Haberler

AB'den Vergi Kaçağıyla Mücadele Adımı

Avrupa Birliği (AB), vergi konularında danışmanlık yapan muhasebeci, mali müşavir, bankacı ve avukatlara yönelik yeni katı kurallar getirmeye hazırlanıyor.

AB Komisyonu, mali konularda aracılık yapan, avukat, bankacı, muhasebeci, mali müşavir ve danışmanlara yönelik yeni şeffaflık kuralları uygulanmasını içeren düzenleme teklifini açıkladı.

Buna göre, özellikle sınır ötesinde mali yükümlülüğü azaltacak, özel ve karlı vergi rejimleri veya uygulamalar belirlenecek. Arabulucular, gelir kaybına neden olabilecek nitelikteki 3'üncü ülke vergi planlamalarını uygulamadan önce, ilgili ülkelerin maliye makamlarıyla paylaşacak ve onay alacak. Bireylere veya şirkete bu konuda arabuluculuk yapanlar hakkındaki veriler, merkezi bir veri tabanında otomatik olarak paylaşılacak.

AB üyesi ülkelerin resmi makamları, vergi kaybına neden olanlara yönelik caydırıcı cezalar uygulamakla yükümlü olacak. Bu şekilde vergi ödemekten kaçınılması engellenecek ve üye ülkelerin vergi gelirleri artacak.

Teklifin yasalaşması için AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu (AP) arasında üçlü görüşmeler yapılacak. Taraflar bir metin üzerinde uzlaşınca tüm kurumların onayının ardından teklif yürürlüğe girecek. Ardından AB üyesi bütün ülkelerin gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmesi gerekecek.

Söz konusu uygulamanın 2019 başında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

-Futbol skandalları

Teklifin, Real Madrid'de forma giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun, 14,75 milyon avro vergi kaçırdığı iddiasıyla mahkemeye verilmesi ve Manchester United takımını çalıştıran Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Real Madrid'de görev yaptığı dönemde 3,3 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanmasının ardından açıklanması dikkati çekti.

Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurt dışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki finansal varlıklar, off-shore şirketlere, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.

-Panama belgeleri

Kamuoyunda "Panama belgeleri" olarak bilinen Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumunun (ICIJ) açıkladığı, birçok kişi ve şirketin off-shore yatırım faaliyetlerini ortaya çıkaran bilgilerde, çok sayıda AB üyesi ülke vatandaşları da yer almıştı.

ICIJ, dünyanın en büyük 4. off-shore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen Panama merkezli Mossack Fonseca'nın 40 yıllık 11,5 milyon özel belge ve dokümanlarına ulaşarak basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı.

AB Komisyonu, bu skandalın ardından vergi kaçakçılığıyla mücadele amacıyla çalışmalar yapmaya başlamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Real Madrid Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title