Haberler

Edirne Kadir Gecesi'nde 20 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Kadir Gecesi dolayısıyla kente başta Balkanlar ve çevre illerden yaklaşık 20 bin ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Kadir Gecesi dolayısıyla kente başta Balkanlar ve çevre illerden yaklaşık 20 bin ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Müftü Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nin en yoğun geçtiği caminin Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami olduğunu belirtti.

Kadir Gecesi'nin manevi havasının tüm kente etki ettiğini vurgulayan Üzüm, "Kadir Gecesi'ni Edirne'de yaşayan ve gelen tüm inananlar en kalbi duygularla hissetti. Şehir dışından gelenler ve kentte yaşayan vatandaşlarımızla 100 bine yakın insanımız camilerdeydi diyebiliriz." dedi.

Son yıllarında en yoğun gecelerinden birinin yaşandığını ifade eden Üzüm, şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi Edirne'de umulduğu gibi kadri kıymeti bilinerek idrak edildi. Yaşadığım en yoğun geceydi. Büyük ilgi ve alakayla karşılandı. Edirne'deki camilerimizin tamamı doldu. Selimiye ve Üç Şerefeli camilerimizin avluları dahi ibadet eden Müslümanlarla doldu. Allah'tan af dilemek, ramazan ayının en önemli gecesi Kadir Gecesi'nden istifade etmek isteyen inananlar camilere akın etti. Dua gecesi olarak geçen bu gecede tüm insanlığın barış ve huzuru için eller semaya açıldı. Ümit dolu bir gece oldu. Balkanlar'dan ve çevre illerden gelen Müslümanlar, başta Selimiye Cami, Üç Şerefeli Cami ve Eski Cami'ye yoğun ilgi gösterdi. Çevre bölgelerden 20 bin kadar vatandaş geldi bunların 5 bin kadarı Balkanlar'dan gelen soydaşlarımızdı."

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah Üzüm Kadir Gecesi Selimiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title