Haberler

Bursa'da CHP'den 'Adalet Yürüyüşü'ne Destek

Bursa'da CHP'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destekCHP Bursa İl teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek eylemi düzenhledi.

Bursa'da CHP'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP Bursa İl teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek eylemi düzenhledi. İlçelerden başlayan ve Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, "Yoksul anadolu insanının evladı askere gidip yandaş firmaların yemekleriyle zehirlenirken, kendi evlatları çürük raporlarıyla askerlikten kaçmasın diye yürüyoruz. İşçi kardeşlerimiz için, madencilerimiz için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe Bursa teşkilatından destek geldi. Partililer Bursa'nın çeşitli ilçelerinden başlayarak Kent Meydanı'nda buluştu. Burada açıklama yapan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, "Ülkemizin pek çok şehrinde milyonlarca insan yollarda adalet için yürüyor. Demokrasinin, insan haklarının, barışın yok edildiği bir ülkede adaletin yokluğu kaçınılmaz bir sondur. Ülkemiz tek bir kişinin ağzından çıkan iki kelimeyle insanların tutuklanabildiği işinden, aşından, özgürlüğünden edildiği bir dikta rejimine dönüştürülmüştür. Yargıyı avucunun içine alan bu faşist anlayış, hukuku ve halkın yargıya olan güvenini yok etmiştir. Türkiye'de hukuk artık yandaş için var, vatandaş için yoktur." dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN YÜRÜYORUZ"

Herkesin adalete, tarafsız yargıya ihtiyacının olduğunu belirten Or, "Bu adalet birgün size de lazım olacak. Adalet yürüyüşü tüm Türkiye halkı içindir. Bu yürüyüş baskıdan, zulümden, işsizlikten, yoksulluktan, hukuksuzluktan,yandaşların zenginleştiği halkın bir torba kömüre muhtaç edildiği Türkiye'den usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Bizi bir arada tutan adalet, demokrasi, insan hakları için, birlik ve beraberlik için hepimiz için yürüyoruz. Yoksul anadolu insanının evladı askere gidip yandaş firmaların yemekleriyle zehirlenirken, kendi evlatları çürük raporlarıyla askerlikten kaçmasın diye yürüyoruz. Çocuklarımız tacize, tecavüze uğramasın, kızlarımız zorla evlendirilmesin, eğitim alsın kimse onları ayrı vagonlara bindirmesin diye yürüyoruz. İşçi kardeşlerimiz için, madencilerimiz için yürüyoruz" diye konuştu.

"SOKAKLAR BİZİMDİR"

Muharrem Or'un ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "AKP ve kaçak saray rejimi bu ülkede kendisine emanet edilen herşeyi kendisine miras bırakılmış gibi değerlendirip her tarafta ağır bir korku, şiddet, ötekileştirme üzerinden bir hegomanya sürdürmektedir. Adaletin tükendiği, demokrasinin rafa kaldırıldığı anayasanın tükendiği bir dönemden geçiyoruz. Tamanen hukukun son bulduğu, tek adam keyfiyetinin sürdüğü bir dönemdeyiz. Elbette bu tür demokratik süreçlerin tükendiği noktada sokaklar yollar bizimdir. Yani halkındır. Genel Başanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de adalet mekanizmasının tükendiği tek adam faşizminin hayata geçtiği bu dönemde halkla birlikte sokaklara yollara düştü.adalet için yürüyoruz. Adalet için. Gezi direnişinde ölen dostlarımız için yürüyoruz. Berkin Elvan için yürüyoruz. Eş başkanlar için, milletvekilleri için, Enis Berberoğlu için yürüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title