Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

ANTALYA' DA DENİZDE KAZA1)PARASAİLİNGİN HALATI KOPTU, YOLCUNUN BACAĞI KIRILDI ANTALYA'da, gezi teknesine bağlanan 'parasailing'in halatının kopması sonucu yaklaşık 80 metreden düşen 12 yaşındaki Abdullah Canbeyli'nin sağ bacağı kırıldı.

ANTALYA' DA DENİZDE KAZA

1)PARASAİLİNGİN HALATI KOPTU, YOLCUNUN BACAĞI KIRILDI

ANTALYA'da, gezi teknesine bağlanan 'parasailing'in halatının kopması sonucu yaklaşık 80 metreden düşen 12 yaşındaki Abdullah Canbeyli'nin sağ bacağı kırıldı.

Muratpaşa İlçesi Lara plajlarındaki kaza, saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Kemer'den gezi teknesiyle Lara sahiline gelen Abdullah Canbeyli, başka bir tatilciyle parasailinge bindi. Gezi teknesinin çektiği parasailing yaklaşık 80 metre havalandıktan sonra halat koptu. Rüzgarın da etkisiyle savrulan paraşüt, Lara sahilindeki TRT kampına düştü. Kazada, parasailingdeki Abdullah Canbeyli'nin sağ bacağı kırılırken, diğer yolcu yara almadan kurtuldu. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Abdullah Canbeyli, ambulansla Özel Anadolu Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Abdullah Canbeyli'nin düşmesine şahit olan gezi teknesindeki dayısı Doğan Yıldırım, kazanın çok kısa sürede gerçekleştiğini belirtti. Kemer İlçesi Beldibi sahilinde bindikleri gezi teknesiyle Lara'ya geldiklerini anlatan Yıldırım, "Yeğenim paraşüte binmek istedi. Yerli bir turistle 100'er TL karşılığında paraşüte bindi. Bir süre yükseldikten sonra halat koptu. Nasıl oldu bilmiyorum ama süzülerek 75- 80 metreden düştü. Şansımız varmış ki ucuz kurtuldu. Bacağında kırık var ancak genel sağlık durumu iyi" dedi.

Polis, kazadan sonra olay yerinden ayrılan tekne sahibi ile diğer yolcuya ulaşmaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-Yaralanın sedyeye alınması

-Yakınlarının görüntü çekenlere bağırıp çağırması

-Polis ekip otosundan ve ambulanstan görüntü

"60 MB - 59 SN"

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA,

==========================================================

ÇOCUK SÜRÜCÜ VE BABASI POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI (ek)

2)POLİS LASTİKLERE ATEŞ EDEREK DURDURDU

Karakola götürülen Levent Ü.'ye para cezası uygulandı. Levent Ü., işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Bu sırada oğlu Eren Ü.'nün kaçtığı otomobil, D-100 karayolu Yumrukaya mevkisinde görüldü. Polisi gören Eren Ü., otomobille tekrar kaçtı. Polis, bir süre sonra Köroğlu Mahallesi'nde seyir halinde gördüğü otomobilin peşine düştü. D-100 Karayolu'na çıkıp Ankara yönüne giden otomobil, kavşaktan tekrar Bolu yönüne dönerken Karacaağaç mevkisinde polisin lastiklerine ateş etmesi sonucu durduruldu. Karakoldan çıktıktan sonra oğluyla buluşup direksiyona geçtiği anlaşılan Levent Ü., aracın kapılarını kilitledi. Polis memuru Ercan Bayraktar, camı kırarak kontak anahtarını almak isterken arbede yaşandı. Sağ elini cam kesen polis Bayraktar yaralandı. Bayraktar'a gelen 112 Acil ekibi ambulansta tedavi uyguladı. Sağlık görevlileri Levent Ü. ile aracın içinde bulunan eşi ile çocuklarını da sağlık kontrolünden geçirdi. Levent Ü., daha sonra tekrar gözaltına alınarak karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Polislerin olay yerine gidişi

-Araçtan görüntü

-Araçta bulunanların görüntüsü

-Levent Ü.'nün polislere tepki göstermesi

-Sağlık ekipleri aile bireylerini sağlık kontrolünden geçirmesi

-Elinden yaralanan trafik polisinin görüntüsü

SÜRE: (02.42 DK) BOYUT: (303 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

3)TÜRKİYE BU İKİ GÖRÜNTÜYÜ KONUŞUYOR

Türkiye İstanbul Pendik' te  bir minibüste şort giydiği için saldırıya uğrayan genç kız ile İzmir de bir  otobüste yolcuların    şarkıya dans ederek eşlik ettikleri görüntüyü konuşuyor.

