Haberler

Dha Yurt Bülten-3

(ÖZEL)1)CANI SIKILDI, 2 ÇOCUĞU SIRTINDAN VURDUERZURUM'da evinde otururken havalı tabancayla pencereden ateş eden 27 yaşındaki Ömer Murat A., sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye B. ile 6 yaşındaki İkra K.'yı sırtından vurdu.

(ÖZEL)

1)CANI SIKILDI, 2 ÇOCUĞU SIRTINDAN VURDU

ERZURUM'da evinde otururken havalı tabancayla pencereden ateş eden 27 yaşındaki Ömer Murat A., sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye B. ile 6 yaşındaki İkra K.'yı sırtından vurdu. Çocuklar hastanede tedavi görürken, gözaltına alınan Akçay, "Evde canım sıkılınca çocuklara değil duvardaki kola şişesine ateş ettim" dedi.

Olay, 19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Evinde iftar saatini bekleyen Ömer Murat A., apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açtı ve kendisine ait havalı tabancayla sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Ömer Murat A., karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye B. ve İkra K.'yı yaraladı. Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra K. ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı. Polise bilgi verilmesi üzerine,  yaralı çocuklar ile tanıkların ifadeleri alındı. Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullandığı belirlenen Ömer Murat A.'yı gözaltına aldı. Ömer Murat A., "İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım sonra bir el daha ataş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim. Benim avcılık belgem var silah da benim üzerime kayıtlı" diye konuştu. İkametinde bulunan ve olayda kullandığı değerlendirilen havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Ömer Murat A., adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.Apartmanın arka bahçesinde oynarken aniden belinin çok ağırdığına dikkati çekten İkra K. "Cezası neyse onu çekmesini istiyorum" derken babası Hüseyin K. komşuları Sümeyye'nin vurulduğunu öğrenince, olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra kızını hastaneye götürdüklerini bildirdi. Hüseyin K. şunları söyledi:  "Farketmesek kızım belki sakat kalabilirdi. Olay kaza değil. Bu adam çocukların sesindenmi rahatsız olmuş. Çünkü orada çocuklar kalabalık bir şeklide oyun oynuyorlar. Vuran kişinin ifadesini okudum. Canı sıkılmış, iftarada doğruymuş. Çöpün yanında şişeyi görmüş ateş etmiş. Bir av tüfeği alayım, canım sıkıldıkça bir yerlere sıkayım. Kızım belinden değil de yarım santim farklı yerinden vurulsaydı, felç olabilirdi. Biz başına ya da göğsüne değmediği için şükür ediyoruz. Cezası neyse çeksin."

Sümeyye'nin babası 41 yaşındaki Selami Boz ise "Karşı binadan ateş ediyor kızıma. Annesi beni aradı hemen hastaneye götürdüm. Kızım ameliyat yapmadılar. içerde kurşun geziyormuş. 2 yıl sonraya bıraktılar. Vuran şahsı serbest bırakmışlar. Biz şikayetçyiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Şükürler olsunki başına kalbine rast gelmemiş. Komşumun çocuğunada aynı şekilde" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Olay meydana geldiği apartman bahçesi

-Ateş edilen evin balkonu

-Çocukların oyun oynadığı bahçe

-Hüseyin Kaya kızının kanlı atletini göstermesi

-Hüseyin Kaya ile röp.

-İkra Kaya ile röp.

-Sümeyye boz'un resmi ve sırtından  yaralandığı resim

-Selami Boz ile röp.

-Çocukları vuran Ömer Murat Akçay'ın resimleri

-Ömer Murak Akçay'ın facebook'taki paylaştığı resimler

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

DHA FEED

=============================================

2)ÜLKELERİNE DÖNEN SURİYELİLERİN SAYISI 50 BİNİ BULDU

KİLİS'te, Suriyeli sığınmacıların Ramazan Bayramı nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine geçişleri devam ediyor. Gece saatlerinde sıraya girip gündüz işlem yaptırıp ülkesine geçen Suriyeli sayısının 50 bini bulduğu belirtildi.

