Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BAYKAL: İKTİDARA TAVSİYEM, BİZİ DE YÜRÜMEK ZORUNDA KALACAĞIMIZ ZORLAMALARDAN UZAK KALMASIDIR(1) Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Başarılı yürüyüş gerçekleştiriliyor.

1)BAYKAL: İKTİDARA TAVSİYEM, BİZİ DE YÜRÜMEK ZORUNDA KALACAĞIMIZ ZORLAMALARDAN UZAK KALMASIDIR(1)

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Başarılı yürüyüş gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. O yürüyüşün içinde yer almamış ama amacını, şikayeti paylaşan Türkiye'de milyonlarca insan var. Ben de o insanlardan birisiyim. İktidara tavsiyem, bizi de yürümek zorunda kalacağımız zorlamalardan uzak kalmasıdır. Henüz yürümeyen ama yeni zorlamalara başvurulacak olursa kesinlikle yürüyecek olan milyonlarca insan vardır" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Baykal ın açıklamaları CANLI YAYINLANDI

ANTALYA/DHA

======================================================

SOSYAL MEDYA CİNAYETİ (EK)

2)BABASI İLE İLGİLİ PAYLAŞIMDA BULUNMUŞ

Babası tarafından öldürülen Rana Günlü'nün Şubat ayında sosyal medya hesabından babasıyla ilgili paylaşımda bulunduğu görüldü. Rana Günlü, "Seninle saatlerce muhabbet edip konuşuyoruz. Bazen film izliyoruz. Sıkılıp geziyoruz. Arada kavga ediyoruz ama yine de beni kırdığını fark edip üzülüyorsun. Ben ne istersem de yapıyorsun. Yine de iyi bir babasın. Bazen sadece koruyup kollamaya çalışırken çok baskı yapsan da sonradan fark ediyorsun. İyi ki varsın babam" yazarak duygularını dile getirdi.

KOCAELİ/DHA

====================================================

3)YOLCU OTOBÜSÜ KÜLE DÖNDÜ: 6 YARALI

KAYSERİ'de, seyir halindeki yolcu otobüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Alev alan otobüs küle dönerken, içinde bulunan 6 yolcu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kayseri-Sivas karayolunun 35'inci kilometresinde  Lalabeli mevkiisinde  meydana gelen trafik kazasında, Turan Karacaoğlu kullandığı 60 HZ 403 plakalı yolcu otobüsüyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı şeride geçip şarampole yuvarlandı. Kazanın etkisiyle otobüs alev alırken, yolculardan kırık ayaklı bir askerin otobüsün camını kırarak, kapıyı açtığı öğrenildi. Yolcuların otobüsü boşaltmasının ardından  alevler içinde kalan otobüs küle döndü. Otobüste 13 kişinin bulunduğu öğrenilirken, 6 yolcu yaralandı. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri yaralıları çeşitli hastanelere kaldırarak tedavi altına aldı. Kazada ki  yolculardan  Mustafa Ergün  "Otobüste bağırışmalar olunca ne olduğunu anlayamadık. Şarampole yuvarlandık. Sonrasında ayağı kırık  nedeniyle alçılı bir ağabey vardı,sağolsun bizi toparladı. Kapıya tekme atarak açtı. Sonrasında otobüs alev aldı. Otobüs tam dolu değildi. Yaralıların durumu iyiydiö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Olay yeri

-Küle dönen otobüs

-Otobüste yolcu olarak bulunan Mustafa Ergün ile röportaj

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 48 saniye/88 MB

====================================================

4)KAYNARCA'DA TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde yağmur yağışının ardından derelerin taşması sonucu tarım arazileri ve evler sular altında kaldı.Kaynarca'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur yağışı sonucu dereler taştı. Derelerden yükselen sular tarım arazilerinin ve evleri sular altında bıraktı. Kaynarca'ya bağlı Gölce, Şeyhtımarı, Kulaklı ve Büyükyanık mahallelerinde sular altında kalan yüzlerce dönüm arazide ekili bulunan mahsullerin büyük bölümü zarar gördü. Kaynarca Ziamet Mahallesi arasındaki yol derenin taşması sonucu ulaşıma kapandı. Araçlar suyla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kulaklı Mahallesi'nde bulunan bir evi su bastı. Sular altında kalan evde mahsur kalan vatandaşları itfaiye ve Kaynarca Belediyesi ekipleri kurtardı. İtfaiye ekipleri su basan evlerde çalışma yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sular altında kalan yerlerden görüntü

Arazilerden, yollardan ve evlerden görüntü

İtfaiye ekibinden görüntü

(Haber-Kamera: Serhat YAĞIZ-KAYNARCA(Sakarya), -

===================================================

5)YIKIM TARTIŞMASINA İFTAR MOLASI

ERZURUM'da canlı hayvan pazarı hakkında verilen yıkım kararı, besicilerle polis ve zabıtayı karşı karşıya getirdi. Yıkım için gelen operatör çıkan tartışmalardan korkunca kepçeyi bırakıp gitti. Besiciler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan sert tartışmalar, iftar vakti okunan ezanla birlikte durdu ve rakipler birbirlerine su, bisküvi ikram etti.

Hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Erzurum'da 16 yıldır faaliyette olan Kombina Caddesi'ndeki Canlı Hayvan Pazarı yaklaşık 1 ay önce kapatıldı. Besicilerin kent merkezine 33 kilometre uzaklıkta merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Kayapa Mahallesi'nde yapılan, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açılan Hayvan Pazarına yönlendirilmesi ise tartışmalara neden oldu. Yetkililerin bu talebine 'Hayır' diyen besicilerin hayvanlarını kapatılan canlı hayvan pazarına getirmesini önlemek için polis ve zabıta ekipleri bölgeyi abluka altına aldı. Tüm giriş çıkış noktalarını tutan güvenlik güçlerinin hayvan geçişine izin vermemesi besicileri etkiledi.

İMZA TOPLADILAR

Bu uygulamanın kendilerine büyük bir darbe vuracağını savunan besiciler, topladıkları yüzlerce imzayı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a göndermek için hazırlık yapmaya başladı. 16 yıl önce de alınan bir kararla merkez Palandöken İlçesi'nden Yakutiye İlçesi'ne getirildiklerini hatırlatan Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl, yapılanları bir zulüm olarak nitelendirdi. Bingöl, Kurban bayramına kadar pazarın eski yerinde kalmasını istedi.

Valilik tarafından yıkımına karar verilen Canlı Hayvan Pazarına polis ve zabıta yardımı ile giden

OPERATÖR KEPÇEYİ BIRAKIP KAÇTI

Büyükşehir Belediyesinin yıkım ekibi kepçe ve dozerlerle yıkım işlemini başlattı. Yıkımı duyan çok sayıda besici pazara gelerek ekiplere karşı çıktı. Polis, zabıta ve besiciler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Yıkım için bölgeye gelen operatör çıkan tartışmalardan korkunca kepçeyi bırakıp gitti. Canlı hayvan pazarını yıktırmamakta kararlı olduklarını vurgulayan Erzurum Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl güvenlik güçlerine, "Yıkım kararını gösterin size engel olmayacağız. Burayı kendi ellerimizle yıkarız. 20 gündür benim esnafım evine ekmek götüremiyor. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz. Devletin kanunlarına saygılıyız. Devlete vergi veriyoruz. Yıkım kararı çıkarılmadan bir yer nasıl yıkılır?" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine yetkililer, yıkım kararını getirmek için olay yerinden ayrıldı. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı canlı hayvan pazarında besiciler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan sert tartışmalar iftar vakti okunan ezanla birlikte durdu. Kavga edenler mola verip, birbirlerine su ve bisküvi ikram etti. Oruçlarını açan her iki taraf sinirlerin yatışması ile olay yerinden ayrıldı. Yıkım da şimdilik ertelendi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Besicilerin polisle sözlü tartışması

-Sebahattin Bingöl'ün konuşması

-Besicilerin vergi kağıtlarını göstermesi

-Olay yerindeki kepçe

-Kepçenin yıktığı demirler

-Polisin besiciler ile tartışması

-Besicilerin polisler su ve bisküvi ikram etmesi

-Polislerin ve besicilerin oruçlarını açması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 07.37 BOYUT: 348 MB

========================================================

6)EGZOZ SESİNDEN 'DUR' İHTARINI DUYMADI, POLİSİ PEŞİNE TAKTI

ANTALYA'da plakası ve trafiğe kaydı bulunmayan kamyonun sürücüsü, polisi peşine taktı. Uzun kovalamaca sonunda durdurulan kamyonun şoförü Yusuf Karakuş, "Egzoz sesinden 'dur' dediklerini duymadım" diyerek kendini savundu.

Polisi harekete geçiren olay, saat 05.30'da meydana geldi. Manavgat İlçesi Taşağıl Mahallesi'nde bir şantiyede çalışan şoför Yusuf Karakuş, bakım zamanı gelen plakasız kamyonla Antalya Sanayi Sitesi'ne doğru yola çıktı. Yaklaşık 60 kilometre plakasız şekilde gelen kamyonu Antalya Havalimanı önünden geçerken gören bir kişi polise bildirdi. Altınova Kavşağı'nda polisin 'dur' ihtarına rağmen kamyon şoförü yoluna devam etti. Çok sayıda polis ekibini peşine takan kamyon şoförü, kent merkezinde de bu şekilde birçok kavşak geçerek Antalya Sanayi Sitesi'nin bulunduğu 75. Yıl Kavşağı'na kadar geldi.

