Haberler

Dha Yurt Bülteni - 21

Eruh kırsalında çatışma: 1 güvenlik korucusu şehi

SİİRT'in Eruh İlçesi kırsalında, teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

Eruh İlçesi'ne bağlı Bilgili Köyü yakınlarında güvenlik korucuları ile PKK'lı teröristler arasında saat 22.00 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar şehit oldu. Güvenlik görevlilerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma bölgesine, helikopterle 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan birlikler sevkedildi. Bölgede silahlı bir grup teröristin kıstırıldığı ifade edildi.

Şehit güvenlik korucusu Dündar'ın cesedi helikopterle çatışma bölgesinden alınarak, Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Yarın düzenlenecek tören ardından şehit güvenlik korucusu Dündar, Çizmeli Köyü'nde toprağa verilecek.

Bir güvenlik korucusunun şehit olduğu olayla ilgili Eruh Kaymakamı Murat Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Bilgili Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"21.06.2017 tarihinde saat 22.00 sularında ilçemiz Bigili Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplrının  güvenlik güçlerimize açmış oldukları ateş sonucu bir güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Söz konusu terör eylemini yapan bölücü terör örgüt mensuplarının Bilgili Köyü sınırları içerisinde olabileceğinden yapılacak operasyonların sağlıklı bir şekilde Kaymakamlığımızca 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32'nci maddesi c) fıkrası uyarınca Bilgili Köyü mülki sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde 22.06.2017 tarihi saat 01.00'dan 23.06.2017 tarihi saat 01.00'a kadar önleyici bir tedbir olarak sokağa çıkma asağı ilan edilmiştir."

ARŞİV GÖRÜNTÜSÜ GEÇİLDİ

Haber: Turan KOYUNCU / SİİRT,

==============================

Bitlis'te kaza: 3 ölü, 8 yaralı

BİTLİS'te iki otomobilin çarpıştığı trafik kazsında 3 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Bitlis-Tatvan karayolunun 15'nci kilometresinde meydana geldi. Kadir Sarıgül yönetimindeki 23 FS 218 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Ercan Aydoğdu yönetimindeki 13 KD 332 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Kadir Sarıgül olay yerinde, ağır yaralanan Gülistan Aydoğdu ile Fatih Yalvaç ise kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaralılar Ercan Aydoğdu, Emircan, Abdulsamet, Edanur, Gamze, Ahmet Aydoğdu ve Yusuf Aktaş ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hastanede tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kaza yapan araçlardan detaylar

-ikiye bölünen otomobilden detaylar

-Ambulanslardan detaylar

-Vatandaşların olayı görüntülemelerinden detaylar

-Yolun trafiğe açılması çalışmaları

-Kaza sonrası yolda ilerleyen araçlar

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ - Fettah YEŞİLYAPRAK / BİTLİS,

=====================================================

Mevlana Meydanı'nda, binlerce kişi ellerini semaya açtı

KONYA'da Kadir Gecesi nedeniyle binlerce kişi, Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı'nda teravih namazı kıldı. Namaza çevre il ve ilçelerden de vatandaşlar katıldı.

Mevlana Müzesi'nin yanında bulunan Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı, Kadir Gecesi nedeniyle adeta dolup taştı. Binlerce kişinin akın ettiği meydanda vatandaşlar teravih namazı kıldı. Meydanda yer kalmaması üzerine cadde de trafiğe kapatılıp, namaz kılanların saf tutması için alan oluşturuldu. Çevre il ve ilçelerden de vatandaşların Kadir Gecesi için Konya'ya geldiği belirtildi. Binlerce insan ellerini semaya açıp dua etti. Yüzlerce polisin görev yaptığı alanda yoğun güvenlik önlemi alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mevlana Meydanı'nı genel

Namazın kılınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

Konak Meydanı'nda Kadir Gecesi

İZMİR İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla Konak'ta 'Seccadeni al Konak Camii'ne gel' etkinliği düzenlendi. Polisin güvenlik önlemleri de aldığı etkinliğe katılan vatandaşlar, namazın ardından okunan ilahileri dinledi.