Valiliğin kararıyla Suriyelilerin geçen haftadan bu yana ülkelerine geçişleri devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, sabah saatlerinde geçiş işlemlerini yaptırıyor. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği sınırda sıcaktan bunalıp bayılanlara sağlık görevlileri tarafından müdahale ediliyor. Sıcak havaya rağmen sınır kapısında yoğunluk oluşturan ve zaman zaman izdihama yol açan Suriyeliler'den yaşlı, hamile ve hastaların geçişlerine öncelik tanınıyor.

BİR KISMI GERİ DÖNMEYECEK

Güvenlik güçleri ise, işlemlerin hızlı yapılması için Suriyelileri gruplar halinde yönlendirip izdihamı önlüyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlem yaptırarak Suriye'ye geçenlerin sayısının ise 50 bine ulaştığı, bunlardan bazılarının, kendilerine verilen geçici kimlik kartlarını bırakıp bayram sonrasında Türkiye'ye dönmeyeceklerini bildirdikleri belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Sınır Kapısı

- Bekleyen Suriyeliler

Suriyelilerin yoğunluğu

İşlem yaptıranlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 238 MB

DHA FEED

=====================================================

3)BAYKAL'DAN MANAVGAT ŞELALESİ'NE ÖVGÜ

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Baykal, belediye tarafından düzenlemesi yeniden yapılan Manavgat Şelalesi'nin güzel olduğunu söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Evrenseki Mahallesi'nde Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği Baykal bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Oruç açılmadan önce Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e bir görevli tarafından getirilen acı biberi alan Baykal, kendisinin bunu sevdiğini söyledi. Baykal, acı biberlerden bir tanesini de eski Antalya milletvekillerinden Tuncay Ercenk'e verdi.

Deniz Baykal iftarın ardından Manavgat Şelalesi'ne geçti. Manavgat Belediyesi tarafından yapılan Manavgat Şelalesi'nin yeni halini çok beğenen Deniz Baykal, Başkan Şükrü Sözen'den bilgi aldı. Şelaleyi herkesin bildiğini söyleyen Baykal, "Şimdi Türkiye'nin önüne konulabilir hale gelmiş. Bunun ticari boyutu var, turistik boyutu var. Çok güzel olmuş, Manavgat'a yakışan bir çalışma olmuş" dedi.

Deniz Baykal, Manavgat Şelalesi'nin önünde ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

--------------

İftar yemeğinden genel görüntü

Deniz Baykal'ın iftara gelmesi

Deniz Baykal'ın acı biber alması

Orucun açılması

Deniz Baykal'ın iftar yemeğinden ayrılması

Manavgat Şelalesi'ne geliş

Deniz Baykal'a bilgi verilmesi

Manavgat Şelalesi'yle ilgili değerlendirme

Deniz Baykal'ın gidişi

02: 44   -  87 MB

(Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

DHA FEED

=====================================================

4)KAHRAMAN POLİS FETHİ SEKİN'İN GÖREV YAPTIĞI KULÜBE YIKILDI

İZMİR'de geçen 5 Ocak'ta terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in görev İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri C Blok girişinde bulunan polis kulübesi, yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Yıkılan kulübenin yerine, kurşun geçirmez yeni bir kulübe yapılacağı belirtildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Fetih Sekin, yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesi önünde, 5 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen terör saldırısında şehit düştü. İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önünde bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in adı bir cadde ile izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir parka verildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Sekin'in görev yaptığı Adliye önüne anıtının yapılması için de yarışma düzenledi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıdan sonra adliye dışını demir parmaklıklarla kapattı ve dere kenarına duvar çekip tedbir aldı.

