Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)KIŞLADAKİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINANLARDAN 25'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri akşam yemeğinin ardından zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınmalarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, yemek şirketinin Manisa'daki 40 çalışanından, 5'i kadın 25'i emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Diğer 15 kişinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

MANİSA,

======================================================

AVM'DEKİ YANGIN KORKUTTU (EK)

2)TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde (AVM) saat 04.00'te başlayan yangın, saat 10.30'da tamamen söndürüldü. İtfaiye ekipleri, AVM'de soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, yanan AVM'ye gelerek çalışmaları inceledi; işyeri sahibi  Mustafa Osman Burcu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangında mobilya ve beyaz eşyadan oluşan 3 mağazanın tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği belirtildi. 9 milyon liralık zarar oluştuğu tahmin edilenl yangının kesin çıkış sebebinin yapılacak inceleme sonrası belirleneceği bildirildi.

Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir),

=======================================================

3)HATAY'DA ÖLÜ BEYAZ BALİNA KIYIYA VURDU( HABERİNE EK GÖRÜNTÜLER

Görüntü Dökümü

--------------------------

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cemal Turan ile röp.

Balinanın omliklerinin denizden çıkartılması

Balinanın genel görüntüsü

Vincin balinayı çıkartması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/HATAY,

====================================================

4)KIZ KARDEŞLERİNE TECAVÜZ EDEN AĞABEYLERE 'İYİ HAL' YOK

ERZURUM'da kız kardeşleri H.B.'ye (26) tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılandıkları 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'er yıl hapis cezasına mahkum edilen imam Ahmet B. (32) ve Muhammet B.'ye (29) iyi hal indirimi uygulanmadı. Hazırlanan gerekçeli kararda, eylemlerin mağdurun en korunaklı olması gereken, sanıkların dahi onun dış dünyadan korunacağı ev ortamı içerisinde ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmeleri nedeniyle alt sınırdan uzaklaşarak ceza verildiği belirtildi.

Merkez Yakutiye ilçesinde oturan H.B., 2013 yılı Kasım ayında polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Annesi İ.B. ve babası A.B.'nin vefat ettiğini anlatan H.B., Kars'ın bir köyünde imam olan ağabeyi Ahmet B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti. Ağabeyi Muhammet B.'nin şiddetine uğradığı için bir dönem Kadın Sığınma Evi'nde kaldığını anlatan kız kardeş, buradayken N.U. adlı kadının aracılığı ile tanıştığı 2 kişinin de tecavüzüne uğradığını ileri sürdü. H.B.'nin ifadeleri doğrultusunda iki ağabeyi ile birlikte biri aracılık eden kadın olmak üzere toplam 5 kişi, tutuklanarak cezaevine kondu.

Savcılık ve sorgu hakimliğinde, iki ağabey kız kardeşleri ile ilişkiye girdiklerini kabul etti, ancak zor kullanmadıklarını, diğer iki erkek ise para karşılığı ilişki yaşadıklarını ileri sürdü. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk celsesinde, 2 ağabey dışındakiler tahliye edildi. H.B.'nin ağabeyleri Ahmet B. ve Muhammet B. ise 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra her duruşmaya katılmak koşulu ile serbest bırakıldı. Bu arada imam Ahmet B., Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden alındı. Duruşmalarda ağabeyler, suçlamaları kabul etmeyerek, kız kardeşleri H.B.'nin iftira attığını iddia ettiler.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Mart 2017'de görülen karar duruşmasında Ahmet B. ve Muhammet B. 'nitelikli cinsel saldırı' suçunda önce 10'ar yıl hapis cezasına mahkum edildi. Heyet, suçun kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle iki kardeşin cezasını yarı oranında arttırarak 15'er yıla çıkardı. Mahkeme, diğer sanıklar iki erkeğin beratine karar verirken, N.U.'yu 'fuhuşa teşvik etmek' suçundan 3 yıl hapis, 140 lira da para cezasına çarptırdı. Duruşma salonunda hazır bulunan iki kardeş hükümle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, N.B. için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu tarafından düzenlenen raporda sınırda mental kapasitede olmasının, kolay ikna edilebilir olmasına neden olduğunun bildirildiğine yer verildi. Kararda,  İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulundan alınan raporda ise mağdurenin ağabeylerinin cinsel eylemleri nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu vurgulandı. Her iki kardeş sanığın bir şekilde algılama sıkıntısı çektiği anlaşılan kız kardeşleri olan mağdureye karşı bu eylemi gerçekleştirmeleri, mevcut fiziki ve fiili durumunun suistimal ettikleri vurgulanan gerekçeli kararda şöyle denildi:

