özellikle antifungal ve antiseptik özelliklere sahip. Bu bitkiden ar-ge çalışmaları yaparak insanlığa daha çok nasıl fayda sağlanır araştırıyoruz. Yağı da değerli ve yurtdışında parfümeri sanayiinde çok yaygın kullanılıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

BATEM müdürlük dış plan görüntü

Lavanta bahçesinden görüntü

Çocukların lavanta toplarken görüntüsü

RÖP: Abdullah Ünlü  ( BATEM Müdürü )

Lavantaların hasat edilmesi

172 MB - 05.24

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==================================================

8)KARİKATÜRÜN USTALARI GÖÇMENLERİN DRAMINI ÇİZDİ

AYDIN Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinci, ikinci ve üçüncü seçilen karikatüristler, eserlerinde göçmen sorununa dikkat çekti. Birinciliği daha önce bu yarışmada birçok ödül kazanan İngiliz Ross Thomson kazandı.

Dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce 'dünyanın bir numaralı karikatür yarışması' olarak nitelendirilen, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 34'üncüsüne, 63 ülkeden 641 sanatçı 2 bin 220 karikatürle katıldı. Seçici kurul ön elemeden geçen 40 ülkeden 187 sanatçının 261 karikatürünü Bodrum Işıl Club'da değerlendirdi. Dünya çapında ün kazanmış, değerli karikatür ustaları ve sanatçıların jüri üyeliğinde düzenlenen, yine bu güne kadar 137 ülkeden 7 bin 800'ü aşkın sanatçının 85 bin civarında eserinin gönderildiği yarışmanın Tan Oral'ın başkanlığındaki seçici kurulunda Ercan Akyol, Latif Demirci, Rudy Gheysens (Belçika), Piyale Madra (Türkiye), Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Joel Pett (ABD), Cristina Sampaio (Portekiz) karikatür ustaları yer aldı.

MÜLTECİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Yaklaşık 9 saat süren değerlendirmenin sonunda birinciliği İngiltere'den, daha önce de bu yarışmaya defalarca katılan ve 4 kez başarı ödülü kazanan İngiliz Ross Thomson, mülteci sorununa dikkat çeken karikatürü ile kazandı. Yarışmada ikinciliği İranlı karikatürist Shahram Rezai ve üçüncülüğü ise Brezilya'dan Raimmundo Rucke elde etti. İkinci ve üçüncü eserlerde de mülteci ve göç sorunlarına dikkat çekildiği görüldü.

Yarışmada başarı ödüllerini ise Alessandro Gatto (İtalya), Darko Drijevic (Karadağ), Dokhshid Qodratipour (İran), iki ayrı eserle Ehsan Ganji (İran), Krzysztof Grzondziel (Polonya), Luc Descheemaker (Belçika), Muhammed Djerlek (Bosna), Raimondo Ruche Santos Souza (Brezilya), Silvano Mella (Brezilya), Vasco Gargalo (Portekiz) ve Ross Thomson (İngiltere) kazandı.

"12 YAŞINDAKİ KIZIMIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK ÇİZDİM"

Yarışmada bu yıl özel olarak ilk kez düzenlenen ve kız çocuklarının eğitimi ve toplumda güçlendirilmesi konularına dikkat çekmek adına 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar' kategorisinde ise ödülü İstanbul'da yaşayan ve daha önce 1989 yılında Abdi İpekçi Karikatür Yarışması ve 1991 yılında Sedat Simavi Karikatür Yarışması ödüllerini kazanan evli ve bir çocuk babası 52 yaşındaki Fethi Gürcan Mermertaş kazandı. Mermertaş, "Yaz isminde 12 yaşında bir kız çocuğum var. Onun geleceğini düşünürken, son günlerde özellikle kız çocuklarımızın başına gelenleri duydukça onlar için bir ışık yakmak için bu karikatürü çizdim. Eserimin ödül alması benim için çok önlemli ve anlamlıydı. Ayrıca bu karikatürümü yarışmaya saniyeler kala yetiştirmiştim. Yani son anda çizdiğim ve saniyelerle yetiştirdiğim bir karikatür oldu" dedi.

Bu yıl dünya sorunları ve sıkıntıları ile ilgili çok çizim geldiğini ifade eden Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise "İlk üçe giren eserler, dünyada yaşanan dramı çok güzel bir şekilde ortaya koymuşlar. Ayrıca bu yarışma içerisinde çok önemsediğimiz Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar kategorisinde ödülü bir Türk karikatüristimiz kazandı. Böylece dünyanın dört bir köşesine ödüllerimizi göndermiş olduk" dedi.