Başsavcılık son olarak güvenlik amacıyla Fetih Sekin'in görev yaptığı kulübenin yıkım işini başlattı. Bir infaz koruma memuru gözetiminde 5 hükümlü, ellerindeki balyozlarla kulübeyi yıktı. Kulübenin yıkılışını gören bazı vatandaşlar da gözyaşlarına hakim olamadı. Yıkılan kulübenin yerine kurşun geçirmez, çelik aksamlı bir kulübe yapılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Yıkımdan genel görünkü

-Genel detay görüntü

Haber-Kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR,

======================================================

5)ELEKTRO ŞOKLU GASP ÇETESİNİN ALTINDAN ÇOCUKLAR ÇIKTI

DİYARBAKIR'da, elektro şok cihazı kullanarak vatandaşları gasp eden 3'ü çocuk 4 kişi yakalandı. Kentte şok cihazını kullanarak 5 ayrı gasp olayına karışan çocuklar polise, kıyafet alabilmek için gasp yaptıklarını söyledi. Çocuklar, çıkarıldıkları mahkemede önceden suç kayıtlarının olmaması nedeniyle serbest bırakılırken, onların gasp ettiği telefonları aldığı ve yönlendirdiği ileri sürülen bir kişi ise tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, kentte son zamanlarda bazı vatandaşların değerli eşyalarını elektro şok uygulayarak, gasp edildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Gasp bürosu ekipleri, mağdur vatandaşlarla görüşerek, gasp olaylarının yaşandığı bölge ile şahısların eşkal bilgilerini aldı. Mağdur vatandaşlar polise verdikleri ifadelerde, yolda yürüdükleri sırada 3 kişinin yanlarına yaklaşarak elektro şok cihazı kullandığını ve cep telefonlarının gasp ettiklerini söyledi. Araştırmayı genişleten polis, vatandaşların gasp edildiği bölgelerdeki güvenlik kameraları ile mobeseleri incelemeye aldı. Polis yaptığı incelemede, elektro şok cihazı kullanarak vatandaşları gasp eden ve yaşları 17-13 arasında değişen şüphelilerin  M.Ç., Y.A., M.Ö.E olduğunu belirledi.

Şüpheli çocukların adreslerini tespit eden polis, evlerinde yaptığı aramada gasp olaylarında kullandıkları elektro şok cihazını buldu. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp büro ve Çocuk Şube müdürlüğüne götürülen çocukların aynı yöntemle kentte 5 ayrı gasp olayına karıştıkları belirlendi. Şüpheli çocuklar gasp ettikleri telefonları, telefon alım satım işi yapan B.A. ile birlikte hareket ettiklerini belirtmesi üzerine B.A. da gözaltına alındı. B.A.'nın daha önce 2 ayrı kapkaç, yankesicilik, kullanmak için uyuşturucu temin etmek, iş yerinden ve açıktan hırsızlık kaydı bulundu. Şüpheli 3 çocuk gasp olayını kendilerine kıyafet almak için yaptıklarını belirtirken, sorguları tamamlanan 3'ü çocuk 4 kişi adliyeye sevk edildi. Çocuklar, daha önce suç kayıtları bulunmaması nedeniyle serbest bırakılırken, B.A ise tutuklandı.

ELEKTRO ŞOK CİHAZININ ÖZELLİKLERİ

Çocukların gasp oluyında kullandıkları Elektro şok cihazı, ölüm tehlikesi yaratan ve kullanıldığında vücuda önce 50 bin voltluk bir şok, daha sonra 5 saniye süreli elektrik akımı veriyor. Şok cihazından çıkan elektrik akımı şiddetli bir kas kasılmasına ve ağrıya yol açtığı için kişinin direnmesine de imkan kalmıyor. Elektrik akımı verildiği sürece kas kasılmalarıyla sarsılan kişi, akım kesildikten sonra hareket edebiliyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Güvenlik kamerasına yansıyan çocukların kaçma anları

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri

-Genel ve detay görüntüler

NOT GÖRÜNTÜLERDE ÇOCUKLARIN YÜZÜ MOZAİKLENMİŞTİR

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

==================================================

6)UYUŞTURUCUDAN LİSEYİ YARIDA BIRAKAN GENÇ KIZ, KAPKAÇTAN GÖZALTINA ALINDI

KONYA'da parkta bir kızın elindeki cep telefonunu alıp kaçtığı iddiasıyla aranan 18 yaşındaki Ceren Navruz, polis tarafından yakanlandı. Uyuşturucu krizine girdiği için cep telefonunu alıp kaçtığını itiraf eden Ceren Navruz'un ifadesinde, "6 aydır uyuşturucu kullanıyorum. Bu yüzden hemşirelik bölümünü okuduğum lise eğitimimi yarıda bıraktım" dediği öğrenildi.

