Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Kışladaki zehirlenme sorşturmasında 40 şüpheliden 25'i adliyeye sevk edildi (5) Yeniden NOT: '6 ASKER GÖZALTINA ALINDI' başlık ek haberimizi, 6 asker hakkında henüz gözaltı işleminin uygulanmaması nedeniyle kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden veriyouuz6 ASKER HAKKINDA YAKALAMA...

Kışladaki zehirlenme sorşturmasında 40 şüpheliden 25'i adliyeye sevk edildi (5) Yeniden

NOT: '6 ASKER GÖZALTINA ALINDI' başlık ek haberimizi, 6 asker hakkında henüz gözaltı işleminin uygulanmaması nedeniyle kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden veriyouuz

6 ASKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenme olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Subay ve astsubay rütbesindeki askerlerin Manisa 1'inci Piyade Tugay komutanlığında gıda denetleme bölümünde görevli olduğu belirtildi.

9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ile aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan yemek şirketi çalışanlarından bazılarının "Suçlu değiliz! Muaeyene ve Kabul Komisyonu'nda da subay ve astsubaylar vardı. Ne yaptıysak onlarla beraber yaptık. biz suçluysak onlar da suçlu" dedi.

Haber: Ersan ERDOĞAN - İlker KILIÇARSLAN / MANİSA,

=================================

'Adalet Yürüyüşü'nde rahatsızlanan partilinin sağlık durumu iyi

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde rahatsızlanarak Bolu'da hastaneye kaldırılan Erol Doğan'ın, göğüste sıkışma ve kalp çarpıntısı şikayetiyle tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Can Önal, Erol Doğan'ın akşam saatlerinde hastaneye getirildiğini söyleyedi. Doğan'ın hemen tedavi altına alınıp tetkikler yapıldığını belirten Onal, "Hasta göğüste  sıkışma ve kalp çarpıntısı şikayetiyle hastanemize geldi. Yapılan ilk tetkiklerde kalp krizi geçirdiğine yönelik bulguya rastlanmadı. Şu anda tedavisi devam ediyor. Bu akşam müşahade altında tutulduktan sonra yarın taburcu edilmesi planlanıyor" dedi.

Haber: Mutlu YUCA / BOLU,

======================================

Bakan Özlü: Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 5'in üzerinde büyüyecek

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "İlk çeyrekte Türkiye yüzde 5 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte açıklanacak rakamların da yüzde 5'in üzerinde olacağını umuyoruz. Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyüyecekö dedi.

Bakan Özlü, Düzce'nin Cumayeri İlçesinde belediyenin düzenlendiği iftara katıldı. İftarın ardından açıklama yapan Bakan Özlü, geçen 15 yıl içinde önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Düzce'nin gelişmesi Düzce'nin kalkınması, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi ile paralellik arz ediyor. Türkiye kalkınacak Düzce de kalkınacak. Türkiye bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Bu büyüme oranı hem Avrupa ortalamasının hem de OECD ortalamasının çok üstünde bir büyümedir. Bir sürü yabancı değerlendirme kuruluşları var. Bunlar her zaman Türkiye'nin büyümesini küçük rakamlarla gösterdiler. Sanki Türkiye'de bir problem var, Türkiye'de ekonomide sıkıntı var, Türkiye küçülüyor havasını yaydılar. Gördüğünüz gibi ilk çeyrekte Türkiye yüzde 5 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte açıklanacak rakamların da yüzde 5'in üzerinde olacağını umuyoruz. Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyüyecekö dedi.

Bakan Özlü, KOSGEB kredileri ile ilgili olarak bilgiler vererek "Biliyorsunuz geçen aylarda KOSGEB kredisi konusu vardı. Çok tartışıldı konuşuldu. Bugüne kadar kredi kullananların sayısı 270 bin 86 oldu. Kullandırılan kredi rakamı ise 6 milyar 605 bin 735 lira oldu. Dolayısı ile 270 bin vatandaşımız bu krediden istifade ettiö diye konuştu.

