Haberler

Tjk Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Gazi Koşusu Öncesi Dha'ya Konuştu

"91. Gazi Koşumuz Ramazan Bayramı'na denk geldi. Bu çifte bayramı hep beraber kutlayacağız"

"Gazi Yarışının favorisi olmaz"

"Veliefendi tarihten kalan bir miras olarak herkesin sahip çıkacağını düşünüyorum"

" Yetiştiricilerin gelecekten bizim gibi umutlu olduğunu görüyorum"

"Türkiye'nin her şehrinde hipodrom olması gerektiğini söylüyoruz"

Sercan SAPANATAN / İSTANBUL,

Türk at yarışçılığının en önemli organizasyonlarından Gazi Koşusu, 25 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen yarış saat 20.00'de koşulacak. 19 tayın kayıt yaptırdığı yarış çim pistte gerçekleşecek. Koşunun birincilik ikramiyesi ise 1 milyon 500 bin TL olacak.

Gazi öncesi İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda son hazırlıklar yapılırken, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalar yaptı. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde koşulacak olması sebebi ile Gazi Koşusu'nun daha ayrı olacağını belirten Ekinci şunları söyledi: "Gazi Koşusu bizim için hakikaten derbinin ötesinde bir yarış. 3,4 yıl önceden planladığınız bir yarışın neticesi bu. Katılan atların hepsinin ayakları düz bassın diyorum. İlk Gazi Koşusu da 1927 yılında, Kurban Bayramı'nda başlamıştı. Şimdi bu 91. Gazi Koşumuzda Ramazan Bayramı'na denk geldi. Bu çifte bayramı hep beraber kutlayacağız. Umut ediyorum ki bütün yarış severler de buraya gelerek bayramda güzel vakit geçirirler"

"EN İYİ ŞEKİLDE GELENLERİ AĞIRLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Gazi Koşusu'nun insanları bayramda hipodroma çekmesi için yeterli bir sebep olduğunu belirten Başkan Ekinci, "Yarış severler için Gazi Koşusu yeterli sebep buraya gelmeleri için. Ama onun dışında gelecekler içinde 16.00'dan itibaren birçok aktivite var. Herkesin çocuklarını getirip eğlendirebileceği bir ortam olacak. Gerçekten bir bayram yaşatmak için, atçılar olarak Gazi Koşusu'nda  zaten bayram yaşayacağız. Ama vatandaşlar içinde gelip böyle güzel bir mekanda Veliefendi Hipodromu'nda her türlü aktivitenin içinde, çocuk aktiviteleri olsun, eğlenceler olsun onlar için planlanmış durumda. En iyi şekilde gelenleri ağırlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"GAZİ YARIŞININ FAVORİSİ OLMAZ"

Yarışa katılacak 19 atında kazanmak için şansı olduğunu belirten Yasin Kadri Ekinci, "Şimdi burası Gazi Koşusu burada koşan bütün atların umudu ve beklentisi var. Buraya favori olarak gelen atlar olabilir. Ama Gazi yarışının favorisi olmaz. Dolayısıyla 19 atında şansı vardır. Allah ayaklarını düz bastırsın. Hepsinin bahtı açık olsun" dedi.

"VELİEFENDİ TARİHTEN KALAN BİR MİRAS, HERKESİN SAHİP ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Gazi Koşusu dışında TJK camiasını ilgilendiren konular hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ekinci, Veliefendi Hipodromu'nun kapanacağına dair söylentileri yalanladı. Yasin Kadri Ekinci, "Pazar günü bir televizyon programımız vardı. Bunları orada uzun uzun anlattım. Bizim böyle bir şeyi görmüş veya şahit olmuşluğumuz yok. Böyle bir girişim olduğuna dair bir bilgimiz yok. Veliefendi Hipodromu 1860'lardan beri yarış yapılan bir alan. Geçmiş dönemde Cumhuriyetten evvel işte paşaların, sultanların, padişahların yarış seyrettiği; Cumhuriyetten sonra Cumhurbaşkanlarımızın, Başbakanlarımızın, Bakanlarımızın her türlü insanın burada yarışla bütünleştiği bir yer. Burayı tarihi bir değer ve miras olarak görüyoruz. Ancak tabii etrafımızda yapılaşmaların çoğalmasıyla dolayısıyla buradaki arkadaşların gözleri burada olabilir. Onların speküle ettiği bir konu olabilir.  Böyle bir şey konusunda resmi bir bilgimiz yok. Hiçbir çalışmanın olduğunu da bilmiyoruz. Böyle bir şeyin olacağını da düşünmüyorum. Veliefendi tarihten kalan bir miras herkesin sahip çıkacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"YETİŞTİRİCİLERİN GELECEKTEN BİZİM GİBİ UMUTLU OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"

Türkiye Varlık Fonu'na devredillen olan Türkiye Jokey Kulübü'nün durumu hakkında açıklama yapan Başkan Ekinci, " Biliyorsunuz 6 Ocak itibariyle de varlık fonuna devredildik. Ama onların tam olarak şuan alt yapısı dolmuş değil. Tam tarifi yapılmış değil, nasıl gelişeceğini bilmiyoruz. Ama varlık fonunun genelde ona intikal eden kurumların daha büyütme çabası içinde olduğunu düşünüyoruz. Öyle bir söylemleri de var. Bürokrasinin daha az olacağı dolayısıyla bu iş çok daha büyüyebilir bir iş gibi görüyoruz. Gerek Varlık Fonu Başkanının dergimize demece de baktığımızda atçılardan da o demece karşılık almış vaziyette son yıllarda yaklaşık 3 bin 400 civarında at varken önümüzdeki yıl 3 bin 600'lü bir rakam olacağını tahmin ediyoruz. Yani yetiştiricilik işi olumlu algıladığını görüyoruz. Her ne kadar bu işin belirsizlik dolayısıyla insanlarda huzursuzluk varsa da ama kararlar noktasında baktığınızda istatistik bilgileri incelediğinizde, yetiştiricilerin gelecekten bizim gibi umutlu olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HER ŞEHRİNDE HİPODROM OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ"

Yeni hipodromların müjdesini de veren Yasin Kadri Ekinci, " Hep söylüyoruz. Türkiye'nin her şehrinde hipodrom olması gerektiğini söylüyoruz. Yani Paris'te 7 tane hipodrom var. İstanbul gibi bir metropolde 1'den fazla hipodrom olması lazım. Türkiye'nin her şehrinde hipodrom olması lazım.  Bildiğiniz gibi Antalya Hipodromu başladı. Yıl sonunda bitmesi planlanıyor. Hemen arkasından önümüzdeki sene inşallah, Samsun arazi çalışmaları devam ediyor. İmkan olursa kaynak bulunabilirse, yaratılabilirse, 2018-2019'da Samsun'u da bitirmek çok doğru olur. Çünkü, şiddetle yarış günü sayımızı dolduracak hipodroma ihtiyacımız var. 9 hipodromda 720 yarış günü  çok yoğun oluyor. Hipodromlara bakım imkanı çok olmuyor. Dolayısıyla onun getirdiği bir sürü maliyet artışları oluyor. Hem de atlarımızın sakatlanmasına sebep oluyor. Dolayısıyla gerek atçılığın büyümesi için, gerek ciro dahil her şeyin büyümesi için  hızla hipodrom sayımızı arttırmamız gerekiyor. Özellikle kışın yarış yapılabilecek, hipodrom sayımıza en az 3 tane daha ilave etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ramazan Bayramı İstanbul Ekinci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title