Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- 43 GÜN SONRA TESLİM OLAN HASAN AKAR TUTUKLANDI"Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı"Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan ve 43 gün...

1- 43 GÜN SONRA TESLİM OLAN HASAN AKAR  TUTUKLANDI

"Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı"

Haber : Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan ve 43 gün sonra Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim olan Hasan Akar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"ATATÜRK İLE İLGİLİ ÜSLUBUM YANLIŞTI"

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne hakim karşısına çıkan Hasan Akar hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Hasan Akar, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini söyledi. Söz konusu alıntı yaptığı kitapların isimlerini tek tek söyleyen Akar,  "Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım.  Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" dedi. Akar,beraatini istedi.

MAHKEME TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme de suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak Hasan Akar'ın tutuklanmasına karar verdi.  Hasan Akar adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Akar'ın koridordaki görüntüsü

20.06.2017 - 12.41 Haber Kodu : 170620088_

================================

(yeni görüntüyle)

2- PATLAMANIN HEMEN ARDINDAN YAŞANAN CAN PAZARI KAMERADA

Sokak savaş alanına döndü, yoldan geçen 2 kişi yaralandı.

Patlamanın hemen ardından  yaşananlar amatör kameraya yansıdı.

Savaş alanına dönen sokakta panik yaşayanlar yaralılara yardım etmeye çalışıyor.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Maltepe'de deterjan imalathanesinde kazan patlaması sonucu Suriyeli bir kişi yaralandı.

Olay 13.00 sıralarında Maltepe Altayçeşme mahallesi Tunç sokakta bulunan  deterjan imalathanesinde meydana geldi. 5 katlı binanın zemin katında bulunan imalathanedeki kazan henüz bilinmeyen nedenle büyük bir gürültüyle patladı.

Patlamayla iş yerinin önündeki araçlar savruldu, bir minibüs devrildi. Patlama sırasında yoldan geçtiği belirtilen biri Suriye uyruklu  2 kişi yaralandı. Ambulansala hastaneye kaldırılan Suriye uyruklu kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANANLAR

Öte yandan patlamanın hemen ardından bir cep telefonu kamerası kayıttaydı. Savaş alanına dönen sokakta yaşananlar böyle görüntülendi. Panikle olay yerine koşanlar yaralılara yardım etmeye çalıyor

Görüntü Dökümü:

---------------

AMATÖR KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Yükselen siyah dumanlar

-Olay yerine gidenler

-İşyeri önündeki panik

-Yaralılara yardım edenler

-Ambulansın gelişi

-Yaralıların taşınması

////////AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

-Ters dönen araç

-Maddi hasar meydana gelen araç

-Vatandaşlarla röp

-Patlamanın yaşandığı imalathane

-Sokak üzerinde anons

-Genel ve Detay

DHA FEED

====================================

3- MALTEPE CEZAEVİ ÖNÜNDE ADALET NÖBETİ 6. GÜNÜNDE

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için Maltepe Cezaevi önünde tutulan nöbet 6. gününde.

Bugün cezaevi önünde  CHP Beykoz ilçe teşkilatı üyeleri nöbet tutuyor. Grup,  "Adalet istiyoruz" şeklinde slogan atıp alkışlı protesto yaptı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Cezaevi önünde bekleyenler

-Genel ve Detay

20.06.2017 - 14.24 Haber Kodu : 170620126_

==========================

4- İKİ ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KAZADA ARACI KULLANAN 13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA 11 YIL HAPİS İSTENDİ

Haber : Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümü 1 çocuğun da yaralanmasıyla sonuçlanan kazada minibüsü kullanan 13 yaşındaki R.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, tutuklu sanık R.A.'nın, "Bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı.

