Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)MERSİN' DE TIR' A TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN KAMYONET ÇARPTI; 3 ÖLÜ

MERSİN'de aşırı hız nedeni ile meydana gelen trafik kazasında 3 tarım işçisi yaşamını yitirdi 5 kişi de yaralandı. Kaza, merkez Akdeniz İlçesinde D-400 Karayolu'nda meydana geldi.Daha önce yaptığı kaza nedeni ile Tarsus- Mersin istikameti Adanalıoğlu Mahallesi kavşağında park halinde bekleyen 33 B 8574 TIR'a kasasında tarım işçilerini taşıyan henüz sürücüsü belirlenemeyen 33 TL 014 plakalı, kamyonet, aşırı hız nedeni ile kontrolden çıkarak arkadan çarptı.Çarpmanın etkisiyle devrilen kamyonette işçilerden Dilek Arslan ve Hasan Arslan ile Hüsna Ay hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişi de yaralandı. Yoldan geçenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Mersin Şehir ve Tarsus Devlet hastanelerine kaldırıldı.TIR ve kamyonet sürücülerinin, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi. Kaza nedeniyle uzun süre ulaşıma kapanan yol, araçların kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.

KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ DHA FEED' TEN  GEÇİLDİ

Mustafa İNSAN/MERSİN, -

================================================

2)TEM OTOYOLU BOLU DAĞI GEÇİŞİ AÇILDI

BOLU Dağı'nda 7 Haziran'dan bu yana kapalı olan TEM Otoyolu'nun Ankara yönü, derz yenileme çalışmalarının tamamlanması ardından bugün ulaşıma açıldı. Yolun açılmasıyla D-100 Karayolu'ndaki araç yoğunluğu sona erdi. TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü, 14 gün önce derz yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arasındaki çalışma nedeniyle sürücüler Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi. TEM'in kapanmasından sonra D-100'de başlayan araç yoğunluğu, dün akşam saatlerinde daha da arttı. İtfar vakti ve iftardan sonra gece boyunca oluşan konvoyda sürücüler adım adım ilerledi. Trafik zaman zaman durdu. Kuyruk, D-100'den TEM'e kadar uzadı. Sabah saatlerinde D-100'deki yoğunluk azaldı.

Normalde yarın açılması planlanan TEM'deki çalışmalar, D-100 Bolu Dağı geçişinde trafik çilesinin artması üzerine hızlandırıldı. 14 gün önce Kaynaşlı Kavşağı'ndan itibaren kapatılan TEM'in Ankara yönü, çalışmaların tamamlanmasından sonra saat 11.00 sıralarında tekrar açıldı. Karayolları görevlilerinin gerekli işaretlemeleri yapıp dubaları kaldırmasından sonra D-100'deki trafik de normale döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-D-100'deki araç yoğunluğu

-Karayolları ekiplerinin dubaları kaldırması

-TEM'in açılması

-TEM'deki levhalar, araçlar

Haber-Kamera:  Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================================

3)KIRKLARELİ'NDE TARİHİ TAŞ MEZARLAR TALAN EDİLDİ

KIRKLARELİ'nde ormanlık bölgedeki SİT alanında yer alan ve erken demir çağına ait olduğu belirlenen taş mezarlar defineciler tarafından talan edildi. Define bulma umuduyla taş mezarların çoğu kırılırken, 2 metreyi aşan çukurlar açılırken, bazı mezarların kenarlarında kafatasları ve kemikler bulundu. Kırklareli'nde merkeze bağlı Çukurpınar Köyü mevkiindeki tarihi taş mezarlar definecilerin hedefi haline geldi. Birinci derece arkeolojik SİT alanında yer alan ve Kırklareli Müze Müdürlüğü envanterine göre erken demir çağı milattan sonra 3'üncü yüzyıla ait mezarlar kimliği belirsiz kişilerce talan edildi. Üzeri taşla kaplı olan mezarların açılarak kemiklerin ortaya çıkarıldığı ve defineciler tarafından ortada bırakıldığı belirlendi.

