Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Şanlıurfa'da tomobilin bagajından silahla vurulmuş 3 yaralı çıktı ŞANLIURFA'da uyuşturucu satışı yaptığı ileri sürülen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 34 yaşındaki Ahmet ziya Demiral ölürken, 2 kişide yaralandı.

Şanlıurfa'da tomobilin bagajından silahla vurulmuş 3 yaralı çıktı

ŞANLIURFA'da uyuşturucu satışı yaptığı ileri sürülen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 34 yaşındaki Ahmet ziya Demiral ölürken, 2 kişide yaralandı. Saldırıda yaralanan 3 kişiyi otomobil bagajında taşıyan arkadaşları, kendilerini durdurmak isteyen polise ateş açarak kaçtı.

Olay, öğleden sonra Şanlıurfa-Adıyaman karayolu üzerindeki Yaslıca Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre 'torbacı' diye adlandırılan 5 arkadaş sokak satıcısı, adları öğrenilmeyen kişilerden uyuşturucu almak için buluştu. Bir süre sonra uyuşturucu satışı yüzünden iki grup arasında çıkan anlaşmazlık silahlı kavgaya dönüştü. Olayda tabanca ve sopalarla darp edilen Ahmet Ziya Demiral, Halil Yüksel, Ahmet Demir, yaralandı. Bu sırada arkadaşlarını uzak bir mesafede bekleyen Halil Aktosun, arkadaşlarının yaralandığını görünce kullandığı 63 PN 837 plakalı otomobilin bagajına yaralı 3 arkadaşını koyarak, Şanlıurfa'ya doğru hareket etti. Bu sırada Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri,  söz konusu kent merkezine yüklü miktarda uyuşturucu getirileceğinin bilgisi üzerine Tülmen Mahallesi yakınlarında arama noktası oluşturdu. Otomobilin bagajında 3 yaralı arkadaşıyla kent merkezine ilerleyen sürücü Halil Aktosun yolda polisleri görünce kaçmaya başladı. Polisin 'dur' ihtarına karşılık kaçan otomobilin peşine polis ekipleri düştü. Kısa süren kovalamacanın ardından uyuşturucu taciri yakalanmamak için kendisini takip eden polis aracına tabancayla ateş etti. Mermisi biten şüpheli orta refüje çarparak durabildi. Polis otomobilde bulunan sürücü Halil Aktosun ile yanındaki Halil Demir'i gözaltına aldı.

BAGAJDAN 3 YARALI ÇIKTI

Kovalamaca sonucunda bir polis memurunun da hafif yaralandığı olayda, otomobilde inceleme yapan polis, bagajda kanlar içerisinde yaralı 3 kişiyi gördü. İhbarla gelen sağlık görevlileri kurşun ve darp yaralısı olduğu öğrenilen Ahmet Ziya Demiral, Halil Yüksel ile Ahmet Demir, ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Ziya Demiral kurtarılamayarak öldü. Diğer yaralı 2 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Olay yerinde kaza yapa otomobil

Yaralı uyuşturucu tacirlerin konulduğu bagajda inceleme yapan jandarma

Gözaltına alınan 2 şüpheli

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

================================

Şanlıurfa'da torbacılar çatıştı: 1 ölü, 2 yaralı

ŞANLIURFA'da uyuşturucu satışı yaptığı ileri sürülen iki grup arasında çıkan, tabanca ve sopaların da kullanıldığı kavgada yaralanan 3 kişi, arkadaşları tarafından otomobil bagajında hastaneye götürülmek istendi. Yolda kontrol noktasında polisin uyarısına rağmen durmayan ve güvenlik güçlerine ateş de açılan otomobil, kovalamaca sırasında orta refüje çarparak durdu. Otomobildeki 2 kişi gözaltına alınırken, bagajda taşınan ve ambulanslarla hastaneye götürülen 3 kişiden 1'i öldü.

Olay, öğleden sonra Şanlıurfa- Adıyaman karayolu üzerindeki Yaslıca Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, 'torbacı' diye adlandırılan uyuşturucu satışı yapan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada  Ahmet Ziya Demiral, Halil Yüksel ve Ahmet Demir kurşun ve sopa darbeleriyle yaralandı. Arkadaşları, 63 PN 837 plakalı otomobilin bagajına koydukları yaralıları hastaneye götürmek istedi. Şanlıurfa yönüne ilerleyen otomobil, Tülmen Mahallesi yakınlarında oluşturulan kontrol noktasında Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulmak istendi. Aracın sürücüsü Halil Aktosun, polislerin 'dur' ihtarına rağmen kaçmaya başladı. Polise ateş açılan araç, orta refüje çarparak durdu. Polis otomobilde bulunan sürücü Halil Aktosun ile yanındaki Halil Demir'i gözaltına alındı.