Sancaktepe'de 8 Haziran 2017 tarihinde babasına İlhan Askerler'e ait minibüsle hareket ettikten kısa bir süre sonra yolun kenarında bulunan 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ile 4 yaşındaki Elif Nur Dursun'a çarparak ölümüne, 4 yaşındaki Mehmet Akif Tepe'nin de yaralanmasına neden olan 13 yaşındaki R.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

EVİN İÇİNE GİREREK İKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A.'nın 8 Haziran 2017 tarihinde saat 17. 00 sıralarında babasına ait minibüsün anahtarlarını aldığı, abisi S.A. ile birlikte bindiği minibüsü kendisinin kullandığı, kısa bir süre ilerledikten sonra aracın kontrolünü kaybettiği, yolda oynayan Mehmet Akif Tepe'ye çarparak yaralanmasına neden olduğu, evin duvarına çarparak araba ile birlikte evin içine girdiği, evin içinde bulunan Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un ölümüne neden olduğu, komşuların eve gelip aracı geri çekmesi ile maktüllerin aracın altından çıkarıldığı belirtildi.

ŞOFÖR KAPISINDA PARMAK İZİ BULUNDU

Suça Sürüklenen Çocuk R.A.'nın Karayolları Trafik Kanunu'nun, "Araçların hızlarını kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken azaltmayı" düzenleyen maddesine uymamak suretiyle kazaya sebebiyet verdiği belirtilen iddianamede, aracın sol ön kapısında R.A.'nın parmak izinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

11 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Suça Sürüklenen Çocuk R.A.'nın, "Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasına" neden olmak suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

R.A. hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

TUTUKLANMIŞTI

Kazadan sonra olay yerinden kaçan R.A., babası tarafından gittiği dedesinin evinden alınarak polise teslim edilmişti. 9 Haziran tarihinde adliyeye çıkarılan R.A., "Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Olayla ilgili arşiv görüntü

20.06.2017 - 15.09 Haber Kodu : 170620142_

================================

5 - KATİLİ ARARKEN HIRSIZLIK ŞEBEKESİ YAKALANDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL

İstanbul'da kızkardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürmek ve iki işadamının işyerini kurşunlama suçlarından aranan Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için düzenlenen operasyonda büyük bir hırsızlık çetesi çökertildi.

Erhan Timuroğlu'nun adamı olarak bilinen Cüneyt A.'nın yakalanmasıyla başlayan soruşturmada polis 27 ayrı lüks evden hırsızlık yaptıkları öğrenilen 5 kişiyi gözaltına aldı. Bazı hırsızlık olayları güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerle birlikte yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde 3 lüks araç ele geçirildi. Şüphelilerin operasyon sırasında müşteri kılığına giren polislere kurşunlama olayında kullandıkları piyasa değeri 500 bin lira olan bir aracı 5 bin liraya satmaya çalıştıkları öğrenildi. Özel bir bankada çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz şubat ayı içinde tabancayla vurarak öldüren Erhan Timuroğlu (38) o günden bu yana polis tarafından aranıyordu. Erhan Timuroğlu arandığı dönemde bir işadamını işyeri ve otomobilini kurşunlamış, ayrıca kız kardeşinini öldürmesine neden olduğunu iddia ettiği işadamı Bekir T.'nin de işyerinine silahlı saldırı gerçekleştirmişti.

HIRSIZLIK ÇETESİ ORTAYA ÇIKARILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz cuma günü düzenlenen operasyonda Cüneyt A.(28)  yakalanmıştı. Kurşunlama olayına karıştığı öğrenilen Cüneyt A.'nın ifadesi doğrultusunda genişletilen operasyonda 4 kişi daha yakalandı. Şüpheliler Ertuğrul Ö.(38), Ramazan G.(42), Gökmen Y.(44), Ebubekir Y.(35) polis tarafından sorguya alındı.

