Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)YOL VERME TARTIŞMASINDA TAŞLI, SOPALI KAVGA: 4 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde iki araç sürücüsü arasında yol verme yüzünden çıkan tartışma, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede taş ve sopalarla 4 kişi yaralandı.Olay, sabah saatlerinde Çerkezköy-İstanbul karayolu üzerindeki Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. 47 KR 816 plakalı otomobili kullanan Oktay Kafatar ile 59 JB 405 plakalı otomobilin sürücüsü Ünal Değerli arasında yol verme yüzünden tartışma çıktı. Seyir halinde olan iki araç sürüsü de yolda birbirlerinin önüne kesmek isterken kontrolden çıkan Ünal Değerli'nin kullandığı otomobil Narin Kavşağı'nda devrilerek şarampole yuvarlandı. Otomobildeki sürücü kazayı yara almadan atlattı. Kazanın ardından araçlarından inen iki grup arasında taş ve sopaların kullandığı kavga çıktı. Kavgada Oktay Kafadar, Emre Kafadar, Samet Kafadar ile Ünal Değerli, vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları taş ve sopalarla yaralandı. Kavga sırasında Ünal Değerli'nin aracından çıkardığı tabanca ile havaya ateş açtığı iddia edildi.

Kavgada yaralananlar, ambulanslarla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çerkezköy polisi olay yerinde yaptığı incelemede tabanca ile 4 boş kovan bulurken, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Olay yerinden detaylar

Kaza yapan otomobil

Polis ekiplerinin çalışması

Olay yerine emniyet şeridi

Yerdeki kurşunlar

Detaylar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===============================================

2)ANNESİ ÖLDÜRÜLEN BEBEK MAKİNEYE BAĞLI YAŞIYOR

BİLECİK'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastane tedavi altına alınan erkek bebek solunum yetmezliği nedeniyle makineye bağlı yaşıyor. Uzm. Dr. Harun Tepeli, "Solunumu güçlenmezse makineye bağlı devam edecek. İki gün çok önemli" dedi.

Geçen perşembe gecesi eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan erkek bebeği, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra ambulans helikopterle geçen cuma günü Isparta'ya sevk edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine inen ambulans helikopterden alınan erkek bebek, buradan da kara ambulansıyla Özel Isparta Hastanesi'ne götürüldü.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2 GÜN ÇOK ÖNEMLİ"

Solunum yetmezliği sorunu olan bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikenin devam ettiği belirtildi. Çocuk sağlığı uzmanı Uzm. Dr. Harun Tepeli, bebeğin hastanedeki tedavi sürecinde 5'inci güne gelindiğini ve hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi. Kritik sürecin sürdüğünü aktaran Uzm. Dr. Tepeli, "Şu anda spontan sorunu var. Makinesiz duramıyor. Halen makineye bağlı olarak hayati tehlikesi yoğun şekilde devam ediyor. Çok zaman öngöremiyoruz. Bundan sonra çocuğun yanıtına göre solunumu güçlenirse ayıracağız. Solunumu güçlenmezse makineye bağlı devam edecek. Önümüzdeki 2 gün çok önemli" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (16 Haziran'da geçilmişti)

-----------------------------

Bebekten görüntü

Sağlık çalışanlarının bebekle ilgilenmesi

Dr. Dr. Harun Tepeli'nin açıklaması

Dr. Dr. İsa Gökhan Yalçın'ın açıklaması

Detay

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================================

3)ÇOCUK SÜRÜCÜ VE BABASI POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI

BOLU'da polis, 11 yaşındaki çocuk ile babasının kullandığı biri plakasız iki otomobili evrakları eksik olduğu için bağlamak istedi. Baba ve oğlu polise tepki gösterdi. Tartışma sırasında çocuk sürücü, otomobillerden birisine binip kaçarken, ona engel olmak isteyen polis memuru aracın altında sürüklenmekten son anda kurtuldu.

D-100 Karayolu kenarındaki yan yoldan seyreden plakasız hurda otomobili kullanan kişinin çocuk olduğunu görenler polise ihbarda bulundu. Polis, 11 yaşındaki Eren Ü.'nün kullandığı plakasız otomobil ile babası Levent Ü. yönetimindeki 07 LS 061 plakalı otomobili, Beşkavaklar Mahallesi mevkisindeki akaryakıt istasyonunda yakıt alınırken buldu.

