Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Edirne'ye Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yarın Edirne'deki yatırımların temel atma törenine katılacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yarın Edirne'deki yatırımların temel atma törenine katılacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Eroğlu'nun yarın Selimiye Camisi önünde 19.00'da düzenlenecek törende, 199 milyon lira yatırım bedelli 18 tesisin temelini atacağı kaydedildi.

Eroğlu'nun 9 milyon lira tutarındaki 4 yatırım müjdesi de vereceği aktarılan açıklamada, "Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 18 tesisin temelini atacak." ifadelerine yer verildi.

Törende, DSİ tarafından inşa edilecek Lalapaşa Doğanköy Barajı, İpsala Karaağaç Göleti, Keşan Altıntaş Göleti, Keşan Lalacık Göleti, Meriç Umurca Göleti, Uzunköprü Salarlı Göleti, 7 adet sulama tesisi ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temelinin atılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP tarafından Gökçetepe Tabiat Parkı'nda yapılacak çalışmaların temelini atacak. Eroğlu, Edirne'de 6 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 5 aileye de Orköy sertifikası verecek. Ayrıca ceviz, mazı, badem, ıhlamur, iğde ve mavi servi türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak."

Açıklamada, Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle Edirne'de 183 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacağı, 5 milyon 720 bin metreküp su biriktirileceği ve 3 yerleşim yerinin ise taşkın zararlarından korunacağı aktarıldı. 40 aileye Orköy desteği verilerek 1 milyon fidan üretileceği 22 bin 770 dekarlık orman alanının ise rehabilite edileceği kaydedildi.

Edirne'ye son 5 yılda 1 milyar 930 milyon liralık 131 müjde verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"20 Ocak 2013, 7 Temmuz 2013, 17 Şubat 2017, 20 Mart 2016 ve 17 Şubat 2017 tarihlerinde Edirnelilere verdiği 1 milyar 920 milyon liralık 127 müjdeye ilave olarak 9 milyon lira yatırım bedeline sahip 4 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Edirnelilere toplam 1 milyar 930 milyon liralık 131 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, Gökçetepe Tabiat Parkı'na sıhhi tesis kompleksi, sosyal donatılar, enerji nakil hattı ve çevre düzenleme çalışmaları yer alıyor."

Ayrıca Bakan Eroğlu'nun temel atma töreninin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title