ÇALINTI ARACI POLİSE SATMAYA KALKMIŞLAR

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin son kurşunlama olayında kullandıkları yaklaşık 500 bin lira değerinde aracı Tuzla'da bir kişiden silah tehdidi ile gasp ettikleri öğrenildi. Araca sahte plaka takan şüphelilerin galeri kurşunlama olayında kullandıkları daha sonra ise satışa çıkardıkları belirlendi. Müşteri gibi şüphelilerle irtibata geçen polislerin aracı satın almak için 5 bin liraya anlaştıkları, buluşma yerinde zanlıları gözaltına aldıkları öğrenildi.

Poliste sorgulanan ve arkadaşları arasında hızlı araba kullandığı için "Messi" lakabını alan Ertuğrul Ö.,  ifadesinde "Bana bir araba gasp etmemi söylediler. Gasp edip getirdim. Hep birlikte arabaya bindik. Ben otomobili parçalayacağımız yere gidiyoruz sanmıştım. Ancak galerinin önünde kurşunlama olayını yaptıklar sonra hep birlikte kaçtım" dedi.

3 LÜKS OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerle birlikte piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde 3 adet otomobil ele geçirildi. Bu araçlardan birinin şüphelilerden Cüneyt A.'ya ait olduğu, diğerlerinin ise çalıntı oldukları belirlendi.

27 EVDEN HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Polis tarafından 27 lüks evden hırsızlık yaptıkları belirlenen şüphelilerin bazı olaylarda güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cüneyt A. ve Ertuğrul Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri

-Şüphelilerin adliyeye sevki

20.06.2017 - 14.45 Haber Kodu : 170620133

=======================

6- BAĞCILAR'DA MASKELİ 4 KİŞİNİN SOYGUNU GÜVENLİK KAMERASINDA

Maskeli soyguncular işyerini soyarken bitişikteki işyerinin sahibi aracına yükleme yapıyordu.

Soyguncuların tehditi üzerine iş yeri sahibi, polise haber vermeden olay yerinden uzaklaştı.

O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Bağcılar'da bir iş yerinin kar maskeli 4 kişi tarafından soyulması güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay cumartesi günü sabahı meydana geldi. Zeytinyağı satan bir iş yerine beyaz bir minibüsle gelen kar maskeli 4 soyguncu aracı işyerine yanaştırdı. Kepenkleri kesen hırsızlar giriş katında bulunan zeytinyağlarını araca doldurmaya başladı.

EŞYA YÜKLEMEYE DEVAM ETTİ

Bu sırada yan taraftaki dükkanın sahibi ise aracına mal yüklüyordu. Soyguncular buna bile aldırmazken, soyguncular tarafından tehdit edildiği öğrenilen iş yeri sahibi daha sonra aracına binerek uzaklaştı. 10 dakika süren soygun sonrası hırsızlar zanlılar geldikleri araca binerek kaçtı.

"ESNAF GÖRÜNCE TEPKİ VERMEK İSTİYOR AMA ÇOCUKLAR BUNLARI TEHDİT EDİYOR"

Soyulan iş yerinin ortaklarından Cem Korkmaz, soyguncuların keşif yaptıktan sonra kendi dükkanlarını seçtiklerini söyledi.

Korkmaz, "Dükkanın önüne yanaşıyorlar. Kepenkler kesiliyor, içeri giriyorlar. Bizim çalışmamıza rağmen diğer esnaf açık. 4 kar maskeli kişi iniyor. Esnaf görünce tepki vermek istiyor ama çocuklar bunları tehdit ediyor. Esnaf da korkuyor. 30 bin liralık bir kaybımız var. Soyulduk ve kepengimizi, alarmımızı ve sigortamızı yaptırdık" diye konuştu.

SOYGUN ANI KAMERADA

Görüntülerde soyguncular beyaz bir minibüsle iş yerinin önüne geliyor. Aracı iş yerinin kapısına yanaştıran hırsızlar kepenkleri keserek içeri giriyor.Bu sırada yan dükkanda bulunan bir çalışan da aracına mal yüklüyor. Bir süre mal yükleyen esnaf aracına binerek uzaklaşıyor. Daha sonra da soyguncular geldikleri araçla kaçıyor.