EGZOZ SESİNDEN 'DUR' DEDİKLERİNİ DUYMADIM

Kavşakta yolu kapatan polis ekipleri, kamyonu durdurmayı başardı. Şoför Yusuf Karakuş'u gözaltına alıp sorgulayan ekipler, plakasız kamyonda da inceleme yaptı. Yüklü olmadığı tespit edilen kamyonun plakasız olması nedeniyle uzun süre şasi numarası arandı. Şasi numarasından plakasının 06 AGL 65 olduğu belirlenen kamyonun trafikte kaydının olmadığı 'Çekme belgeli' olarak geçtiği ortaya çıktı. Polisin neden durmadığını sordukları Karakuş, "Kamyonun egzozu patlak, içeriye çok ses alıyordu. 'Dur' dediğinizi duymadım. Yoksa neden durmayayım? Ben şoförüm git derler giderim, gel derler gelirim" karşılığını verdi.

Şoför Karakuş'a polisin 'dur' ihtarına uymaması, plakasız ve çekme belgeli araç kullanmaktan yaklaşık 1000 TL para cezası verildi. Kamyon, başka bir şoförle emniyet otoparkına çekildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Polis ekiplerinden detay

Kamyonun boş plaka yerlerinden detay

Kamyonda inceleme yapan polislerden detay

Şoför Yusuf Karakuş detay

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=================================================

7)LPG'Lİ OTOMOBİLİNİN YANIŞINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında park halindeki LPG'li otomobilde büyük çaplı hasar oluştu. Araç sahibi 50 yaşındaki Talat Şenol, itfaiyenin çalışması sürerken aracının yanışını gözyaşları içinde izledi.

Koşukırı Gıda Çarşısı'na bugün saat 11.00'de gelen 50 yaşındaki Talat Şenol, 64 KU 627 plakalı otomobili park edip 30 metre uzaklaştı. O anda sonra otomobilde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın başladı. Şenol, vatandaşın uyarısıyla aracının yanına koştu, ancak elinden bir şey gelmedi. Vatandaşların ihbarıyla Turgutlu İtfaiye Amirliği görevlileri, yangın yerine geldi. Aracın bagajındaki LPG tüpünün vanasını kapatan ekipler, söndürme çalışmalarına başladı. Bu sırada parke taşıyla aracın camlarını kırıp köpük ve suyla yangına müdahale edildi. Yangında maddi hasar oluştu. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.Aracının yanışını gözyaşları içinde izleyen Şenol, "Araç eşimin üzerine kayıtlı. Buraya işim için gelmiştim. Otuz metre uzaklaştıktan sonra vatandaşların uyarması üzerine otomobilimin başına geldim. Allah'tan can kaybı yok. Ben de araç içerisinde olabilirdim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Sürücü Talat Şenol'un söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izlemesi

İtfaiyenin söndürme çalışması

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

===================================================

8)OTOMOBİLİN YAYAYA ÇARPMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde geçen 9 Haziran'da İsmail Kızmaz'ın yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Sarıkorkmaz Mahallesi'nde meydana gelen kazada Berna A.'nın kullandığı 67 UE 605 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen İsmail Kızmaz'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan ve yere düşen Kızmaz'a sağlık ekipleri müdahale etti. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kızmaz, tedavisinden sonra sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Kaza anı ise yolun karşısındaki iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntüde Kızmaz'ın karşıya geçmek için bir anda yola inerek koşmaya başladığı, bu sırada otomobilin çarptığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------------------------

-Güvenlik kamerası kaza anı

Süre: (40 SN.) Boyut: (7 MB)

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

====================================================

9)ARDAHAN'DAKİ CHP'LİLERDEN, 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne CHP il örgütü de destek verdi.

Kentin işlek semti olan Kongre Caddesi'nde 'Adalet ve Demokrasi Nöbetindeyiz' yazılı pankartla eyleme destek veren CHP'liler, 2 dakika durma eylemi yaptı. Durma eylemi sonrasında açıklama yapan CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, "Bu tür eylemleri şehrin muhtelif yerlerinde, belirli saatlerde yapmaya devam edeceğiz" dedi. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı eylem sonunda grup olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Durma eyleminden görüntü

