Haberler

Petrolde Düşüş Doları Frenledi, Borsa Tırmanışta

Küresel piyasalarda hampetrol fiyatlarının düşmesi, doları zayıflatırken, hisse senedi piyasalarını destekliyor.

Küresel piyasalarda hampetrol fiyatlarının düşmesi, doları zayıflatırken, hisse senedi piyasalarını destekliyor.

Dolar 3.55 lira sınırından 3.52 lira düzeylerine gerilerken, Borsa İstanbul Endeksi'ndeki (BIST 100) artış yüzde 0.41'i buldu.

ABD hafif petrolünün varil fiyatı 42.30 dolara kadar inerken, Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolünün varil fiyatı 45 doların da altına inerek 44.82 dolara kadar geriledi.

Petroldeki gerileme, ABD Merkez Bankası'nın ( Fed ) faiz artırma olasılığını zayıflatınca, dolar 3.5217 liraya kadar, euro da parite etkisiyle 3.9387 liraya kadar gerilerken, BIST 100 Endeksi de güne yüzde 0.41 artışla 99 bin 801 puandan başladı.

"Dünya borsaları petrol fiyatlarındaki durdurulamaz düşüşün verdiği endişe ile geriliyor. Enerji şirketlerinde ve enerji üreticisi ülkelerin piyasalarında başlayan satışlar genele yayılmaya başladı" denilen İş Yatırım'ın günlük bülteninde, şu değerlendirme yapıldı:

"Petrol fiyatlarındaki gerileme cari açığımızı daraltarak ve Fed'in faiz artırmaya devam etmesi ihtimalini azaltarak Türkiye gibi enerji ithal eden ve cari açığı yüksek ülkeleri destekliyor.

"Petrol düşmeye başladığından beri Türk lirası kırılgan beşliden güçlü beşliye terfi etti.

"Asya borsalarındaki olumlu seyre ve Türk lirasındaki değer kazancına paralel Borsa İstanbul'da yukarı yönlü seyrin devam etmesini bekliyoruz.

"Olumlu küresel konjonktür, hızlanan büyüme ve güçlenen şirket karlarıyla desteklenen Türkiye varlıklarının gelişmekte olan piyasalardan olumlu ayrışmaya devam etmesini bekliyoruz."

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretim kısıntısını sürdürme kararına karşın, Libya'nın yeni petrol kuyularını devreye almasının ardından, ABD'nin de üretimi artırması, hampetrol fiyatlarını aşağıya çekiyor.

ABD Ham Petrol stoklarında azalış meydana gelmesine karşın, üretimde 20 bin varillik artış meydana gelmesi fiyatların düşüşmesine neden oldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Borsa İstanbul Türkiye Fed Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title