Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)MERİÇ NEHRİ ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU GETİREN ÇETE, TERMAL KAMERA İLE YAKALANDIYUNANİSTAN'dan Türkiye'ye Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla esrar getiren uluslararası çete Edirne polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

1)MERİÇ NEHRİ ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU GETİREN ÇETE, TERMAL KAMERA İLE YAKALANDI

YUNANİSTAN'dan Türkiye'ye Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla esrar getiren uluslararası çete Edirne polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Polis, Meriç Nehri'ne termal kamera koyarak takibe aldığı 10 uyuşturucu kaçakçısını 72 kilo 919 gram esrarla yakaladı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen Mart ayında Uzunköprü İlçesi'nin Kurduköy çeltik sulama pompasının karşısında Meriç Nehri üzerinde bulunan ada üzerinde sahipsiz olarak 13 paket halinde 80 kilo 551 gram Hint kenevirinden genetiğiyle oynanarak kimyasal madde karışımıyla elde edilen esrar  (SKANK) maddesi ele geçirdi.

MERİÇ NEHRİ'NE TERMAL KAMERA

Polis, aylar süren çalışmada  uyuşturucunun Arnavutluk üzerinden Yunanistan'a oradan da Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye getirildiğini belirledi. Uyuşturucu kaçakçılarının aynı yolla uyuşturucu sevkiyatı yapacağını tespit eden polis, Meriç Nehri üzerine termal kameralar yerleştirdi. Edirne Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  15 Haziran gecesi termal kameradan takibe aldığı uluslararası kaçakçıları uyuşturucu maddeyi çuvala koyup Türkiye tarafına botla geçirilmesini izledi. Uyuşturucuların Yunanistan'dan Meriç Nehri üzerinden Türkiye tarafına geçirilmesiyle birlikte operasyon düzenleyen polis, Meriç İlçesi Akçadağ Köyü'ndeki ağaçlık alada 4 çuval içerisinde 52 paket halinde koli bandıyla sarılmış  72 kilo 919 gram esrar ele geçirdi. Polis botta geçen Yunanistan uyruklu K.P., ile H.B., G.Ç., ile M.A.K.'yı olay yerinde ellerini kelepçeleyerek gözaltına aldı. Ekipler aynı zamanda uyuşturucuyla ilgili Ş.K. adlı kadın ile diğer çete üyeleri  İ.K, F.T., A.J, L.K ve Ş.Ç isimli şahısları evlerinde gözaltına aldı.  Emniyette soruşturmaları tammalayan şüpheliler, çıkarıldıkları Uzunköprü İlçesi Adliyesi'nde, "Uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak " suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce  gençliğimizi zehirleyen uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik kapsamlı, projeli ve planlı operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla ve artarak devam edecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Polis kamerası)

Termal kameradan şüphelilerin nehir üzerinden gelişi

Polis şüphelileri yakalaması

El geçirililen esrar

Genel detay

Şüphelilerin karakola getirilmesi

Şüpheliler sağlık kontrolünden geçiyor

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=============================================

2)SAKARYA NEHRİ'NDE KAYBOLAN SURİYELİ GENÇ ARANIYOR

SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde serinlemek için girdiği Sakarya Nehri'nde kaybolan Suriyeli 17 yaşındaki Muhammet Cihat Yusuf'u arama çalışmaları 5 gündür devam ediyor. Yağmur yağışının ardından yükselen nehir arama çalışmalarını güçleştirirken, gencin ailesi nehrin kenarında dualar ederek bekliyor. Geçen Cuma günü Ferizli'de serinlemek için Sakarya Nehri'ne giren Muhammet Cihat Yusuf kayboldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı tüm çalışmalara rağmen genci bulamadı. Arama çalışmaları bugün de devam ederken, yağmur yağışının ardından yükselen Sakarya Nehri arama çalışmalarını güçleştirdi. AFAD ekipleri bugün botla nehir boyunca arama çalışmalarını sürdürdü. Muhammet Cihat Yusuf'un yakınları ise nehrin kenarında dualar ederek, arama çalışmalarını takip etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Arama çalıymalarından görüntü

Gencin fotoğrafı

Mustafa ÜSTÜBİ/FERİZLİ(Sakarya), -

=====================================================

(YENİDEN)

3)GÜLİZAR'IN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

ANTALYA'da ormanlık alanda 22 yaşındaki Gülizar Turan'a tecavüz edip, boğazını keserek öldüren 44 yaşındaki Cengiz Dok, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi.

Antalya'da geçen 14 Ağustos'ta Kepez İlçesi Varsak mevkiindeki ormanlık alanda başı taşla ezilip, boğazı kesilerek öldürülmüş, yarı çıplak durumda bir kadın cesedi bulundu. Tecavüz bulgusu belirlenen cesedin, kayıp başvurusu yapılan Gülizar Turan'a ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Antalya Toptancı Hali'nde hamallık yapan Cengiz Dok gözaltına alınıp tutuklandı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, Cengiz Dok ile öldürülen Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş ve tarafların avukatları katıldı. Cengiz Dok, mahkemedeki ifadesinde, olaydan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Gülizar Turan'a rahmet dileyen Cengiz Dok, kendisinin olay günü maktülle para karşılığında ilişkiye girdiğini, ardından bu olayın meydana geldiğini söyledi. Gülizar Turan'a tecavüz etmediğini ve işkence yapmadığını savunan Dok, "Kendisine 40 lira verdim. Para karşılığında ilişkiye girdik" dedi.