İstanbul'  Pendik' deki bir  minibüste şort giydiği  için üniversite öğrencisinin darp edilmesine ilişkin sosyal medyada yeralan  saldırı görüntüleri  tepki çekerken, İzmir' de bir  otobüste  çekilen görüntü sosyal medyada  paylaşım  rekorları kırdı. Görüntülerde otobüsteki yolcular "Bahçe duvarından aştım" şarkısını söylerken genç kızlarında  ayağa kalkıp dans etmesi dikkat çekiyor

Görüntü Dökümü

----------------

-İstanbul Pendik' te  minibüste genç kıza saldırı anı

-İzmir' de otobüste  çekilen görüntülerde "Balçe duvarından aşkım " şarkısına yolcuların dans ederek eşlik etmesi

DHA

=========================================================

4)ÇOCUK KAÇIRMA İDDİASINA MAHALLELİ İSYAN ETTİ

ADANA'da alkollü 2 kişi tarafından kaçırılıp kısa süre sonra bırakılan 10 yaşındaki Mustafa Selim Cingöz'ün ailesi ve mahalle sakinleri, bölgede güvenlik önlemlerinin arttırılması için eylem yaptı. Olay geçen pazar günü merkez Sarıçam İlçesi Orhan Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokakta arkadaşlarıyla birlikte bisiklet süren Mustafa Selim Cingöz'ün yanına alkollü 2 kişi geldi. Kendilerini sivil polis olarak tanıtan şüpheliler, bisikleti arabanın bagajına koyduktan sonra, çocukla birlikte sokak başından ayrıldı.  Evden giderek uzaklaştığını anlayan Cingöz, bağırarak araçtan inmek istedi. Çocuğun ağlamasından korkan şüpheliler Cingöz'ü bırakarak kaçtı. Kendi imkanlarıyla eve gelen küçük çocuk olayı anne ve babasına anlattı. Baba Mustafa Kemal Cingöz ve anne Fatma Cingöz karakola giderek şüphelilerin eşkallerini polise bildirdi. Kısa süre takip sonucu şüpheliler Oğuzhan A. ve Uğur T. yakalandı.  Çocuğu şaka yaptıkları ileri süren 2 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olayın mahallede duyulması üzerine endişeye kapılan sokak sakinleri Orhan Gazi Mahallesi girişinde toplanarak, Cingöz Ailesi'ne destek verdi. 3 günden beri çocuklarını sokağa çıkartamadıklarını söyleyen aileler, yetkililerden tedbirlerin arttırılmasını, sokaklarına güvenlik kamerası takılmasını istedi. Yoldan geçen vatandaşların da destek verdiği aileler eylemin ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Anne Fatma Cingöz'ün konuşması

Anne, baba ve çocuğun görüntüsü

Mahalledeki çocukların görüntüsü

Mahalle sakininin konuşması

Mahalledeki bir çocuğun görüntüsü

Baba  Mustafa Kemal Cingöz'ün konuşması

Mahalle sakinlerinin pankartlarla görüntüleri

Pankartlardan genel ve deta görüntüler

Mahalle sakinlerinin konuşması

SÜRE: 02'41"    BOYUT: 164 MB

Haber: Çağmar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

==========================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

5)DÜZCE'DE KAVŞAĞA 'RABİA' HEYKELİ

DÜZCE Belediyesi tarafından Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde yeniden düzenlenen kavşağa 'Rabia heykeli' konuldu.  Belediye tarafından yaptırılan 'Rabia heykeli', eski garajlar mevkisinde düzenleme çalışmaları devam eden kavşağa dikildi. Heykelin kaide bölümüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 'Tek bayrak, tek Millet, tek vatan, tek devlet' yazıldı. Vatandaşlardan bazıları heykelin kavşağa konulmasının yanlış olduğunu söylerken, bazıları olumlu buldu. Kent sakinlerinden Hasan Akyüz, "Herkesin kendisine göre bir sembolü olur. Ama bu gösteriştir. Şu anda bu heykelin dikilmesi yanlış" dedi.

