Haberler

Gündem / 21 Haziran 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cavid Kamar Bacva'yı kabul edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iftarda bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cavid Kamar Bacva'yı kabul edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/17.00/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odasının yeni hizmet binası açılışı ile meclis toplantısına katılacak, Gebze'de vatandaşlarla iftar programına katılacak.

(İstanbul/17.30/Kocaeli/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne yedinci günde Ankara-Bolu il sınırında devam ediyor.

CHP MYK, yürüyüş sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, KKTC'de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı/Görüntülü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazileri ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Hasankeyf'te iftar programına katılacak.

(Batman/15.45/16.30/17.00/19.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataridze'yle bir araya gelecek, görüşmelerin ardından iftar programına iştirak edecek.

(Batum) (Fotoğraflı/Görüntülü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi· Elvan, "3. İstanbul Mersinliler İftar Programı"na katılacak.

(İstanbul/20.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2015 yılı yabancı kontrollü girişim ile 2016 yılı karayolu trafik kazası istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya'da mevkidaşı Fumio Kishida ile bir araya gelecek, iki bakan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Japon-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeleriyle görüşecek Çavuşoğlu, Tokyo Camisi ve Yunus Emre Kültür Merkezini ziyaret edecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz takip ediliyor.

(Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Çatalhöyük Araştırma Projesi'nin 25. yılında "Bir Kazı Hikayesi: Çatalhöyük" sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

2- 45. İKSV Müzik Festivali'nin kapanış konserinde, Ola Rudner şefliğindeki Viyana Oda Orkestrası ve Fazıl Say, Lütfi Kırdar Auditorium'da sahne alacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yapacağı çeyrek final maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

(Prag)

2- Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası devam ediyor.

(Kharkiv)

ÖZEL HABER

1- Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yeniden düzenleniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin yeniden düzenlenmesi noktasında çalışma yapıyoruz"

"Cezaların miktar ve oranlarını, takdir edilirken esas alınacak ölçüyü yeniden değerlendireceğiz"

"Yapacağımız düzenleme ile tüketicinin korunmasıyla ilgili kesilen cezalarda uzlaşma müessesini de hayata geçireceğiz"

(Ankara/Ayşenur Sağlam)

2- Üniversitede temel ve yer bilim tercih edenlere maaş gibi burs

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç:

"2017-2018 döneminde Türkiye'nin bilim hayatı için önemli iki burs programını daha başlatacağız"

"Yer bilimleri alanları olan maden, jeoloji ve jeofizik mühendisliği programları ile temel bilim alanları olan fizik, kimya, biyoloji, matematik programlarına ilk üç sırada yerleşen tüm öğrencilere YÖK bursu verilecek"

"Bu öğrencilere ödenecek burs miktarı, bu akademik yıl için aylık 625 lira olacak. Burslar 12 ay boyunca ödenecek. YÖK bursu, başka bir kurumdan burs alınmasına engel teşkil etmeyecek"

"Geçen yıl başlattığımız burs kapsamındaki tarım, ziraat, orman, su ürünleri ile bu yıl başlatacağımız yer bilimleri ve temel bilimlerin bütün programları da ilave edildiğinde devlet üniversitelerimizde 448 programa ilk üç sırada yerleşecek öğrencilerin tümü yani bin 344 öğrenci bu burs imkanından yararlanacak"

(Selma Kasap/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "Sermaye zorunluluklarının azaltılması kriz riskini artırır"

Amerikalı ekonomist William Cline:

"(ABD yönetiminin finansal regülasyonların kaldırılmasına yönelik girişimleri) Finansal regülasyonları gevşetirken bankaların güvenliğini sağlayan düzenlemeleri yok etmemeye azami önem gösterilmesi gerekir"

"Özellikle sermaye zorunluluklarının azaltılması yönünde ne kadar ileriye giderseniz, zaman içinde finansal kriz yaşanma riskini o kadar artırırsınız"

"Basel III adlı uluslararası anlaşma, büyük bankaların risk ağırlıklı varlıklarının yüzde 10'unu tutmalarını gerektiriyor. Hesaplamalarıma göre bu oran yüzde 13 civarında olmalı. Dolayısıyla bu konuda gidilmesi gereken bir miktar yolumuz daha var"

(Gülbin Yıldırım/Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title