Trakya Platformu Yürütme Kurulu üyesi Göksal Çidem, bölgedeki taş ocaklarıyla mücadele sırasında yapılan incelemede mezarların talan edildiğini tesadüfen gördüklerini söyledi. Bölgenin Avrupa'nın en büyük doğa alanlarından birisi olduğunu ifade eden Çidem, "Bulunduğumuz alan Istrancalar. Burası korunması gereken Avrupa'nın en büyük doğa alanlarından birisi. Burada tarihiyle, doğasıyla, ekosistemleriyle mutlak korunması gereken alanlardan bir alan. Biz bırakın korumayı değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Burada geçmiş medeniyetlere ait kaya mezarların yüzlercesi talan edilmiş. Büyük bir alanda çok büyük bir tahribat yaşanıyor. Tahribat sadece tarihle ilgili değil. Tarihi yok etmiyoruz aynı zamanda doğayı da yok ediyoruz. Bulunduğumuz alanın etrafında iki tane taş ocağı var. Biz taş ocakları için buraya gezi düzenlediğimizde o zaman gördük burada yaşanan tahribatı. Korkunç boyutlarda. Çok geniş bir alanda burada mezarlıklar var. Dileriz bundan sonra gereken önlemler alınır. Bu tarihi yok etmeyiz. Bu tarih gelecek nesillere kadar yaşatılır. Doğasıyla ve kültürüyle birlikte yaşanır" dedi.Taş mezarların kırılarak açıldığını ve definecilerin kazılarda 2 metreyi aşan çukurlar kazdığını kaydeden Çidem, "Gördüğünüz gibi kafatasları ve kemikler dışarıda. Bu kadar da vahşice tarih nasıl katledilir anlamak mümkün değil. Bir taraftan insanlar bu tarihi doğayı yaşatmak için çaba sarf ederken bir taraftan da birileri yok etmeye çalışıyor. Defineciler, madenciler var. Faaliyeti sona eren ama rehabilite edilmeyen çok sayıda taş ocağı var. Üstelik bunlar doğanın tam ortasında. Yeşil bir alanın içinde saç kıran gibi. Hepsi açılmış ve yok edilmiş" dedi. Kırklareli Müze Müdürlüğü yetkilileri, envanterde 'Çukurpınar Nekropol Alanı' olarak kayıtlı olan bölgedeki taribatla ilgili inceleme yapacaklarını belirtti. Yetkililer, konuyu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdiklerini söyledi. Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki taş mezarlarda inceleme yaparak konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Ormanlık alan

-Talan edilen mezarlar

-Mezar taşları

-Bulunan kemik ve kafatası

-Göksal Çidem'in mezarları incelemesi

-Çidem ile röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Jale AVYÜZEN/KIRKLARELİ,-

=====================================================

4)ESKİŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 14 JANDARMA ADLİYEDE

ESKİŞEHİR'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu 14 jandarma personeli adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün jandarma yapılanmasına yönelik olarak geçen 16 Haziran'da il merkezi ile ilçelerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu 13'ü halen görevde, 1'i ise Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 14 jandarma personeli gözaltına alındı. Götürüldükleri TEM şubesinde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilirken çekilen görüntüsü bulunuyor.

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===================================================

5)SÜMER EZGÜ SANAT AKADEMİSİ'NİN İLK YILSONU GÖSTERİSİ

SANATÇI Sümer Ezgü'nün kendisiyle aynı adı taşıyan akademisinde ilk yılsonu gösterisi yapıldı. Sümer Ezgü, "Burası çok yönlü bir kurum. Ben burada Atatürk'ü örnek alıyorum. Atatürk, hem vals hem de zeybek oynadı" dedi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü'nün geçen yıl Lara bölgesinde hizmete sunduğu Sümer Ezgü Sanat Akademisi'nin ilk yılsonu gösterisi gerçekleştirildi. Kurs bahçesinde kurulan sahnede 120'ye yakın öğrenci, aldıkları eğitimleri sergiledi. Davetli veliler ise hem alkış tuttu hem de parçalara eşlik etti. Öğrenciler daha çok saz, gitar, piyano ve bateride hünerlerini gösterirken bazı öğrenciler ise modern danslarda aldıkları eğitimleri sahneledi. Otizmli öğrenci Hasan Gazi Ülger'in bateri şovu ise davetlilerden büyük alkış topladı.

