Haberler

Dünya Mülteciler Günü

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Dünya Mülteci Günü dolayısıyla, sığınmacıların durumunu ele alan haberlerin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni düzenlendi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Dünya Mülteci Günü dolayısıyla, sığınmacıların durumunu ele alan haberlerin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni düzenlendi.

Makedonya Genç Hukukçular Derneği (MZMP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Üsküp Temsilciliği ve Makedonya Gazeteciler Derneğince düzenlenen "Makedonya'da 2016 yılındaki karma göç hareketleri sırasında sığınmacıların durumu hakkında profesyonel bilgilendirme" konulu yarışmanın kazananlarına ödülleri verildi.

BMMYK Üsküp Temsilcisi Mohammad Arif, burada yaptığı konuşmada, yarışmada ödül kazanan tüm gazeteci ve foto muhabirlerini tebrik etti.

Bu yönde yapılan çalışmaların toplumun bilinçlenmesindeki rolüne değinen Arif, BMMYK'nın son raporuna göre, dünya çapındaki savaş ve şiddetin çok fazla insanı yaşadıkları yerleri terk etmeye zorladığını aktardı.

BMMYK'nın bu raporuna göre 2016'nın sonuna kadar dünya çapında 65,6 milyon insanın zorla yerinden edildiğini hatırlatan Arif, bu sayının 22,5 milyonunun sığınmacı olduğunu kaydetti.

Dünyada en fazla sığınmacının Suriye'deki çatışmalar nedeniyle ortaya çıktığını belirten Arif, "2016 yılının en yeni büyük faktörü Güney Sudan'dı. Temmuz 2016'daki başarısız barış çabaları, 739 bin 900 kişinin yıl sonuna kadar yerlerinden kaçmasına neden oldu." dedi.

AA muhabiri ödülünü aldı

"Özel Haber veya seri özel haber", "televizyon programı veya belgesel" ve "fotoğraf" kategorilerinde ilk üçe giren isimlerin açıklandığı yarışmada, "Suriyeli Leis, hayatının anlamı müzikten vazgeçmedi" başlıklı özel haberiyle başkent Üsküp'te bulunan Anadolu Ajansı (AA) Arnavutça-Makedonca Editörlüğü bünyesinde çalışan Başmuhabir Vekili Admir Fazlagic ikincilik elde etti.

Gazetecilerin çalışmalarını tanıtmaları için verilen fırsattan dolayı bu yarışmayı düzenleyenlere teşekkürlerini ileten Fazlagic, AA olarak insanların hikayelerini duyurup sürekli özel çalışmalar yapmak için çabaladıklarını ifade etti.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından yarışmaya katılan foto muhabirlerinin fotoğrafları ile çocukların "Sığınmacı çocuklara ne hediye edebilirim?" başlıklı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title