Haberler

Erzurum Kız Kardeşlerine Tecavüz Eden Ağabeylere 'Iyi Hal' Yok

Erzurum'da kız kardeşleri H.B.'ye (26) tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılandıkları 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'er yıl hapis cezasına mahkum edilen imam Ahmet B. (32) ve Muhammet B.'ye (29) iyi hal indirimi uygulanmadı. Hazırlanan gerekçeli kararda, eylemlerin mağdurun en korunaklı olması gereken, sanıkların dahi onun dış dünyadan korunacağı ev ortamı içerisinde ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmeleri nedeniyle alt sınırdan uzaklaşarak ceza verildiği belirtildi.

Merkez Yakutiye ilçesinde oturan H.B., 2013 yılı Kasım ayında polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Annesi İ.B. ve babası A.B.'nin vefat ettiğini anlatan H.B., Kars'ın bir köyünde imam olan ağabeyi Ahmet B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti. Ağabeyi Muhammet B.'nin şiddetine uğradığı için bir dönem Kadın Sığınma Evi'nde kaldığını anlatan kız kardeş, buradayken N.U. adlı kadının aracılığı ile tanıştığı 2 kişinin de tecavüzüne uğradığını ileri sürdü. H.B.'nin ifadeleri doğrultusunda iki ağabeyi ile birlikte biri aracılık eden kadın olmak üzere toplam 5 kişi, tutuklanarak cezaevine kondu.

Savcılık ve sorgu hakimliğinde, iki ağabey kız kardeşleri ile ilişkiye girdiklerini kabul etti, ancak zor kullanmadıklarını, diğer iki erkek ise para karşılığı ilişki yaşadıklarını ileri sürdü. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk celsesinde, 2 ağabey dışındakiler tahliye edildi. H.B.'nin ağabeyleri Ahmet B. ve Muhammet B. ise 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra her duruşmaya katılmak koşulu ile serbest bırakıldı. Bu arada imam Ahmet B., Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden alındı. Duruşmalarda ağabeyler, suçlamaları kabul etmeyerek, kız kardeşleri H.B.'nin iftira attığını iddia ettiler.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Mart 2017'de görülen karar duruşmasında Ahmet B. ve Muhammet B. 'nitelikli cinsel saldırı' suçunda önce 10'ar yıl hapis cezasına mahkum edildi. Heyet, suçun kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle iki kardeşin cezasını yarı oranında arttırarak 15'er yıla çıkardı. Mahkeme, diğer sanıklar iki erkeğin beratine karar verirken, N.U.'yu 'fuhuşa teşvik etmek' suçundan 3 yıl hapis, 140 lira da para cezasına çarptırdı. Duruşma salonunda hazır bulunan iki kardeş hükümle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, N.B. için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu tarafından düzenlenen raporda sınırda mental kapasitede olmasının, kolay ikna edilebilir olmasına neden olduğunun bildirildiğine yer verildi. Kararda, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulundan alınan raporda ise mağdurenin ağabeylerinin cinsel eylemleri nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu vurgulandı. Her iki kardeş sanığın bir şekilde algılama sıkıntısı çektiği anlaşılan kız kardeşleri olan mağdureye karşı bu eylemi gerçekleştirmeleri, mevcut fiziki ve fiili durumunun suistimal ettikleri vurgulanan gerekçeli kararda şöyle denildi:

"Aslen bu eylemlerin yine mağdurun en korunaklı olması gereken, hatta sanıkların dahi onun dış dünyadan korunacağı tek ortam olan ev ortamı içerisinde ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmeleri, mağdurun zihinsel durumuna rağmen daha sonrada başına gelen ve suç konusu olan diğer olaylar dikkate alındığında, onu koruma ve kollama yönünde nedamet teşkil edecek hiç bir harekette bulunmamak surette daha kötü bir sosyal ortam ve suç içerisine mağdur olarak düşmesine de dolaylı olarak sebebiyet verdikleri gözönüne alındığında ve mevcut tüm bu durumlar sanığın yoğun kasıt altında eylemlerini icra ettikleri, eylemden sonraki davranışlarında da herhangi bir pişmanlık içeren harekette bulunmadıkları, bu durumunda olumsuz kişiliklerine delalet ettiği kanaatiyle asgari hadden uzaklaşılarak ve takdiri indirim sebebi uygulanmaksızın ceza tayini cihetine gidilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakutiye Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title