Haberler

Kendini Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcıya 4 Yıl, 6 Ay Hapis

KAYSERİ'de emekli 72 yaşındaki Hanefi Alçı'yı telefonla arayıp, kendini 'polis' olarak tanıttıktan sonra dolandırmaya kalkışan 19 yaşındaki Ramazan Kaptan, yargılandığı mahkemece 4 yıl 6 ay hapis ve 3 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.

KAYSERİ'de emekli 72 yaşındaki Hanefi Alçı'yı telefonla arayıp, kendini 'polis' olarak tanıttıktan sonra dolandırmaya kalkışan 19 yaşındaki Ramazan Kaptan, yargılandığı mahkemece 4 yıl 6 ay hapis ve 3 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.

Olay, 25 Ocak'ta Merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Gültepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kendini 'Diyarbakır'da görevli baş polis' olarak tanıtan Ramazan Kaptan, telefonla aradığı memur emeklisi Hanefi Alçı'ya yapılan terör operasyonunda kimlik bilgilerinin bulunduğunu, bu konuda yardımcı olunması gerektiğini söyledi, "Devlete yardımcı ol, göndereceğim polise paranı ver" dedi. Şüpheli Kaptan, Alçı'nın durumu gerçek polisler ile paylaşması üzerine suç üstü yapılarak yakalandı. Garsonluk yaptığı belirlenen dolandırıcı, nöbetçi hakimlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu Ramazan Kaptan ve dolandırmaya çalışılan Hanefi Alçı hazır bulundu. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanan Kaptan, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. Polisle işbirliği yaparak dolandırıcıyı yakalatan Alçı ise ifadesinde "Telefonla evimi arayıp polis olduğunu söyledi. Bana 'Devlete yardım et, paran var mı?' dedi. Ben de 'Yok' dedim. 'O zaman evini sat ve göndereceğimiz polise bir miktar para ver' demesi üzerine polisi arayıp yakalattırdım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Kaptan'ı 4 yıl 6 ay hapis, 3 bin 600 TL para cezasına çarptırdı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Kaptan Melikgazi Gültepe Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title