Haberler
BBC

Irak Başbakanı: Nuri Camii'ni Yok Etmesi DEAŞ'ın Yenilgisinin İlanı

Güncelleme:

IŞİD'in Musul'daki en büyük tarihi eser olan Nuri Camii'ni ve onun tarihi El Hadba minaresini havaya uçurdumasının ardından Irak yönetiminden ilk açıklama geldi.

"DEAŞ YENİLGİSİNİN RESMİ İLANIDIR"

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Çarşamba günü Nuri Camii'nin yıkıldığının duyurulmasından saatler sonra yaptığı açıklamada "Bu yenilginin resmi olarak ilanıdır" dedi.

BAĞDADİ, BU CAMİDE "HALİFELİK" İLAN ETMİŞTİ

IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi üç yıl önce Nuri Camii'nde Suriye ve Irak'ta "halifelik" ilan etmişti.

Irak basınına göre, Irak'ın Terörle Mücadele Güçleri'nin Başkanı Abdül Gani El Asdi, DEAŞ'ın tam bir yenilgi olasılığına karşı camiye patlayıcılar yerleştirmiş olduğunu söyledi.

DEAŞ, ABD'Yİ SUÇLADI

DEAŞ'ın haber ajansı Amaq, Orta Çağ'dan kalma caminin ve minarenin yıkılmasından Amerikan uçaklarını sorumlu tuttu.

ABD SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ, SALDIRIYI KINADI

Irak ordusundan sonra ABD de, Musul ve Irak'ın en büyük hazinelerinden olduğunu söylediği 800 yıllık Nuri Camii'nin havaya uçurulmasını kınadı ve iddiaları reddetti. ABD Ordusu'ndan Tümgeneral Joseph Martin, "Bu Musul ve Irak halkına karşı bir suçtur ve bu acımasız örgütün neden yok edilmesi gerektiğine de bir örnektir" dedi.

IRAK ORDUSU, DEAŞ'IN SON KALESİNİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Irak ordusu, Salı günü de Musul'daki Eski Kent'te "IŞİD'in son kalesi" olarak nitelendirilen bölgeyi kuşattığını açıklamıştı. Ordu birlikleri örgüt militanlarıyla sokak sokak savaşarak ülkenin en büyük ikinci kentini 3 yıl sonra geri almaya çalışıyor.





BBC

Amerika Birleşik Devletleri Musul Işid Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title