-Durma eyleminin yapıldığı sırada araçların geçişi

-Detay görüntüler

( Haber-Kamera -Deniz BAŞLI / ARDAHAN

49.9   MB/ 1.33 DK

==================================================

10)TURİSTLERİ 10 MİLYON LİRA DOLANDIRAN ÇETE ÜYELERİNE OPERASYON

DİYARBAKIR polisi, yurtdışından Türkiye'nin çeşitli illerine gelerek alışveriş yapan turistlerin iletişim bilgilerine ulaşıp, sonrasında, aldıkları eşyaların gümrük bedelini ödemediklerine inandırarak yaklaşık 10 milyon dolandıran çete üyelerine Diyarbakır merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında baskın düzenlenen 21 adreste 26 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkiye'nin çeşitli illerinde Western Union Havalesi ( Uluslararası para transferi) yöntemiyle yabancı uyruklu vatandaşları dolandıran çete üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şubesi ekipleri, liderliğini A.E.'nin yaptığı, M.K.E, Y.Ü, İA. F.A'nın da yöneticiliğini yaptığı dolandırıcılık çetesinin, yurt dışından ülkeye turist olarak gelen yabancı uyruklu kişileri belirleyerek, Türkiye'de yaptıkları alışverişlerde aldıkları halı, altın, ve benzeri hediyelik eşyaların alımından kimlik ve iletişim bilgileri tespit ederek, iletişime geçtiklerini belirledi. Turistlerin aldıkları eşyaların gümrük vergisi vermedikleri veya eksik verdiklerini iddia ederek turistlerle iletişime geçen çete üyelerinin, çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen örgüt elamanın turistleri inandırarak vergi adı altında para talep ederek turistleri dolandırdıkları tespit edildi.  Yabancı uyruklu vatandaşların gönderdiği paraları 3'ncü şahıslar adına  Western Union Havalesi ( Uluslararası para transferi) yöntemiyle çekildiği, suç örgütünün ise, 2011 ile 2015 yılları arasında dolandırdıkları yabancı uyruklu kişi sayısının 401 olduğu belirlendi. Gönderilen paraların toplamının ise 9 Milyon 495 Bin 428 lira olduğu belirlenirken, çete elemanlarının elde ettikleri paranın bir kısmının suç örgütünde yer alan ve  PTT çalıştıkları belirlenen 5 gişe memuru tarafından alakası ve bilgisi olmayan kişiler üzerinden örgüt liderine ve yöneticilerine gönderildiği tespit edildi.

Polis, suçtan elde edilen paraları da örgüt elamanlarının banka hesapların da belirlerken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talimatıyla dün sabah eş zamanlı yapılan operasyonlarda Diyarbakır'da 12, İstanbul'da 2, Antalya'da 1, Manisa'da 2, Nevşehir'de 1, Yozgat'ta 1, Adana'da 1 İzmir'de 1 adres olmak üzere toplam 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, 19 hesap bildirim cetveli, 2 hesap cüzdanı, 23 banka dekontu, 2 not defteri, 1 hesap işleri not kağıdı, 1 simit weson ruhsatsız tabanca 2 şarjör, 58 adet fişek ele geçirildi. Operasyon kapsamında toplam 55 kişiye yasal işlem yapılırken, 22 şüphelinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 26 kişi gözaltına alındı. 7 Kişinin arandığı operasyonda, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Suç örgütüne üye olmak, örgüt faaliyetinde sınırı aşan nitelikli dolandırıcılık yapmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklamak, zimmet resmi evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarıyla"  gözaltına alınan 26 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Polis yaptığı geniş çaplı araştırmada şebeke üyelerinin dolandırıcılıktan elde ettikleri parayla lüks villa ve otomobiller alarak tatil yaptıklarını tespit etti.  Çete üyelerinin para transferlerini sağlayan 5 PTT çalışanıyla ilgili PTT Genel Müdürlüğünün soruşturma başlattığı elemanlardan 1'nin ise ihraç edildiği, 4 çalışanla ilgili soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Gözlatına alınan çete üyeleri

-Çete üyelerinin sağlık kontrolüne getirilmesi

-Adliyeye sevk edilmeleri

-genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==============================================

11)KARPUZDA HASAT ARTTI, FİYAT DÜŞTÜ

TÜRKİYE'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sini, ilk ürün döneminde de yüzde 80'ini yetiştiren Adana'da, açık tarla karpuzu hasadı başladıktan sonra fiyatlar hızlı bir şekilde düştü. Mahalle aralarında tanesi 5 kiloyu bulan karpuz 1 ile 3 lira arasında değişen fiyatla satılıyor. Adana Toptancı Hali'nde ise bugün 30 kuruştan işlem görürken, belli bölgelerin en kaliteli karpuzu toptan 60 kuruşa geriledi.