"Aslen bu eylemlerin yine mağdurun en korunaklı olması gereken, hatta sanıkların dahi onun dış dünyadan korunacağı tek ortam olan ev ortamı içerisinde ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmeleri, mağdurun zihinsel durumuna rağmen daha sonrada başına gelen ve suç konusu olan diğer olaylar dikkate alındığında, onu koruma ve kollama yönünde nedamet teşkil edecek hiç bir harekette bulunmamak surette daha kötü bir sosyal ortam ve suç içerisine mağdur olarak düşmesine de dolaylı olarak sebebiyet verdikleri gözönüne alındığında ve mevcut tüm bu durumlar sanığın yoğun kasıt altında eylemlerini icra ettikleri, eylemden sonraki davranışlarında da herhangi bir pişmanlık içeren harekette bulunmadıkları, bu durumunda olumsuz kişiliklerine delalet ettiği kanaatiyle asgari hadden uzaklaşılarak ve takdiri indirim sebebi uygulanmaksızın ceza tayini cihetine gidilmiştir."

Görüntü Dökümü

-----------

-Erzurum Adliyesinden görüntü

-Fotolar

ERZURUM /DHA

==============================================

5)OTOYOL GİRİŞİNDE KAZA: 2 YARALI

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, otoyol girişindeki kavşakta, PTT'ye ait kargo otobüsüyle otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Aydın- İzmir karayolunun Germencik'teki otoyol girişindeki kavşakta meydana geldi. Aydın'dan Söke yönüne giden Süleyman Akbulut yönetimindeki, 20 F 6896 plakalı, PTT'ye ait otobüs, otoyola gireceği sırada, İzmir yönünden gelen Hacı Bayram Ersen'in kullandığı 09 FV 164 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada her iki sürücü de yaralandı. Aracında sıkışan otomobil sürücüsü Hacı Bayram Esen, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. Yaralılar ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Aydın- İzmir Karayolu, Aydın yönüne bir süre ulaşıma kapandı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla yol tekrar açıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kazaya karışan araçlardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / GERMENCİK (Aydın),

=================================================

6)CHP'LİLER ADALET İÇİN DURDU

CHP Burdur il başkanlığı tarafından 2 dakikalık 'Adaleti Düşünmek İçin Duralım' eylemi yapıldı. Cumhuriyet Parkı'nın girişiyle Atatürk Anıtı önündeki eyleme İl Başkanı Barış Ayten, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları üyeleriyle partililer katıldı. Barış Ayten ve partililer ellerinde 'adalet' yazan pankartlarla 2 dakika durdu.

İl Başkanı Barış Ayten, "İstanbul milletvekilimiz tutuklandığı günden bugüne Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a bir yürüyüş başlattı. Büyük bir azim ve kararlılık içerisinde yol arkadaşlarımızla birlikte adalet ve özgürlük için yürüyüşüne devam ediyor. Tüm baskı, zorlama ve hukuksuzluklara rağmen biz CHP'liler bu ülkenin aydınları, cumhuriyetçileri, yurtseverleri adalet için, özgürlük için direnmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda bugün Cumhuriyet Meydanı'nın etrafını sarmalayarak yol arkadaşlarımızla bir etkinlik gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde etkinliklerimiz devam edecek. Türkiye'de adalet herkes için lazım, sadece bizim milletvekilimiz, sadece bizler için değil. Tutuklu gazetecilerimiz, aydınlarımız var. Onlar özgür kalıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Eyleme katılanlar

