Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Binali Yıldırım: Bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Gebze'de vatandaşlarla bir araya geldiği iftar buluşmasında konuştu.

Binali Yıldırım : Bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Gebze'de vatandaşlarla bir araya geldiği  iftar buluşmasında konuştu. Yıldırım, "Hiç kimse, içeride, dışarıda hiçbir şer odağı Türkiye'yi çıktığı bu medeniyet yolculuğundan asla geri çeviremez, buna gücü yetmez. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemizin istikrarını hedef alan hainlere geçit yok. İhanet tezgahlarıyla, terör senaryolarıyla, bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek. Ne FETÖ'cular ne BETÖ'cular ne de bölücüler. Terör bütün insanlığın başının belasıdır" dedi.

"TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Yıldırım kendisini dinlemeye gelen bazı vatandaşların tapu sorununu dile getirmesi üzerine, "Tapu sorunu var halledilmesini istiyorsunuz. Tamam. '30 yıllık tapu sonunu çözelim diyor sayın Başbakanım' tabiki çözeceğiz. Bugüne kadar ne sorunlar çözdük. Onu da çözeriz. Gereken neyse yapılacak merak etmeyin" dedi.

"15 TEMMUZ'DA BÜYÜK BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜK"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, "15 Temmuz'da büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Millet olarak kenetlendik. Darbeci alçaklara gereken cevabı verdik. Hainler demokrasimize, Cumhuriyetimize devletimizin bütün kurumlarına kast ettiler. Yanlış hesap yaptılar. Bu milletin, bayrak, ezan, istiklal aşkını hesap edemediler. Hiç kimsenin gücü milletin birliğini bozmaya yetmez" dedi.

"İHANET TEZGAHLARIYLA, TERÖR SENARYOLARIYLA, BU ÜLKENİN ÖNÜNÜ KİMSE KESEMEYECEK"

Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Hiç kimse, içeride, dışarıda hiçbir şer odağı Türkiye'yi çıktığı bu medeniyet yolculuğundan asla geri çeviremez, buna gücü yetmez. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemizin istikrarını hedef alan hainlere geçit yok. İhanet tezgahlarıyla, terör senaryolarıyla, bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek. Ne FETÖ'cular ne BETÖ'cular ne de bölücüler. Terör bütün insanlığın başının belasıdır. Ama, fakat demeden, çifte standart yapmadan, iki yüzlülük yapmadan birlikte mücadele şart. Başka ülkeler bazen 'Türkiye'de terör var bize ne' dedi. Ne oldu? Terör onları da vurdu. Hep beraber çalışacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında sonuç alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber: KOCAELİ,

===================================

Mersin'deki FETÖ davasına devam edildi

MERSİN'de FETÖ/PYD'nin darbe girişimine ilişkin, aralarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile tutuklu eski Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve 3'üncü sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 29 sanığın yargılanmasına ikinci günde devam edildi. Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın makam şoförü olan tutuklu sanık Kadir Nevzat Yontkan, savunmasında, 15 Temmuz gecesi alkollü olmasına karşın çağırılınca karargaha gittiğini belirtip, kendisine MP5 otomotik silah verilerek nöbet tutturulduğunu söyledi.

Darbe gecesi Vali Özdemir Çakacak ile kaymakamların gözaltına alınması emrini veren ve uzun süre teslim olmamak için direnen dönemin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan dahil asker, sivil memur ve polis 25'i tutuklu sanıklar hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla Mersin 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Haklarında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 78'er yıl ağır hapis cezası istenen sanıklar, dün, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmanın ikinci gününde, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. 'Sıkıyönetim komutanı' olduğu iddia edilen Demirhan'ın makam şoförü olan tutuklu sanık Kadir Nevzat Yontkan, 15 Temmuz gecesi Demirhan'ın izinli olması nedeniyle kendisinin de idari izinde olduğunu, bu yüzden de o gece çok fazla alkol aldığını söyledi.

MP5 SİLAHINI BANA VERDİLER

Yontkan savunmasında, emir üzerine karargaha sarhoş olmasına rağmen gittiğini ifade ederek, "Koruma aracındaki MP5 silahı ve bir tane de yanında bulunacak tabancayı bana zimmetlediler. Menfaatim gereği bir süre emirleri yerine getirmeye çalıştım. Komutanlar toplantıya girdi. Bana da Tuğamiralin bulunduğu katta durmam için, araçtan MP5 silahını getirttiler. Silahı Uzman Çavuş Seyhan Acar'dan aldım. Bir süre katta silahla durmamı emrettiler. Terör saldırısı var, askerleri vurdurtma dediler. Yaşananların bir terörist saldırısı olmadığını öğrenince uzaklaştım. Kimseye silah doğrultmadım, girmeyin veya çıkmayın demedim" dedi.