Olay, geçen Pazartesi günü saat 14.00'de merkez Karatay İlçesi Fetih Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Şerife Mustafa, parkta telefonla konuşurken yanına tanımadığı bir kız gelerek, "Eşimi aramam gerekiyor. Telefonunuzu verir misiniz?" dedi. Şerife Mustafa da, "Telefonla konuşuyorum veremem" dedi. Bunun üzerine yanına yaklaşan kız, Şerife Mustafa'nın elindeki cep telefonunu alıp kaçtı. Şerife Mustafa durumu polise bildirdi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Güven Timleri, Şerife Mustafa'nın verdiği eşkal doğrultusunda bölgede çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen Güven Timleri, cep telefonu alıp kaçan kişinin Ceran Navruz olduğunu belirledi.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNÜ YARIDA BIRAKMIŞ

Polis, Ceren Navruz'un merkez Selçuklu İlçesi'ndeki evine gitti. Ancak Ceren Navruz'u evde bulamayan polis, gidebileceği adreslere baktı. Polis, genç kızı dün akşam saatlerinde olay günü giydiği aynı kıyafetlerle kent merkezinde gezerken gözaltına aldı.  6 aydır her türlü uyuşturucu maddeyi kullandığı belirtilen Navruz'un bu nedenle  Sağlık Meslek Lisesi'nde11'inci sınıf öğrencisiyken hemşirelik bölümünü yarıda bıraktığını söylediği öğrenildi. Bir süre uyuşturucu tedavisi de gördüğü belirtilen Navruz'un, çaldığı cep telefonunu 100 lira karşılığında tanımadığını birine sattığı ortaya çıktı. Telefon satın alınan kişiden alınıp, sahibine teslim edildi.

Sorgusu süren Ceren Navruz'un polise verdiği ilk ifadesinde, "6 aydır uyuşturucu kullanıyorum. Bu yüzden hemşirelik bölümünü okuduğum lise eğitimimi yarıda bıraktım. Tedavide gördüm. O gün uyuşturucu krizine girdim. 3-4 günde ailem evden çıkmama izin vermemişti. Bu olayı da o nedenle yaptım" dediği öğrenildi.  Daha önce hiçbir suç kaydığı bulunmayan Navruz'un polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

====================================================

7)MOLOZDA EKMEK MÜCADELESİ

ADANA'da, belediye ekiplerinin döktüğü inşaat molozuna hücum eden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar gün boyu hurda topladı. Yakıcı güneş altında topladıkları demir ve hurdaları satanların eline ancak 30 lira geçti.

Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarındaki boş arsaya, belediye ekipleri tarafından inşaat molozu döküldüğünü gören vatandaşlar, yanlarına getirdikleri kova ve çuvallarla hurda toplamaya koştu.  Vatandaşlar büyük beton parçaları arasında kalan demirleri almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Moloz yüklü kamyonların önünde duran vatandaşlar, ezilme tehlikesine aldırmadan demir ve odun parçalarının kova ve çuvallara koydu. Bazı kadınlar ise balyozla beton kırıp, demir çıkarttı.

Sabahın erken saatlerinden beri hurda demir topladığını söyleyen 42 yaşındaki Adnan Yaman, akşama kadar 25 ile 30 lira arasında para kazandığını söyledi. Yaşlı bir kadın ise topladığı odun parçalarını kışın yakmak için kullanacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Molozda demir toplayanların görüntüsü

Elinde balyozla taşları kıran kadının görüntüsü

Kamyonların moloz dökmesi

Demir toplayan vatandaşlar

Demir toplayan bir vatandaşın konuşması

Demir toplayanyarın genel ve detay görüntüsü

SÜRE: 02'38"    BOYUT: 161 MB

Haber : Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=====================================================

8)TAMİRCİ SEMA HANIM

BURDUR'da oturan bekar 43 yaşındaki Sema Kozak, liseyi bitirip babasının yanında başladığı elektronik tamirciliğinde yaklaşık 25 yılı geride bıraktı. Her türlü elektronik cihazın montaj, tamir ve bakımını yapan ustalık belgesi sahibi Kozak, "Mesleğimi seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Burdur'un tek kadın elektronik tamircisi benim" dedi.