Trafik ekibinin yaptığı kontrolde Eren Ü.'nün kullandığı plakası bulunmayan hurda otomobilin hiçbir belgesinin olmadığı belirlendi. Levent Ü. de polisin istediği sürücü belgesi ile otomobilin evraklarını vermedi. Bunun üzerine polis iki aracı da bağlayarak otoparka çekmek istedi.

8 kişilik ailesiyle Ankara'dan geldiği öğrenilen Levent Ü. ve oğlu buna tepki gösterdi. Eren Ü., polis memuruna saldırmaya kalkarken, babası "Kendimi keseceğim" diyerek aracının bagajından bıçak almaya çalıştı.

Bu sırada Eren Ü., babasının kullandığı otomobilin direksiyonuna geçti. Polis memuru aracın açık camından sürücüyü Eren Ü.'yü tutup engel olmaya çalıştı. Ancak Eren Ü., gaza basarak bagajı açık olan araçla kaçtı. Polis memuru Ercan Bayraktar, son anda elini bırakarak aracın altında sürüklenmekten kurtuldu.

Plakasız hurda otomobil çekiciye yüklenerek otoparka çekildi. Levent Ü. ile ailesi ise karakola götürüldü. Polis, kaçan Eren Ü.'yü ararken soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Polisle araçta bulunanların tartışması

-Trafik polisinin sürücüyü uyarması

-Araçlardan görüntü

-Eren Ü.'nün araca binip kaçarken polisin durdurmaya çalışması

-Levent Ü.'nün gözaltına alınması

Dosya adı: blkacanarac

SÜRE: (01.40 DK) BOYUT: (185 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================================

4)FETÖ'NÜN İZMİR'DEKİ JANDARMA YAPILANMASI, OPERASYONLARLA ORTAYA ÇIKARTILDI

İZMİR'de, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar ve yapılan operasyonlar, örgütün İl Jandarma Komutanlığı'ndaki yapılanmasını ortaya çıkardı. Kenti, kuzey saha ve güney saha diye ikiye bölen örgütün, jandarmadaki üyelerini sivil elemanlarınca yönettiği, yine farklı kurumlardaki kamu kurumu çalışanlarından da destek alındığı saptandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İl Jandarma Komutanlığı'nın, FETÖ/PDY'nin kurum içi yapılanmasına yönelik 15 Temmuz 2016 sonrasında düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama yapıldı. Örgütün jandarma yapılanmasına yönelik çarpıcı detayların verildiği savcılık açıklamasında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün İzmir İl Jandarma Komutanlığı yapılanmasının ortaya çıkarılması için özel ekiplerle çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

İZMİR'İ İKİ SAHAYA AYIRMIŞLAR

Savcılık koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonlardan elde edilen bilgilere göre, örgüt, İzmir'i 'Kuzey saha' ve 'Güney saha" olarak ikiyi ayırdı. Kuzey saha yapılanmasında Aliağa, Bergama, Çiğli, Dikili, Foça, Kemalpaşa, Kınık, Menemen, Güney saha yapılanmasında da, kent merkezi, merkez ilçe durumundaki Buca, Bornova, Karabağlar ile Güzelbahçe, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Karaburun, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Seferihisar, Tire ve Torbalı ilçeleri yer aldı.

Jandarma teşkilatındaki örgüt elemanlarının ise sorumlu örgüt ağabeylerince yönetildiği saptandı. Örgütünün jandarma yapılanması, il imamına bağlı, İl Jandarma imamı, Jandarma imamına bağlı hususi abiler, hususi abilere bağlı subay, astsubay ve uzman jandarma çavuşlardan sorumlu ayrı mesul abiler şeklinde örgütlendikleri de deşifre edildi.