SIKIYÖNETİM KOMUTANIYIM DİYE BAĞIRDI

Eski 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'i, emir üzerine Demirhan'ın makam odasına getirdiğini, ardından da Dağdelen'in aracında unuttuğu polis telsizini aldığını kaydeden Yontkan, şunları söyledi:

'Toplantı vardı içeride. Tuğamiralin 'Ben sıkıyönetim komutanıyım' diye bağırdığını duydum. Bunun üzerine silahı bırakıp, sigara içme bahanesiyle aşağıya indim. Uzman Çavuş Seyhan Acar, yanıma gelerek, 'Bunlar bizi kandırıyor, darbe girişimi varmış. Cumhurbaşkanımız haberlerde konuşuyor. Tuğamiral hakkında gözaltı kararı verilmiş' dedi. Ben de bir daha yukarıya çıkmadım. Alkollü olmasam silahı da tutmazdım."

ASKER GELDİ, HAYRETTİN AMİRAL İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

Mersin'deki darbe girişiminin kilit isimlerinden olan, Demirhan'a bildiri yapması için polis telsizini verdiği belirlenen Hasan Basri Dağdelen, sağlık problemleri nedeniyle iddianameyi okuyamadığını ve daha sonra savunma yapmak istediğini mahkeme başkanına söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Seni Genelkurmaydan kim aradı?" sorusunu yöneltti. Dağdelen ise şu cevabı verdi:

"Kimse aramadı, ben aradım. 15 Temmuz'da evimde otururken tanımadığım bir asker geldi. Ankara'da ve İstanbul'da büyük terör saldırıları olduğunu, Genelkurmay'ın rehin alındığını söyledi. Konuşmak için aşağıya indik. Benimle konuşması için bir numara verdi. Aradığımda Hayrettin Amiral diye biri olduğunu söylediler. Mersin'de görev yaptığından Hayrettin Amiral olduğunu zannediyorum.Telefonda bana general olduğunu, Tuğamiral Demirhan'ın yanına giderek soruları varsa cevaplamam gerektiğini söyledi. Sonraki savunmamda detaylı anlatacağım."

BENİM SAYEMDE SAVUNMA YAPABİLİYOR

Duruşmada savunma yapan Lojistik Şube eski Müdürü Deniz İkmal Binbaşı İlhan Tabur ise, kendisinin önemli bir görevde olmasına rağmen 15 Temmuz'da Demirhan da dahil kimse tarafından aranmadığını belirtti. Darbe olduğunu öğrenince gece 01.00 sıralarında karargaha gittiğini anlatan Tabur, şöyle devam etti:

"Kapıda özel harekat polisleri vardı ve içeri rahatça girdim. Keşke girmeseydim de başıma bunlar gelmeseydi. Söz konusu toplantıya katılmadım, ne olduysa ben gelmeden olmuş. Yapmadığım şeyler yüzünden hain ilan edildim, üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Yapmadığım suçları ben yapmışım gibi üzerime atıyorlar. Darbede yer almadım. Demirhan'dan talimat almadım, uygulamadım. Kan dökülmesin diye herkesin kaçtığı bir ortamda mücadele ettim. Kumpas için toplantı yapılan ortamda müzakerede uzman olduğum için Demirhan'ı teslim olması için ikna ettim. Benim iknam sayesinde bugün burada savunma yapabiliyor."

Darbe girişimi gecesinde Genelkurmay'dan gelen 'sıkıyönetim direktifinin' özetini çıkarmakla suçlandığını kaydeden Harekat Şube eski Müdürü Kurmay Yüzbaşı Ali Gül, Demirhan'ın emri doğrultusunda görevini yaptığını söyleyerek, suçlamaları reddetti. Sanık eski polisler İsa Karabudak ve Mustafa Uyanık suçlamaları kabul etmezken, eski polisler İrfan Tellioğlu ile Koray Gün ise daha sonra savunma yapmak için süre istedi.

Duruşmayı Ak Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik de izlerken, savunmalar yarın da devam edecek.

