Haberler

Üretim Reform Paketi Sanayicinin Önünü Açacak"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Meclisten geçen "Üretim Reform Paketi"nin sanayicinin önünü açacağını belirterek, "Üzerimizdeki birçok yükü hafifletecek düzenlemeler var. Asıl önemlisi devletin sanayiciye bakışındaki zihniyet değişiyor.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Meclisten geçen "Üretim Reform Paketi"nin sanayicinin önünü açacağını belirterek, "Üzerimizdeki birçok yükü hafifletecek düzenlemeler var. Asıl önemlisi devletin sanayiciye bakışındaki zihniyet değişiyor. En büyük kazanımımız bu." ifadesini kullandı.

Özdebir, yazılı açıklamasında, ASO haziran ayı olağan meclis toplantısının bugün gerçekleştirildiğini bildirdi.

Toplantıda gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdiğini aktaran Özdebir, Fed'in atacağı adımların fiyatlanmış olması nedeniyle kurda aşırı bir oynaklık beklenmediğini ancak Fed'in 4. faiz artırımına gitme olasılığının netleşmesi durumunda yukarı yönlü hareketlilik görülebileceğini kaydetti.

Özdebir, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye'nin aralarında bulunduğu 30 ülkeyi kapsayan "Yükselen Piyasalara Sermaye Akışları" raporu haziran sayısının yayınladığına işaret ederek, "Sermaye akışındaki artışta Çinli otoritelerin yuanın istikrar kazanmasına yönelik çabaları, ABD'nin korumacı ticaret politikalarına yönelik endişelerin azalmasının, 2017 yılına ilişkin beklentilerin iyileşmesinde önemli rol oynadığı belirtiliyor. Ancak devamında önemli bir noktaya temas ediyor rapor, ' Türkiye'nin büyüyen cari açığını finanse etmek için kısa vadeli sermaye akışlarına ihtiyaç duyması nedeniyle küresel bir satış dalgasına karşı en kırılgan bölge ülkesi Türkiye'dir'. Bu yorumla kuruluş, Türkiye'nin tasarruf yetersizliğinden başlayarak büyümenin finansmanına uzanan yapısal sorununa parmak basmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Küresel ve Türkiye ekonomisi özelinde, ekonomiyi türbülansa sokacak yakın dönemde bir sorun görünmediğine dikkati çeken Özdebir, ekonomik temellerin sağlamlaştırılması, büyümenin kalıcı ve sürdürülebilir özellik kazanması için yapısal reform olarak adlandırılan alanlara odaklanılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Özlü, Üretim Reform Paketi'nin TBMM'de kabul edilerek yasalaştığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın onaylaması halinde yürürlüğe girecek. Bu paket için iktidar, muhalefet destek veren tüm milletvekillerimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Komisyon çalışmalarının büyük bölümüne ben de katılarak görüşlerimi ifade etme imkanı buldum. Paket içinde sanayicinin önünü açacak, üzerimizdeki birçok yükü hafifletecek düzenlemeler var. Asıl önemlisi devletin sanayiciye bakışındaki zihniyet değişiyor. En büyük kazanımımız bu olacak. Bu paketin büyük bir mutabakatla kabul edilmesi de bizleri ayrıca mutlu etti."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title