Haberler

    Ramazanda Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

    Ramazan ayında oruç tutarken en çok şikayet edilen durumlar arasında baş ağrıları geliyor. Açlık ve susuzluktan kaynaklı olan baş ağrılarını dindirmenin yolu ise basit yöntemlerden geçiyor. Migren ağrısı gibi ağır ağrılar dışında ufak hamlelerle baş ağrısı sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

    Oruç tutarken baş ağrılarını dindirme yöntemleri

    Ramazan aynın başlarında oruç tutmaya başlamakla birlikte vücudumuz da yeni bir döngüye giriyor. Rutinin dışına çıkarak yeni döneme adapte olmaya çalışan metabolizmada kafein eksikliği gibi durumlar nedeniyle baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu durumun önüne geçmek ise Ramazan ayına bir iki hafta kala vücudunuzu oruç düzenine alıştırmaktan geçiyor. Sık tükettiğiniz ve bağımlılık yapan kafein ve nikotin gibi maddeleri azaltmaya başlayarak bu döneme daha rahat adapte olabilirsiniz.

    Egzersizin rahatlatıcı etkisi

    Esneme ve nefes egzersizleri ile inatçı baş ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Hafif tempoda gerinme ve esneme hareketlerini yaparak derin nefes alın ve kaslarınızı gevşetin. Egzersizleri sakinleştirici bir müzik eşliğinde yapmak ise daha çok işe yarayabilir.

    Yağlı ve ağır yiyecekleri oruç döneminde azaltmak ve çikolata gibi baş ağrısını tetikleyen besinlerden uzak durmak da bu dönemde fayda olabilir. Bunun yanında baş ağrınız başladığı anda bir miktar buzu bir torbaya koyarak ağrınızı yoğun olduğu yerlere buz kompresi yapmak da ağrınızı azaltmak için iyi bir yöntem olabilir.

    Baş ağrısını geçirmek için az ışıklı bir ortam yaratmak ve kendinizi halsiz hissediyorsanız biraz uyumak da ağrıyı kolay atlatmanızı sağlayabilir. Oksijeni bol ortamlarda yürüyüş yapmak ise hem keyfinizi yerine getirir hem de baş ağrınızı dindirebilir.

    Bilgisayar ekranından uzak durun

    Bilgisayarla çalışan biri iseniz bilgisayarın ekran ışığını düşürmeli ve her yarım saatte bir ekrandan uzaklaşarak gözlerinizi bir süre dinlendirmelisiniz. Bilgisayar başında geçirdiğiniz vakti sınırlamak da baş ağrılarınızı azaltabilir.

    Lavanta yağı baş ağrılarını dindiren yapısı ile harika bir rahatlatıcı görevi görüyor. Birkaç damla lavanta yağını bileklerinize sürerek kokunun gevşetici etkisinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanında stresten uzak kalmak da baş ağrılarına yakalanma riskini azaltıyor. Gece yatmadan önce veya baş ağrınızı arttığında ılık bir duş almak da hem vücudu gevşeterek baş ağrınızı geçirmeye yardım eder.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title