Haberler

12 Yaşındaki Nehir'in Katili, Kız Kardeşini Öldüren Erhan Timuroğlu'nun Adamı Çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da kız kardeşi Ceylan'ı öldürdükten sonra kaçan Erhan Timuroğlu'nun bir numaralı adamı olarak gösterilen Cüneyt A. tutuklandı. Cüney A.'nın kullandığı tabancayı inceleyen polis, zanlının Ataşehir'de 2016'da öldürülen 12 yaşındaki Nehir'in katil zanlılarından biri olduğunu belirlendi.

Cüneyt A. yakalandığında gazetecilerin fotoğrafını çektiğini görünce "Keşke saçımı başım düzeltseydim de öyle çekseydiniz" demişti.

İstanbul Ataşehir'de kız kardeşi Ceylan'ı öldürdükten sonra, tehdit ve saldırılarına devam eden Erhan Timuroğlu hâlâ yakalanamadı. Kardeş katili zanlının bağlantılarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Timuroğlu, kardeşini öldürdükten sonra, kendisine haraç vermeyen işadamı M.İ.'nin ofisi ve evini kurşunladı. Ardından kız kardeşinin ölümüne neden olduğu ortağı Bekir T.'nin Kadıköy'deki galerisini bir hafta önce kurşunladı.

2'Sİ POLİS 3 KİŞİYİ YARALADILAR

Galeri saldırısının ardından hırsızlık büro amirliğiyle gasp ekipleri birçok hırsızlık suçundan aranması olan ve 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Timuroğlu'nun bir numaralı adamı Cüneyt A.'yı yakaladı. Yaklaşık 10 milyonluk hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen Cüneyt A. ile ilgili soruşturmada önemli bir detay ortaya çıktı. Kullandığı silah incelenen Cüneyt A.'nın Ataşehir'de öldürülen 12 yaşındaki Nehir Aylanç'ın katil zanlılarından birisi olduğu belirlendi. Ağustos 2016 yılında gerçekleşen olayda; lüks araçla hız yaparak geçen saldırganları mahalleden bir kişi uyardı ve bunun üzerine tartışma çıktı. Otomobilleriyle sokaktan ayrılan saldırganlar, bir süre sonra geri dönerek mahalleliyi kurşun yağmuruna tuttu. Bu sırada marketten dönen 12 yaşındaki Nehir başından, Eyüp Akar ise bacağından yaralandı. Şüpheliler, kendilerine müdahale etmek isteyen polise de ateş açarak, 2 polisi yaraladı. Küçük Nehir hayatını kaybederken, 2'si polis 3 kişi yaralandı. Bu olay sonrası polis yaptığı çalışmada araç içinde mahalleliye ve polise ateş açan kişilerin arasında Cüneyt A.'nın olduğunu belirledi. Birçok hırsızlıktan aranan Cüneyt A., bu cinayet kapsamında da aranıyordu.

'MESSİ' LAKAPLI ADAMINA DA POLİS OYUNU

Cüneyt A.'nın tüm bağlantıları ve olaylarını ortaya çıkartan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ikinci bir operasyon için düğmeye bastı. Polis, Bekir T.'nin Kadıköy'deki işyerinin kurşunlanması olayında kullanılan çalıntı Mersedes aracın satılmak istendiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ekipler, Timuroğlu'nun 2 numaralı adamı olduğunu tespit ettiği Ertuğrul Ö. ile müşteri kılığında irtibata geçti. "Messi" lakaplı Ertuğrul Ö.'yle görüşen polis, çalıntı aracı 5 bin liraya almak için anlaştı ve Kartal'da randevu verildi. Buluşma yerine hırsızlık ekipleriyle Organize Şube Müdürlüğü ekipleri gitti. Düzenlenen operasyonda Ertuğrul Ö. İle G.Y., R.G. ve E.Y adlı kişiler gözaltına alındı. Polis, saldırıda kullanılan Mercedes ve çetenin kullandığı lüks BMW'ye el koydu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Ertuğrul Ö. ve diğer 3 kişi sorguya alındı. Polis yaptığı araştırmada, saldırıda kullanılan Mercedes'in saldırıdan bir hafta önce çalındığını belirledi. Çete üyelerinden Ertuğrul Ö. ifadesinde otomobili Timuroğlu'nun talimatıyla Gebze'den çaldıklarını söyledi ve "Otomobili saldırı olan yere sürmemi istedi. Ben de gittim. Gittiğimiz sırada bunlar silahları çıkardı ve taramaya başladı" dediği öğrenildi. Adliyeye çıkarılan Cüneyt A. ve Ertuğrul Ö. tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest kaldı. Erhan Timuroğlu'nu yakalama çalışması sürüyor.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Erhan Timuroğlu İstanbul Ataşehir Kadıköy 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title