Haberler

Edremit'te Otellerde Doluluk Yüzde 90'ı Geçti

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde yaz sezonu yoğunluğuna bayram tatili için bölgeyi seçenler de eklenince, kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 90'ın üzerin çıktı. Otelciler, bölgenin 12 ay turizme açık bir yer olduğunu, termal ve sağlık turizminde de Edremit'in ön plana çıkmaya başladığını belirtti.

Son yıllarda yerli turizmde dikkat çeken kentlerden Edremit'te, Ramazan Bayramı tatili için otellerin doluluk oranı yüzde 90'ı geçti. Bayram tatili sonrası için de beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen turizmciler, bölgeye gelecek olanlara rezervasyon yaptırmaları uyarısında bulundu.

"DOLULUK ORANI YÜZDE 90"

Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Oteller Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, Edremit'te okulların kapanmasıyla birlikte turizm hareketliliğinin başladığını vurguladı. Ramazan bayramıyla birlikte doluluk oranının zirveye ulaştığını belirten Aydoğan, "Doluluk oranları yüzde 90'ı buldu. İnşallah bu sene yaz sezonu da dolu dolu geçecek. Bütün esnafımızın beklentisi bu yönde. Yalnız, Edremit Körfezi genel olarak yerli turizme hitap ettiği için sokulların açılmasıyla birlikte düşmekte. Potansiyelin büyük kısmı buna bağlı olduğu için yüzde 70-80'lerde bir azalma oluyor. Edremit'te hala tam olarak keşfedilmemiş termal ve sağlık turizmi var. Doğası, denizi, havasıyla 12 ay turizme açık bir bölge. Özellikle kaliteli oksijeni ve havası ile astım hastaları için körfez bulunmaz bir nimettir. Burada sağlıklarına da kavuşacaklardır" dedi.

"ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN"

Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz ise 144 bin nüfuslu Edremit'in yaz dönemi nüfusunun 1 milyona ulaştığını hatırlattı. Bayram sonrasında bölgede yoğunluğun süreceği yönünde beklentilerinin olduğunu kaydeden Yavuz, "Bayramlarda zirveye ulaşan doluluk oranı, İki bayram arasında da sürecek. Gelen taleplerden bunu anlıyoruz. Yazlıkçılar büyük bir oranda bölgemize gelmeye başladı. 144 bin olan Edremit'in nüfusu yazın 1 milyona ulaşıyor" dedi.

"TURİZM 12 AY SÜRMEYE MÜSAİT"

Altyapı sorunlarının çözüldüğünün altını çizen Yavuz, "Bölgemiz deniz turizminin yanı sıra termal ve sağlık turizmi içinde önemli bir yer. Sahillerimizde 22 mavi bayrağımız var. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'den bölgemizi tercih eden misafirlerimiz ağırlıkta. 50 bin civarı olan otel kapasitesi de Ramazan Bayramı için büyük ölçüde doldu. Bayram tatili için bölgemize geleceklere rezervasyon yaptırmalarını öneriyorum" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Balıkesir Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title