20 gün öncesine kadar marketlerde kilosu 3 ile 5 lira arasında değişen rakamlara satılan karpuzun fiyatı Ramazan ayına rağmen tarlada başlayan hasatla birlikte düşüşe geçti. Tarlalardan toplanıp doğrudan kamyonet ve traktör kasalarında mahalle arasına getirilen ortalama 5 kilo gelen karpuz 1-3 lira arasında satışa sunuluyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, tüketicinin bu yıl da gönül rahatlığıyla ucuza karpuz alabileceğini söyledi. Açık tarla karpuzunun fiyatları düşürdüğünü söyleyen Karademir, "Bölgemizde mayısın 15'inde başlayan karpuz hasadı devam ediyor. Erkenci bölgelerdeki hasatlarımız neredeyse bitmek üzere. Toprak tarafına girildiğinde fiyatların düşeceğini söylemiştik. Fiyatlar tünel dediğimiz alanlarda rekoltenin yüksek olması nedeniyle düşmeye başladı. Ankara ve İstanbul'da havanın yağışlı olması, tüketimin az olması nedeniyle arzın aleyhine oldu. Fiyatlarda biraz düşüş var" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Karpuz genel ve detay görüntüleri

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir ile röp

Karpuz tarlası genel görüntüsü

SÜRE: 01'24" BOYUT: 85.7 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==================================================

12)14 YAŞINDA SÜPER LİG EKİBİNE TRANSFER OLDU

SÜPER Lig ekibi Kasımpaşaspor, Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi'nin U14 futbol takımının kaptanı Alper Timuçin'i renklerine bağladı. Şehrini en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyen Alper, "Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olacağım" dedi.

Erzurumlu Nuray- Serkan Timuçin çiftinin 3'ü erkek, 1'i kız 4 çocuğunun en büyükleri olan Alper'in formasını giydiği Yakutiyespor futbol takımı Nevşehir'de düzenlenen Türkiye U14 Bölge Şampiyonası'nda finale kaldı. Erzurum ekibi, finalde Samsun Kadıköy'e 2-1 yenildi. Ancak futbolcusu Alper Timuçin turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Orta saha oyuncusu Alper Timuçin oynadığı futbolla göz doldururken Kasımpaşa'dan transfer teklifi aldı. Haberi Erzurum'da duyduğunda çığlık atıp havaya sıçrayan Timuçin, koşarak evine gidip anne ve babasına sevincini ortak etti. Temmuz ayının ilk haftası Kasımpaşa'nın alt yapı çalışmalarına katılacak olan Alper Timuçin çok heyecanlı ve gururlu olduğunu söyledi.

Bir ekmek fırınında şoför olarak çalışan 40 yaşındaki Serkan Timuçin, gururlu olduklarını söyledi. Oğlunun futbol oynamasını derslerini aksatmadığı takdirde hep desteklediğine dikkati çeken Serkan Timuçin, "Alper'in çok iyi, yetenekli bir futbolcu olduğunu bildiğim için hep destekledim. Nevşehir'de en iyi futbolcusu seçilmenin sevincini yaşarken, Kasımpaşa'dan gelen transfer teklifi bizleri çok mutlu etti. Bu hayatımızda aldığımız en güzel haberdi. Kulübün Alper'in eğitimini sürdürmesi için gereken önem vereceğini duyduğumda daha çok sevindim. Çünkü ne iş yaparsan yap, eğitim şart" diye konuştu.

Bu yıl ortaokuldan mezun olan Alper Timuçin ise duygularını paylaşırken şunları söyledi:

"Erzurum'da şampiyon olunca Gümüşhane'deki grup maçlarına katıldık. İkinci şampiyonluğun ardından Nevşehir'e gittik. Türkiye şampiyonluğunu kaçırdık ama ben en iyi futbolcu seçildim. Erzurum'a döndükten sonra antrenörüm aradı ve transfer haberini verdi. O an çığlık attığımı ve havaya sıçradığımı hatırlıyorum. Kendime gelince eve koştum ve bu sevinci ailemle paylaştım. Onlar da çok mutlu oldu. Hedefim her zaman çıtayı yükseltmek. Her futbolcu gibi hayalim A Milli Takımda oynamak. Kasımpaşa'da Erzurum'u en iyi şekilde temsil edeceğim. Bir Dadaş gibi davranacağım. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olacağım. Benim üzerimde emekleri çok olan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kulüp Başkanımız Asım Ferhat Mergan'a ve antrenörlerime çok teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Alper ve ailesinden detay

-Zeki Timuçin ile röp.

-Alper Timuçin ile röp.

-Futbol sahasında Alperin top sektirmesi

-Babası ve kardeşlerinin Alperi izlemesi

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM

SÜRE: 04.35 BOYUT: 212 MB

=========================================================

13)YARGITAY, VAN'DAKİ KCK ANA DAVASINDA KARARLARI BOZDU

VAN'daki KCK Ana davasında, aralarında Van eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişiye verilen cezalar, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nce bozuldu. Yargıtay, 'suç' olarak gösterilen taziye ziyaretleri, nevruz, Kürt dil bayramı, 8 Mart, Anayasa referandumunu boykot mitingleri gibi eylemlerde yapılan konuşmaların suç sayılmasının kanuna aykırı olduğunu vurguladı.