Ekrem Taşdemir ise "Ayrımcılık olur. Yarın CHP 6 oku oraya diker, öbür gün MHP 3 hilali oraya diker. Halk arasında ayrım olur, kardeş kavgası çıkar. Biz de tek devlete, tek bayrağa karşı değiliz. Yarın MHP de CHP de diker. Ben buna karşıyım. Mehmet Keleş buna yaptığı yatırım ile benim Ağa Köyü yolumu yapsın" dedi.

Muhammet Yasir Uğurlu ise "Taraflı olarak baktığımda doğru. Ama tarafsız bakarsam kesinlikle yanlış. Sonuçta bu ülkede aynı siyasi görüşü paylaşmayan insanlar var. Ben bu görüşe aykırı bir insansam rahatsız olurum. Sonuçta burası benim ülkem" diye konştu.

Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Keleş, 15 Temmuz darbe girişimi ardından Türk milletinin birliğinin simgesi olan 'Rabia' işaretini ölümsüzleştirdiklerini söyledi.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Heykel

-Vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================================

6)VALİ AKSOY, LİCE'DE 2 TRAFİK KAZASINDA ÖLENLERİN 7 KİŞİNİN TAZİYESİNE KATILDI

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, Lice ilçesi karayolunda önceki gün ve dün polis zırhlı aracı ile sivil araçların çarpışma sonucu meydana gelen 2 ayrı kazada hayatını kaybeden 7 kişinin taziyesine katıldı. Vali Aksoy beraberindeki Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte Diyarbakır-Bingöl karayolunda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler ilk olarak Şaklat Köyü taziye evini ziyaret etti. Ziyarette kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Vali Aksoy ve beraberindekiler, okunan duaların ardından taziye evinden ayrıldı. Daha sonra Liceliler taziye evini ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekiler aynı kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziye dileklerini etti. Buradaki ziyaret de okunan duaların ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şaklat köyü taziye evine gelişi

-Güvenlik önlemleri

-Taziye evinde dualar okunması

-Liceliler yasevine gelişi

-Genel ve detay görüntü

DİYARBAKIR/DHA

=============================================================

7)CHP'Lİ GÖK, AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISININ POLİSE SALDIRDIĞI İDDİASINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Batman'da Ak Parti İl Başkan yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Abdülbaki Polat'ın, trafik düzenlemesi yapan polise yumrukla saldırdığı iddiasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 16 Haziran cuma günü  Batman şehir merkezinde bir polisin saldırıya uğradığını belirtti. Gök, polis memuruna AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Abdülbaki Polat'ın saldırdığını öne sürerken, şöyle dedi:

"Saldırıya uğrayan polis, trafik düzenini sağlamak amacıyla Abdülbaki Polat'ı arabasını çekmesi konusunda uyarmıştır. Uyarıya cevap vermeyen Polat, araçtan inerek görevli polislere saldırmıştır. Saldırıya uğrayan polislerden birinin burnu kırılmıştır. Olaydan sonra gözaltına alınan Abdülbaki Polat birkaç saat sonra serbest bırakılmıştır. Polisimizin darp edilmesine rağmen saldırganın serbest bırakılması kamu vicdanını yaralamıştır."

CHP'li Levent Gök, Bakan Soylu'dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

Bu bilgiler ışığında, söz konusu olayın polis raporlarını açıklar mısınız ?  * Abdülbaki Polat, bir polisimizin burnunu kırmasına rağmen neden olaydan birkaç saat sonra serbest bırakılmıştır ?

Saldırıya uğrayan polis memuru, saldırgan Abdülbaki Polat'tan şikayetçi olmadığı takdirde kamu davası açılması düşünülmekte midir ? * İktidar partisi üye ve yöneticilerinin diğer vatandaşlarımızdan farklı muamele görmesini doğru buluyor musunuz?

BATMAN, -

=============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Aksoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title