Haberler

Afad'tan 'Utandırmayan Yardım'

DOĞAL afetlerde kendi canlarını tehlikeye atıp hayat kurtaran AFAD görevlileri, Ramazan'da Suriyeliler'e yaptığı 'utandırmayan yardımı' ile örnek oldu.

DOĞAL afetlerde kendi canlarını tehlikeye atıp hayat kurtaran AFAD görevlileri, Ramazan'da Suriyeliler'e yaptığı 'utandırmayan yardımı' ile örnek oldu. AFAD ekipleri, aileleri teşhir etmemek, utandırmamak ve izdiham oluşturmamak için gıda yardım kolilerini kapısını çaldıkları evlerin önüne bırakıp gitti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Erzurum'a gönderilen 200 gıda kolisi Suriyeliler'e dağıtıldı. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki AFAD Erzurum Müdürlüğü depolarında görevliler tarafından minibüse yüklenen koliler, Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yakutiye İlçesi'nin Mahallebaşı Semti'ne götürüldü. Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin de yardımını alan AFAD görevlileri, omuzlarında taşıdığı ve içerisinde, salça, zeytin, yağ, makarna ve prinç gibi gıda maddelerinin bulunduğu kolileri Suriyelilerin yaşadıkları evlerin önüne bıraktı. Kapıları çalan görevliler daha sonra bölgeden sessizce uzaklaştı.

Erzurum'da yaşayan Suriyeliler'i kapsayan yardımla ilgili bilgi veren AFAD Birlik Müdür Vekili Yavuz Kaya, "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere 81 vİlayete gıda kolileri hazırladı. Göç İdaresi ekiplerinin bizlere gösterdiği Suriyelilerin evleri önüne içerisinde pirinç, zeytin, yağ ve salça gibi gıda maddelerinin bulunduğu yardım kutularını kimseyi rencide etmeden kapısının önüne bırakıp gittik. Göç İdaresi ekipleri de bizimle birlikte yorgan dağıttı" dedi.

Dağıttığı yardımı tıpkı afetlerde olduğu gibi şova dönüştürmeyen AFAD ekiplerine teşekkür eden Suriyeliler ise "Türkiye Cumhuriyeti bize kendi ülkemizden daha iyi bakıyor. Herkes yardım elini uzatıyor. Sabah evimizin kapısını açtığımızda yardım kolilerini evin önünde bulduk. Kimin getirdiğini kolilerin üzerinde AFAD yazmasıyla anladık. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title