Van'da, 2012 yılında Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'KCK Van Ana Davası' olarak görülen davada tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan alarında Van eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişiye, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan verilen hapis cezaları, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Avukatlar, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma vermeyerek, savunma hakkının ihlal edildiği, sanıklar müdafilerine son söz hakkı verilmediği, hükmün gizli tanık ifadesine dayandırıldığı, iletişim kaynaklarının tercüme edilmesi için tarafsız bilirkişi görevlendirilmemiş olduğu, savunma tanıklarının dinlenilmediği, sanıklar Bekir Kaya ve avukat Cüneyt Caniş hakkında yapılan arama ve el koyma işlemlerinin hukuka aykırı olduğu, anayasaya aykırılık, sanıklarının fiillerinin yüklenen suçu oluşturmadığı ve cezaların belirlenmesinde isabetsizlik bulunduğu gerekçeleriyle temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Söz konusu başvuruyu değerlendiren Yargıtay, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma şansı verilmeyerek savunma hakkının ihlal edildiği, sanıklara verilen cezanın üst sınırdan verildiği ve neredeyse dosyanın tamamını oluşturan eylem ve etkinliklerinin birçoğunun siyasi parti faaliyeti olduğunu vurgulayarak, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

16'ncı Ceza Dairesi'nin verdiği kararda şöyle denildi:

"Terör örgütü yöneticilerinin talimatı veya KCK sözleşmesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylem ve faaliyetlerin siyasi parti çalışması olarak kabulü mümkün değil ise de bir kısım il ve ilçelerde belediye başkanı ve BDP yöneticisi olan sanıkların siyasi parti faaliyeti olarak değerlendirilebilecek basın açıklamaları, anayasa referandumunu boykot amacıyla miting düzenleme, BDP tarafından organize edilen iki dilli yaşam yürüyüşü ve basın açıklaması, Nevruz bayramı kutlamaları, Kürt dil bayramı, dünya kadınlar günü mitingi, BDP aday tanıtım mitingi, dünya barış günü vesilesiyle miting, terör örgütü propagandasına dönüştürülmeyen insani mülahazalarla gerçekleştirilen taziye ziyaretleri, Van festivali adıyla yapılan etkinlik gibi eylemlerin silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında kabul edilerek bu eylemlerin örgüt üyeliği suçundan suçun unsurları ve cezanın belirlenmesinde hükme esas alınması, yasanın öngördüğü cezanın alt ve üst sınır arasında temel ceza belirlenirken suçun işleniş bicimi, sanıkların kaste dayalı kusurlarının yoğunlugu maddeden öngörülen cezaların alt sınırı da naazara alınmak suretiyle bir kısım sanıkların eylemlerinin niteliği, tehlike ve zararın ağırlığı, dosya kapsamı, TCK'nın 61'nci maddesinde belirtilen ölçütler ve aynı kanunun 3'ncü maddesinde yazılı oratantılılık ilkesi ile hak ve nesafet kuralları da gözeltirelerek uygun bir cezaya hükmedilmesi gerektiği gözeltilmeden sanıkların haklarında silahlı terör ögrütüne üye olmak suçundan üst sınır ve üst sınıra yakın fiilerinin ağırlığıyla orantılı olmayacak şekilde asgari haddin çok üzerinde temel ceza tayin edilerek, teşdidin derecesinde yanılgıya düşürmek suretiyle fazla ceza tayini kanuna aykırı, sanık müadafilerinin  temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğunda hükümlerin bu sebeplerden dolayı bozulmasına oy birliğiyle karar verildi."

'EMSAL OLARAK SUNACAĞIZ'

Kararı değerlendiren davanın avukatlarından Mesut Beştaş, söz konusu kararı birçok davada emsal olarak sunacaklarını belirterek, "Evet emsal bir karardır ama eksik bir karardır. Aslında siyasi bir amaçla gerçekleştirilmiş kimi eylem ve etkinliklerin suç olarak değerlendirilmesi vakası, genel olarak bölgede görülen bir şey. Fakat, bunun en somut örneği KCK dosyalarıyla başladı. KCK dosyalarında yine parti faaliyetleri, seçim çalışmaları, aday belirleme, miting çalışmaları, nevruz ve kadınlar gününün kutlanması gibi çalışmalarını KCK faaliyeti olarak değerlendirilip, neticede cezalandırmaya gerekçe olarak gösterildi" dedi.

