Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Esnaf ile İftar" Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı tepki yürüyüşü sırasındaki açıklamalarına ilişkin, "Bugün Grup Toplantısı'nı açık alanda yapmışlar. Kapalı alan herhalde sıcak geliyor. Oradan da bir ifade kullanıyor. Cumhurbaşkanı'nın yargıya talimat verdiği ile alakalı ve istifaya çağırıyor, 'Eğer olmazsa ben istifa ederim' diyor. Bu senin ilk defa değil ki. Sen bugüne kadar kaç kere bu şeyleri söyledin. Onun için de senin bu yalan makinesi olduğunu, bu ülkede bilmeyen kalmadı. Böyle bir şeyi ispata davet ediyor. Sen bir defa kendini, bu ülkede ne olduğunu millete kabul ettirmişsin, millet seni çok iyi biliyor, tanıyor. Biliyor ki hiçbir sözünde durmaz. Eğer ispata yönelik bir şeyin varsa hukukta kaide şudur, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddianı ispat et." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Esnaf ile İftar" programında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı tepki yürüyüşünde her geçen gün seviye kaybının arttığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kapsamında, Çamlıdere'de yaptığı CHP Grup Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Grup Toplantısı'nı açık alanda yapmışlar. Kapalı alan herhalde sıcak geliyor. Oradan da bir ifade kullanıyor. Cumhurbaşkanı'nın yargıya talimat verdiği ile alakalı ve istifaya çağırıyor, 'Eğer olmazsa ben istifa ederim' diyor. Bu senin ilk defa değil ki. Sen bugüne kadar kaç kere bu şeyleri söyledin. Onun için de senin bu yalan makinesi olduğunu bu ülkede bilmeyen kalmadı. Böyle bir şeyi ispata davet ediyor. Sen bir defa kendini, bu ülkede ne olduğunu millete kabul ettirmişsin, millet seni çok iyi biliyor, tanıyor. Biliyor ki hiçbir sözünde durmaz. Eğer ispata yönelik bir şeyin varsa hukukta kaide şudur, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddianı ispat et." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yargıda aldığı birçok cezaların bulunduğunu anımsatan Erdoğan, kendisinin o davalardan kazandığı bedelleri avukatlarının hakettiğini vurgulayarak, onlara verdiğini kaydetti.

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de kazandığı davalardan aldıklarını Kayseri'de sucuk olarak dağıttığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dürüst değiller ya bunlar şu anda bu ülkede terör örgütüyle el ele, kol kola dolaşmıyorlar mı? Bunlar PKK, HDP, FETÖ ile el ele, kol kola... Eğer kendini kurtaracaksan, bunlardan kurtar. Bizim Allah'tan başka, Allah'ın izniyle hesap veremeyeceğimiz hiç kimse bu dünyada yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kendisinin yönelik, "Tayyip Erdoğan'ın 3 milyar dolarlık hazinesi var" şeklinde yeni bir iftira attığını belirterek, "Allah Allah. Tabii onunla ilgili davayı da Allah'ın izniyle kazanacağız da çünkü olmayan bir şeyle suçlandığınız zaman rahat olursunuz değil mi? Aksi takdirde tutuşursunuz. Şimdi işin kötüsü, yargı bu işlerde büyük cezalar kesmiyor. Tazminat davalarında cezalar ufak. Büyük olsa da o zaman şöyle hakikaten fakir fukara, garip gurebaya o gelenden dağıtma imkanı bulsak." değerlendirmesini yaptı.

Daha önce CHP ve HDP'den kazanılmış davalar bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Usanmıyorlar ve uslanmıyorlar. Nasıl olsa bedeli az 10 bin, 15 bin ne olacak öderiz diyor, yaptıkları iş bu. Ne yaparlarsa yapsınlar. Biz yine bunları yargıda mahkum edeceğiz. Tazminat, arkadan ceza ve böyle yürüyeceğiz." dedi.

