Haberler

Aydın Doğan Jüri Üyelerine Plaket Verdi

BODRUM'da, 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül kazanan karikatürler, Milta Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi ve kapanış töreni sırasında da Bodrum Işıl Club'ta sergilendi.

BODRUM'da, 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül kazanan karikatürler, Milta Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi ve kapanış töreni sırasında da Bodrum Işıl Club'ta sergilendi. Karikatürler, tatilcilerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekti.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kapanış töreni Bodrum Işıl Club'ta yapıldı. Törende yarışmada ilk üç dereceye giren, özel ve başarı ödüllerini alan 16 karikatür de bir günlüğüne sergilendi. Tatil köyünde bulunan Hollandalı ve Belçikalı turistler dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve derece alan eserleri hayranlıkla izledi.

Törene katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan jüri üyeleri ve karikatür sevenlerle sohbet etti. Aydın Doğan, Jüri Başkanı Tan Oral'a, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise jüri üyeleri Ercan Akyol, Latif Demirci, Piyale Madra, Rudy Gheysens (Belçika), Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Joel Pett (ABD), Cristina Sampaio'ya (Portekiz) plaket vererek teşekkür etti.

GÜÇLÜ KIZLAR GÜÇLÜ YARINLAR KATEGORİSİ DEVAM EDECEK

Dünyanın birçok ülkesinden jüri üyeleri bulunduğunu ifade eden Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, bir yıl içerisinde yarışmaya yaklaşık 3 bin eser geldiğini söyledi. Fetvacı, şunları söyledi:

"Jüri üyelerimiz bunları çok iyi değerlendirerek eleme yapıyorlar. 250 esere indiğinde ise uluslararası jürimiz onları burada Bodrum'da değerlendiriyor. Son iki yılda ise kız çocuklarının eğitimi ve güçlenmesinin önemi ile ilgili Aydın Doğan Vakfı olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl da bu kategoriyi İstanbul'dan bir sanatçımızın kazanmış olması bizleri memnun etti. Bu nedenle önümüzdeki yıl da kız çocuklarımızın geleceği için Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar kategorisi düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Tören Aydın Doğan'ın, Candan Doğan ve jüri üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler, 27 Haziran 2017 tarihine kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi'nde sergilenmeye devam edecek. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Doğan Bodrum Milta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title