Haberler

Oas, Venezuela'nın Önerisini "Vakit Yok" Diyerek Görüşmedi

Meksika'da toplanan Amerikan Devletleri Topluluğu'nun (OAS) 47. genel kurulu Venezuela konusunda uzlaşılamadan sonlandı.

Meksika'da toplanan Amerikan Devletleri Topluluğu'nun (OAS) 47. genel kurulu Venezuela konusunda uzlaşılamadan sonlandı. Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro karşıtı ülkelerin "Venezuela'daki krizin çözümü" için sunduğu öneriler yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığından reddedilirken OAS toplantısına son kez katılan Venezuela heyetinin, ağırlıklı olarak yarımküredeki fakirlikle ilgili 10 maddelik çözüm önerisi "vakit yok" denilerek görüşülmedi. Venezuela dışişleri bakanı Delcy Rodriguez, çözüm önerilerinin es geçilmesini kınadı.

Meksika'nın başkenti Meksiko'da toplanan OAS'ın 47. genel kurulunda Venezuela'daki politik krize dair "çözüm" için anlaşılamadı. Venezuela'daki politik krizin konuşulduğu dışişleri bakanları toplantısında, Maduro'nun ülkede barışı sağlamak için anayasaya dayanarak önerdiği Ulusal Kurucu Meclis'i toplama kararına karşı çıkan ülkelerin oluşturacağı çok katılımlı görüşmeci heyeti önerisi yeter çoğunluk olan 23 oya ulaşamayarak, 20 oyda kaldı. Bunun üzerine OAS, fakirlik ağırlıklı olmak üzere yarımkürenin sorunları için hazırlanan 10 maddelik çözüm önerisi "konuyla ilgisiz ve ciddiyetsiz" bulundu.

"OAS kararlarını tanımayacağız"

Toplantıda "vakit yok" denilerek Venezuela'nın önerilerinin tartışılmamasını dışişleri bakanı Rodriguez tepki gösterdi. Rodriguez, Venezuela heyetinin son kez bir OAS toplantısına katıldığını ve bu organizasyonun hiç bir belgesini, hiç bir müdahaleci kararını tanımayacaklarının altını çizdi.

OAS göstericilere sert müdahale edildiği gerekçesiyle Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro'yu eleştirmişti. Maduro ise OAS'tan çekilme kararı almıştı. Venezuela devlet başkanı Nicolas Madura organizasyonu ABD yönetiminde Venezuela'da sosyalizmin çökertilmesi kampanyasını desteklemekle suçluyor.

"Diyaloğa hazırız"

Öte yandan başkan Maduro ise bir basın toplantısı düzenleyerek halkı, kurucu meclise karyı ülkenin her köşesinde "ulusal bir protesto" düzenlemeye, "demokratik, demokratik ve ilerici bir (biçimde) isyan" etmeye çağıran muhalefet liderlerine, başkan Maduro yeniden müzakere masasına davet etti. Venezuela radyosu ve televizyonunu konuşan Maduro *Biz ABD hükümeti de dahil olmak üzere kiminde diyalog kurulması gerekiyorsa diyalog kurmaya hazırız. Bir kaç yüksek seviyeli toplantı daveti aldım, henüz yanıt vermedim ama bu toplantılara katılacağım" dedi.

Maduro'nun ve Venezuela'da çözüm isteyen ülkelerin ayrı ayrı arabuluculuk için mektup gönderdiği Papa Francisco'nun ise ulusal hükümet ve muhalefet tarafından seçilecek bir grup ülkenin, Venezuela'nun içinde bulunduğu "ciddi krize" çözüm bulmak için garantör olunması fikrine sıcak baktığı belirtildi.

Ülkede Nisan ayında başlayan sağ muhalefetin şiddet gösterilerinde 75 kişi ölmüş, yaklaşık bin kişi yaralanmıştı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title