İzmir İl Müftülüğü, bugün Konak Meydanı'nda 'Seccadeni al Konak Camii'ne gel' etkinliği düzenledi. Etkinliğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Özdemir, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun yanı sıra yaklaşık 1000 kişi katıldı. Polisin çevre güvenliği de aldığı etkinlikte Konak Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, İzmir İl Müftülüğü Korosu tarafından okunan ilahilerle ezanı bekledi. Vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte dağıtılan kumanyalarla oruçlarını açtı. Programda söz alan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, vatandaşlara Kadir Gecesi'nin önemiyle ilgili bilgiler verdi. Muslu'nun konuşmasının ardından Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Etkinlik, teravih namazının kılınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çay ikramıyla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Namaz kılanlardan görüntü

Çevre güvenliğinden görüntü

Çay ikramından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

===============================

Kula'da 2 Bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, saman yüklü bir TIR'da yapılan aramada 2 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kula Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine İzmir-Uşak Karayolu Egemen Kavşağı'nda V.Y. idaresindeki TIR'ı durdurdu. TIR'ın saman yüklü dorsesinde yapılan aramalarda saman balyalarının arasına gizlenmiş 2 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. TIR şoförü V.Y. ifadesi alınmak üzere Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN / KULA (Manisa),

===================================

Mobilya atölyesinde korkutan yangın

MERSİN Keresticeler Sitesi'ndeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı.

Yangın, saat 22.30 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi'ndeki Mersin Keresteciler Sitesi'nde bulunan Mehmet Duran kardeşlere ait mobilya atölyesinde çıktı. Alevlerin yükseldiğini fark eden site bekçisi, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, tüm atölyeyi saran alevlere güçlükle müdahale etti. Alevlerin çevredeki diğer atölyelere sıçramaması için büyük çaba sarf eden itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 2 saatte kontrol altına alabildi.

Yangının çıkış nedeninin, soğutma çalışmalarının ardından yapılacak incelemenin ardından belirleneceği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

İtfaiyenin yangına müdahalesi

Çalışmaları izleyen vatandaşlar

Detay

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

=====================================

Çanakkale'de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

ÇANAKKALE'nin Eceabat İlçesi'nde, Kadir Gecesi'nde kılınan Teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Kilitbahir Köyü'nde bulunan tarihi Ahmet Cahidi Sultan Camii'nde, Sakal-ı Şerif Kadir Gecesi'nde kılınan Teravih namazının ardından ziyarete açıldı. Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da teravih namazlarını kılmak için Ahmet Cahidi Sultan Camii'ne geldi. Namazın ardından sanduka içindeki Sakal-ı Şerif, mihrabın önündeki yüksek bir sehpanın üzerine kondu. Sanduka içinden çıkarılan kırk kat bohça, Ahmet Cahidi Sultan Camii İmamı Abdullah Türan, Fatih Camii imamı Aydın Yılmaz ve Tabip Hasanpaşa Camii imamı Mahmut Partal ile cemaat tarafından salavat ve tekbirler eşliğinde açıldı. Cam fanus içerisindeki Sakal-ı Şerif'i görmek, dokunmak ve öperek gözlerine ve alınlarına sürmek isteyen cemaat uzun kuyruklar oluşturdu. Gece, Tespih Namazı'nın kılınmasıyla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Ahmet Cahidi Sultan Camii'nden görüntü

Cemaatten görüntü

Namazın kılınması ve dua edilmesinden görüntü

Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ECEABAT (Çanakkale),

===================================

Çukurca'da PKK'lı 1 terörist öldürüldü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Çukurca İlçesi Güven Dağı Üs Bölgesi çevresinde devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Haber: HAKKARİ,

===================================

Edremit'te FETÖ/PDY operasyonuna 13 tutuklama

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı belirlenen 13 kişi tutuklandı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilen 21 kişiden 14'ü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gecesi Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title