Sanatçı Ezgü akademide Atatürk'ü örnek aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Anne babalar geldiler çocuklarını izlediler. Emeğin sergilenmesi açısından güzel bir gündü. Burada müzik adına hiçbir ayrım yok. Biz çocuklarımızın hem milli kültür müziklerini hem de dünya müziklerini öğrenmeleri için çalışıyoruz. Burada Atatürk'ü örnek alıyorum. Atatürk, hem vals, hem de milli dansımız zeybek yaptı. Burası çok yönlü bir kurum. Sanat insanları bir arada tutar, birbirlerini yaşatmasını sağlar. Burada özel öğrencilerimiz de var. Otizmli öğrencilerimizin ritim ve müzik algıları çok açık. Onların da toplumda bir yerde olduklarını görmelerine ihtiyaçları var. Elimizden geleni yapıyoruz"

Görüntü Dökümü

----------------

Öğrencilerin performansından detaylar

İzleyici velilerden detay

Genel detaylar

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===============================================

6)CHP, ADALET TERAZİSİ KEFELERİNİ ANTALYA'DA BULUŞTURACAK

CHP Antalya İl Örgütü, adalet terazisi kefeleriyle ilçelerden başlayacak yürüyüşlerini Antalya Adliyesi önünde tamamlayacak.

CHP Antalya İl Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlayıp İstanbul'da Maltepe Cezaevi önünde sona erecek 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek için kent merkezinde ve ilçelerde bir dizi eylem gerçekleştirecek. Dün akşam Muratpaşa ilçesindeki Aydın Kanza Parkı'nda adalet çadırı kuran CHP il yönetimi, bugün itibariyle bütün ilçelerde bu çadırların kurulması talimatı verdi. Her ilçede belirlenen noktalarda saat 21.00 ile 23.00 arasında adalet çadırları kurulacak. Çadırlar, 'Adalet Yürüyüşü' sona erene kadar kalacak.

ADALET KEFELERİYLE YÜRÜYECEKLER

Öte yandan ilçelerden de kent merkezine yürüyüşler organize edildi. Bugün batıdaki en son ilçe olan Kaş'ta CHP'liler saat 15.00'te Finike'ye doğru yürüyecek. Partililer temsili olarak adalet terazisindeki kefelerden birini Finike ilçe başkanlığına teslime edecek. Yarın ise doğudaki son ilçe Gazipaşa'da yine saat 15.00'te yürüyüş başlayacak. Bu ilçedeki partililer de adalet terazisinin diğer kefesini Alanya'daki CHP'lilere teslim edecek. Her gün farklı bir ilçe örgütü kefeleri taşıyacak. İlçe örgütleri, adalet terazisinin kefelerini Antalya kent merkezinde birleştirecek. Birleşecek olan adalet terazisi kefeleriyle CHP'liler eylemlerini Antalya Adliyesi önünde yapacakları basın açıklamasıyla sonlandıracak.

'TERAZİ BOZUK'

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, adalet terazisinin bozuk olduğunu savunarak, adaletin herkese lazım olduğunu söyledi. Bu eylemlerinin sadece CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla alakalı olmadığını dile getiren Erdem, "Bütün kurumlara adalet yerleşene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Adaletin etkisizleştirildiği bir süreci yaşıyoruz. Kurduğumuz adalet çadırlarında da insanların dikkatini adalete çekmeye çalışıyoruz. Adalet bilinci, yaşamın her alanında lazım" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, -

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Antalya Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title