ESERLER 1 HAFTA SÜRESİNCE SERGİLENECEK

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8 bin dolar, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 5 bin dolar ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 3 bin 500 dolar ile ödüllendirilecek. Başarı ödülü kazanan 12 sanatçıdan her biri ise 500 doların sahibi olacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları Kasım ayında İstanbul'da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler 21 - 27 Haziran 2017 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

------ KUTU ------

ROSS THOMSON KİMDİR?

Londra'daki birçok reklam ajansında sanat yönetmeni olarak çalıştı. 30 yıldan beri birçok farklı konuda karikatürler çizmektedir. 1998 yılından beri Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan çizer, 2011'de birincilik ödülü, 2008-2009 ve 1999 yılında başarı ödülü kazandı. Uluslararası birçok ödülün de sahibi.

SHAHRAM REZAEI KİMDİR?

Tasarımcı, ressam ve karikatürist olan Shahram Rezaei, 175 adet ulusal ve uluslararası ödülün sahibidir. Üniversitede tasarım ve illüstrasyon eğitimi vermektedir.

RAIMUNDO RUCKE SANTOS SOUZA KİMDİR?

Ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılan çizer, 26 adet başarı ödülü ve 17 adet mansiyon ödülü sahibidir. 2016 yılında Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda başarı ödülü kazanmıştır.

FETHİ GÜRCAN MERMERTAŞ KİMDİR?

Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Fethi Gürcan Mermertaş, ilk sergisini 1987 yılında İzmir Alman Kültür Merkezi'nde açtı. Birçok yarışmada ödül kazanmış olan çizer, 1987 yılında Humofest (İtalya) Karikatür Yarışması'nda altın ödül, 1989'da Abdi İpekçi Karikatür Ödülü, 1991'de Sedat Simavi Karikatür Ödülü, 2011 Porto (Portekiz) Cartoon Karikatür Ödülü ve yine 2011'de Umorosti a Morastica (İtalya) Karikatür Ödülü'nü kazanmıştır.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Jüri üyeleri çalışırken tartışırken görüntü,

-Karikatürlerden genel detay görüntü,

-Candan Fetvacı ile röp.

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=====================================================

9)KAYSERİ'DE DOLANDIRDI, KIRIKKALE'DE YAKALANDI

KAYSERİ'de özellikle yaşlılarla samimiyet kurup onların para ­ve altınlarını sahteleriyle değiştirerek dolandıran 44 yaşındaki Mercan Zenger  Kırıkkale'de yakalalarak, Kayseri'de mahkemeye gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 aydır 8 ayrı mahallede kendisini ifade etmekte zorlanan yaşlılarla samimiyet kurarak evlerine giren ve onların paralarıyla altınlarını sahteleriyle değiştiren kadının peşine düştü. Ekiplerin yaptığı araştırmada, dolandırıcı kadının yaşlılarla samimiyet kurup evlerine girdiği, para bozdurması gerektiğini söyleyip çantasında bulunan sahte paralarla altınları, mağdurların gerçek para ve altınlarıyla değiştirdiği, bu yolla toplam 20 bin 700 TL Türk Lirası ile 17 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 5   tam Cumhuriyet  altını, 4 bilezik ve 2 yüzük dolandırdığı ortaya çıktı. Olaylarla ilgili toplam 180 saatlik kamera görüntülerini izleyen ekipler, diğer bilgileri de eşleştirerek zanlının 44 yaşındaki Mercan Zenger'in  gerçekleştirdiğini bildirdi. Kırıkkale'de oturduğu belirlenen dolandırıcı kadın, Kayseri ile birlikte çevre illerde de aynı yöntemle 17 kişiyi dolandırdığı anlaşıldı. Kırıkkale'de yakalanan ve Kayseri'ye getirilerek gözaltına alınan kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Dolandırıcılık zanlısı kadının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika-28 MB

=====================================================

10)HAZİRANDA SNOWBOARD YAPTILAR

BURDUR'da akademisyen Tamer Albayrak ve oğlu Deniz, Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde yaz olmasına rağmen erimeyen kar kütlelerinde snowboard yaptı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyesi biyolog 44 yaşındaki Tamer Albayrak ve lise öğrencisi oğlu 16 yaşındaki Deniz Albayrak, haziran ayının son günlerinde Davraz Dağı'nda snowboard keyfi yaşadı. 2635 metre yükseklikteki Davraz Dağı'nın kışın en çok ziyaretçi çeken kayak merkezine çıkan baba-oğul kıştan kalan kar yığınları üzerinde snowboard yaptı.

Normal sezonda aralık ve mart döneminde yoğun kar olan bölgede haziran ayı ortasında snowboard yapan baba-oğul keyifli anlarını aksiyon kamerasıyla da kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------

Davraz Dağı'na çıkışları

Snowboard yapmaları

Detay

123 MB /// 03.58"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/ISPARTA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ölmez Beytüşşebap Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title