Haberler

Burdur Tamirci Sema Hanım

Tamirci Sema Hanım*- Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da oturan bekar 43 yaşındaki Sema Kozak, liseyi bitirip babasının yanında başladığı elektronik tamirciliğinde yaklaşık 25 yılı geride bıraktı.

Tamirci Sema Hanım

*- Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da oturan bekar 43 yaşındaki Sema Kozak, liseyi bitirip babasının yanında başladığı elektronik tamirciliğinde yaklaşık 25 yılı geride bıraktı. Her türlü elektronik cihazın montaj, tamir ve bakımını yapan ustalık belgesi sahibi Kozak, "Mesleğimi seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Burdur'un tek kadın elektronik tamircisi benim" dedi.

İlkokul yıllarından itibaren babasının işyerine gelip giderken mesleğe ilgi duymaya başlayan Sema Kozak, Ticaret Lisesi'ni bitirdikten sonra da elektronik tamirciliğini benimsedi. O dönem babasının yanında ufak tamirlerle işe başlayan Sema Kozak daha sonra kendini geliştirdi. Babasıyla birlikte kent merkezindeki dükkanlarında çalışmaya başlayan ve ustalık belgesi alan Sema Kozak, yaklaşık 25 yıldır elektronik tamiratı yapıyor.

"MESLEK OLARAK SEÇTİM"

Sema Kozak, "Babam 51 yıldır bu işi yapıyor. Ben de ilkokul yıllarımdan bu yana babamın yanına gelip giderken mesleğe ilgi duymaya başladım. Liseyi bitirdikten sonra da meslek olarak seçtim. Yaklaşık 25 yıldır elektronik cihazların tamiratını yapıyorum" dedi.

"MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR"

Cami otomat sistemleri ve okulların ses sistemlerinin yanı sıra her türlü elektronik cihazın montaj, tamir ve bakımını yaptığını anlatan Kozak, servis için gittiği yerlerde kendisini görenlerin şaşırdığını aktardı. Kozak, "Mesleğimi seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Burdur'un tek kadın elektronik tamircisi benim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title