İlkokul yıllarından itibaren babasının işyerine gelip giderken mesleğe ilgi duymaya başlayan Sema Kozak, Ticaret Lisesi'ni bitirdikten sonra da elektronik tamirciliğini benimsedi. O dönem babasının yanında ufak tamirlerle işe başlayan Sema Kozak daha sonra kendini geliştirdi. Babasıyla birlikte kent merkezindeki dükkanlarında çalışmaya başlayan ve ustalık belgesi alan Sema Kozak, yaklaşık 25 yıldır elektronik tamiratı yapıyor.

"MESLEK OLARAK SEÇTİM"

Sema Kozak, "Babam 51 yıldır bu işi yapıyor. Ben de ilkokul yıllarımdan bu yana babamın yanına gelip giderken mesleğe ilgi duymaya başladım. Liseyi bitirdikten sonra da meslek olarak seçtim. Yaklaşık 25 yıldır elektronik cihazların tamiratını yapıyorum" dedi.

"MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR"

Cami otomat sistemleri ve okulların ses sistemlerinin yanı sıra her türlü elektronik cihazın montaj, tamir ve bakımını yaptığını anlatan Kozak, servis için gittiği yerlerde kendisini görenlerin şaşırdığını aktardı. Kozak, "Mesleğimi seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Burdur'un tek kadın elektronik tamircisi benim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sema Kozak tamirat yaparken

Detay

RÖP: Sema Kozak

89 MB /// 02.51"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

9)GAZİANTEP'TE SAKAL-I ŞERİF'E YOĞUN İLGİ

GAZİANTEP'te, Kadir Gecesi dolayısıyla ziyaret açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Ali Nacar Camisi'nde kılınan teravih namazının ardından vatandaşların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, özel cam kutudaki Sakal-ı Şerif'i salavatlar eşliğinde öpüp dua etti.

Cami İmamı Mustafa Türev, Hazreti Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif'in her yıl geleneksel olarak Ali Nacar Camisi'nde ziyarete açtıklarını belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi'nde Sakal-ı Şerif'i vatandaşların ziyaretine açtık. Hazreti Muhammed'e duyulan sevgiden, özlemden dolayı Gaziantep'in her bir tarafından vatandaşlar camimize Sakal-ı Şerif'i görmeye geldi. İnsanlarımızın Peygamber efendimize olan sevgisini yoğunluktan görüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

- Camideki kalabalık

Sakal-ı Şerif'e bakan vatandaşlar

Cami imamı Mustafa Türev ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 82 MB

======================================================

10)TOKAT'TA 7 KATLI APARTMANIN SAKİNLERİ BİNALARININ YIKILMASINI İSTEDİ

TOKAT'ta 600 Evler Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın sakinleri, çevrelerindeki bazı apartmanların kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını ancak kendi apartmanlarının 7 katlı olduğu için yıkılmadığını belirterek, kendi binalarının da yıkılmasını istedi.

Tokat'ta 600 Evler Mahallesi'nde bulunan bazı apartmanlar kentsel dönüşüm kapsamında belediye tarafından yıkıldı. 50'nci Yıl Sitesi'nde bulanan 3 ve 4 katlı binalar da bu kapsamında yıkıldı ancak sitenin 7 katlı binası yıkılmadı. Apartman sakinleri, binalarının yıkılması içi belediyeye müracaat etti ancak iddiaya göre apartmanın 7 katlı olması nedeniyle bina kentsel dönüşüm kapsamına alınmadı. Bunun üzerine binanın önünde toplanan apartman sakinleri, bu duruma tepki gösterdi.