ÖRGÜTÜN SİVİL VE ASKER YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ

Eldeki tüm bilgi ve tespitler sonrasında İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki özel birim, savcılık koordinesinde operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda, jandarma imamı, hususi abi, mesul abi, mesul abla, gibi tanımlamaları bulunan 32 sivil ile jandarma ve asker kanadından 25 subay, 111 astsubay, 48 uzman çavuş, 1 sözleşmeli deniz çavuşu olmak üzere toplam 185 askeri personel hakkında işlem yapıldı. Ayrıca bu operasyonların gerçekleşmesinden sonra memur seviyesinde örgüt içinde yer alan 9 polis memuru, 2 adliye zabıt katibi, 1 din görevlisi, 1 akademisyen, 1 ilçe milli eğitim müdürü, 1 halk eğitim merkezi müdürü, 1 okul müdürü olmak üzere toplam 16 memur hakkında yasal işlem yapıldı.

İZMİR MERKEZLİ 55 İLDE OPERASYON

İzmir merkezli 55 ildeki bu operasyonlar sonrasında, 19 sivil örgüt üyesi tutuklandı, 5 sivil örgüt mensubu adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 8 sivil örgüt mensubunun ise halen firari olduğu öğrenildi. FETÖ/PDY'nin Jandarma ve asker kanadında yer alan, kripto olarak nitelendirilen üyelerinden 18 subay, 75 astsubay ve 33 uzman jandarma çavuş olmak üzere toplam 126 askeri personel tutuklandı. 55 askeri personel adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 subay ve 1 astsubay olmak üzere 4 askerinde halen firari olarak arandığı açıklandı.

Haklarında yasal işlem yapılan 233 sivil, memur, Jandarma ve diğer kuvvetlere bağlı personelden toplam 113'ünün 'ByLock, Kakao Talk, Eagle, Hospoint' gibi örgütün gizli ve şifreli haberleşme programlarını kullandıkları tespit edildi.

Örgütün İzmir'deki yapılanmasını da, 'İl abisi, il abisine bağlı Jandarma, diğer kuvvetler, emniyet ve diğer kamu kurumlarından sorumlu imamlar, il abisine bağlı il öğrenci sorumlusu, il abisine bağlı 3-5 arasında ilin büyüklüğüne göre değişen büyük bölgeler ve bu büyük bölgelerin sorumlusu, büyük bölge sorumlusuna bağlı bölgenin kasası ve bölge öğrenci sorumlusu, büyük bölge sorumlusuna bağlı 3-5 arasında bölgenin büyüklüğüne göre değişen küçük bölgeler ve küçük bölge sorumlusu, Küçük bölge sorumlusuna bağlı, bölgenin büyüklüğüne göre değişen 3-5 arasında esnaf bölgesi ve öğrenci evleri ile esnaf bölgesi sorumlusu ve öğrenci evleri sorumlusu' şeklinde oluşturulduğu tespit edildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, -

==========================================================

5)ŞANLIURFA'DA TERÖR OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA

ŞANLIURFA'nın Suruç ile Akçakale İlçesi'nde düzenenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ile polisin ortaklaşa düzenlediği terör operasyonunda; Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi'nde Suzan Ç., Suruç İlçesi'nde ise Sabri Ş. ve Ahmet Ç. gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Ahmet Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Suzan Ç. ve Sabri Ş. ise, 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Şüphelilerin polis araçlarına konulması

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 21 MB

=================================================

6)HDP'Lİ BİLGEN VE KAYA'NIN DAVALARI DİYARBAKIR'DA GÖRÜLECEK

YARGITAY 5'inci Ceza Dairesi, mahkemeler arası yetki uyuşmazlıkları nedeniyle Ankara ve Afyonkarahisar'a gönderilen HDP milletvekilleri Ayhan Bilgen ile Hüda Kaya'nın yargılamalarının Diyarbakır'da yapılmasına karar verdi. HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan Kobani olayları öncesi yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak'ta tutuklanan Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği', 'Suç işlemeye alenen tahrik etme' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameye kabul eden Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi geçen Şubat ayında, sanığın ikamet ettiği Ankara'da gözaltına alınmasını gerekçe göstererek, dosyayı yetkisizlik kararı ile Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bilgen'in işlediği iddia edilen 'Terör örgütüne üye olmak' suçunun son işlendiği yerin Ankara olduğunu belirten mahkeme, sürekliliği olan suçun sürekliliğinin sanığın gözaltına alındığı Ankara'da kesildiğini, bu nedenle yargılamanın Ankara'da yapılması gerektiğini kaydetti.

