Haberler

Saat Kaçakçılığı"Ndan Yargılanacak

Yurda kaçak yollarla 732 bin 922 lira değerinde saat soktuğu iddia edilen bir sanık "kaçakçılık" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Yurda kaçak yollarla 732 bin 922 lira değerinde saat soktuğu iddia edilen bir sanık "kaçakçılık" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, polislerin, Bağcılar'da 6 Şubat'ta İSTOÇ Ticaret Merkezi'ndeki tır parkında bulunan bir çekiciye takılı dorseden minibüse kolilerin indirilmesinden şüphelendiği belirtildi. Polislerin sorusu üzerine çekici sürücüsü olduğunu beyan eden kişinin araçta, Doğubeyazıt'tan gelen çeşitli ürünler bulunduğunu söylediği aktarılan iddianamede, yapılan incelemede, minibüsteki kolilerde dünyaca ünlü markalara ait saatler bulunduğu kaydedildi.

Aramada kolilerde 5 bin 780 saat ele geçirildiği bildirilen iddianamede, olay yerine gelerek saat ve kutuların kendisine ait olduğunu belirten B.Ç'nin ürünleri Doğubeyazıt'ta kahvede tanıştığı Ahmet ve Mustafa isimli kişilerden 15 bin liraya faturasız aldığını, parayı Doğubeyazıt'a gittiğinde ödeyeceği söylediği aktarıldı.

Sanık B.Ç'nin eşyaların kaçak ya da taklit ürün olup olmadığını bilmediği şeklinde ifadesine yer verilen iddianamede, el konulan eşyaların gümrüklenmiş değerinin 732 bin 922 lira olarak tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, sanık B.Ç'nin "kaçakçılık" suçundan 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. B.Ç'nin yargılanmasına, ilerleyen günlerde Bakırköy asliye ceza mahkemesinde başlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Doğubeyazıt Bağcılar Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title