Siyasi faaliyetlerin suç olarak görülmesine ilişkin geçmişte Anayasa mahkemesinin de vermiş olduğu emsal bir karar olduğunu da hatırlatan avukat Beştaş, "KCK dosyalarından birinde yargılanan bir yurttaş, dönemin BDP'sinin siyaset akademisindeydi ve bunun KCK faaliyeti olduğu iddiası ile yargılanıyordu. Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu. Orada Anayasa Mahkemesi, bir parti faaliyeti olduğunu ve KCK faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceğine karar vermişti. Bu nasıl bir sonuç doğurdu derseniz, henüz Türk hukuk sisteminde bir sonuç görmüş değiliz" diye konuştu.

Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesince bozulan davada, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce şu an tutuklu bulunan Van eski Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, Cüneyt Caniş ile Veli Avcı'ya 15'er yıl, Nezahat Ergüneş, Halis Çakır ve Metin Adugit'e 13'er yıl 6'şar ay, Mehmet Şirin Yıldız, Mihriban Şah ve Murat Durmaz'a 12'şer yıl, İhsan Güler, Abdulkerim Sayan ve Derviş Polat'a 9'ar yıl, Hecer Sarıhan'a da 7 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,

=======================================================

14)BULGARİSTANLI ATM ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

İZMİR'de, Bulgaristan'dan gelerek ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların banka ve kredi kartlarını kopyalayan suç çetesi, polisin operasyonuyla çökertildi. Amaçlarına ulaşamadan yakalanan Bulgaristan uyruklu 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Mayıs'ta Karşıyaka'daki bir bankanın ATM'sine kart kopyalama düzeneği takıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. ATM kameralarını incelemeye alan ekipler, iki kişinin kartı girişini tornavidayla sökerek kart kopyalama aparatı taktıklarını belirledi. Bölgedeki güvenlik kameraları da incelemeye alan ekipler, zanlıların Bulgaristan uyruklu Panayot Pavlov S. (45), Manol Tamov G. (47) ve Rodastin Donchev S. (54) olduğunu ve aparatı taktıktan bir gün sonra Bulgaristan'a geri döndüklerini belirledi. Apart takılan bankamatikten herhangi bir kart kopyalama işlemi gerçekleşmezken, üç zanlı 15 Haziran'da Türkiye'ye Kırklareli Derekey Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Aliağa'da bir otele yerleşti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda üç zanlı kaldıkları otele düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlıların kaldığı odalarda yapılan aramalarda ise kredi ve banka kartlarını kopyalamakta kullandıkları belirlenen 5 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, hafıza kartları, 9 kart kopyalama aparatı, 3 gizli kamera düzeneği, kart bilgilerinin aktarılmasına yarayan 16 manyetik şeritli plastik kart ele geçirildi.

APARATLARI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İÇERİSİNDE SOKMUŞLAR

Gözaltına alınan üç zanlı sorgulamak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, buradaki ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri öğrenildi. Öte yandan zanlıların kredi ve banka kartlarını kopyalamada kullanılan aparatları sınır kapısında fark edilmemesi için dizüstü bilgisayar içine gizledikleri ortaya çıktı. Ayrıca zanlıların aparatları ATM'lere taktıktan sonra yakalanmamak için parayı ülkelerindeki ATM'lerden çekmeyi planladıklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan üç zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşların ATM işlemlerinde mağdur olmaması için, hesap hareketlerini düzenli olarak takip etmeleri, işlem yaparken de şifre girişi sırasında şifre görüntüleme düzeneğine karşı elleriyle tuş takımını kapatmaları, bankamatik üzerinde herhangi bir anormallik olması durumunda ve çevrede şüpheli kişi veya kişileri fark etmeleri durumunda durumu polise bildirmeleri istendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

ATM kamerasından görüntü

Zanlıların aparatları gizledikleri dizüstü bilgisayardan görüntü

Zanlıların emniyetten çıkarılışından görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===================================================

15)(MÜLTECİ OLMAYAN, SURİYELİLERİ ANLAYAMAZ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Esed'in bombalarından birinin evine isabet etmesiyle kendi ve oğlunun yaralanması sonucu 3 yıl önce ülkesini terk ederek yaralı şekilde Türkiye'ye sığındı. 44 yaşındaki makine mühendisi Ahmet Kencu, "Yaşamayanlar sıkıntılarımızı anlayamaz" dedi.

Dünya Mülteciler Gününde Cevdetpaşa Mahallesi'nde kiraladıkları eve eşi Meryem ve 6 çocuğuyla sığınarak yaşam mücadelesi veren Ahmet Kencu, mültecilerin kendi istekleriyle doğduğu toprakları terk etmediğini söyleyerek, tüm ülkelerin bu bakış açısıyla sığınmacılara insanca muamele yapmalarını istedi.