Yetkisizlik kararı ile gönderilen dosyayı inceleyen Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise Bilgen'i yargılamakla görevli ve yetkili mahkemenin Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna hükmederek, dava için karşı yetkisizlik kararı verdi. Bunun üzerine mahkemeler arasındaki yetki uyuşmazlığının giderilmesi amacıyla dosya Yargıtay'a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Bilgen'in Diyarbakır'da yargılanmasına karar vererek, dosyayı Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

HÜDA KAYA'NIN DOSYASI DA DİYARBAKIR'A GÖNDEİLDİ

Afyonkarahisar'da 28 Ocak'ta gözaltına alınarak getirildiği Diyarbakır'da adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya hakkında da geçen Şubat ayında 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik', 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak' iddialarıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 'Terör örgütü üyeliği' suçunun kesildiği yerin, Hüda Kaya'nın gözaltına alındığı Afyon olduğunu belirterek, dosya hakkında yetkisizlik kararı verdi. Dosyanın gönderildiği Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin de karşı yetkisizlik kararı vermesi üzerine, Hüda Kaya'nın dosyası da yetki uyuşmazlığının çözülmesi için Yargıtay'a gönderildi. Mahkemeler arasındaki olumsuz yetki uyuşmazlığını inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Kaya'nın dava dosyasına bakmakla görevli mahkemenin Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna hükmederek, dosyayı Diyarbakır'a geri gönderdi.

Mahkemeler arası olumsuz yetki uyuşmazlığının çözülmesi üzerine Diyarbakır'a gönderilen Ayhan Bilgen ve Hüda Kaya'nın davalarının önümüzdeki günlerde görüleceği öğrenildi.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

=====================================================

7)ÖZGECAN'IN KATİLİNİN CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA SONA GELİNDİ

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i Adana Cezaevi'nde öldüren 46 yaşındaki Gültekin Alan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. Mütalaa veren savcı, sanıklar hakkında 5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arası değişen hapis cezaları istedi.

11 Nisan 2016'da Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, cezaevinde kaldıkları koğuşta hükümlü Gültekin Alan'ın tabancalı saldırısına uğradı. Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası yaralandı. Başlatılan soruşturma kapsamında Gültekin Alan, ona yardım ettiği iddiasıyla infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, silahı cezaevine soktuğu iddia edilen hükümlü Hüsamettin Bağlar ve eşi Gamze Bağlar, diğer tutuklular Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel ile Serkan Akkoca hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme dosya içeriği ile ilgili yayın yasağı getirdi.

Devam eden yargılamalarda Gültekin Alan dışındaki diğer tutuklu sanıklar tahliye edildi. Alan dışındaki sanıklar suçlamaları kabul etmezken duruşma savcısı araştırılmasını istediği başka bir konu olmadığını belirterek esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, Gültekin Alan'ın tasarlayarak öldürme ve öldürmeye teşebbüs ile hürriyetten yoksun kılma, hakaret suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 41 yıla kadar, Ahmet Tekin Baykal'ın azmettirmeden ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıla kadar, Ferat Yüksel'in suça iştirakten ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar, Hacı Ahmet Özdoğan'ın cezaevine yasadışı mal sokmak ve görevi kötüye kullanmadan 8 yıla kadar, Hüsamettin ile eşi Gamze Bağlar'ın cezaevine yasadışı mal sokmadan 5'er yıla kadar Serkan Akkoca'nın ise haksız mal edinme suçundan beraatine karar verilmesini istedi. Ayrıca savcı, Ferat Yüksel'in tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ferat Yüksel'in tutuklanma talebinin reddine karar verirken duruşmayı erteledi.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, -

===================================================

8)BURSA'DA BAYRAM ÖNCESİ TATLI İMALATHANELERİNE BASKIN

BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi tatlı imalathanelerini denetledi. Hijyenik ortamlarda üretim yapmayan imalathanelere belediye ekipleri tarafından tutanak tutuldu.Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini arttıran Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde tatlı üretimi yapan işyerlerini titizlikle inceledi. Denetimlerde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve çalışanların temizliği konusunda incelemeler yapıldı. Çalışanların kılık kıyafetinden, mekan temizliği ve üretim araçlarının temizliğini de inceleyen ekipler, hizmet ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan işletmelere teşekkür ederken, kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanak tanzim edip, eksiklerin giderilmesi için uyardı.