Mahkeme sanığı, savcının talebi doğrultusunda ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Gülizar Turan'a nitelikli cinsel saldırı suçundan da sanığı 18 yıl hapse mahkum eden mahkeme, verilen cezada indirim de yapmadı.

AİLENİN SEVİNCİ

Karar sonrası gözyaşları içinde adliyeden ayrılan Gülizar Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş, "Melek yüzlü kızıma müjdeyi vermeye gidiyorum. Allah mahkemeden razı olsun. Sanığa verilen cezada hiçbir indirim yapmadı. Sanık karar duruşmasında utanmadan bir de kızıma iftira atıyor. Kızıma para verip ilişkiye girdiğini söylüyor. Öyle bir şey olsaydı, kızımın üzerinden para çıkardı. Bırakın para çıkmasını kızımın üzerinden kimliği bile çıkmadı. Gülizar'ın üzerinde ne kimliği, ne cüzdanı, ne telefonu bulundu. Cesedi bulunduğunda üzerinden hiçbir şey çıkmayınca kimliği belirsiz bir ceset olarak adli tıp morguna kaldırılmış" dedi.

'BENİM KIZIM DEĞİLDİR' DİYE DÜŞÜNÜYORDUM

Kızının öldürüldüğünden nasıl haberdar olduğunu da anlatan Menekşe Kocabaş, "Gülizar öldürüldüğü gün öğleden sonra evden ayrılmıştı. Akşam gelmeyince merak ettik. Polise başvurduk. Ertesi gün internet haberlerinde kimliği belirsiz bir genç kız cesedinin bulunduğunu duyunca, adli tıp morguna gittim. 'Benim kızım değildir' diye düşünüyordum. Bakınca kızımın cesediyle karşılaştım. O an dünyam başıma yıkıldı" dedi. Kocabaş, sanığın cinayetten sonra kızının cüzdanını, kimliğini de almış olabileceğini belirterek, "Sanık hakkında yağmadan da dava açılması gerekirdi. Ancak iddianamede buna yer verilmemiş" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(Ek güncel görüntü)

----------------

Gülizar Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş'ın karardan sonra adliyede açıklamaları

78 MB /// 02.27"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=========================================================

4)SAPANCA GÖLÜ'NE 24 SAATTE 39 GÜNLÜK SU DÜŞTÜ

SAKARYA'da son 24 saatte etkili olan yağış sonrası Sapanca Gölü'ne 7 milyon metreküp su düştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 24 saatte Sakarya'ya 39 gün yetecek suyun geldiğini belirterek, bu yaz su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Sakarya'da etkili olan yoğun yağışlar Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinde önemli artış sağladı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, gölün son 24 saat içerisinde yağışlarla birlikte 7 milyon metreküp su aldığını, su seviyesinin 32.26 metreye ulaştığını açıkladı. Bu artışın Sakarya'nın 39 günlük su ihtiyacına denk olduğunu belirten Keleş şöyle dedi:

"Şehir genelinde etkili olan yağışlarla birlikte Sapanca Gölü'müz son 24 saatte 7 milyon metreküp su aldı. Sapanca Gölü maksimumum seviye olan 32.22 metreyi aşarak de 32.26 metre seviyesine ulaştı. Bu rakam son 5 yılda yaz aylarında kaydedilen en yüksek seviye. Hamdolsun bu artış ile son 24 saatte Sakarya'mıza 39 gün yetecek miktarda su geldi."

'BU YAZ SU SIKINTISI YOK'

Bu yaz içmesuyu konusunda sorunsuz bir yaz geçirileceğini söyleyen Keleş sözlerini şöyle sürdürdü:

"SASKİ olarak gölün her an, her saniye gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle göl seviyesi 29 metrelere düşmüştü. Bu hem Sapanca Gölü için, hem de şehrimiz için ciddi riskleri beraberinde getirmişti. Ancak bu yıl bereketli bir yaz geçiriyoruz. Son gerçekleşen yağışlar ile yaz aylarında göl seviyesinde bir rekor kırılmış oldu. Bu durum içmesuyu anlamında hem rahat bir yaz dönemi geçireceğimiz habercisi, hem de içmesuyu kalitesi açısından önemli."

Azim ÇELİK / ADAPAZARI(Sakarya),

=============================================

5)BURSA'DA 2 FARKLI SUÇ ÖRGÜTÜNE ŞAFAK BASKINI: 5 GÖZALTI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde 2 farklı suç örgütüne yapılan eş zamanlı operayonda kaleşnikof, çok sayıda tabanca ve tüfek ele geçirildi. Özel Harekat Ekiplerinin baskın anı kameralar tarafından görüntülenirken 5 kişi gözaltına alındı.  Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri,  İnegöl ilçesinde 'adam öldürmek", "adam yaralamak" "tehdit" ve "işyeri kurşunlama" ve "mala zarar vermek" suçlarını gerçekleştirdiğini tespit ettiği 2 farklı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe aldı. 2 farklı suç örgütüne ait 16 ev ve 8 işyerine sabah saatlerinde Özel Harekat Ekiplerinin desteği ile eş zamanlı olarak şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda, 5 kişi gözaltına alınırken 1 kişinin arandığı bildirildi. Ev iş yeri ve otomobillerde yapılan aramalarda, 1 adet kalaşnikof tüfek, 12 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet pompalı tüfek, 220 adet fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonu anı kameralar tarafından da an be an görüntülendi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Harekat ekiplerinin eve baskın yapması

Şüphelilerin kelepçelenmesi

Evlerde yapılan aramalar

SÜRE: 1 dakika 38 saniye

BOYUT: 13 MB

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Türkiye Termal Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title