Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BİTLİS'TE ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT 1 YARALIBİTLİS'in Tatvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 2'si kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

1)BİTLİS'TE ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT 1 YARALI

BİTLİS'in Tatvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile Pkk'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 2'si kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bitlis'in Tatvan İlçesi Anadere bölgesinde operasyonda olan askerler bugün sabaha karşı bir grup Pkk'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden alınarak Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Yaralı askerlerden 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Bölgede Pkk'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor.

BİTLİS/DHA

===================================================

2)SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü Pkk'ya yönelik operasyonlarda ağır yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şiltepe'nin ailesine acı haber ulaştı.Bitlis'in Tatvan İlçesi Anadere mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe, bugün tedavi gördüğü Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Şilepe'nin acı haberi memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.Bekar olan şehit Uzman Çavuş Şilepe,  Vezirköprü İlçesi Karabüklü Mahallesi'nde ikindi namazı sonrasında düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

SAMSUN/DHA

==================================================

(YENİDEN)

3)İZMİR'DE ASKERİ ALAN YANINDA PATLAMA

İZMİR'in Konak İlçesi Gültepe semtindeki Güney Deniz Saha Komutanlığı Haberleşme Merkezi vericilerinin bulunduğu askeri alanın yanında bu sabah patlama meydana geldi. Ölen ve yaralananın olmadığı sadece duvarın hasar gördüğü patlamayla ilgili Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ile İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da bölgede incelemelerde bulundu.Gültepe semtindeki Güney Deniz Saha Komutanlığı Haberleşme Merkezi vericilerinin bulunduğu askeri alanın hemen yanında bulunan Gültepe Mezarlığı'nda bugün saat 08.00 sıralarında patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, patlamanın olduğu alan güvenlik şeridiyle kapatıldı. Terör ve bomba uzmanı ekipler inceleme yaptı. Patlamada, mezarlık ve askeri bölgeyi ayıran ortak duvarın bir bölümünde hasar meydana geldi. Ölen ya da yaralanan olmayan patlamada çevredeki iki evin de camları kırıldı.

KOMUTAN VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Olayın ardından Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ile İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın bölgeye gelip incelemelerde bulundu, bilgi aldı.Patlamayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, çevrede oturan bazı vatandaşlar ise evlerinde bulundukları sırada patlama sesini duyduklarını,  önce tüp patlaması olarak düşündüklerini, sonradan olayın askeri alan ile mezarlık arasında  gerçekleştiğini öğrendiklerini söyledi.

İZMİR, -

=========================================================

4)DİYARBAKIR'DAKİ BÜYÜK OPERASYON TAMAMLANDI

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesi ile 104 köyünü kapsayan ve 28 Mayıs'ta başlayan, "Bayrak-54 Şehit J.Yzb. Fuat Oğuzcan Müşterek Operasyonu" tamamlandı. Valilikten yapılan açıklamada, Operasyon kapsamında toplam 8 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, teröristlere ait çok yüklü miktarda mühhimatın yanısa 17 ton esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 28 Mayıs'ta başlayan, Diyarbakır'ın 6 ilçesi ile 104 köyünü kapsayan ve jandarma, polis ile güvenlik korucularından oluşan 7 bin 742 güvenlik görevlisinin kataldığı büüyük operasyonun tamamlandığı belirtildi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında toplam 3'ü ölü, 5'i sağ olmak üzere toplam 8 teröristin silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet PKMS (Bixi) makineli tüfek, 16 adet Kaleşnikov Piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 10 adet tabanca, 3 adet havalı tabanca, 12 adet tabanca susturucu aparatı, 31 adet RPG-7 mühimmatı, 22 adet el bombası, 27 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 2 adet el dürbünü, 1 adet silah üstü termal dürbün, 1 adet çabuk nişan alma sistemi (Çanas), 310 adet muhtelif şarjör, 2843 adet muhtelif fişek, 2 adet Yaesu marka büyük telsiz, 16 adet el telsizi, 12 adet sırt çantası, 37 adet uyku tulumu, 62 çift leşker kıyafeti, 1 takım kar kıyafeti, 4 adet jeneratör, 167 adet tüp, 2100 kilo gram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir"denildi.

Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararlarına istinaden, 104 köy ve mezrasında toplam 1216 ev ve eklentilerinde arama yapıldığı, oluşturulan 30 Yol Kontrol Noktasında 2706 araç ve 11135 şahsın sorgulaması yapıldığı belirtilen açıklamada, "91 şahıs hakkında adli işlem yapılarak, bunlardan 14'ü tutuklanmış, 20 şüpheli gözaltına alınmış, Yoklama Kaçağı oldukları tespit edilen 156 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmıştır"denildi.

BOMBALI EYLEMLERDE KULLANILMAK ÜZERE HAZIRLANAN 12 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmaya müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 12 aracın da ele geçirilerek muhafaza altına alındığı belirtildi. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 59 sığınak ve 24 barınağın tespit edildiği ve kullanılamaz hale getirildiği belirtilerek, "Teröristlerce toplam 1620 kilo gram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak hazırlanmış olan 19 adet EYP düzeneği, 23 adet EYP yapımında kullanılan mutfak tüpü, 21 adet pil bloğu, 20 adet elektronik devre kartı, 657 adet EYP yapımında kullanılan entegre, 27 adet elektrikli fünye ve 2275 metre EYP kablosu tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde İmha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir"denildi.

Operasyonun Narko-terörizmle mücadele kapsamında ise, 4 milyon 483 bin 996 kök kenevir bitkisi, 13 bin 160 kilo gram toz, 3 bin 997 kilo gram kubar esrar olmak üzere toplam 17 bin 157 kilo gram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtilen Valilik açıklamasında, Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen uyuşturucu maddeler muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edildiği belirtildi.

Görüntü Döküümü:

--------------

-Ele geçirilen silahlar

-El yapımı patlayıcılar

-Ele geçirilen tüpler

-Ele geçirilen uyuşturucular

-Mühhimatlar

-Bulanan sığınaklar

-Tuzaklanmış patlayıcılar

-Kepçelerle yer altında uyuşturucunun çıkarılması

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=====================================================

5)TÜRK KIZLARINI TACİZ EDEN SURİYELİ GENCE DAYAK

ADANA'da, parkta oturan kızlara arkadaşlık teklif eden, bu sırada bir arkadaşına gizlice çektiği görüntüleri internette yayınlayan Suriyeli Muhammet Dimo, bir grup Türk genci tarafından dövüldü. Dayak görüntüleri de sosyal medyada yayınlanan Muhammet Dimo, "Tüm Türk kızlarından özür diliyorum" dedi. Bu görüntüler üzerine polis de inceleme başlattı.Olay, merkez Seyhan İlçesi Merkez Park'ta meydana geldi. Adının  Muhammet Dimo olduğu öğrenilen Suriyeli genç, parkta oturan genç kızların yanına giderek telefon numaralarını isteyip arkadaşlık teklif etti. O anları ise başka bir Suriyeli cep telefonuyla çekerek, sosyal medya üzerinden paylaştı.

Görüntülerin yayınlanmasıyla üzerine harekete geçen bir Adanalı sosyal medya grubu, kısa sürede büyük tepki toplayan Suriyeli genci, kızlara arkadaşlık teklif ettiği Merkez Park'ta buldu. Grup, parkta Muhammet Dimo'yu tekme tokat dövdü. Neye uğradığını şaşıran Suriyeli, "Tüm Türkiye'den özür diliyorum. Türk kızlarından özür diliyorum" dedi.

Dövüldükten sonra parktan uzaklaştırılan Suriyeli gencin dövülmesi ve özür dilemesi de sosyal medyadan yayınlandı. Bu görüntüler üzerine polis de inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Suriyeli 3 gencin konuyşması

Parktaki kızların telefon numurusanıı istemesi

Suriyeli gençlerin Türk gençlerinden dayak yemesi

SÜRE: 02'29"    BOYUT: 151 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK   -Kamera: ADANA,