BAGAJDAN 3 YARALI ÇIKTI

Kovalamaca sonucunda bir polis memurunun da hafif yaralandığı olayda, otomobilde inceleme yapan polis, bagajda kanlar içerisinde yaralı 3 kişiyi gördü. Polislerin çağırdığı sağlık görevlileri, kurşunla ve dövülerek yaralanan 3 kişiyi ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere götürdü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Ziya Demiral doktorların çabasına karşın  yaşamını yitirdi. Diğer 2 yaralının tedavisi ise devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Olay yerinde kaza yapa otomobil

Yaralıların konulduğu bagaj

Otomobilde inceleme yapılması

Gözaltına alınan 2 şüpheli

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

================================

Siirt'te organize suç örgütlerine operasyon: 29 kişi gözaltına alındı

Turan KOYUNCU/Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, - Siiirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 29 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince organize suç örgütlerine yönelik olarak, Siirt İl merkezi, Manisa ve İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ele geçirildiğini belirtilerek, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek, örgüt faaliyetleri kapsamında kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet, örgüt faaliyetleri kapsamında ateşli silahlar kanununa muhalefet, bahis ve şans oyunlarına dair kanuna muhalefet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, rüşvete aracılık etmek, yağmaya teşebbüs, rüşvet, mühürde sahtecilik, resmi belgeyi yok etmek veya gizlemek, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak" suç faaliyetlerine yönelik başlatılan üç farklı soruşturma kapsamında yaklaşık bir yıl süren kapsamlı takip ve çalışma neticesinde; 2 adet ruhsatsız tabanca,18 adet fişek, 107 bin 850 lira para,10 bin 500 gram eroin maddesi, 83.13 gram Metamfetamin maddesi, 10 adet kaçak cep telefonu, tarihi eser olabileceği değerlendirilen 4 parça materyal, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 386 adet ecstasy hap, 23.80 gram kubar esrar, 44 gram bonzai ve bir adet tarihi eser olduğu değerlendirilen kilim ele geçirildi."denildi.

EHLİYET SINAVINDA JOKER ELEMANLAR KULLANILMIŞ

Operasyonda değişik tarihlerde yapılan Motorlu Taşıtlar Sınavında başkasının yerine joker eleman olarak ehliyet sınavına girilmesi ile ilgili olarak 18 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldığını açıklayan Valilik, "Suç örgütlerinin deşifre edilerek çökertilmesi amacıyla 20 Haziran günü saat: 06.00 sıralarında Siirt, İstanbul ve Manisa illerinde aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 30 şüpheliye yönelik eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 30 şüpheliden 29'u yakalanarak gözaltına alınmış, bir şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Üç farklı soruşturma dosyası kapsamında, şüpheli şahısların üzerlerinde, ikamet ve işyeri adresi ile araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet bu silaha ait şarjör, 58 adet Kalaşnikof fişeği, 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet satışa hazır esrar, 239 adet gümrük kaçağı cep telefonu, sahte olduğu değerlendirilen çok sayıda engelli sağlık kurulu raporu, 2 adet av tüfeği, 169 adet av tüfeği fişeği, 4 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 5 gram toz esrar, 7 adet hint keneviri kökü, başka şahıslara ait çok sayıda kimlik ve fotokopileri ele geçirildi."

Görüntü Dökümü

----------------------

Siirt Devlet Hastanesi'nden detay görüntüler

Haber - Kamera: Turan KOYUNCU/Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

================================

Anız yangını dumanında zincirleme kaza: 2 ölü 8 yaralı

ŞANLIURFA'da, tarladaki anız yangınının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle 10 aracın çarpıştığı zincirleme kazada İbrahim Aykan ve oğlu Abdulgani Aykan öldü, 8 kişi yaralandı.

Kaza, bugün öğleden sonra Şanlıurfa- Mardin Karayolu'nun 30'uncu kilometresindeki Çamlıdere mevkisinde meydana geldi. Bir tarlada başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle alevlenerek yayıldı. Anız yangını nedeniyle yükselen duman ise Şanlıurfa- Mardin karayolunda görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Duman nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken sürücülerin ani manevra ve frene basmaları sonucu zincirleme kaza meydana geldi. 10 aracın karıştığı zincirleme kazada 06 BS 9040 plakalı otomobil içerisinde bulunan İbrahim Aykan ile oğlu Abdülgani Aykan olay yerinde yaeşamını yitirdi. Araçlarda 8 kişi yaralandı. Yaralılar ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Kazada ölen baba ve oğlunun cesetleri ise, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga konuldu. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapanırken, anızı yakan kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Kaza yapan otomobiller

Polisin önlem alması

Sağlık ve itfaiye ekiplerinin önlem alması

Yanan tarla

Otomobilde ölenler

Yakınlarının cesetlerin başında ağlaması

Kazaya karışan sürücülerle röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=================================

İnegöl'ü dolu vurdu

BURSA'nın İnegöl ilçesinde bir anda bastıran dolu ve sağanak yağış sürücüler ile vatandaşları zor durumda bıraktı. Vatandaşlar dolu ve sağanak yağıştan korunmak için duraklara ve evlerin saçaklarına sığındılar.