"İstanbul'a yürüyorlar yolları açık olsun"

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yürüyorlar, yolları açık olsun. Kamunun hukukunu bozmadan, böyle bir aslında hakları da yok fakat arkadaşlarımız, hükümetimiz burada onlara anlayış göstermek suretiyle, onlar bu yürüyüşlerini devam ettiriyorlar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de esnafın, devletin, milletin orta direği ve kurucu unsuru olduğunu belirterek, Anadolu'nun kılıçlardan önce her biri aynı zamanda gönül ve zanaat insanı olan Alperenlerle yurt yapıldığını aktardı.

Devlet her sıkıntıya düştüğünde esnaf ve sanatkarların milletin önünde yer alarak, yeni bir kapı araladığını vurgulayan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı ile güney illerindeki işgallere karşı yürütülen mücadelelerin bunun en somut örnekleri olduğunu bildirdi.

Düşman işgaline karşı sivil direniş örgütleri olarak kurulan Kuvayımilliye teşkilatlarına bakıldığında devlet erkanı ile esnaf sanatkarların omuz omuza en başta yer aldıklarının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, bugün de esnafın hem orta direk hem de kurucu olarak yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir öncü bir rol üstlendiğini anlattı.

16 Nisan halk oylamasının olumlu şekilde sonuçlanmasında esnaf ve sanatkarlarının çok önemli rolü olduğuna inandığını ifade eden Erdoğan, iktidara geldiklerinden beri esnaf ve sanatkarları güçlendirmenin, desteklemenin, taşımanın çabası içinde bulunduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan anayasa değişikliği halk oylamasının asıl neticesinin 2019'un Kasım ayı olduğuna işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi oraya hep birlikte çok yoğun çalışmalıyız. O seçimden sonraki süreç bizim için çok önemli. Türkiye bir yönetim sistemini değiştiriyor. 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' bunu değiştiriyoruz. Yeni dönemde bizler, farklı bir hizmetin yolunu açmış olacağız. Bu hizmetin yolunu açarken de ülkemizin çalışmasını etkinliğini çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Hukuki alt yapıdan krediye, eğitimden teşviğe, genç girişimcilerin desteklenmesinden meslek kollarının standardize edilmesine kadar pek çok alanda tarihi nitelikte adımlar attık."

Ahilik geleneğinin esnaf ve sanatkarların kendi aralarındaki eğitim, yeterlilik karşılıklı sevgi saygı, müşteri ilişkileri gibi hususları güçlü bir mesleki bir dayanışma ruhu ve mekanizması ile düzenlediğini belirten Erdoğan, böyle bir iklimin sağlayacağı gücü hiçbir kanun, yönetmelik ve zabıta denetiminin asla temin edemeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında esnafa çağrıda bulunarak, mesleklerinin gereklerine sahip çıkmalarını, yanlış yapanları engellemeleri, doğru yapanları ise teşvik etmelerini istedi.

Komşunun siftahını gözeten bir esnaflık anlayışının yeniden diriltilmesini isteyen Erdoğan, ahilik yemininde ifade edilen hususlar yeniden hayata geçirilmez ise esnafın varlığını sürdürmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Eskiden, "Kahraman bakkal süpermarkete karşı" şeklinde bir ifade olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalle esnafının dev alışveriş merkezleri karşısındaki mücadelesine şahitlik ettiklerini ancak Türkiye'nin hem mahalle esnafını hem de alışveriş merkezlerini yaşatabilecek güce sahip konuma geldiğini bildirdi.

Erdoğan, esnaflığın "Üç dönüm bostan yan gel yan Osman" anlayışı ile yürütülemeyeceğini belirterek, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Kendinizi sürekli geliştirecek müşterilerinizin size olan bağlılığını güçlendirecek yollar arayıp bulmanız çok önemli. Her husus gibi esnaf ve sanatkarlığın merkezinde de insan olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayacağız. Bugünkü Türkiye, dünkü Türkiye'den çok daha güçlü. Çok daha büyüktür inşallah yarınki Türkiye, bugünkü Türkiye'den çok daha ileride olacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımızın da bu büyük Türkiye'deki yerlerini alacaklarına inanıyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title