İdlib kentinde savaşın ardından göçe mecbur kaldıklarını anlatan Kencu, "İç savaş başlamasına rağmen düzenli bir hayatımız olduğu için ülkeyi terk etmeyi önce düşünmedim. Esed'in uçaklarından atılan bombalardan birinin evime isabet edip ben ve büyük oğlum Saed yaralanınca eşim Meryem ve 6 çocuğumla 3 yıl önce sınırı geçerek Türkiye ye sığındık. Yaralı olduğumuz için sınırı geçince Türkiye'de hemen bizi tedaviye aldılar. İyileştikten sonra ailemle birlikte İslahiye'deki çadır kente sığındık. Buradaki çadır hayatına alışamayınca ayrılarak kiraladığımız bu eve yerleştik" diye konuştu.

Eşi ve çocuklarıyla bir arada olmanın huzuruyla teselli bulduklarını anlatan Ahmet Kencu, "Özellikle gelirimiz olmadan yaşamak kolay olmadı Türkiye'de. Parasal sorun yaşıyoruz ve iş imkanı bulamıyoruz. Kızım günlük 20 lira yevmiye ile işe gidiyor. Oğlum üniversiteyi kazanmasına rağmen ailemize destek olmak için gidemedi. Kendimi Türkiye'de bir mülteci gibi görmüyorum tam tersi komşu bir köye gitmişiz gibiyim. Çünkü burada dil sorunu dışında bir fark yok" dedi.

Gurbette yaşamanın zor olduğunu ve ülkelerinde biran önce huzurun hakim olmasını isteyen Kencü, Türkiye'de mesleği olan makine mühendisliğini sürdürmeyi hayal ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Tüm dünya ülkeleri mültecilere insan gibi davranıp onların sorunlarına eğilmesi geretiyor. Mülteciliği yaşamayan onların sıkıntılarını bilemezler. Mülteciler de insanca yaşamayı hak ediyor. Savaş koşulları bu insanları mülteciliğe zorladı. Bulunduğu ortamda bu insanlar insanlık dışı bir muameleyi hak etmiyor. Mültecilere insanca bir yaşam sağlanılmasını istiyorum. Tüm dünya ülkelerine çağrım; mültecilerin birer 'insan' olduğunu yok saymadan insanlık bakış açısıyla bakmalarını istiyorum. Çünkü sonuçta bu insanlar kendi istekleriyle ülkelerinden çıkmadı. Kendi istekleriyle vatanlarını topraklarını bırakmadılar.

Görüntü DÖkümü

------------------------------

Suriyeli ailenin evi

Ahmet Kencu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 304 MB

====================================================

16)KIZILAY'DAN DEPREMZEDELERE KURU GIDA YARDIMI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı köylerde yaşanan deprem fırtınasının ardından evlerinin yıkılması üzerine kurulan konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren depremzedelere, Türk Kızılayı tarafından gıda yardımı yapıldı.

Depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi sabahından bu yana, sarsıntıdan en çok etkilenen Yukarıköy Köyü ve çevre yerleşimlere yardımlar sürüyor. Son olarak Türk Kızılayı, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde evleri hasar gören ve konteyner evlerde yaşamını sürdüren depremzedelere kuru gıda yardımı yaptı. Kızılay ekipleri tarafından 17 köye kuru gıda kolileri dağıtıldı.

Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu kuru gıda kolilerinin dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, deprem bölgesi Ayvacık'ta zarar gören 17 köyde gıda yardımlarının toplamda 1000 aileye ulaştırıldığını söyledi.

Görüntü DÖkümü

-----------------------------

Yardım kolilerinin dağıtımından görüntü

(Haber- Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

======================================================

17)AYKUT KOCAMAN VE VOLKAN BODRUM'DA TATİLDE

SPOR Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor'dan ayrılıp eski kulübü Fenerbahçe'ye dönen Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yanı sıra sarı-lacivertlilerin kalecisi Volkan Demirel, tatillerini geçirmek için Bodrum'a geldi. Bodrum Limanı'ndaki bir restoranda yemek yiyen Aykut Kocaman, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan otomobiline binip ayrıldı. Fenerbahçe'yle henüz sözleşme yenilemeyen tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel ise, eşi Zeynep, 3 yaşındaki kızı Yade ve arkadaşlarıyla birlikte yemek yedi. Basın mensuplarının fotoğraf çekme isteklerini geri çevirmeyen 36 yaşındaki kaleci, kendisine sorulan sorulara, "Fazla bir açıklama yapmak istemiyorum. Fenerbahçe'yi Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyisi yapmak için transfer çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz şampiyonluk" diyerek yanıt verdi.

Görüntü DÖkümü

-----------------------------

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan görüntü

Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'den görüntü

HABER-KAMERA: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title