Haberler

Kurtulmuş, Kongo'daki Maarif Vakfı Okulunu Ziyaret Etti (2)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Asırlar boyunca Asya'dan Afrika'ya yeryüzünün her yerinde hak, adalet ve insanlık mücadelesi veren bir milletin çocukları olarak yeniden bu mazlum halkların yanında olacağız." dedi.

Kurtulmuş, Kongo'nun başkenti Brazavil'deki Türkiye Maarif Vakfı Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, vakfa ait okulda incelemelerde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye Maarif Vakfı Kongo Koordinatörlüğü tarafından devralınan anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan La Cascade (Şelale) isimli okulu ziyaret eden Kurtulmuş, Koordinatör Mustafa Başaran'dan bilgi aldı.

Brazavil'in Nkombo semtinde bulunan ve ismi "Türkiye Maarif Vakfı Okulu" olarak değiştirilen binada incelemelerde bulunan Kurtulmuş, daha sonra anı defterini imzaladı.

Kurtulmuş, deftere şunları kaydetti:

"Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazavil'de Maarif Vakfımızın okulunu ziyaret etmekten büyük onur duyuyorum. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta, Afrika'nın mazlum halklarının kalkınma mücadelesine canı yürekten destek veren ülkemizin eğitim alanındaki çabaları, Maarif Vakfı eliyle daha da güçlenecektir. Bu vesileyle görevi yeni devralan arkadaşlarımıza çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Asırlar boyunca Asya'dan Afrika'ya yeryüzünün her yerinde hak, adalet ve insanlık mücadelesi veren bir milletin çocukları olarak yeniden bu mazlum halkların yanında olacağız. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ile Kongo Cumhuriyeti Büyük Projeler Bakanı Jean Jacques Bouve ve beraberindekiler, daha sonra kısa bir şehir turu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title