Zabıta ekipleri, denetimlerin amacının cezai işlem olmadığını belirterek, Osmangazi halkının en iyi hizmeti alarak daha sağlıklı ürünleri tüketmesi adına denetimlere hız verdiklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Süre: 2 dakika 24 saniye Boyut: 217 MB

Görüntü Dökümü:

-Zabıta ekiplerinin imalathanelere girişi

-Ekiplerin inceleme yapması

-Tutanak tutulması

-Detaylar

BURSA, -

=====================================================

9)İCRA MÜDÜRLÜ İHALE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

ADANA'da ihale çetesine yönelik düzenlenen operasyonda  aralarında icra müdürünün de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ihalelere fesat karıştıran, icradaki araçların parçalarını sökerek otomobillerin değerini düşük gösteren çeteye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 1.5 yıl süren çalışma sonucu  belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.  Karataş İcra Müdürü Ö.Ş. ile icra memuru H.A.'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Liderliğini otel sahibi A.D.'nin yaptığı çetenin lüks araçların icra satışı öncesi önemli parçalarını söküp değerini düşürdüğü, ardından da düşük fiyata alıp, parçaları tekrar takıp, satarak haksız kazanç sağladığı belirlendi. Ayrıca ihaleye giren vatandaşları tehdit ve tartaklayan çete üyelerinin çok düşük rakamlara aldıkları gayrimenkulleri ise 3-4 kat fazlasına sattığı anlaşıldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından sağlık kontrolüne getirilen zanlılar, işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlıların Adli tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 03'18"    BOYUT: 202 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

======================================================

10)TOKATLI KADINLAR EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ PAZARDA SATIYOR

TOKAT'ın Turhal ilçesinde ev kadınları yaptıkları el işi ve oyaları Turhal Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen kapalı pazar yerinde satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Turhal Belediyesi, ilçede çarşamba günü halk pazarı kurulan alanı, geçimlerini el iş yaparak sağlayan kadınlara tahsis etti. El emeği göz nuru el işlerini pazar günleri burada satan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bu kadınlardan 50 yaşındaki Sati Gülmez, "Daha önce elimizde satıyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun bize bu imkanı verdi" dedi. Evinde yaptığı kadın çantalarını kapalı pazar yerinde satan Ayşe Kaya ise, "Keçeden çanta yapıyorum. Evde kendim uğraşıyorum. Önceden bunları satmakta zorluk çekiyordum. Komşularımıza,  akrabalarımıza satıyordum. Belediye başkanımız sağolsun artık daha fazla kişiye hitap ediyoruz artık. Bizim için çok güzel oldu. Satışlarımızdan eskiye göre daha da arttı" dedi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise "Hanımefendilerin el emeği göz nuru ile işledikleri ürünleri belediyemiz tarafından pazarlamak için açtık. Hanım efendiler bizden iş istemediler.  Ancak üretmiş oldukları ürünleri pazarlayabilecekleri pazar yeri istediler. Burası da bizim çok amaçlı pazar yerimizdi.  Bu pazar yerimizi bir gününü de hanımefendilere tahsis ettik. Ev ekonomilerine küçük de olsa bir katkı sağlamış oluyorlar'" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Pazardan görüntü

-El işi ve oyalardan görüntü

-Kadınlarla röportaj

-Turhal Belediye Başkanı ile röportaj

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TURHAL,(Tokat)

(123 mb)

====================================================

11)KAYSERİ'DE FUHUŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTI

KAYSERİ'de kiraladıkları evlerde, fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan biri kadın 2 kişi, adliyeye gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu ekiplerinin, kentteki 5 adrese eş zamanlı yaptığı operasyonda Ayşe Ö. ve Ali Y.'yi yakalayarak, gözaltına aldı. Bu kişilerin, kiraladıkları evlerde 3 kadın ile 1 travestiye para karşılığı fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Polisteki sorguları tamamlanan 2 kişi, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Fuhuş zarlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 50 saniye-27 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çerkezköy İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title