Geçtiğimiz haftalarda kırsal mahallelerdeki tarım arazilerine yağarak tarım ürünlerine zarar veren dolu ve sağanak bu kez de İnegöl merkezinde vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Öğleden sonra gök gürültüsü ile beraber bir anda sağanak yağış ile dolu bastırdı.İnegöl'ün merkezindeki yağış ve dolu vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 15 dakika boyunca erik büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle vatandaşlar korunmak için dolmuş durakları ve evlerin saçaklarına sığındılar.

TARIM ÜRÜNLERİ ZARAR GÖRDÜ

Yaşanan dolu ve sağanak yağışın İnegöl merkeze yakın meyve bahçelerinde zarar oluşturduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yağış çekimi

-Vatandaşların genel görüntüsü

-Sürücüler görüntü

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

=================================

Uyuşturucu sattığını iddia ettikleri kişiyi tekme tokat dövdüler

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde 3 kişi uyuşturucu sattığını iddia ettikleri kişiyi tekme tokat döverek polise teslim etti.

Olay, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde meydana geldi. F.G, İ.K. ve H.U, Körfez Devlet Hastanesi'nin bahçesinde karşılaştıkları L.T'nin uyuşturucu sattığını iddia etti. Bir kişi çekim yaparken, 3 kişi aralarına aldıkları L.T'yi tekme tokat dövdü. 3 kişi, "Milleti zehirlersin ha, uyuşturucu satarsın ha, çocuğum var benim. Bonzai içiriyorsun ha. Bir daha çocukları zehirlemeyeceksin" diye bağırarak L.T'yu dövdü. Bu sırada bir kişi L.T'nin üstünden aldığını iddia ettiği uyuşturucu hapı kameraya gösterdi. 3 kişi olay yerine gelen polise dövdükleri kişiyi teslim etti. Bu sırada L.T. üzerine uyuşturucu konulduğunu iddia ederken, 3 kişi yeniden saldırarak dövmeye devam etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

3 kişinin L.T'yi dövmeleri

Uyuşturucuyu göstermesi

Polisin araya girmesi

Yaşanan diyaloglar

Haber: KÖRFEZ(Kocaeli), -

================================

Turizm merkezi Uzungöl'de imar kirliliği yaşanıyor

TRABZON'un Çaykara İlçesi'nde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de otel, pansiyon ve iş yerleri sayısının gün geçtikçe artması bölgede imar kirliğine neden oluyor.

Bölge turizminin göz bebeği konumunda olan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı. Doğa harikası Uzungöl'ün geçmiş yıllardaki görüntüsü ile son günlerdeki görüntüsü arasındaki farklılık dikkat çekiyor. Yaşanan farklılığa bölgedeki yapılaşmanın hızlı ve plansız artışı neden olurken, çevre sakinlerinin de evlerini pansiyona ve apart otele dönüştürdükleri göze çarpıyor. Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de otel, apart otel, pansiyon ve iş yeri sayısının plansız şekilde artışıyla birlikte imar kirliliği yaşanmaya başlandı. Sezonun başlaması öncesinde bölgede birçok otel ve iş yerinde  de tadilat işlemi başlatılması dikkat çekti.

800 KİŞİYE KISMİ AF

İmar kirliğinin önüne geçmek için yürütülen çalışmalarda 2004 yılında, 'Özel Çevre Koruma Alanı' ilan edilen Uzungöl'de ev yapan, ya da evlerini apart otele, pansiyona ve işyerine dönüştüren yaklaşık 800 kişi hakkında 2 ile 5 yıl arası hapis cezası istemiyle, 'İmar Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla dava açılmış, 15 Temmuz'dan sonra çıkarılan kısmi af sayesinde bu kişiler cezaevine girmekten kurtulmuştu.

DUVARLAR AĞAÇLARLA KAPLANIYOR

Bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından çok zengin bir bölge olan ve 1989 yılında, 'Tabiat park' ilan edilen Uzungöl'ün çevresinde inşa edilen taş duvarlarının önüne, görüntü çirkinliğini gidermek için dikilen ağaçların da uzadığı gözlendi.

GÖL ÇEVRESİ AYDINLATILIYOR

Uzungöl'de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla göl çevresinde başlatılan aydınlatma çalışmaları da sürüyor. Bölgenin çehresini değiştirecek olan 2 buçuk milyonluk projeyle gölün çevresi aydınlatılacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Uzungöl 'den farklı görüntüler

-Binalar, tadilat çalışmaları

-Detay görüntüler

Haber- Kamera : Fatih TURAN DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Uzungöl Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title