Görüntü Dökümü:

-GÜVENLİK KAMERASI

-Aracın gelişi (öndeki araç)

-İşyerinin önüne yanaşması

-Kepengi kaldırmaları

-Yan taraftaki esnafın yükleme yapması  (arkadaki beyaz mibisü)

-Aracına binip ayrılması

-Hırsızların kaçışı

-AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

-İşyeri sahibi ile röp

-İşyerinden görüntü

-Zeytinyağları

-Dükkanın kepenklerinden görüntü

20.06.2017 - 14.36 Haber Kodu : 170620130_

===========================

(YENİDEN)

7- ANNESİ, SUNİ KALP İLE YAŞAYAN FERHAT'I ARTIK SIRTINDA TAŞIMAYACAK

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

IĞDIR'da 2 yıl önce fenalaşan ve  18 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra sevk edildiği İstanbul'da suni kalp takılan 12 yaşındaki Ferhat Sayan, "Ben kalp istiyorum, koşup oynamak istiyorum" dedi. Oğlunun tedavisi için diğer 4 çocuğu ve eşini bırakarak İstanbul'da ev kiralayan anne Suna Sayan'ın oğlunu  tetkikler için sırtında taşıyarak hastaneye götürdüğü belirlenince, kaymakamlıkça tüm tetkiklerinin evde yapılması ve anne ile oğlun ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.

TEŞHİS KONULAMADI

Iğdır'ın merkeze bağlı Oba Köyü'nde 4'üncü sınıfa giden Ferhat Sayan'ın sürekli karın şikayeti çekmesi üzerine anne ve babası onu Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada MR çekilmesine rağmen teşhis konulamayan çocuk, Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada 9 gün yataklı tedaviye alınan Ferhat Sayan'a teşhis konulamadı ve taburcu işlemleri yapıldı. Eve döndükten hemen sonra fenalaşan kusmaya başlayan çocuğu kiralanan araçta Erzurum'a götürdü. 18 gün süreyle yoğun bakımda tutulan Ferhat, İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan testlerin sonunda Ferhat Sayan'a suni kalp takılması ve kalp nakli için beklenmesine karar verildi. 5 Mayıs 2016 tarihinde Çocuk Kardiyoloji Servisi'ne yatırılan Ferhat Sayan'a 19 Temmuz'da suni kalp takıldı.

SIRTINDA TAŞIYOR

Çapada, tarlada çalışan baba 4 çocuğu ile köyde yaşamını sürdürürken anne Suna Sayan, fenalaşabileceği belirtilen düzenli olarak tetkikleri yapılması gereken en küçük çocuğu için İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nde küçük ve bakımsız bir evin zemin katında 350 TL'ye kiraladıkları evde kalmaya başladı. Anne Suna Sayan, "10 yıllık ömrü olan bu cihazı taktılar. Nakil için sıradayız. Büyük insanlarımızın ellerini, ayaklarını öpüyoruz. Ne olur çocuğumuza nakledilecek bir kalp bulunsunö dedi. Evin kirasının yanı sıra elektrik ve su faturalarını ödemede sıkıntı çektiklerini ancak, en büyük sıkıntıyı 36 kilo ağırlığındaki oğlu Ferhat'ı çantadaki kalbi ile Siyami Hersek Hastanesi'nde EKG çekilmesi ve testler için götürmek için minibüs durağına kadar taşıdıktan sonra oradan otobüse binerken çektiğini anlatan Suna Sayan "Elektrik giderse bizim için çok sıkıntılı. Suni kalbin pillerini camiye markete götürüp orada doldurmak zorundayız. Yedek pilleri mutlaka doldurmalıyız" dedi.