Görüntü dökümü

------------------------

-İftar

-Bakan açıklama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

Bakan Eroğlu: Hasankeyf'i çiçek gibi yapacağız

DEVLET Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Hasankeyf'te yeni taşınan Zeynel Bey Türbesi alanında verdiği iftar programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'i Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacaklarını belirterek, "Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedim. Söz verdim Hasankeyf'i Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağız diye söz verdim" dedi.

Tarihi Hasankeyf İlçesi'nde yeni taşınan Zeynel Bey Türbesi alanında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün veirdiği iftara yaklaşık bin kişi kaltıdı. İftara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Batman Belediye Başkanvekili Şevket Ertuğ Aksoy, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvalhap Kusen ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar sonrası konuşan Orman ve İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'i Avrupa'nın en güzel ilçesi yapacaklarını belirterek, "Hemşehrilerim diyeceğim, çünkü ben^de bir Hasankeyf gönüllüsüyüm. Hayatımda en çok çalıştığım yerlerden birisi de burasıdır. Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedin, söz verdim Hasankeyf'i Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağız diye söz verdim. TOKİ başkanını aradım dedim ki, bu inşaatlar bitince ben kontrol edeceğim. Ben de iyi bir kontrol mühendisiyim, dolayısıyla bu derece özen gösteriyoruz. İnşallah Hasankeyf'i çiçek gibi yapacağız. Ben Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aradım, 'bu kadar Hasankeyfli kişiye selam söylüyor. İlçe hastanesine tamam, kadro veremiyorsunuz ama Hasankeyf'e özel gerekir. Bu hastane Batman'a da hizmet verecek dedim, Bakan Akdağ dediki, 'projeleri bana getir.' Zaten projeyi görünce karar verecektir. Bizzat bizler takip edeceğiz. İnşallah muhteşem bir hastane olacak. Ben de ne grekirse yapcağım, gerekirse bakanım bir baraj isterse Erzurum'a da belki bir baraj yaparız. Hasankeyf'le ilgili çalışmalar çok hızlı gidiyor. Hasankeyfliler'e yapılan konutlar çok mükemmel olacak. Meteoroloji Genel Müdürü, Orman Genel Müdürü burada, bugün bakanlığın kapısını kapattık, hepimiz bakanlık olarak yatırımcı birimler, genel müdürler, bölge müdürleri ve şube müdürleri hepimiz buradayız. Bu dağları yemyeşil yapacağız. Ben de esnaf çocuğu olarak sizlere dükkanları yaptık. Hatta o kadar özendim ki, İstanbul Mısır Çarşısı gibi projenin kesintisi dahi kendim çizdim. Çünkü özenelim, burası rastgele bir yer değil.  Tarihi eserleri taşıyacağız, sözü verdik. Yabancılar dediki, 'taşıyamazsınız.' Ben de dedim taşıyacvağız, göreceksiniz. En iyi teknolojiyle gördüğünüz gibi burada Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf'in simgesidir. Diğer eserleri de taşıyacağız" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-İftara katılanların görüntüsü

-Bakanın vatandaşlarla sohbet etmesi

-Bakanın konuşması

-Zeynel bey türbesi incelemesi

-Drone görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/HASANKEYF (Batman), -

