Haberler

Havacıları Buluşturan İftar

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD)'nin geleneksel iftar yemeğinde havacılık camiasının yöneticileri bir araya geldi.

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD)'nin geleneksel iftar yemeğinde havacılık camiasının yöneticileri bir araya geldi. Atatürk Havalimanı Dışhatlar Terminali konferans salonunda düzenlenen iftar yemeğine Atatürk Havalimanı'nda sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Emre Erdoğan,  TAV Havalimanları Holding Dış İlişkiler Direktörü Mehmet Erdoğan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdür Yardımcısı Fahmettin Yazar, Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baş Tabibi Dr. Aykut Yener Kavak ile çok sayıda DHMİ, TAV, THY, İGA yöneticileri ve davetliler katıldı.

Atatürk Havalimanı Hezarfen Ahmet Çelebi Camii İmamı Mustafa Coşkun'un iftar saatinde yaptığı dua ile başlayan gecenin sonunda Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş bir konuşma yaparak birlik ve beraberliğimizin devamlı olmasını diledi ve " Çok güzel bir gecede, Kadir Gecesinde bizleri bir araya getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl zor günler yaşadık. Bu yıl güzel bir yıl olacak. Hep birlikte daha güzel günleri gerçekleştireceğiz" dedi.

SAMİMİYETLERİNİ KAYBEDEN DÜNYA LİDERLERİ

Daha sonra bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise geceyi düzenleyen Havalimanları Muhabirleri Derneğine teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Bu vatan için sizlerin çok büyük payı var. Kaybettiğimiz kardeşlerimizin, şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak inşallah. Onların çok büyük payı var. Gazilerimizin çok büyük payı var.  İsimleri saymakla bitmeyen bir çok kahraman var. Kurumlarımız arasındaki bu birlik, beraberlik, ülkemiz deki dirlik ve düzen düşmanlarımızı kıskandırabilir. Buna halel getirmek isteyenler olabilir. Her daim uyanık olmamız lazım. Unutmayın su uyur düşman uyumaz. Türkiye yüzde 5 büyüdü. Avrupa kendini yırttığı halde yüzde 1'den, yüzde 2'lerden yukarıya büyümeyi götüremeyen bir Avrupa. Bu gün liderlerinin koltukları sallanan Ortadoğu, büyük sülalelerle idare edilen petrol paraları ve samimiyetleri en ufak bir teste girdiğinde samimiyet imtihanlarını kaybeden dünya liderleri. "

MAZLUMLARIN EN BÜYÜK DESTEK, TÜRKİYE'DEN

İlker Aycı Türkiye'nin ekonomisine göre dünya da mazlumlara en çok yardım eden ülke olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiç kimse dünyadaki mazlumlara Türkiye kadar destek olmuyor. Yeni açıklandı, bütün dünyada gönüllü olarak yardım yapan ülkeler sıralamasında dünya ekonomisinin tek başına neredeyse 20 trilyon dolarlık bir ekonomi ile yöneten Amerikan ekonomisi. Bu ekonomi 6.5 milyar dolar yardım yapmış geçen yıl. Dünyada 1 numara onlar. 2 numara kim? Türkiye, 6 milyar dolar.  Amerika'nın 20 trilyon dolara varan gayri safi yurtiçi hasılası ile bizim 800 milyar dolara varan gayri safi yurtiçi hasılamızla, kimin gönlü daha zengin? Rabbim kime veren olmayı nasip ediyor. Rabbim kime paylaşabilmeyi, mazlumların yanında olabilmeyi, zekatını verebilmeyi nasip ediyor? Dünyanın en güçlü ordularına, silahlarına teknolojilerine ekonomisine şirketlerine sahip olanlara mı, ya da dünyanın en büyük kibrine sahip olanlara mı nasip ediyor? Yoksa tevazuyla kimsenin topraklarında gözü olmayan, kimsenin huzurundan, mutluluğundan veya evinde namusunda, malında gözü olmayan, tam tersi gözü olanlara karşı mücadele eden dimdik durup mazlumları koruyan bir ülke, Türkiye. Bereketli topraklar. Bu toprakların neresine gitsen şehitler çıkar. Evliyalar çıkar, Sahabiler çıkar. İşte kutlu fetihin yaşandığı şehrin merkezinde İstanbul'da hep birlikte buradan ayağa kalktık. Anadolu ihtilalini yaşadı herkes. Anadolu ne zaman ihtiyacımız olsa ayağa kalktı. Milletimizin ne zaman ihtiyacı olsa ayağa kalktı. Rahmet mağfiret bereket ayındayız. Cehennem azabından kurtuluş ayındayız. İinşallah bu gece o gecedir ki Kadir gecesindeyiz. Şehitlerimize dua edin. Gazilerimize dua edin. Onları doyuran analara oları büyüten dünyaya getiren ailelere dua edin " - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdoğan Ali Ulutaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
title