Slogan atan gençlik kolları üyeleri

Barış ayten'in konuşması

Detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

(ÖZEL HABER)

7)SOKAK SİMİTÇİLİĞİNDEN PATRONLUĞA

MARDİN'in Kayabalı Köyü'nden 25 yıl önce Antalya'ya gelen, ilkokul yıllarında sokak sokak gezerek simit satan 28 yaşındaki Mehmet Emin Yılmaz, bugün ağabeyi ile birlikte 3 simit ve unlu mamüller fırınında 20 personel çalıştıran bir patron oldu.

Çocukluğunda yağmur, soğuk, fırtına dinlemeden okuldan çıkar çıkmaz tablasını başına yerleştirerek sokaklarda simit satan Mehmet Emin Yılmaz, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. 23 çocuklu Mardinli bir ailenin oğlu olarak 3 yaşında Antalya'ya gelen ve ilkokul çağlarında ağabeyleriyle birlikte sokaklarda saatlerce simit satmak için uğraşan Mehmet Emin Yılmaz, o günleri anlatırken gözleri doluyor. Çocukluğunu hiç yaşamadığını, fakir bir ailenin çocuğu olarak hayatın kendine çok fazla şans vermediğini söyleyen Yılmaz, o günlerden bugün kendine kalanın hayatın zorluğu olduğunu belirtiyor.

30 KİŞİ BİR EVDE YAŞIYORDUK

Çocukluk yıllarında bir çayla 4 simit yiyerek gününü geçirdiğini belirten Yılmaz, 30 kişi bir evde yaşadıklarını söylerken, "Yeni bir tek ayakkabım vardı. Onu da bayramdan bayrama giyerdim. Haftanın 7 günü Antalya'yı turluyordum simit satmak için. Çocukluğumda hatırladığım çok güzel tek bir anım yok. Şimdi tablasında simit satan bir çocuk görünce çocukluğuma dönüyorum. Üzülüyorum. İnşallah Allah o çocuklara da bizim geldiğimiz yere gelmeyi nasip eder diye diliyorum" diye konuştu.

TEK BİR SİMİT SATMAK İÇİN 10'UNCU KATA YÜRÜYEREK ÇIKMIŞTIM

Tek simit satmak için 10'uncu kata yürüyerek çıktığını söyleyen Yılmaz, şunları anlattı:

"Allah'a hep dua ederdim, hayal ederdim; 'Bir gün işyerim olsun' diye. Çocukluğuma dair unutamadığım emek, harcanan çocukluğum var. Ağabeylerim de ben de hep çok çalıştık" dedi. Çocukluğuna dair unutamadığı bir değil onlarca anı olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, "Her günüm unutulmayacak bir gün. Her çalıştığım gün zorluklarla geçti. Bir gün dolu yağarken simit satıyordum, ertesi gün fırtına oluyordu ben yine simit satıyordum. Ertesi gün hava buz gibi oluyordu, ben yine simit satıyordum. Fakirdik. Yokluktan Antalya'ya gelmiştik ve çalışmak zorundaydık" dedi.

"BENİM YERİMDE BAŞKA BİRİ OLSA HAYATTAN VAZGEÇERDİ"

Hayatta olmayacak hiçbir şey olmadığını vurgulayan Yılmaz, "İnsan istedikten sonra her şeyi yapar. Benim yerimde başka biri olsa hayattan vazgeçerdi. Eve döndüğümde iç çamaşırıma kadar ıslandığım olurdu. Ayakkabılar su dolardı. Başarmaktan başka şansım yoktu. Kendimi bildim bileli hayallerimle yaşadım. Bir gün başaracağımıza, Allah'ın bu emeğin karşılığını vereceğine inanıyordum. O yüzden yılmadan çalıştım. Allah yüzümüze güldü emeğimizin karşılığını aldık. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