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ

Ramazan ayı başından itibaren dar gelirli ve evde bakım hizmeti alan aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Iğdır'dan gelen anne ve oğlunun durumunu öğrenince Tahtakale Mahallesi'ne giderek çaresiz anne ve oğlunun sorunlarını yerinde dinledi. Kaymakam Doğan, 1 gün sonra Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Çatıkkaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticilerini de eve götürdü. Kaymakam Doğan, şöyle dedi:

"Ferhat; Yüreği dışarıda makine ile yaşayan bir çocuğumuz.  Ailesi Iğdırlı. tedavisi için gelmişler 11 yaşını bitirdi 12 yaşına geldi. Durumunu duyar duymaz gittik. Evde bakım hizmeti için başhekimimiz ekibi ile gitti. Evde tüm sağlık hizmeti verilecek. Milli Eğitim de evde okuma imkanı sağlayacak. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve devletimizin imkanları ile maddi destek sağladık. Kendisine doğum günü hediyesi olarak çok istediği tableti aldım. Telekom Müdürlüğü aracılığı ile bugün evine internet bağladık. Önemli olan sağlığına kavuşması. Tüm kontrolleri yapılıyor. Evde bakım ve engelli maaşı bağlandı. Cıvıl cıvıl yüreğinin atmasını diliyorum. Tüm imkanları ile yanındayız. Artık annesi onu tetkikler için sırtında taşımak zorunda kalmayacak. İhtiyaç olursa ambulans dahil sağlık hizmetleri tümüyle hizmetinde olacak."

PİLİ BEN DEĞİŞTİRİYORUM

Fenerbahçe taraftarı olan ancak sağlık durumunu öğrenen Beşiktaşlı Cenk Dursun'un eve gelerek kendisini ziyaret ettiğini belirten Ferhat Sayan, Kaymakam Hulusi Doğan'ın yanına gelmesinden ve tablet hediye etmesine çok sevindiğini söyledi. Sınıf arkadaşları ile köyde yaptığı yaramazlıkları keyifle anlatan Ferhat, kendisine uygun kalp bulunacağına inandığını, okuyup doktor olmak istediğini anlattı. Siyah bir çanta içerisinde bulunan suni kalpteki pil ve hortumların işlevini bildiğini heyecanlarınca bunun makine gibi çalıştığını duyduğunu ifade eden Ferhat, sık sık şakalaştığı annesi ile geceleri elektriklerin kesilmesi endişesi ile tedirgin uyuduklarını söyledi. Işıl ışıl yemyeşil gözleri zaman zaman dalan Ferhat, "Elektrik giderse, pil biterse kalbim ambulans gibi çalar. Pilleri hemen değiştirmem lazım. O karanlıkta şu kadarcık noktayı kim görebilir? Geceleri biten pili ben takıyorum. Annemin gözleri benimkiler kadar keskin değil. Üstelik onun uykusu ağır" dedi.

Iğdır'dan gelini ve torununu görmeye gelen babaanne Melek Sayan da gözyaşı dökerken, "Başbakanıma cumhurbaşkanıma sayın Türkiye'ye rica ediyorum, ellerini,ayaklarını öperim. Dayanamıyorum. 2 senedir gece gündüz yatmıyorum. Çocuğumu gözlerimin önünde ölmesin. Allah rızası için çocuğuma nakil istiyorum ben ölmek istiyorum, kalbimi vermek istiyorum almıyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

Ailenin kaldığı ev

Anne oğlunu hastaneye götürmek üzere hazırlarken ve sırtında taşırken

Anne sokakta oğlunu sırtında taşıyarak götürürken

Anne oğlunun rahatsızlık sürecini anlatırken

Suni kalp takılan Ferhat suni kalbini anlatırken

Anne ve oğlundan detay görüntüler

Baba anne ağlayarak kalp bulunmasını istediğini anlatırken

Kaymakamın açıklamaları

20.06.2017 - 10.47 Haber Kodu : 170620048_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Timuroğlu Hasan Akar İstanbul Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title