Haber: İbrahim MAŞE/MERSİN, -

======================================

CHP'nin 'adalet çadırı' kaldırıldı

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kent merkezinde bir parkta kurulan 'adalet çadırı' Antalya Valiliği'nce  Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu gerekçe gösterilerek kaldırıldı. CHP'liler bunun üzerine aynı parka minyatür bir çadır kurup nöbete devam etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı adalet yürüyüşüne Antalya İl Başkanlığı dün akşam kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı çadır kurarak destek verdi. Dün 21.00- 23.00 saatleri arasında kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı içerisinde kurulan 'adalet çadırı'nda ilk nöbeti tutan CHP'lile,r bugün yine aynı saatte parkta bir araya geldi. Ancak CHP'nin adalet çadırı Antalya Valiliği'nce OHAL gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Valilik kararının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından bu kez park içerisine minyatür bir çadır kuruldu.  Çadırın her iki tarafına 'adalet' yazılı dövizler asan CHP'liler, saat 23.00'e kadar nöbet tuttu. Partililerle adalet nöbeti tutan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, minyatür çadırın bir sembol olarak park içerisinde duracağını, kaldırılmasını beklemediklerini söyledi.

Başkanı Erdem, "OHAL nedeniyle Antalya Valiliği'nin talebidir. CHP olarak mağdur olmamıza rağmen talebi kabul ettik. Adaletin olmadığı yerde çadır da olmayacaktır. Sembolik de olsa mini çadırımızı buraya koyduk. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

CHP'lilerden detay

Mini çadırdan detay

Pankarttan detay

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem röp

Genel detaylar

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

======================================

Düzce'de kavşağa 'Rabia' heykeli (2)

ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Düzce Ülkü Ocakları üyeleri, belediye tarafından kavşağa dikilen Rabia işareti heykeline tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyeleri Anıtpark'ta toplanıp heykelin bulunduğu kavşağa kadar 'Bozkurt Türkün milli sembolü' sloganı atarak yürüdü. Ülkücüler, heykeli Ülkü Ocakları bayrağı ile kapattı.

Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, burada yaptığı açıklamada, Arapça'da '4' anlamına gelen Rabia işaretinin milli kültüre empoze edilmeye çalışıldığını söyledi. "Biz ne tek devlete, ne tek bayrağa, ne tek millete, ne de tek vatana karşıyız" diyen Gülaçtı, şöyle dedi:

"Bir kere bu ülkücülerin evveliyatından beri seslendirdiği bir şeydir. Biz bunun yanına tek dili de ekliyoruz. Ancak bizim karşı çıktığımız Mısır'da ki ayaklanmadan sonra Müslüman kardeşlerin işareti olan Rabia işaretinin bizim milletimize milli bir sembol olarak empoze edilmesidir. Eğer ki Düzce Belediye Başkanı buraya bir milli sembol yapmak istiyorsa ya 'Bozkurt' yapacak ya çift başlı kartal yapacak. Rabia bizim sembolümüz değildir. Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır. İster kendi cebinden yapsın, ister belediyenin kasasından yapsın hiç kimse buraya bu ucubeyi dikemez." dedi.

'TÜRK MİLLETİ ARASINA SOKULAN NİFAK'

15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı mutabakatına vurgu yapan Gülaçtı, söz konusu heykelin FETÖ, PDY, PYD, YPG ile mücadele tam gaz devam ederken, milletin birliğini, Düzcelilerin birliğini bozmak için dikildiğini savunarak şöyle devam etti:

"Bu sadece bir çevre düzenlemesi değil, kardeşler arasına, Düzceliler arasına ve Türk milleti arasına sokulan bir nifaktır. Bugün MHP burada belediye alsa, buraya 3 hilali dikse, bu millet ne der? Halbuki 3 hilal Türk Milleti'nin sembolüdür. Buraya CHP iktidar olsa 6 oku koysa bu millet ne der? 6 ok Atatürk'ün inkılaplarının sembolüdür. Ona rağmen buraya koyamaz. Ne 3 hilal ne bir siyasi simge burada Düzce'nin ortak değeri olamaz. Bu siyasi eyyamcılıktır. Bu yanlışın bir an önce buradan kaldırılmasını talep ediyorum. Gerek hukuki gerekse diğer alanlarda bunun takipçisi olacağız."

