Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Mezuniyet töreninde pankart açan 6 öğrenci serbestANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde pankart açtıkları için gözaltına alınan 6 öğrenci yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Mezuniyet töreninde pankart açan 6 öğrenci serbest

ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde pankart açtıkları için gözaltına alınan 6 öğrenci  yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da 9 haziranda Akdeniz Üniversitesi'ndeki Mezuniyet töreninde açlık grevinin 93'üncü gününde Nuriye Gülmen ve Samih Özakça'ya özgürlük,  "A.A'ya göre bile mezunuz", " Silivri ne tarafta mezun olduk da?" yazılı pankartları taşıyan İletişim fakültesi  öğrencilerinden Rıdvan Seven, Mehmet Alpsoy, Selimcan Alabay, Dilan Esen, Onur Durdağı ve Musa Badur 12 haziranda Terörle Mücadele ekiplerince evlerine yapılan operasyon sonucu  gözaltına alınmıştı.

Haklarında DHKP-C propagandası yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılan öğrenciler emniyetteki sorgularının ardından 21 haziran günü adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki savunmalarından sonra 6 öğrenci yurtdışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Avukatları ile birlikte  Adliyeden çıkan öğrencileri dışarıda  yakınlarıyla arkadaşları karşıladı.   Öğrencilerin avukatlarından Tuncay Koç, gözaltına alınan öğrencilerin arasında bütünlemeye kalanların olduğunu da söyledi. Koç, gözaltında oldukları süre içinde bütünleme sınavına giremeyen bu öğrencilerin bir yıl kayıp ettiğini iddia etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================================

Kasiyeri bıçakla tehdit edip süpermarketi soydular

ANTALYA'da bir süpermarket zincirinin şubesine bıçakla gelen 2 kişi, kasiyeri etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 2 bin TL'yi alıp kaçtı.

Kepez İlçesi Şelale Caddesi 'ndeki, olay saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Bir süpermarket zincirinin şubesine ellerinde bıçakla gelen 2 kişi, kasiyer Merve E.'yi öldürmekle tehdit ederek etkisiz hale getirdi. Kasadaki paraları isteyen soyguncular, yaklaşık 2 bin TL'yi alıp kaçtı. Kasiyerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenen eşkal doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Polisin ifadesine başvurduğu kasiyer Merve E., yaşadıklarını gözyaşları içersinde anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Market detayı

-Marketin içerisindeki polislerden detay

-Kasiyer detayı

-Ağlayan kasiyer ve arkadaşlarının sakinleştirme çabaları

-Polislerden detay

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=======================================

Milli Savunma Bakanı Işık, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaret edip, askerlerle iftar yemeği yedi. Bakan Işık'ın ziyaretine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek eşlik etti. 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ergun Eskici, Bakan Işık'a, üs hakkında brifing verdi.

İftar yemeğinin ardından askerlere seslenen Bakan Işık, askerlerin bu ülkenin huzur ve güveni için her türlü fedakarlığı gösterdiğini belirtti. Işık, hava üs komutanlığındaki askerlerin terörle mücadelede verdiği hava desteği ile teröristlerin korkulu rüyası olduğunu söyledi. Türk Hava Kuvvetleri'nin daha düne kadar silah ve mühimmatları ithal ettiğine dikkat çeken Bakan Işık, artık mühimmatların yüzde 65'inin yerli imkanlarla üretildiğini, bu orunan 2019'da yüzde 85'i çıkmasını hedeflediklerini açıkladı.

ATAK helikopterinin terörle mücadelede kullanıldığını belirten Bakan Işık, artık her terörist grupları için F-16 savaş uçaklarının değil,HÜRKUŞ ve insansız hava araçlarının da kullanılıp, fırsat atışları yapabileceğini ifade etti. Bakan Işık, asıl hedeflerinin milli muharip uçağını yapmak olduğunu ve 2023'te ilk prototip uçuşun gerçekleşeceğini, 2030'a gelmeden de F-16 savaş uçaklarının yerine kendi milli muharip uçağımızı uçurmaya başlayacaklarını söyledi. Bakan Işık, Hava Kuvvetleri'ne sızan terör örgütü mensuplarının hain darbe girişiminde bulunduğunu ifade ederek 15 Temmuz'dan itibaren bir taraftan silahlı kuvvetlere sızan terör örgütü mensuplarını temizlemeye çalıştıklarını bir taraftan da oluşan insan kaynağı açığını kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan Işık, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki ziyaretinin ardından Mevlana Müzesi'nin yanındaki Selimiye Camii'ne geçti. Burada Mevlana Meydanı'nda teravih namazını kıldı. Namazın ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı ziyaretinde Bakan Işık'ın sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar

Bakan Işık'ın cenaze namazı için Mevlana Meydanı'na gelmesi

-Mevlana Müzesi'ne ziyareti

Genel ve detay

Haber - kamera: Tolga YANIK (KONYA),

========================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışına telefonla bağlandı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da Şehit Burak Uçar Camii'nin açılışına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in telefonundan bağlanarak, vatandaşların Ramazan ayını ve Kadir gecesini kutladı.

Ak Parti İl Başkanlığı ve Yüreğir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Taşköprü iftarına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, burada vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programına Bakan Çelik'in yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Ak Parti Adana milletvekilleri de katıldı. İftarın ardından yaptığı konuşmada vatandaşların Kadir gecesini kutlayan Bakan Çelik, "Allah hep beraber sizleri, alileleriniz ile birlikte Ramazan Bayramı'na kavuştursun. İnşallah bundan sonrasında da hep birlikte bu birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun" dedi. Bakan Çelik, tarihi Taşköprü'deki iftar programının ardından merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Şehit Burak Uçar Camii'nin açılışına katıldı.

Gaziantep'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli ilçeleri arasındaki Akçakoyunlu Bölgesi'nde mayın imha çalışması yaparken meydana gelen patlamada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar'ın adına yapılan caminin açılışı AB Bakanı Ömer Çelik ve şehidin anne ve babasının katılımıyla gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI TELEFONLA ŞEHİT AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Açılışa Bakan Çelik telefonundan bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların Ramazan ayını ve Kadir gecesini kutladı. Şehit Uçar'a rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim sizleri nasıl Kadir gecenize kavuşturduysa inşallah Ramazan Bayramı'na da kavuştursun. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim cennetinde hepsiyle birlikte olmayı niyaz ediyorum. Anneye babaya buradan dualarımızı gönderiyoruz. Cerablus'ta onlar destan yazdılar. Onların sayesinde Cerablus, DEAŞ denilen zalimlerden kurtulmuş oldu. Özellikle anneye babaya Ankara'dan selamlarımı saygılarımı gönderiyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olunuz. Şimdiden bayramınızı tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Bakan Çelik, şehidin anne-babası ve Vali Mahmut Demirtaş birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış töreninden sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince, çocuklara pamuklu şeker dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ak Partili Milletvekilleri ve protokol üyeleri ile masada oturması

Taşköprü üzerinde orucunu açan vatandaşlar

Sıraya girip yemek alan vatandaşlardan görüntü

Adana Merkez Camii ve vatandaşlardan görüntü

Bakan Çelik'in konuşma yapmak için platforma çıkması

Bakan Çelik'in konuşması

Cami açılışına gelen vatandaşlardan görüntü

Şehit Burak Uçar Camii'nin tablası

Caminin dış görüntüsü ve önünde bekleyen vatandaşlar

Bakan Çelik'in telefon ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı araması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefondan vatandaşlara hitap etmesi

Bakan Çelik'in şehidin anne ve babasıyla açılış kurdelesini kasmesi

Bakan Çelik ve beraberindekilerin camiye girmeleri

Polislerin çocuklara pamuklu şeker dağıtması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================================

Kışladaki zehirlenme sorşturmasında 6 şüpheli tutuklandı (6)

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T. ve şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ile 4 aşçı tutuklandı. Biri gıda mühendisi ve 2'si aşçı 3 kişi ise adli kontrol şartı iyle serbest bırakıldı.

ŞİRKETİN GIDA ALIM MÜDÜRÜ VE 6 ASKER GÖZALTINDA

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin askerin zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen biri binbaşı, subay ve astsubay rütbesindeki 6 asker ile yemek şirketinin gıda alım müdürü gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzerere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ŞÜPHELİLERİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin zehirlenmesi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 6'sı asker toplam 22 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Gözaltındaki askerlerin S.Ö., S.Ç., V.A., O.K.Y., A.Ö. ve A.K. olduğu bildirildi.

Gün içerisinde adliyeye sevk edilen 25 yemek çalışanından 16'sı savcılıkça, 3'ü ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklandı.

Haber: MANİSA,

==========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Faruk Çelik Fikri Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title