Haberler

Londra'da 24 Katlı Binadaki Yangın

Londra'daki 24 katlı bir binada çıkan yangının ardından bölge halkının tepkisiyle karşı karşıya kalan Kensington & Chelsea Belediye Meclisinin İcra Başkanı Nicholas Holgate istifa etti.

Londra'daki 24 katlı bir binada çıkan yangının ardından bölge halkının tepkisiyle karşı karşıya kalan Kensington & Chelsea Belediye Meclisinin İcra Başkanı Nicholas Holgate istifa etti.

Holgate konuya ilişkin yaptığı açıklamada, istifasının Toplumlar ve Yerel Yönetimler Bakanı Sajid Javid'in talebi üzerine geldiğini bildirdi. Ancak İngiliz hükümeti bu talebi yalanladı.

Belediye meclisindeki icra sorumluluklarını zor koşullar altında dahi üstlenmeye devam etmek istemesine rağmen, 2014'den bu yana sürdürdüğü göreviden istifa etmesinin daha iyi olacağına karar verdiğini bildiren Holgate, "Konseyin ve diğerlerinin tüm dikkatini gerektiren, yangın mağdurları için hala yapılması gerekli çok şey var. Eğer görevimde kalırsam bu varlığım dikkatleri dağıtacak." dedi.

Holgate başta olmak üzere yerel yetkililer, binada çıkan yangının ardından mağdurlara yardım eli uzatılmasında yetersiz kalmakla suçlanıyor. Geçen hafta çarşamba sabaha karşı çıkan yangından bu yana geçici konaklama olarak bölgedeki otellere yerleştirilen bina sakinleri, kalıcı konut bulunması konusunda yerel yetkililerin kendilerine destek olmadığını ve bilgi vermediğini savunuyor.

Teftişlere rağmen yanıcı madde kullanılmış

Bu arada ülkenin önde gelen gazetelerinden Guardian, yetkililerin 16 defa denetlemesine rağmen binanın dış kaplamasında yanıcı malzemenin kullanıldığını duyurdu.

2014-2016 yılları arasındaki bina yenileme ve tadilat çalışmalarına belediyenin yaklaşık 10 milyon sterlin harcadığını hatırlatan gazete, bu süreçte binanın dış cephe kaplamasında kolayca tutuşan ve kullanımı yüksek yapılarda yasaklı olan polietilen maddesi içeren bir malzeme kullanıldığını yazdı.

Gazete, 2 yıllık tadilat sürecince yapılan 16 denetlemenin de binanın sahibi olan Kensington & Chelsea Belediyesi müfettişlerince yapıldığını aktardı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün parlamentoda katıldığı bir oturumda, ülkedeki yüksek katlı apartmanların güvenlik durumlarının gözden geçirilmesi yönündeki çağrılara değindi.

May, Grenfell Tower'daki yangının büyümesine neyin sebep olduğu konusundaki spekülasyonlarda dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayarak, "Hükümet önlem olarak, ilgili tüm yüksek katlı binalardaki dış cephe kapalamalarının test edilmesini ayarladı. Bu testlerin birkaçında kaplamaların kolayca tutuşan madde olarak çıktığı tarafıma bildirildi. İlgili yerel idareler ve yerel itfaiyeler gelişmeyle ilgili bilgilendirildi." dedi.

Kensington & Chelsea Belediyesi ile hükümet yetkilileri, yangının ardından bina sakinlerine yardımcı olunmada yetersiz kalmakla bölge halkı tarafından yoğun şekilde eleştirilmişti. Tepkilerini yetkililere duyurmak isteyen öfkeli bölge sakinleri belediye binası önünde protesto gösterisi düzenlenmişti.

Başbakan May, dün yaptığı açıklamada, 79 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin evsiz kaldığı yangının ardından devletin mağdurlara yardım konusunda başarısız olduğunu itiraf ederek, bundan dolayı kamuoyundan özür dilemişti. May ayrıca yangınla ilgili kapsamlı bir kamu soruşturması başlatılacağının da sözünü vermişti.

Ayrıca Kensington & Chelsea Belediyesi de dün, yangında evlerini kaybeden ailelere, bölgedeki 2 milyar sterlinlik "lüks" bir siteden mobilyalı yaklaşık 70 dairenin temin edileceğini duyurmuştu.

Mağdurların, halen inşaat aşamasında olan siteye önümüzdeki aylarda yerleşmesi bekleniyor. Ayrıca sitenin tamamlanması için projeye hükümetten para aktarılacak.

Bina sakinleri yangının 4. katta bulunan dairedeki buzdolabının patlaması sonucu başladığını ve yanıcı dış cephe kaplaması sebebiyle hızla büyüdüğünü bildirmesine rağmen, bu konuda henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Theresa May Chelsea Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title