====================================================

6)YOLCULUK SIRASINDA YARALANAN KIZ, HALK OTOBÜSÜYLE HASTANEYE GETİRİLDİ

KAYSERİ'de yolculuk sırasında sürücünün ani fren yapması sonucu direğe başını çarparak yaralanan 14 yaşındaki Gamze Efe, içi yolcu dolu halk otobüsüyle hastanenin acil servisine getirildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Erkilet Dere Mahallesi seferini yapan 38 AB 093 plakalı halk otobüsünün sürücüsü Hüseyin T, seyir sırasında fren yapınca, ayakta yolculuk yapan lise öğrencisi 14 yaşındaki Gamze Efe, dengesini kaybederek, demir direğe çarpıp otobüsün içine düştü. Bir süre baygınlık geçiren Efe, yerden kalkamadı. Sürücü, otobüsünü zaman kaybetmeden yakınından geçtiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne sürdü ve servis girişinde korna çalarak görevlilerden yardım istedi. Otobüse ilk gelen sedye görevlisinin, 112'yi arayıp neden yardım istemediklerini sorması üzerine, sürücü ile görevli arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Otobüse gelen sağlık görevlileri, kıza ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, otobüsün servis girişine gelmesini sağladılar ve burada sedyeye alınan Gamze Efe, otobüsün orta kapısından indirilerek, servise alındı. Tedavisi yapılan ve boyunluk takılan kız, daha sonra taburcu edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Otobüsün hastanenin önüne gelişi

-Otobüste yerde yatan kızın görüntüsü

-Otobüs sürücüsü ile hastane görevlisinin tartışması

-Otobüsün acil servis önüne gelişi

-Sağlık görevlilerinin yaralı kıza müdahalesi

-Yaralı kızın otobüsten indirilmesi

-Kızın sedyeye alınması

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 4 dakika 16 saniye-134 MB

==============================================================

7)ORUÇ TUTANLARA BAYRAMDA AŞIRI YEMEK UYARISI

MANİSA Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, ramazan ayı süresince oruç tutanların, bayramda yemeklere aşırı yüklenmesinin mide problemlerine, hazımsızlık ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olduğunu belirterek, dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, ramazan süresince oruç tutan kişilere,Ramazan sonrasında düzenli beslenmeleri yönünde uyarıda bulundu. Uysal, ara öğünleri ihmal etmeden arttırmalarını önererek, "İnsanlar ramazan döneminde meydana gelen sıkı bir beslenme programının ardından, bayramda kalori ihtiyacının artmasıyla birlikte yemeklere bir anda aşırı yükleniyor. Bu nedenle mide problemleri, hazımsızlık, sindirim şikayetleri de artıyor. Bu tür problemlerin önüne geçmek adına bayram sabahı kahvaltıyı güzel bir şekilde yapmanın ardından özellikle ara öğünleri, ramazan öncesinde olduğu gibi sürdürmek gerekiyor" diye konuştu.

"BUĞDAY EKMEĞİNE DÖNÜLMELİ"

Bayramda şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Uysal, "Ramazan sofralarında özellikle yediğimiz çörek, börek, poğaça gibi besinler yerine günlük yaşantımızda olduğu gibi tam buğday ekmeği beslenme yöntemimize geri dönmemiz gerekiyor. Ara öğünlerimizi iki veya üç olacak şekilde yaparsak, kan şekeri regülasyonumuz da düzelir ve vücudumuz doğal olarak tatlılara ihtiyaç duymamış olur. Ramazan süresince meydana gelen hareketsiz yaşamımıza sonrasında hareket katmamız gerekiliyor. Ara verdiğimiz spora devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal'ın açıklamaları

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

=========================================================

8)AMELİYAT SONRASI 6 AYDA 33 KİLO VERDİ

İZMİR'de tüp mide ameliyatı olan ve 126 kilodan 93 kiloya düşen 40 yaşındaki Banu Dönmez, kendisi gibi morbit obezite hastalarına çağrıda bulunup, "O kiloları üzerinizde taşımak kendinize yaptığınız en büyük işkence" dedi.

