Haberler

Selimiye Camii, Kadir Gecesinde Dolup Taştı

EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Kadir Gecesi nedeniyle aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taştı.

EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Kadir Gecesi nedeniyle aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taştı. Edirne Belediyesi de Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişiye iftar verdi.

Edirne ve Selimiye Cami Kadir Gecesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle kente gelen komşu iller ile Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan iftar çadırında oruçlarını açtı. Bazıları ise Selimiye Cami'nin avlusuna serdikleri kilimler üzerinde iftar yaptı. Yaklaşık 10 bin kişilik olan Selimiye Camii tamamen dolarken, kadınlar cami avlusunda kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı. Bahçeye serilen kilimleri almak isteyen kadınlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Kadir gecesi için Selimiye Camii'ne Bulgaristan'dan gelen Remziye Ali Mustafa, "Burası bizim için ikinci Kabe gibi. Yunanistan'da yaşayan Müslümanlarız. Her sene Kadir gecesinde geliyoruz. Burası bize huzur veriyor. Ne de olsa memleketimiz. Önce Edirne'de pazar alışverişi yapıyoruz. Daha sonra camide iftar yaparak namaz kılıyoruz" dedi.

Yunanistan'dan turla Edirne'ye geldiğini anlatan Sevil Tırnak ise, "Her sene geliyoruz. Selimiye Camii bizim için çok önemli, burada ibadetimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN 10 BİN KİŞİLİK SOKAK İFTARI

Edirne Belediye Başkanlığı da Kadir Gecesi nedeniyle kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde 10 bin kişilik iftar verdi. Yemeğe Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Kadir gecesi nedeniyle kente yaklaşık 15 bin kişinin ziyarete geldiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kadir Gecesi'nin dünya üzerinde yaşayan tüm insanlara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Edirne Belediyesi olarak Edirne sofrasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sadece Edirnelileri değil, Kadir Gecesi nedeniyle Edirne'yi, Selimiye'yi görmek için Edirne'ye gelen bütün vatandaşlarımızla komşu ülkelerden gelen soydaşlarımız ile beraber Edirne sofrasında buluştuk. Kadir Gecesi'nde iftarımızı birlikte açtık. Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. İnanıyorum ki bu içimizdeki yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirnemizde ve ülkemizdeki tüm zorlukları aşacak. Ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir" dedi.

TARİHİ ÇARŞILAR DOLDU TAŞTI

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelenler Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi kapalı çarşılardan alışveriş yaptı. Esnafın yüzünü güldüren satışlardan en çok Selimiye Cami işlemeli havlu ve Edirne'ye özgü meyve sabunları satıldı. Selimiye Camii'nin, Kadir Gecesi nedeniyle sabaha kadar açık olacağı belirtildi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gecesi Bulgaristan Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title