======================================

HDP'den Kılıçdaroğlu'nun 'adalet yürüyüşü'ne destek

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP'nin adalet yürüyüşü ile ilgili "Adalet yürüyüşü demokrasi yürüyüşünün bir parçasıdır, barış, özgürlük, eşitlik arayışının bir parçasıdır. Bu yürüyüşü destekliyoruz. Daha da ileri taşınması için üstümüze düşen sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay partisinin Bursa teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kemalbay, partisinin eş genel başkanlarıyla birlikte 11 milletvekilinin tutuklu bulunduğunu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte tutuklu milletvekili sayısının 12'ye çıktığını söyledi. Milletvekillerinin tutuklu yargılanmasının Anayasa Mahkemesi'nin içtihat kararlarına göre hukuki olmadığını ifade eden Serpil Kemalbay "Anayasa Mahkemesi karar vermesi lazım. Olumlu ya da olumsuz bir karar çıkarması lazım. Ama yargı bağımsız olmadığı için, aslında yargı saraydan yönetildiği için, ne yazıkki anayasa mahkemesi de, yargı sistemi de felç olmuş durumda, çalışmıyor. Uzun süredir bir karar çıkmıyor. Tabiki bu büyük bir huhuksuzluk ve adaletsizlik. Adalet toplumun her alanında, şu anda önemli bir yokluk. Adalet yokluğu, özgürlük yokluğu, demokrasi yokluğu, eşitlik yokluğu uzun bir süredir çok can alıcı bir sorun olarak yaşanıyor. Bu açıdan da CHP'nin gerçekleştirdiği bu adalet yürüyüşünü çok anlamlı buluyoruz. Toplumdaki bu adalet anlayışına CHP'den ve sayın Kılıçdaroğlu'ndan önemli bir cevap oldu" dedi.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNÜN BİR PARÇASIDIR'

Türkiye halklarının demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay sözlerini sözlerini şöyle noktaladı:

"Artık demokratik ve normal bir yaşam sürdürmeye herkes özlem duyuyor. Bu özlemi gerçekleştirmek için bütün demokrasi güçleriyle beraber HDP'ye de, CHP'ye de, demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, barış derdi olan başka partilere de ve toplumun bütün kesimine de büyük sorumluluk düşüyor. Bizler bu açıdan, bu mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz kendimizi. Bu mücadeleyi daha ileri taşımamız, daha güçlendirmemiz, dayanışmayı daha da arttırmamız lazım. Dolayısıyla adalet yürüyüşü demokrasi yürüyüşünün bir parçasıdır, barış, özgürlük, eşitlik arayışının bir parçasıdır. Bu yürüyüşü destekliyoruz. Daha da ileri taşınması için üstümüze düşen sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Serpil Kemalbay partililere konuşurken

-Salondan görüntüler

-Serpil kemalbay röportaj

-Detaylar

Haber: Mehmet İNAN/BURSA, -

======================================

Gözaltına alınan sendikacı ve temsilcileri serbest bırakıldı (2)

PETKİM TİS GÖRÜŞMELERİNDE YASAL SÜRE ŞOKU!

PETKİM iş yerine gelen Petrol-İş Aliağa Şubesi yöneticileri, işverenin görüşmeleri yüksek hakem kurulu ile çözmek istediğini ve 7 Ağustos'a kadar olan sürenin işverenin müdahalesi ile yarın (Perşembe) 15.00'a çekildiğini iletti..

Fabrikada bekleyen işçilere bilgi aktarmak için gelen Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı ve yöneticileri, işçilerden yetki alarak görüşmelerin yapıldığı İzmir Swiss Otel'e yola çıktı. Yüksek hakem heyeti toplu iş sözleşmesinde yasal süreç dolmadan Akbank görüşmelerini askıya aldı ve Petrol-İş'i öne çekti. İşveren ile sendika temsilcileri arasında bir anlaşma olmazsa, toplu iş sözleşmesi yarın saat 15.00'a kadar  sözleşme yüksek hakem kuruluna gidecek. Yüksek hakem kurulunun 60 iş günü verdiği görüşmenin en geç yarın 15.00'a alınmasını eleştiren işçiler, "Bu bize yapılan şantajdır. Eğer görüşme yüksek hakem kuruluna giderse kiralık işçi ve 3 yıllık sözleşme süresi maddeleri geçecektir. Devlet eliyle bu sözleşme sonlandırılmak isteniyor. 2 bin işçinin vebalini ödeyemezler. Biz bunun masada bitirilmesini yüksek hakeme gitmesini istemiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Ahmet Oktay açıklama

İşçilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasankeyf Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title