Haberler

Kırgızistan'da Kadir Gecesi'nde Camiler Doldu

- Camiden görüntüler Vaaz verilmesi Namaz kılınması Kırgızistan'da Kadir Gecesi'nde camiler doldu Kırgızistan'da Kadir Gecesi'ni idrak etmek isteyen Müslümanlar camilere akın etti BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, "bin aydan...

- Camiden görüntüler

Vaaz verilmesi

Namaz kılınması Kırgızistan'da Kadir Gecesi'nde camiler doldu

Kırgızistan'da Kadir Gecesi'ni idrak etmek isteyen Müslümanlar camilere akın etti

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, "bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi nedeniyle camilere akın etti.

Bişkek Merkez Camisi'nde Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen programa cemaat büyük ilgi gösterdi. İftarını caminin yemekhanesinde yapan Müslümanlar, teravih namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim dinledi.

Cami'de teravih namazını 13 yaşındaki bir çocuk kıldırdı.

Kırgızistan'ın kuzeyinde bulunan Çuy Bölgesinde Ahıskalı Türklerin yoğun yaşadığı Stepnoye köy camisi tadilattan sonra ibadete açıldı.

Kadir Gecesi dolayısıyla camiye gelen Ahıskalılar, cami avlusunda verilen iftarda oruçlarını açtı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Şemsettin Ünal, ilçe kaymakamı, ilçe meclis başkanı ve üyelerin de katıldığı programda Kadir Gecesi'nin anlam ve önemini anlattı.

Cami avlusunda kılınan teravih namazının ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim okundu ve Kırgızistan ile Türkiye'nin refahı ve istikrarı için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gecesi Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title