Karşıyaka'da yaşayan 126 kilo ağırlığındaki morbid obezite hastası Banu Dönmez, fazla kiloları artık hayatını olumsuz etkileyince tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Dönmez, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde 6 ay önce tüp mide ameliyatı oldu. Ameliyat sonrasında 9 gün hastanede kalan Dönmez, 6 ayda yaklaşık 33 kilo vererek 126 kilodan 93 kiloya düştü. Ameliyatın ardından doktorunun yönlendirmesine göre beslenen ve spor yapan Dönmez, kendisi gibi morbit obezite hastalarının ameliyattan korkmaması gerektiğini söyledi.

"İNSANLARIN BAKIŞI BİLE DEĞİŞTİ"

Karar verme sürecinin zor olduğunu, ancak hayatı olumsuz etkilendiği için artık bir şeyler yapması gerektiği için ameliyat olmak istediğini anlatan Banu Dönmez, "Artık renkli giyinebiliyorum. Siyahlardan kurtuldum. 52 bedenden 46 bedene düştüm. İstediğim kıyafeti alabiliyorum. Eskiden sadece büyük beden kıyafet satan yerlere gidip beğenmesem de almak zorundaydım. Nefes almam, yürüyüşüm, uykum her şeyim değişti. Eskiden çok zor yürüyordum. İki adıp atıp nefes nefese kalırdım. Şimdi daha uzun mesafeleri tıkanmadan yürüyorum. Şimdi daha aktifim, mutlu uyanıyorum. Karamsarlığım gitti, hayattan zevk alıyorum. İnsanların bakışı bile değişti" diye konuştu.

"O KİLOYU ÜZERİNİZDE TAŞIMAK EN BÜYÜK İŞKENCE"

Kendisi gibi morbit obezite hastası olanlara çağrıda bulunan Dönmez, "O kiloyu üzerinizde taşımak kendinize yaptığınız en büyük işkence. Kesinlikle ameliyat olmalarını tavsiye ederim. Bütün hayatınızı, her saniyesini etkiliyor. Her şeyden mahrum kalıyor, hayattan hiçbir zevk alamıyorsunuz. İş yaşamım çok zorluydu. Özellikle ameliyat olabilmek için sigortam olması gerekiyordu, mecburen çalışıyordum. Ayakta durmak, yürümek çok zorluyordu. Ameliyat olurken işten ayrıldım. Şimdi iş de arıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Banu Dönmez ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

======================================================

9)SİVEREK'TE MARANGOZHANEDE YANGIN

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bilinmeyen nedenle alev alan marangozhane kullanılamaz hale geldi.

Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki Demirciler Çarşısı'nda bulunan Cerrah Urumca'ya ait marangozhane, sabaha karşı bilinmeyen nedenle alev aldı. İşyerinden alevlerin yükseldiğini görenler, itfaiyeye haber verdi. İhbarla gelen polisler çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ise yangına müdahale etti. Ekiplerin bir saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın nedeniyle işyeri kullanılamaz hale geldi. Makinelerin tamamen yandığı işyerindeki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

İtfaiyenin söndürme çalışmaları

Yanan marangoz dükkanı

Vatandaşın konuşma

İtfaiyenin çalışması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 358 MB

======================================================

10)TOKAT'TA BONZAİ OPERASYONUNDA 13 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde polisin sentetik uyuşturucu madde bonzai satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik operasyonunda gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sentetik uyuşturucu madde bonzai satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yapılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Erbaa ilçesinde bulunan ve adresleri önceden tespit edilen evlerde yapılan aramalarda 250 gram  bonzai ve 80 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonla ilgili gözaltına alınan 30 kişiden 17'si ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılarken, Ş.Ö., İ.C.D., M.A., K.C., G.Y., U.Ö., F.A., O.K., E.K., C.Ö., M.B., Y.C., ve U.Ş. olmak üzere 13 kişi ise Tokat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Erbaa Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu arada 3 gün önce başlatılan operasyonların ilk gününde, Erbaa ilçesinden Şahin Özyurt'un evine baskın düzenlenmiş ve baskında bonzai kullandığı öne sürülen 26 yaşındaki Murat Kafalı ölü bulunmuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------Şüphelilerin hasteneye getirilmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(64 mb)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tatvan Bitlis PKK Politika Güncel Haberler

title