Görüntü dökümü

----------------------

-Yürüyüş

-Heykelin bayrakla kapatılması

-Basın açıklaması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

Selimiye Camii, Kadir gecesinde doldu

EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Kadir Gecesi nedeniyle aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taşarken, Edirne Belediyesi Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Edirne ve Selimiye Cami Kadir Gecesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle kente gelen komşu iller ile Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan iftar çadırında oruçlarını açtı. Bazıları ise Selimiye Cami'nin avlusuna serdikleri kilimler üzerinde iftar yaptı. Yaklaşık 10 bin kişilik olan Selimiye Camii tamamen dolarken, kadınlar cami avlusunda kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı. Bahçeye serilen kilimleri almak isteyen kadınlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kadir gecesi için Selimiye Camii'ne Bulgaristan'dan gelen Remziye Ali Mustafa, "Burası bizim için ikinci Kabe gibi. Yunanistan'da yaşayan Müslümanlarız. Her sene Kadir gecesinde geliyoruz. Burası bize huzur veriyor. Nede olsa memleketimiz. Önce Edirne'de pazar alışverişi yapıyoruz. Daha sonra camide iftar yaparak namaz kılıyoruz" dedi. Yunanistan'dan turla Edirne'ye geldiğini anlatan Sevil Tırnak, "Her sene geliyoruz. Burası adeta bizim için ikinci bir hacılık ve Kabe gibi. Selimiye Camii bizim için çok önemli, burada ibadetimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN 10 BİN KİŞİLİK SOKAK İFTARI

Edirne Belediye Başkanlığı da Kadir Gecesi nedeniyle kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişilik ücretsiz iftar yemeği verdi. Yemeğe Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Kadir gecesi nedeniyle kente yaklaşık 15 bin kişinin ziyarete geldiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kadir Gecesi'nin dünya üzerinde yaşayan tüm insanlara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Edirne Belediyesi olarak Edirne sofrasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sadece Edirnelileri değil, Kadir Gecesi nedeniyle Edirne'yi Selimiye'yi görmek için Edirne'ye gelen bütün vatandaşlarımızla komşu ülkelerden gelen soydaşlarımız ile beraber Edirne sofrasında buluştuk. Kadir Gecesi'nde iftarımızı birlikte açtık. Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. İnanıyorum ki bu içimizdeki yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirne'mizde ve ülkemizdeki tüm zorlukları aşacak. Ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir. Bugün Edirne'ye Kadir gecesi dolayısıyla yaklaşık 15 bin kişinin geldi." dedi.

TARİHİ ÇARŞILAR DOLDU TAŞTI

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelenler Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi kapalı çarşılardan alışveriş yaptı. Esnafın yüzünü güldüren satışlardan en çok Selimiye Cami işlemeli havlu ve Edirne'ye özgü meyve sabunları satıldı. Selimiye Cami'nin, Kadir Gecesi nedeniyle sabaha kadar açık olacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sokak iftarı havadan çekimler

-Kurulan masalar

-Sokak boyunca katılanlar

-Recep Gürkan'ın açıklaması

-Protokol masaları

-Dua edilmesi

-Oruçların açılması ve iftar

-Selimiye Camii

-Yollardaki kalabalık

-Cami bahçesindeki kalabalık

-Yunan ve Bulgar'dan gelenlerle röp.

-Cami avlusundaki kalabalık

-Kadınların kilim tartışması

-Camiden genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===========================================

Şanlıurfa'da Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

ŞANLIURFA Balıklıgöl'de kurulan yer sofralarında iftar yapan binlerce kişi, Dergah Camisi'nde teravih namazını kılıp, Kadir gecesi dolayısıyla dualar okudu.

İslam dünyasının en kutsal gecelerinden olan Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa'da Balıklıgöl yerleşkesi doldu taştı. Çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi, kentin simgesi Balıklıgöl'deki Dergah Camisi başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Vatandaşların en çok tercih ettiği camilerden biri olan Dergah Camisi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde çimlerin üzerinde de namaz kılındı. Camide düzenlenen vaaz programında Kadir Gecesi'nin önemi ve bu gece yapılan duaların kabul olacağı anlatıldı. Vaazda ayrıca dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan Müslümanlar için dua edilmesi istendi. Tıklım tıklım dolan camilerden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim okudu, mevlit dinledi, dua etti. Ayrıca ibadet etmek için camiye gelenlere lokum ve su ikramı da yapıldı. Kadir gecesi nedeniyle yaşanan yoğunluk için polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Dergah camisi ve camiye gelen vatandaşlar

Namaz kılan vatandaşlar

Vatandaşların dua etmesi

Cimlerde otaranlar

Vatandaşlarla röportaj

Balıkligöle yem atan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Binali Yıldırım Kadir Gecesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title