"PSİKOLOJİMİZ BOZULDU"

Yeni binalarda oturmak istediklerini ve etraflarına dokuz katlı binalar yapılacağı için psikolojilerinin bozulduğunu belirten Hatice Arslan, "28 daire olarak hepimiz mağduruz. Ben camlara çıkmak istemiyorum resmen psikolojimiz bozuldu. Sağıma bakıyorum soluma bakıyorum her tarafımız yıkık. Şu anda kendimi Suriye'de hissediyorum. Bütün tozun içinde kaldık. Bu kadar haksızlık adaletsizlik olmaz. Bizimde sesimizi duysunlar bize bir cevap versinler" dedi.

Bina sakinlerinden Ahmet Arslan ise, "Kentsel dönüşüme girmediği için yıkılmıyor diyorlar. Müteahhitler ise kurtarmıyor 7 katlı olduğu için ben zarar ediyorum diyor. Bunun bir çaresine bakmaları lazım" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Apartmandan görüntü

-Apartman sakinleri ile röportaj

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(98 mb)

===================================================

11)TİYATRO OYUNUNA GÖSTERİLİ TANITIM

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 17 Temmuz'da oynanacak olan 'Uçlar' isimli oyun, küçük bir bölümünü sahnelenerek tanıtıldı.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanı'nda yapılan küçük gösteriyi, oyuncu Sezai Altekin, Tarık Pabuçcuoğlu, Şeyla Halis ve eşi Bekir Çiçekdemir'in de aralarında bulunduğu birçok kişi izledi. Oyuna yaklaşık 2 hafta önce çalışmaya başlayan oyuncular, izleyiciler tarafından beğenildi. Bir erkek ve 3 kadın oyuncunun 1.5 aylık bir süre ile hazırlanıp oynayacağı oyun yaklaşık 1 saat 10 dakika sürecek.

Oyundan çok kısa bir kesitin sunulmasının ardından Bodrum Sahne Sanatları oyuncusu Nartan Büyükyıldız, "Bodrum Sahne Sanatları bu yıl William Mastrosimone'nin yazdığı, Arif Akkaya'nın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Uçlar' adlı oyunla Bodrum'da ilk kez seyirci karşısına, yine bir ilk ile çıkacak. Klasik tiyatro sahnesinden vazgeçerek oyunu olayın geçtiği evin içine yani gerçek mekanına taşıyacak ve 40 seyirci ile sınırlı olacak. Oyun çağlar boyunca süregelen sınıf ayrımı, toplum baskısı, adalet sistemi ve ataerkil düzende kadının konumu gibi evrensel konuları çarpıcı bir biçimde ele alıyor. Uçlar, farklı sınıflardan bir araya gelmiş dört kişinin bir evde var olma ve hayatta kalma mücadelesi" dedi.

BODRUM'DA TİYATRO HENÜZ ÇOK YETERSİZ

Oyuncu Sezai Altekin ise, "Bir iki sene önce buraya bir saksı çiçeği kondu ve bu yavaş yavaş tohumlar ve tomurcuklar açıyor. Uygun ortam bulsun bulmasın insanın yaratıcılığı her yerden fışkırıyor. Burada da sevgili Arif'in sayesinde bu iş baya bir dallanıp budaklanmaya başladı. burada potansiyeli olan insanlar yaşıyor. İnsanlar artık büyükşehirlerden buraya kaçıyor. Artık burası bir normal kasaba, köy havasının bir üstüne çıkmaya başladı. Elit gruplar toplanmaya başladı. Tiyatro olarak burada bir hareketlilik başlatmak muazzam bir şeydi. Bu başladı ama daha henüz çok yetersiz. Adanın her tarafına şiddetle bunun yayılması lazım. İnsanlar artık bu yörenin sadece eller havaya memleketi olmadığını öğrensin. Amatörce bu çocukların kalbinden fışkırarak başlayan bu olay çok ileri bir yere de gidebilir" diye konuştu.

Uçlar adlı oyun 17 Temmuz'dan itibaren her Pazartesi günü saat 21.00'de Bitez Mahallesindeki Masal Mekan'da seyirci ile buluşacak.

Görüntü Dökümü

---------------------

Oyunculardan toplu görüntü

Oyundan görüntü

İzleyicilerden görüntü

Nartan Büyükyıldız'ın görüntü

Sezai Altekin'in görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Ömer Murat Manavgat İzmir Politika Güncel Haberler

title