Haberler

Londra'daki İslamofobik Terör Saldırısı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki İslamofobik terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı, terör, aşırılık ve nefretin birçok şekli olabileceğine yönelik acı ve mide bulandırıcı bir hatırlatma oldu." dedi.

May, Kraliçe 2. Elizabeth'in yeni yasama yılını açmasının ardından parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Londra'da önceki gün yaşanan İslamofobik terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kentin kuzeyindeki Finsbury Park semtinde yaşanan saldırının hedefinin Müslümanlar olduğunun altını çizen May, "Bu saldırı, terör, aşırılık ve nefretin birçok şekli olabileceğine yönelik acı ve mide bulandırıcı bir hatırlatma oldu. Sorumlusu kim olursa olsun, bu kişilerle mücadele konusundaki kararlılığımız aynı olmalı." diye konuştu.

May, saldırıda "kutsal ayda ibadethanelerinden çıkan cemaatin hedef alındığını" vurguladı.

Başbakan May, kentte geçen hafta 24 katlı sosyal konutta yaşanan yangınla ilgili olarak da kamuoyundan özür diledi.

May, 79 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin evsiz kaldığı yangının ardından devletin mağdurlara yardım konusunda başarısız olduğunu itiraf ederek, "Yangının sonrasındaki ilk saatlerde ailelere verilen destek yeterli değildi. İnsanlar, eşyaları olmadan, başlarını sokacakları bir evleri olmadan, ne yaşandığına, ne yapmaları gerektiğine, nereden yardım alacaklarına dair temel bilgi sahibi olamadan öylece kalakaldılar." diye konuştu.

İnsanlara, devlete en fazla ihtiyaç duydukları anda yardım edilemediğinin altını çizen May, "Bu, yerel ve ulusal seviyede, devletin başarısızlığıydı. Başbakan olarak, bu başarısızlıktan dolayı özür dilerim." ifadesini kullandı.

May'in konuşması esnasında muhalefet sıralarında "istifa" seslenişleri duyuldu.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de hükümeti hem yangın hem de son aylarda yaşanan terör saldırılarının önlenememesinden dolayı eleştirdi.

Corbyn, kendi seçim bölgesi içindeki Finsbury Park'ta yaşanan İslamofobik terör saldırısını da kınadı.

Prens Charles Finsbury Park'ı ziyaret etti

Öte yandan İngiltere Veliaht Prensi Charles da Finsbury Park'taki saldırının gerçekleştiği bölgeyi ziyaret etti. Olay yerini inceleyen Charles, saldırganı linç edilmekten kurtaran imam Muhammed Mahmud ile de görüştü.

Pazar günü gece yarısından sonra yaşanan terör saldırısında Darren Osborne adlı 48 yaşındaki İngiliz, kullandığı kiralık kamyoneti teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüştü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralanmıştı.

Londra'da bu ay başında ve mart ayında da benzer araçlı ve bıçaklı saldırılar yaşanmıştı. Geçen ay da Manchester'daki bir konserin çıkışında bombalı saldırı meydana gelmişti.

Londra'da Kensington Belediyesine ait 127 daireli sosyal konutta çıkan yangında da en az 79 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Prens Charles Theresa May Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title