Hayatı öğrenmek için çocukların okuldan kalan zamanlarda, tatillerde birkaç saat de olsa çalışması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Para kazanmak önemli değil ama hayatın zorluğunu öğrensinler. Tecrübe kazansınlar. O tecrübe onlara geri kazanım sağlayacaktır" dedi. 9 ay önce öğretmen Gönül Yılmaz ile hayatını birleştiren Mehmet Emin Yılmaz, şu anda ağabeyiyle birlikte 3 işyeri sahibi olduklarını ve 4'üncü şubeyi açmaya hazırlandıklarını belirtti. Yılmaz'ın gelecekte çevresindeki muhtaç insanlara daha çok yardım etmeyi hedeflediğini ekledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Mehmet Emin Yılmaz fırında simit pişirirken görüntüsü

Simitleri tablaya dizerken görüntü

Müşterilere hizmet verirken görüntü

RÖP: Mehmet Emin Yılmaz

Personelle birlikte görüntüleri

86 MB /// 02.43

Haber-Kamera: Selma KUNAR/ANTALYA,

========================================================

(ÖZEL)

8) GAZİANTEPLİ KADINLARIN 'YUVALAMA' MESAİSİ

RAMAZAN Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantepli kadınlar, 'yuvalama' telaşı sardı. Gastronomi kenti Gaziantep'te Ramazan Bayramı'na özel olarak yapılan ve oldukça zahmetli bir yemek olan 'yuvalama' yemeğini yetiştirmeye çalışan kadınlar bir araya gelerek imece usulü çalışıyor.

Kentte geleneksel hale gelen ve Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan bayram yuvalaması için ev kadınları hazırlıklara başladı. Bayram yuvalaması için gerekli malzemeleri temin eden ev kadınları, el birliğiyle ve büyük bir özenle yuvarlama yapıyor. İçine pirinç unu, irmik, yumurta ve çekilmiş kuzu eti konularak yapılan ve ufak toplar halinde nohut büyüklüğünde yuvarlanan yemek, Bayram Namazı'ndan sonra kahvaltı yerine yeniliyor ve gelen misafirlere ikram ediliyor.

Yuvalama yemeğinin oldukça zahmetli bir yemek olduğunu hatırlatan ve yemeği hazırlayabilmek için birkaç kadının bir araya gelmesi gerektiğini belirten Zevce Tuncer, "Oldukça zor bir yemektir. Gaziantep'e has bir yemektir. Bir tek kişi ile yapılmaz. Birkaç kişi toplanıyoruz, komşularla bu yemeği yapabilmek için. Bir gün onlara bir gün bize yapıyoruz. Bayram'ın ilk günü soframızda mutlaka olması gerekiyor. Zor bir yemek ancak oldukça lezzetlidir" dedi.

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın geldiğinin sokaklarda ve evlerde telaşla yuvalama yapan kadınlardan anlaşılabileceğini ifade eden Hatice Tuncer ise "Bayram yuvalaması olmazsa olmazımız. Akşamdan hazırlarız. Erkeklerimiz namaza gider. Onlar namazdan gelene kadar biz yemeğimizi hazırlarız. Yanına pilavını yaparız. Herkes geldiği zaman bir araya gelip soframızı serip yemeğimizi yeriz. Daha sonra ise bayramlaşmaya gideriz. Gaziantep'te bayramın geldiğini yuvalamadan anlarsınız" diye konuştu.

Yuvalama yapan kadınlardan Birgül Kılıç de yuvalama yemeği olmadan Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın kutlanmadığını kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Yuvalama yapan kadınlar

Kadınların sohbet etmeleri

Zevce Tuncer'in konuşması

Hatice Tuncer'in konuşması

Birgül Kılıç'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

ÖRÜNTÜ BOYUTU: 206 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gönül Yılmaz Gaziantep Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title